• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Σε ποια πολη θα ταξιδευατε μονο για φαγητο??

rethimno

Member
Μηνύματα
1.770
Likes
1.054
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Ειστε τοσο σιγουροι οτι τα κριτηρια για το κρασι ειναι τοσο αντικειμενικα η τελικα μετρανε και οι συνηθειες και η ιστορια που κουβαλαει ο καθενας?
Εγω που μεγαλωσα με Αμυνταιο και Ναουσα οταν πινω κατι απο Στερεα η Πελοποννησο θελω να το φτυσω, και τα νησιωτικα αν και βγαζουν γευσεις, μου φαινονται παντα υπερβολικα νερωμενα.


ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2005
CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2007, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: ΧΡΥΣΟ

ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2003
CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2006, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: Χρυσό των χρυσών

ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2003
CHALLENGE INTERNATIONAL DU VIN - BLAYE BOURG 2006, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: ΑΡΓΥΡΟ
ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2003
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ 2005, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: ΑΡΓΥΡΟ

ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2003
VINALIES INTERNATIONALES 2005, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: ΑΡΓΥΡΟ

ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2002
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ 2004, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: ΧΡΥΣΟ

ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2001
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ 2003, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: ΧΡΥΣΟ

ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2001
VINALIES INTERNATIONALES 2003, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: ΧΡΥΣΟ
Ετικέτες Προϊόντος

Αν το βρεις σε καβα δοκιμασε το.....
Θα συμφωνησω οτι τα Ιταλικα και τα Γερμανικα κρασια ειναι απαιχτα
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.438
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
συγνώμη, αλλά πριν από λίγο γύρισα από αιμοδοσία, μιας κι είχε φίλος μου ατύχημα κι χρειαζόταν μερικές φιάλες για ώρα ανάγκης

1000 συγνώμη :(
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.820
Likes
7.710
ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2005
CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2007, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: ΧΡΥΣΟ

ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2003
CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2006, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: Χρυσό των χρυσών

ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2003
CHALLENGE INTERNATIONAL DU VIN - BLAYE BOURG 2006, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: ΑΡΓΥΡΟ
ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2003
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ 2005, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: ΑΡΓΥΡΟ

ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2003
VINALIES INTERNATIONALES 2005, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: ΑΡΓΥΡΟ

ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2002
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ 2004, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: ΧΡΥΣΟ

ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2001
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ - ΕΛΛΑΔΑ 2003, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: ΧΡΥΣΟ

ΣΚΑΛΑΝΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗ | 2001
VINALIES INTERNATIONALES 2003, Κατηγορία: ΚΤΗΜΑΤΑ, Διάκριση: ΧΡΥΣΟ
Ετικέτες Προϊόντος

Αν το βρεις σε καβα δοκιμασε το.....
Θα συμφωνησω οτι τα Ιταλικα και τα Γερμανικα κρασια ειναι απαιχτα
Φυσικα θα ειναι καλα, αλλωστε τα πρωτα οινοποιεια του Μπουταρη στη Ναουσσα και το Αμυνταιο ηταν (το ονομα του σημαινει βαρελας και το πηρε ο παπους του στο Νυμφαιο).
 

taver

Member
Μηνύματα
12.612
Likes
29.891
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Για να επανέρθουμε στη λίστα του Lonely Planet....
- Είναι πάνω από εμφανές ότι ψηφίστηκαν πόλεις με κριτήριο το πόσο γνωστές είναι σε ημιμαθείς τουρίστες κι όχι με βάση την ποιότητα των εδεσμάτων. Αλλιώς δεν εξηγείται π.χ. πως από την Ιταλία, φιγουράρουν η Ρώμη η Φλωρεντία και το Μιλάνο, αλλά όχι οι αγροτικές / γευστικές πρωτεύουσες της Emilia-Romagna και του Νότου, και ότι η πατρίδα του Slow Food και του Aperitivo, το Τορίνο, απουσιάζει από τη λίστα.
Επίσης, μάλλον ψήφισαν πάρα πολοί αυστραλοί και ασιάτες, αλλιώς δεν εξηγείται η παρουσία τόσων ασιατικών πόλεων χωρίς ιδιέταιρη γαστριμαργική ταυτότητα στη λίστα.
Για μένα, μια λίστα με αγαπημένη ΤΟΠΙΚΗ κουζίνα θα περιλάμβανε:
- Παρίσι, Τουλούζη, Μασσαλία, Στρασβούργο
- Τορίνο, Μπολώνια, Νάπολη, Παλέρμο(*)
- Βαλένθια, Μαδρίτη
- Στοκχόλμη, Βρυξέλλες, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη
- Houston/Any Texas city(*), Atlanta/any southern city(*) από ΗΠΑ
- Mexico City(*), Buenos Aires
- Hong Kong, Πεκίνο(*), Osaka, Seoul(*).

(*): Από πληροφορίες. Δεν έχω φάει ποτέ εκεί.

Όσο για κάτι συγκρίσεις εστιατορίων με 3 αστέρια Michelin με μοτσαρέλες από Buffalo, μήπως πρέπει να προσαρμόσουμε τις συγκρίσεις μας σε ομοειδείς κατηγορίες εδεσμάτων?
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.820
Likes
7.710
Το Στρασβουργο γιατι? για την τοπικη κουζινα που σε στελνει με εμφραγμα και εγκεφαλικο μαζι? η ξερεις κουζινες που απευθυνονται στους ξενους ευρωυπαλληλους?
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.980
Likes
52.544
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Επίσης, δεν ήξερα ότι η μοριακή γαστρονομία είναι ισπανική παράδοση, δηλ. ρε Ζωρζ και η Ισαβέλλα έτρωγε μοριακά μύδια και σαρδέλες? Εδώ μιλάμε για παραδοσιακές κουζίνες, με ντόπια υλικά και όχι από το διάστημα.

Το ποστ λέγεται "σε ποια πόλη θα ταξιδεύατε μόνο για το φαγητό", δεν λέει τίποτε για παραδοσιακές κουζίνες.
Το θέμα της μοριακής γαστρονομίας το ανέφερα προς απάντηση του Samion που είπε την πιο ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο μαγειρικά ανύπαρκτη. Οι πόλεις που πρότεινα (με εξαίρεση το Μπαμάκο, του οποίου όλα τα εστιατόρια που μου άρεσαν ήταν ξένα, απίστευτα καλά όλα τους), προτάθηκαν πάντως με βάση την τοπική κουζίνα: Βάσκικη στο Μπιλμπάο, Κέλτικη στο Σαντιάγο (με fusion την ανδοπερουβιάνικη και Γιαπωνέζικη, αλλά την ίδια βάση έχουν) κλπ.Αγαπημένη εθνική κουζίνα για μένα είναι η Ιαπωνική, επιπλέον μιλάμε για τη μοναδική χώρα όπου επί ένα μήνα ΟΠΟΥ κι αν έφαγα ήταν τουλάχιστον καλό και κατά περιπτώσεις ξεπερνούσε και το άριστα.Για να μην παρεξηγούμαι, το φαγητό στην Ιταλία μου άρεσε και πολύ μάλιστα. Απλώς όχι τόσο όσο άλλα.
 

ZephX

Member
Μηνύματα
401
Likes
198
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
1. re: VarioAthens.

Η Αυστραλία έχει πολύ καλά εστιατόρια. Η Μελβούρνη έχει καταπληκτικές ethnic γεύσεις με σεφ που όχι μόνο εκπροσωπούν άψογα τις κουζίνες από τα μέρη που κατάγονται, αλλά τις έχουν κάνει διάσημες παράλληλα στον Αγγλόφωνο ή Ασιατικό κόσμο (πχ. η Abla Amad με τη Λιβανέζικη). Απο την άλλη πλευρά το Sydney έχει πάρα πολύ καλά εστιατόρια (ειδικότερα στα high ranges). Μια απο τις πιο όμορφες εμπειρίες (ταξιδιωτική-γαστρονομική) ήταν το fly and dine που μας πήγαν με υδροπλάνο σε ένα φοβερό εστιατόριο με υπέροχη θέα.

2. +1 στο Γιώργο για την Ισπανική κουζίνα. Αυτή τη στιγμή οι Ισπανοί σεφ (μετά οι Αγγλοι και μετά οι Αμερικανοί) είναι με διαφορά οι τοπ στον κόσμο.

3. Το πρόβλημα με τη λίστα είναι ότι εκπροσωπεί τους αναγνώστες του Lonely Planet και την αντίστοιχη φιλοσοφία τους, που σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να μένει κάπου στην Ασία και να μην έχει βγει πιο έξω από εκεί ποτέ. Είναι πολύ εύκολο να καταλάβεις κάποιος που μένει στο Denver, και είναι αναγνώστης του LP ότι θα ψηφίσει το SFO ("NorCal is totaly awesome man" ή "Like..uhm..OMG....the food there was so freaking amazing - so ethnic...rite?"). Το άλλο πρόβλημα είναι με τι κριτήρια ψηφίζει κάποιος. Μιλάμε για πόλεις που σε όλο το οικονομικό φάσμα είναι πολύ καλές (πχ. Σιγκαπούρη που από πολύ φτηνό street food μέχρι πολύ ακριβό είναι εξαιρετικές) ή που απλά είναι άριστες σε ένα κομμάτι κουζίνας (πχ. Λονδίνο στα ακριβά)?

