Σε πόσες χώρες έχετε πάει?

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θα πρότεινα από εδω και εμπρός να γράφουμε και το καλύτερο ταξίδι ( ότι σημαίνει για τον καθ ένα) και το χειρότερο..εγώ 17 χώρες και το καλύτερο μέχρι στιγμής είναι Κάιρο και το χειρότερο μάλλον Αμβέρσα
Μμμμ καλυτερα
Περου
Νησι Πασχα
Μπάλι

Χειροτερα (ως προς τις προσδοκιες)
Πουερτο Ρικο

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Πως τα μετράνε τώρα? Π.χ. έχω πάει-διασχισει την παλιά Γιουγκοσλαβια του Τίτο 3 φορές(Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ κλπ) και άλλη μια στο Ντουμπροβνικ 4. Πόσες χώρες θα μετρήσω?
Παμε μετα: Αγγλία 5 χρονια πηγαινε-ελα
Γερμανία 5 φορές
Ιταλία 4 φορες
Βέλγιο 3 φορές
Γαλλία 2 φορές
Ελβετία 2 φορες
Ολλανδία
Ισπανία
Τσεχία
Σουηδία
Αυστρία

3 όνειρα είχα, δεν πραγματοποιήθηκαν και δεν θα πραγματοποιηθούν πια
Γαλλική Πολυνησία (ευτυχώς πήγε ο γιος μου)
Περού
Νησί του Πάσχα
Ευτυχώς υπαρχουν τα travelstories και ταξιδεύω νοερα!:pirate2::pilot:

Last edited:

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου
Πως τα μετράνε τώρα? Π.χ. έχω πάει-διασχισει την παλιά Γιουγκοσλαβια του Τίτο 3 φορές(Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ κλπ) και άλλη μια στο Ντουμπροβνικ 4. Πόσες χώρες θα μετρήσω?
Έχουν αποτυπωθεί στο φόρουμ διάφορες απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα με κυρίαρχη αυτή που υποστηρίζει ότι πρέπει να υπολογίζεται ο αριθμός των κρατών όπως αυτά είναι σήμερα ασχέτως του έτους του ταξιδιού. Η δική μου άποψη ωστόσο είναι πως πρέπει να καταγράφουμε το κάθε κράτος στο οποίο έχουμε ταξιδέψει με την υπόσταση που είχε την περίοδο της επίσκεψής μας. Εξάλλου λέγοντας σε ποιες χώρες/κράτη έχουμε πάει εννοούμε ακριβώς αυτό. Δηλαδή ποιο κράτος υπήρχε κατά την επίσκεψή μας και όχι ποια περιοχή. Αλλιώς θα ήταν προτιμότερο να γράφουμε σε ποιες γεωγραφικές τοποθεσίες έχουμε πάει.
Προσωπικά προτιμώ δηλαδή να λέω ότι έχω ταξιδέψει σε 32 χώρες, θεωρώντας ότι έχω πάει στη Γιουγκοσλαβία και είδα εκτός των άλλων και το πολιτικό καθεστώς της, αντί να λέω ότι έχω πάει σε 35 κράτη, υπολογίζοντας με τη σημερινή διαμόρφωση των χωρών ξεχωριστά τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία, την Κροατία και τη Σλοβενία, τις οποίες όμως δεν τις γνωρίζω σαν κράτη.

billkozani

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρσοβια
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Στο nomadmania.com έχει δύο "νέους" δείκτες. Ο ένας είναι το SLOW που μετράει τη διάρκεια παραμονής σε κάθε χώρα (κι έχει διαφορετικό δείκτη για παραμονές άνω των 11-30-90 ημερών) και το DEEP που είναι ένας λόγος ανάμεσα στον αριθμό των χωρών και των επαρχιών που έχεις επισκεφθεί και ουσιαστικά "πριμοδοτεί" την επίσκεψη περιοσσότερων επαρχιών (περιοχών τέλος πάντων).

Από κει και πέρα δε μου φαίνεται καθόλου παράδοξο (ίσα-ίσα, λογικότατο) κάποιος που έχει πάει έστω και λίγες μέρες σε μια χώρα να θέλει στο επόμενο ταξίδι του να πάει σε άλλη. Και 5 μέρες να έχεις πάει στην Κίνα στην Α και Β επαρχία της, η Γ θα έχει λιγότερες διαφορές από αυτές απ' ό,τι το να πας στην Ινδία, τα Νησιά Σολομώντα ή την ΙΣλανδία. Δε βρίσκω κάτι το υποχρεωτικό ή πιο "έγκριτο" στο να πηγαίνει κάποιος στην ίδια χώρα "για να έχει πιο ολοκληρωμένη άποψη". Ας μην έχει, ε και; Άμα τον τραβάει να δει κάτι άλλο καλά κάνει και ας πάει και στη Βραζιλία για έστω 3 μέρες, δε θα δει/νιώσει/γνωρίσει λίγα σε 3 μέρες στο Ρίο, σίγουρα πολύ περισσότερα από 0 μέρες στο Ρίο. Όπως τη βρίσκει ο καθένας.
Εγώ πήγα σε 16 χώρες (δεν μετράω την Ελλάδα)Κάθε φορά πάω σε διαφορετικη χώρα

billkozani

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρσοβια
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Κάθε χρόνο από το 2009 έχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου όσο μπορώ βέβαια,πηγαίνω σε μια διαφορετική χώρα,μόλις γύρισα από Μάλτα.Συνολο 16 χώρες.Η προσμονή για το κάτι διαφορετικό κάθε χρόνο και το τι έχω δει στα ταξίδια μου δεν περιγράφεται.Το μεγαλύτερο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου και στην γυναίκα μου και γενικά στην ζωή μας.Να ταξιδεύετε έστω και κοντά στη Ευρώπη πιο οικονομικα αν δυσκολεύεστε.να κανετε θυσίες για τα ταξίδια σας.Αξιζουν πραγματικά...!!!!!

alma

Member
Εγω λεω να μετραμε σε ποσες πολεις εχουμε παει ανα χωρα. Πιο δικαιο ;)
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Βέβαια αν είναι χώρα που επισκέφτεσαι συχνά μπορεί να είναι πάρα πολλές ειδικά αν βάλεις κ κωμοπόλεις-μεγάλα χωριά....

Πιο εύκολο ίσως να το πας με περιφέρειες-επαρχίες- νομαρχίες(ανάλογα πως τις χωρίζει κάθε χώρα).
Θέλω να γυρίσω κάθε Comunidad Autónoma της Ισπανίας αλλά προς το παρόν έχω πάει Comunidad de Madrid ,Andalucía , Castilla-La Mancha , Castilla y León , Cataluña , Galicia (αν δεν ξεχνώ κάποια)....Πέρα από ότι έχω δρόμο ακόμα:eek: αν σκεφτώ πόσες δεν έχω δει,πάλι δεν ξέρω αν είναι"δίκαιη"η μέτρηση. Κάποιες επαρχίες τις έχω γυρίσει,σε άλλες έχω πάει σε 1-2 πόλεις κ τώρα πρέπει να ξαναπάω...Αλλά οκ κάπως πρέπει να υπολογίσουμε:cool:

Last edited:

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Θέλω να γυρίσω κάθε Comunidad Autónoma της Ισπανίας αλλά προς το παρόν έχω πάει Comunidad de Madrid ,Andalucía , Castilla-La Mancha , Castilla y León , Cataluña , Galicia
Αν τις συνδιάσουμε με αυτές που έχω πάει εγώ θα τις έχουμε δει όλες (σχεδόν)!:haha:

alma

Member
Αν τις συνδιάσουμε με αυτές που έχω πάει εγώ θα τις έχουμε δει όλες (σχεδόν)!:haha:
Αυτά είναι. :cool: Ή να συγχωνευτούν κάποιες,για να έχουμε λιγότερες να δούμε ρε παιδί μου...:haha:

('Ασε γιατί ψήνομαι για κανένα ταξιδάκι πάλι στις ίδιες,γιατί πολύ μου αρέσουν,οπότε μάλλον στάσιμη με βλέπω στις Comunidades.)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εγω λεω να μετραμε σε ποσες πολεις εχουμε παει ανα χωρα. Πιο δικαιο ;)
Εγώ λέω να μετράμε σε πόσα κρεβάτια (καναπέδες, στρώματα, καρέκλες, πατώματα κλπ.) έχουμε κοιμηθεί ή πόσα ξενύχτια έχουμε κάνει (γιατί στα νιάτα μας ήμαστε και μπερμπάντηδες!)

varioAthens

Member
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Βέβαια αν είναι χώρα που επισκέφτεσαι συχνά μπορεί να είναι πάρα πολλές ειδικά αν βάλεις κ κωμοπόλεις-μεγάλα χωριά....
Εστω...
Για παραδειγμα δεν γινεται εγω που πατησα Αργεντινη από την πλευρα των Καταρρακτων του Ιγκουασου να εξισωθω με καποιον που εχει γυρισει την χωρα, ουτε επισης ενω πηγα σε τοσα μερη της Βραζιλιας να εξισωθω με εναν ταξιδιωτη-κομητη (οπως τους λεω) που προσγειωθηκε για 2 μερες στο Ριο και τικαρει Βραζιλια. Ε δεν το δεχομαι ρε φιλεναδα :haha:

varioAthens

Member
Εγώ λέω να μετράμε σε πόσα κρεβάτια (καναπέδες, στρώματα, καρέκλες, πατώματα κλπ.) έχουμε κοιμηθεί ή πόσα ξενύχτια έχουμε κάνει (γιατί στα νιάτα μας ήμαστε και μπερμπάντηδες!)
Αστο δεν με συμφερει... ως φοιτητρια κοιμομουν στην παραλια της Καλλιθεας Χαλκιδικης.... που λεφτα για στρωματα σε ξενοδοχεια :haha:

giota235

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puglia, Dubrovnik
Ταξίδι-Όνειρο
Μάτσου Πίτσου, Αργεντινή
Εστω...
Για παραδειγμα δεν γινεται εγω που πατησα Αργεντινη από την πλευρα των Καταρρακτων του Ιγκουασου να εξισωθω με καποιον που εχει γυρισει την χωρα, ουτε επισης ενω πηγα σε τοσα μερη της Βραζιλιας να εξισωθω με εναν ταξιδιωτη-κομητη (οπως τους λεω) που προσγειωθηκε για 2 μερες στο Ριο και τικαρει Βραζιλια. Ε δεν το δεχομαι ρε φιλεναδα :haha:
Σωστή προσέγγιση!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.649
Μέλη
39.399
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα