underwater
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική
Εννοείται ότι είναι ζήτημα ανθρώπου, δεν το συζητώ!Καλησπέρα! Συμφωνώ σε αρκετά σημεία με τα όσα εχει
Καλησπέρα!! Μια μικρή παρατήρηση σε όσα γράφεις, καλοπροαίρετα φυσικά και χωρίς καμία διάθεση για παρεξήγηση. Προσωπικά δεν θα έμπαινα στη διαδικασία του ανταγωνισμού για το πόσες χώρες έχω επισκεφτεί, ούτε θα έβλεπα ανταγωνιστικά κάποιον που αγαπάει τα ταξίδια ή ενδεχομένως να έχει ταξιδέψει περισσότερο απο εμένα ! Νομίζω ότι ενας ανθρωπος που είναι ανταγωνιστικός απέναντι σε άλλους καθετί ασήμαντο η σημαντικό για εκεινον αποτελεί αφορμή αναταγωνισμου. Επομένως σχετίζεται καθαρά με τον ανθρωπο. Αποκτάει ενδιαφέρον όμως για κάποιον ταξιδιώτη να κοιτάζει τους χάρτες, τις προτιμήσεις άλλων συνταξιδιωτών οπως είπε ο Γιωργος και να παίρνεις ιδέες για νέους προορισμούς.
Βέβαια υπάρχουν άτομα που μπορεί να βγάλουν ανταγωνισμό σε κάποιες μόνο πτυχές της ζωής τους και όχι σε όλες (πχ έχω φίλη που δεν βγάζει κανενός είδους ανταγωνισμό πουθενά πέρα από το οικονομικό-έχει ένα κόλλημα με το πόσα χρήματα βγάζει ο καθένας, αν βγάζει περισσότερα ή λιγότερα από εκείνη κλπ κλπ).
Τα ταξίδια λοιπόν έχω διαπιστώσει ότι αποτελούν μια "ευαίσθητη χορδή" για πολλούς ανθρώπους (οι οποίοι δεν είναι ντε και καλά κακοπροαίρετοι).
Από εκεί και πέρα είναι το πώς το βλέπει ο καθένας και σε καμία περίπτωση δε θεωρώ ότι εγώ κατέχω την απόλυτη αλήθεια. Αλλά έχω δει στην πράξη ότι η "εμμονή" πολλών ατόμων με το κυνήγι "πινέζων" τους δημιουργεί συχνά στρες, τους στερεί τον αυθορμητισμό ("όχι, δεν θα κάτσω 5 μέρες στη Βιέννη, θα προσθέσω μονοήμερες σε Βουδαπέστη και Μπρατισλάβα για να πινάρω 3 χώρες και όχι μία", "όχι, δεν θα ξαναπάω Τουρκία και ας μου άρεσε πολύ, θα πάω Ιρλανδία για να προσθέσω μια ακόμα χώρα") και ενίοτε τα κάνει να νιώθουν μειονεκτικά.