• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Σπάστα!

chrisbd

Member
Όλες μεγάλες Κυρίες, αλλά η Κάλας είναι σε άλλο επίπεδο, η Χωματά σε διαφορετικό και εν πάσει περιπτώσει ο καθείς στο είδος του, τώρα αν δε σ' αρέσει η Καίτη Γκρέη πολύ καλά κάνεις traveladdict, δεν μπορεί να αρέσει σε όλους....

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Μιας που το offtopic πάει σύννεφο, +1 στον τράβελαντικτ και έχω να δηλώσω: σαν τη Βικάρα καμιά! :clap: Θυμηθείτε τη, στα εικοσιένα της, να τραγουδάει Χάθηκε το Φεγγάρι, και πείτε μου με ποια αλλη να συγκριθεί!

(ε αν δεν σας γίνομαι βάρος, συγγνώμη κιόλας δηλαδή, αλλά όποτε βρείτε χρόνο ασχοληθείτε και λίγο με την ερώτηση μου εεε? :oops: )

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Όλες μεγάλες Κυρίες, αλλά η Κάλας είναι σε άλλο επίπεδο, η Χωματά σε διαφορετικό και εν πάσει περιπτώσει ο καθείς στο είδος του, τώρα αν δε σ' αρέσει η Καίτη Γκρέη πολύ καλά κάνεις traveladdict, δεν μπορεί να αρέσει σε όλους....
Δεν είπα ότι δεν μ'αρέσει, μια χαρά ήταν στα νιάτα της τουλάχιστον σαν λαϊκή φωνή. Δεν ήταν όμως και η φωνάρα, για να την αποκαλούμε και μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού. Όλες αυτές ήταν "δευτεράντζες" εκείνη την εποχή.
Ο λόγος που η Γκρέη έγινε φίρμα δεν ήταν η φωνή της, αλλά επειδή παντρεύτηκε τον Στελάρα, που παρεπιπτόντως, τη σάπιζε στο ξύλο...
Σπουδαίες εποχές! Μεγαλεία!

chrisbd

Member
Η Βίκη Μοσχολιού ασφαλώς και εξαίρετη με τη μοναδική δωρική φωνή, μην παρεξηγηθώ και όλες όσες ανέφερε ο traveladdict τις πάω αλλά έχω και μια αδυναμία στη Καίτη Γκρέη.
Όσο για το ερώτημα σου δεν ξέρω πως προήλθε αλλά το σπάσιμο των πιάτων το βλέπαμε και σε παλιές Ελληνικές ταινίες. Έχω την ενττύπωση ότι προέρχεται απο τα χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής και μετά, όπου μετά απο οινοποσία και για να ξεφύγουν απο την μελαγχολία λέγαν ένα ''σπάστα μωρέ μια ζωή την έχουμε'' και ρίχναν και καμιά στροφή............λέω τώρα....

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω αν προέρχεται από τη Μικρασιατική καταστροφή, αλλά ο λόγος μάλλον πρέπει να είναι αυτός που αναφέρεις.
Υπήρχε και λαϊκό άσμα που έλεγε: "όλα σπάστα, όλα κάψτα".

Borealis

Member
Δεν ξέρω αν προέρχεται από τη Μικρασιατική καταστροφή, αλλά ο λόγος μάλλον πρέπει να είναι αυτός που αναφέρεις.
Υπήρχε και λαϊκό άσμα που έλεγε: "όλα σπάστα, όλα κάψτα".
Αυτό ίσως να είναι ο λόγος που το σπουδαίο αυτό έθιμο το ξανάφερε στη μόδα ο Ωνάσης, σμυρνιός γαρ. (σοβαρό μούτρο και αυτό και το αναφέρουμε συνέχεια)

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Mια χαρά μούτρο ήταν αυτός...
Και τα κατάφερε περίφημα.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Nα αποκαταστήσω μια ιστορική ανακρίβεια και να προσθεσω μια πληροφορία:
Οχι δεν καθιέρωσε ο Αντρέας το σπάσιμο των πιάτων στα μπουζουξίδικα. Προυπήρχε ως συνήθεια.
Κάπου στις αρχές του 80 ή τέλη του 70, σε ενα σκυλάδικο κάπου μεταξύ Θηβών και Ιεράς οδού ήταν συνήθεια το σπάσιμο καρπουζιών στην πίστα. Θυμάμαι την εικόνα του μαγαζιού με το σωρό των καρπυζιών απέξω.
Ακολουθησε ο Τσόκλης -πατήρ- που αμολησε καμια 10ρια τονους καρπουζια στη Σόλωνος(;) πράγμα που θεωρήθηκε πρωτοπόρος εικαστική παρέμβαση....

varioAthens

Member
Μιας που το offtopic πάει σύννεφο, +1 στον τράβελαντικτ και έχω να δηλώσω: σαν τη Βικάρα καμιά! :clap: Θυμηθείτε τη, στα εικοσιένα της, να τραγουδάει Χάθηκε το Φεγγάρι, και πείτε μου με ποια αλλη να συγκριθεί!

(ε αν δεν σας γίνομαι βάρος, συγγνώμη κιόλας δηλαδή, αλλά όποτε βρείτε χρόνο ασχοληθείτε και λίγο με την ερώτηση μου εεε? :oops: )

:haha::haha::haha: όπως βλέπεις σε έχουν συνδέσει κανονικά...

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Χαλάλι καλή μου Βάριο. Αξίζει τον κόπο. άλλωστε αυτό το θέμα.. τα 'σπασε! :haha:

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
αλλο ενα "χουι" που υπηρχε παλια στα μπουζουκια ηταν να καινε τα μπουκαλια το ουισκυ!το ξερετε αυτο?
εβαζαν ενα μεγαλο δισκο μπροστα στο τραπεζι του πελατη που εκανε την "παραγγελια" και εκαναν μια πυραμιδα με ποτηρια,στον πατο ειχαν βαλει μερικες χαρτοπετσετες και αρχιζαν να ριχνουν ουισκυ απο ψηλα στα ποτυρια,εβαζαν φωτια και συνεχιζαν μεχρι να αδειασει το μπουκαλι.
αυτα τα εκαναν βεβαια μονο τα 1α τραπεζια και μονο αυτοι που δεν ηξεραν να κανουν τα λεφτα τους.......και πως να δειξουν τον πλουτο τους........

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom