• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Σπάστα!

Borealis

Member
Maltakia, επειδή έχεις ένα μικρό ''κόλλημα'' με το ουίσκυ, όπως δείχνεις τουλάχιστον, πιθανότατα εγώ σαν γηραιότερος θα πρέπει να σου πω ότι αυτός που κυρίως καθιέρωσε το ουίσκυ στην Ελλάδα ήταν ο Κ. Καραμανλής (ο γηραιότερος φυσικά). Ήταν αδιανόητο για αριστερό της δικής μου γενιάς να πιει ουίσκυ. Το μόνο ποτό που ''επιτρέπονταν'' ήταν η Βότκα, μετά ήρθε και το τσίπουρο. Εγώ ήπια πρώτη φορά στη ζωή μου φέτος και αυτό επειδή δεν υπήρχε τίποτα άλλο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει ποιός "καθιέρωσε" το οτιδήποτε οπουδήποτε.

Τι ετικέτες είναι αυτές;
Ένα προϊόν είναι και τίποτα άλλο.Να σου θυμίσω ότι το -για κάποιος σύμβολο status και χρήματος- πούρο το κάπνιζαν οι barbudos στα βουνά της sierra madre.

Αλλοίμονο αν καθοριζόταν η ιδεολογία από το τι καπνίζει και τι πίνει ο καθένας.Με συγχωρείς αλλά αυτά ήταν κολλήματα της αριστεράς του '70 και όσοι επιμένουν σε αυτά έχουν μείνει κι αυτοί σε εκείνες τις εποχές.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όσο για τα παραδείγματα που δίνω είναι γιατί κατά κανόνα στα σκυλάδικα επιβάλλεται η κατανάλωση whisky κι έπρεπε να πω μια-δυο μάρκες για να κυλίσει το κείμενο.

Ειδάλλως και τα δύο ζουμιά τα θεωρώ.Προτιμώ το malt,το δείχνει και το nick μου.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Το θέμα με το γκαρσόνι που δεν το ενδιέφερε ο χαρακτρηρισμός της μάρκας και έφτανε απλά η λέξη ουίσκι, ήταν προφανώς γιατί ό,τι και να ζητούσαν, μπόμπα θα έπιναν. :D

Borealis

Member
Ναι πιθανότατα όπως λες και εσύ να έχω μείνει σε εκείνες τις εποχές (αλήθεια τι ωραία ήτανε, θέλαμε να αλλάξουμε και τον κόσμο...).
Δύο παρατηρήσεις μόνο, το πούρο είναι ''στάτους σύμπολ'' (τι λέξη μη ξεράσω) σε εμάς. Δεν νομίζω ότι ήταν και στο στόμα του Τσε.
Καλώς η κακώς το ουίσκυ προωθήθηκε από την αστική δεξιά και καθιερώθηκε από τη λαική. Όταν κατέκτησε τις μάζες και ο Ανδρέας εμφανιζότανε ετοιμοθάνατος με ένα ουίσκυ στο τραπεζάκι (γέλασε και το παρδαλό κατσίκι). Κατά τα άλλα δεν σου έκανα επίθεση, μπορείς να πίνεις ότι γουστάρεις (μόνο μη οδηγείς μετά).

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν το πήρα ως επίθεση,δεν ξέρω αν φάνηκε ως άμυνα η απάντησή μου.

Απλώς θέλω να πω ότι γνωρίζω καλά τα "κολλήματα" της αριστεράς και γι'αυτό πολλές φορές αποφεύγω να εκτίθεμαι δημόσια γιατί βαριέμαι να μπαίνω σε αυτό τον επαναλαμβανόμενο κύκλο επεξηγήσεων και άσκοπης κριτικής.Απλά αν δεν το σηκώνει το τραπέζι πίνω κι εγώ ένα τσίπουρο (που δεν πολυαπολαμβάνω πάντως).

Αποφεύγω πάντως να συνδέω προϊόντα με ιδέες.Η αριστερά του Μάλαμα και του ρακόμελου μου τη δίνει (για όποιον μένει μόνο σε αυτό εννοώ) και εν τέλει προτιμώ το γραβατωμένο που βγαίνει στο δρόμο απ'τον κουκουλωμένο.Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί ο δεύτερος ξέρω πως είναι μαζί μου,τον πρώτο ψάχνω τρόπο για να κατεβάσω.

varioAthens

Member
Έκανα ένα λάθος στην σύνταξη πρίν.Ήθελα να πω για πρώτη και τελευταία φορά πριν μερικά χρόνια.

Δεν θα είχα πολλά να πω πάντως σαν ιστορία.Ότι πιο παρακμιακό μπορείς να φανταστείς....αυτό.Από Armani μέχρι σαγιονάρα στο μαγαζί.Παραγγελία του στύλ

- Δύο Johnnie
- Ένα Chivas
κλπ κλπ
απάντηση γκαρσονιού
- Καλά,πόσα whisky πείτε μου

και πιάτα σε ντουζίνες εννοείται που όταν δεν τα σπας κάτω τα σπάει ο ένας στο κεφάλι του άλλου!

:haha::haha::haha:
Όλο το σκηνικό που περιγράφεις, μου θυμίζει μία ταινία του νεοελληνικού κινηματογράφου (δεν θυμάμαι τίτλο) που είχε πάει ένας λεφτίδης και έχωνε-έχωνε-έχωνε φράγκα για πιάτα, μέχρι που τελειώσανε, πήρανε από διπλανά μαγαζιά, σπίτια κ.λ.π. και όταν πια τελείωσαν όλα και προκειμένου μην στενοχωρήσουν τον λεφτίδη, φέρανε και σπάγανε τις λεκάνες από τις τουαλέτες!!! Απίστευτη σκηνή...φαντάσουν να σπάνε στην πίστα τις λεκάνες...:shock::haha:

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Ήταν αδιανόητο για αριστερό της δικής μου γενιάς να πιει ουίσκυ. Το μόνο ποτό που ''επιτρέπονταν'' ήταν η Βότκα, μετά ήρθε και το τσίπουρο.
Καλά, δεν είχατε βερμούτ εσείς???
Λικεράκι πέπερμιντ, κερασό, κουμκουάτ μήπως???? :haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie