dbalats
Member
Σε ευχαριστώ πολύΜπράβο, πολύ περιεκτική και καλογραμμένη ιστορία.
Σε ευχαριστώ πολύΜπράβο, πολύ περιεκτική και καλογραμμένη ιστορία.
Σε ευχαριστώ πολύ.Πολύ ωραίες φωτογραφίες(όπως και στις άλλες ιστορίες σου) και ουσιαστικά κείμενα.Συγχαρητήρια.
Σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Για τις χώρες που μου αναφέρεις (Νότια Αφρική, χώρες της Βόρειας Αφρικής) δεν χρειάζεται εμβόλιο κίτρινου πυρετού ούτε μηνιγγίτιδας. Για τη Νότια Αφρική όμως χρειάζεται ανθελονοσιακή προφύλαξη. Επίσης και τα εμβόλια ηπατίτιδας Α και Β, τύφου, χολέρας, εάν τηρείς κανόνες στοιχειώδους υγιεινής (που φαντάζομαι θα το κάνεις), επίσης δεν είναι απαραίτητα. Η συμβουλή μου λοιπόν είναι να κάνεις ένα επαναληπτικό για MMR (επειδή ιδίως η ιλαρά αυτή την εποχή, λόγω του αντιεμβολιαστικού κινήματος έχει αρχίσει και διαδίδεται), καθώς και μια δόση επαναληπτικού 4πλού (το Boostrix Polio). Κανένα από αυτά δεν είναι υποχρεωτικό για τις χώρες αυτές, εφόσον όμως ταξιδεύεις καλό είναι να τα κάνεις to be on the safe side. Η χορήγηση των εμβολίων είναι καλό να απέχει 1 μήνα από εμβόλιο σε εμβόλιο ή το πολύ (εάν δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο) 15 ημέρες. Όλα γράφονται στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και δεν χρειάζεται πληρωμή, ούτε καν συμμετοχή. Επίσης, να έχεις ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τουλάχιστον 1 μήνα πριν το ταξίδι, ώστε να έχει προλάβει ο οργανισμός σου να δημιουργήσει ανοσία.Πολύ ενδιαφέρουσα και καλογραμμένη ιστορία, με πολύ ωραίες φωτογραφίες!!
Σε ευχαριστούμε πολύ για αυτές τις ξεχωριστές εικόνες που μας μεταφέρεις!
Αν και δεν σκοπεύω να επισκεφθώ ποτέ αυτές τις χώρες της Δυτική Αφρικής, υπάρχει πάντα στην ακρη του μυαλού μου ενα ταξίδι στη Νότια Αφρική ή έστω σε κάποιες από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής...
Έθεσες ένα πολύ σοβαρό θέμα με τα εμβόλια και έκανες σύσταση για επαναληπτικές δόσεις με πολλαπλά εμβόλια που κάναμε σε νεαρή ηλικία (τετραπλό, ΜΜR κλπ), κάποια εμβόλια που οι περισσότεροι πενηντάρηδες δεν τα κάναμε ποτέ (ηπατίδας Α και Β, μηνυγγίτιδας) και κάποια εξειδικευμένα (κίτρινου πυρετού, τύφου, χολέρας κλπ).
Η απορία μου είναι η εξής. Κάποιος ενήλικας που θέλει να ταξιδέψει στην Αφρική πρέπει να αρχίζει να εμβολιάζεται σταδιακά κανένα εξάμηνο πριν το ταξίδι με διάφορα σκευάσματα (μέτρησα 8) ή μπορεί να τα κάνει ταυτόχρονα 2 μήνες πριν το ταξίδι;
Αυτές οι επαναληπτικές δόσεις παλαιών εμβολίων είναι επιλέξιμες από τον ΕΦΚΑ και καλύπτονται οι ασφαλισμένοι ή πρέπει να τα πληρώσουμε όλα οι ίδιοι;
Για ένα ταξίδι στην Βόρεια Αφρική (Αίγυπτο, Τυνησία, Μαρόκο) απαιτούνται πάλι τόσα εμβόλια ή ένα, δύο είναι άκρως απαραίτητα;
Ο ασφαλής προορισμός είναι πολύ σχετικός. Με κριτήρια Ευρώπης σίγουρα δεν είναι ασφαλείς χώρες, αλλά με κριτήρια Αφρικής ναι. Αν τηρείς μέτρα προφύλαξης, π.χ. δεν πηγαίνεις σε ύποπτες περιοχές, δεν κυκλοφορείς αργά το βράδυ στα κέντρα των μεγάλων πόλεων μόνος, δεν πηγαίνεις σε μοναχικές παραλίες, δεν κινδυνεύεις. Πιστεύω ότι άνετα μπορεί κάποιος να τις επισκεφθεί μόνος του, αν έχει βέβαια κάποιες εμπειρίες, δεν είναι για πρώτα ταξίδια.Θεωρείς τις συγκεκριμένες χώρες, όπως τις
βίωσες, ασφαλή προορισμό; Ένιωσες ποτέ κάποιον κίνδυνο; Θα πρότεινες γενικά σε κάποιον με μια κάποια εμπειρία να τις επισκεφτεί μόνος;