D
Delmem38110
Guest
υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βρε!!!!Εγω ουτε ποδηλατο δεν εχω, if you know what I mean...
υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βρε!!!!Εγω ουτε ποδηλατο δεν εχω, if you know what I mean...
Καλώς ή κακώς, όλοι όσοι έχουμε την ευτυχία να βρισκόμαστε σε ένα forum όπου συζητάμε για ταξίδια, όλοι λίγο ή πολύ κάπως ταξιδεύουμε. Είμαστε προνομιούχα ομάδα, είτε μας αρέσει είτε όχι, επειδή έχουμε μια δυνατότητα που άλλοι δεν έχουν. Αλλά αν κάνεις ένα ταξίδι το χρόνο και είσαι 20 ετών, έχεις κάνει το πολύ 20 ταξίδια. Αν είσαι 50 ετών, έχεις κάνει ως 50 ταξίδια. Επαναλαμβάνω, μιλάω για ανθρώπους με δεδομένο το ότι ταξιδεύουν, όχι για όλο τον κόσμο που πολλοί δε μπορούν να ταξιδέψουν καν.Ο αριθμός των.χωρών εξαρτάται από την οικονομική δυνατότητα και τον διαθέσιμο χρόνο και σίγουρα δευτερευόντως από την ηλικία.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με το μέλος @underwater 100%. Το θέμα έχει λίγο εσάνς «ποιος την έχει μεγαλύτερη (την λίστα)».
δεν ξέρω τι ηλικία έχεις φίλτατε, αλλά σε χοστελ σταθμούς και αεροδρόμια, γεφύρια (κοιμήθηκα και εκεί) και παγκάκια κοιμόμουνα όταν άρχισα να πρώτο ταξιδεύω χωρίς δική μου οικονομική δυνατότητα. έστυβα το λεμόνι και έτρωγα την λεμονόκουπα. από τότε που άρχισα να δουλεύω και να κερδίζω τα δικά μου λεφτά αναζητούσα όλο και περισσότερες ανέσεις στα ταξίδια. τώρα πια περνάω από χοστελ και κοιτάω από την άλλη μεριά, όσο όμορφα και να τα έχουν κάνει. αν δεν μπορώ να έχω ανέσεις καλού ξενοδοχείου δεν το κουνάω ρούπι. δεν πάω απλά για να πάω, ούτε επισκέπτομαι ένα μέρος γιατί πρέπει να δω ότι υπάρχει μόνο και μόνο για να τα δω επειδή έχω πάει εκεί.Προ ημερών έκανα ένα πείραμα. Φόρεσα σε ένα hostel ένα φούτερ που είχε τυπωμένο τον ταξιδιωτικό μου χάρτη (κάποτε είδα μια διαφήμιση στο fb και παρήγγειλα ένα για πλάκα). Η μόνη επίδραση που είχε ήταν ότι άνοιξε κουβέντα με 2-3 ανθρώπους....
Δεν το περίμενες μάλλον, αλλά είμαι 48 παρά κάτι ψιλά. Μένω εξίσου εύκολα και σε καλό πεντάστερο και σε hostel. Προφανώς στα hostel δεν πηγαίνω, όταν πηγαίνω, από ανάγκη, αλλά από επιλογή (συνήθως για λόγους κοινωνικότητας σε solo ταξίδια). Επαναλαμβάνω, ο καθένας κάνει αυτό που προτιμά και αυτό είναι ΟΚ.δεν ξέρω τι ηλικία έχεις φίλτατε, αλλά σε χοστελ σταθμούς και αεροδρόμια, γεφύρια (κοιμήθηκα και εκεί) και παγκάκια κοιμόμουνα όταν άρχισα να πρώτο ταξιδεύω χωρίς δική μου οικονομική δυνατότητα. έστυβα το λεμόνι και έτρωγα την λεμονόκουπα. από τότε που άρχισα να δουλεύω και να κερδίζω τα δικά μου λεφτά αναζητούσα όλο και περισσότερες ανέσεις στα ταξίδια. τώρα πια περνάω από χοστελ και κοιτάω από την άλλη μεριά, όσο όμορφα και να τα έχουν κάνει. αν δεν μπορώ να έχω ανέσεις καλού ξενοδοχείου δεν το κουνάω ρούπι. δεν πάω απλά για να πάω, ούτε επισκέπτομαι ένα μέρος γιατί πρέπει να δω ότι υπάρχει μόνο και μόνο για να τα δω επειδή έχω πάει εκεί.
υπάρχουν και άλλοι τρόποι να κάνεις κοινωνικότητα από το να μείνεις σε χοστελ. είναι μια επιλογή που έχει διαγραφεί από μένα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. στα σόλο ταξίδια μου προτιμώ να μείνω σόλο. για ποιο λόγο εξάλλου ταξιδεύω μόνος μου. γνωρίζω κόσμο παντού αλλά ως εκεί. για μένα ακόμα και να δώσεις ραντεβού με κάποιον άγνωστο που γνώρισες στο τρένο ας πούμε για φαγητό είναι περιορισμός.Δεν το περίμενες μάλλον, αλλά είμαι 48 παρά κάτι ψιλά. Μένω εξίσου εύκολα και σε καλό πεντάστερο και σε hostel. Προφανώς στα hostel δεν πηγαίνω, όταν πηγαίνω, από ανάγκη, αλλά από επιλογή (συνήθως για λόγους κοινωνικότητας σε solo ταξίδια). Επαναλαμβάνω, ο καθένας κάνει αυτό που προτιμά και αυτό είναι ΟΚ.
Και βέβαια, τι θα πει "την έχει μεγαλύτερη τη λίστα"; Είναι καλύτερος άνθρωπος αυτός που έχει ταξιδέψει σε περισσότερες χώρες από αυτόν που δεν έχει ταξιδέψει σε τόσες; Γιατί να καυχηθεί; Στο δημοτικό πάμε να κάνουμε κόντρες του τύπου "εμένα ο μπαμπάς μου είναι..."; Το καταλαβαίνω το "την έχει μεγαλύτερη" σε άλλες καταστάσεις (όταν μιλάμε για άλλα πράγματα και όχι χώρες), αλλά αυτή εδώ, πέρα από icebraker και διευκόλυνση σε καθαρά ταξιδιωτικές συζητήσεις, τι μας νοιάζει; Είναι καλύτερος άνθρωπος ξέρω γω ο @Samion από μένα επειδή έχει ταξιδέψει σε περισσότερες χώρες; Μπα, τρισχειρότερος είναι
Εντελώς όχι, ποτέ. Πλάκα θα έχει πάντως, άκου ποιος έχει ακριβότερες τσάντες ή... περισσότερη προϋπηρεσία, χαχα.Καλα, δεν εχετε βρεθει σε επαγγελματικο χωρο με κοντρα για το ποιος εχει περισσοτερες περγαμηνες, περισσοτερη προυπηρεσια, σε παρεες με επιδειξη ποιος εχει καλυτερο σπιτι η αυτοκινητο η και ακριβοτερες τσαντες και παπουτσια?
έχει τύχει να συζητώ επερχόμενο ταξίδι σε παρέα και να μου πουν "εγώ αν δεν μείνω σε 5στερο δεν ξεκινάω καν"Μένω εξίσου εύκολα και σε καλό πεντάστερο και σε hostel
παρομοίως με ρωτάνε κυρίως συνάδελφοι που βρίσκω τα λεφτά να ταξιδεύω τόσο συχνά (....) -δεν γνωρίζουν εσένα βέβαια! Αν δεν βαριέμαι απαντώ εκεί που τα βρίσκετε και σεις για τα 3μερα στη Χαλκιδική που βγαίνουν και ακριβότερα.κάποιος "κατηγορουσε" τον taver για το που βρίσκει τα λεφτά να ταξιδεύει, λες και πρέπει να μας δώσει αναφορά.
αγαπητέ @Yorgos λεφτά οποίος ταξιδεύει, θα κάνει το σκ....υ παξιμάδι και θα βρει γιατί το θέλει. χρόνος δεν υπάρχει. Πλην των εκπαιδευτικών και των δημοσίων σε θέσεις που μπορούν να την σκαπουλάρουν, οι υπόλοιποι (πλην εξαιρέσεων) δεν έχουμε χρόνο.Θυμάμαι μόνο μια περίπτωση που κάποιος "κατηγορουσε" τον taver για το που βρίσκει τα λεφτά να ταξιδεύει, λες και πρέπει να μας δώσει αναφορά.
Στα σπίτια, αυτοκίνητα, και στο άλλο από το οποίο βγήκε η έκφραση, το καταλαβαίνω. Αυτός που τα έχει, κάτι έχει να κερδίσει επιδεικνύοντάς τα, άμεσα ή έμμεσα. Τα σπίτια, αυτοκίνητα κλπ είναι πράγματα με συγκεκριμένο price tag, που πιστοποιούν συγκεκριμένο πλούτο κλπ. Η ταξιδιωτική εμπειρία 20,30,50,70 ετών όχι.Σ ότι αφορά τον ταξιδιωτικό ανταγωνισμό, το ποιός την έχει μεγαλύτερη (εμπειρία) ισχύει σε όλους σχεδόν τους τομείς -αυτοκίνητα σπίτια και δε συμμαζεύεται και το κόμπλεξ περισσεύει...
Εγώ πάντως ούτε εκπαιδευτικός είμαι, ούτε δημόσιος υπάλληλος, και ούτε την έχω σκαπουλάρει ποτέ. Μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει ποτέ άδεια πάνω από δυο βδομάδες (+/- 1-2 μέρες), και μόνο φέτος κατάφερα, λόγω συσσώρευσης υπολοίπου, να πάρω μια λίγο μεγαλύτερη άδεια.αγαπητέ @Yorgos λεφτά οποίος ταξιδεύει, θα κάνει το σκ....υ παξιμάδι και θα βρει γιατί το θέλει. χρόνος δεν υπάρχει. Πλην των εκπαιδευτικών και των δημοσίων σε θέσεις που μπορούν να την σκαπουλάρουν, οι υπόλοιποι (πλην εξαιρέσεων) δεν έχουμε χρόνο.