4. Για εμένα αυτό που βγάζει μάτι στη λίστα είναι το SFO/NYC κομμάτι. Πώς είναι δυνατόν να θεωρεί κάποιος αυτές τις πόλεις καλύτερες απο το Chicago (και γενικότερα το midwest) δεν μπορώ να το καταλάβω. Ειδικότερα στο ακριβό φαγητό είναι τόσο κολλημένοι σαν φιλοσοφία που για εμένα η ΝΥ δεν θα έπρεπε καν να μπαίνει σε λίστες (εστιατόρια όπως το Ma Peche που αρνούνται τα επιδόρπια-γλυκά αλλά σου λένε να πάρεις το cheese plater ξεχνώντας ότι καλό τυρί δεν θα βρείς λόγο νομοθεσίας). Οι ακτές προσπαθούν τόσο πολύ να φανούν σαν κάτι που ξεχνάνε το αληθινό μεράκι για φαγητό. Τα καλύτερα steakhouses, πρωινά, Sunday brunches, haute cuisine και έθνικ εστιατόρια (+ πολύ καλά cheap eats) είναι στο Chicago/Midwest.

Και για να μην λέω μόνο για Σικάγο, θα πώ ότι ένα απο τα πιο αγαπημένα μου κρασιά είναι το Norton που σαν ποικιλία, παγκόσμια, έχει την έδρα του στο Missouri (καταπληκτικά wineries). Και μια βόλτα στο St. Louis για ένα φτηνό και λατρεμένο frozen custard στον Ted Drews ή στο Licks. Πόλη που εγώ θα ταξίδευα μόνο για το φαγητό και το κρασί.

Η λίστα μου θα ήταν: Αθήνα, Chicago, Mexico City, Singapore, Sao Paolo, Tokyo, Budapest και αρκετές Ισπανικές και Ιταλικές.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.612
Likes
29.891
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το Στρασβουργο γιατι? για την τοπικη κουζινα που σε στελνει με εμφραγμα και εγκεφαλικο μαζι? η ξερεις κουζινες που απευθυνονται στους ξενους ευρωυπαλληλους?
Για τα απίστευτα Αλσατικά τυριά, τα Flamenkuechen, τα πιάτα Choucroute με κρέατα, τις Αλσατικές μπύρες, τα Αλσατικά/Γερμανικά κρασιά, και γενικότερα για το συνδυασμό Γερμανικής και Γαλλικής κουζίνας που συναντάς ειδικά εκεί.
 

GTS

Member
Μηνύματα
7.062
Likes
20.474
Το ποστ λέγεται "σε ποια πόλη θα ταξιδεύατε μόνο για το φαγητό", δεν λέει τίποτε για παραδοσιακές κουζίνες.
Το θέμα της μοριακής γαστρονομίας το ανέφερα προς απάντηση του Samion που είπε την πιο ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο μαγειρικά ανύπαρκτη. Οι πόλεις που πρότεινα (με εξαίρεση το Μπαμάκο, του οποίου όλα τα εστιατόρια που μου άρεσαν ήταν ξένα, απίστευτα καλά όλα τους), προτάθηκαν πάντως με βάση την τοπική κουζίνα: Βάσκικη στο Μπιλμπάο, Κέλτικη στο Σαντιάγο (με fusion την ανδοπερουβιάνικη και Γιαπωνέζικη, αλλά την ίδια βάση έχουν) κλπ.Αγαπημένη εθνική κουζίνα για μένα είναι η Ιαπωνική, επιπλέον μιλάμε για τη μοναδική χώρα όπου επί ένα μήνα ΟΠΟΥ κι αν έφαγα ήταν τουλάχιστον καλό και κατά περιπτώσεις ξεπερνούσε και το άριστα.Για να μην παρεξηγούμαι, το φαγητό στην Ιταλία μου άρεσε και πολύ μάλιστα. Απλώς όχι τόσο όσο άλλα.
Ναι κι εγώ δεν απάντησα συγκεκριμένα στο θέμα του ποστ αλλά στην αναφορά για μοριακή γαστρονομία και τη σχέση της με την τοπική παράδοση. Tο θέμα του ποστ, για να μπαίνουμε και εντός θέματος, εμπεριέχει για μένα και την τοπικότητα-παράδοση στη γαστρονομία. Άρα σωστά λες ότι θα πήγαινε κάποιος στη Καταλανία μόνο και μόνο για το El Bulli, αλλά έχει άραγε σχέση με την τοπική κουζίνα και παράδοση ή απλά ξεφύτρωσε για χ-ψ λόγους εκεί? Κι αν ανοίξει El Bulli και στα Τίρανα θα έχει σχέση με την Αλβανική κουζίνα? Εκτός αν μία τέτοια σχέση υφίσταται και δε το ξέρω, αλλά πολύ αμφιβάλλω...
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.820
Likes
7.710
Α! τι κριμα... γιατι οταν εγω ζητουσα κατι τοπικο δεν μου εφερναν ολα αυτα με τα εξαιρετικα ονοματα που αναφερεις? αλλα αντιθετως προσπαθουσαν να με εξοντωσουν με ξινολαχανο και λαρδι...στο λαιμο να τους κατσει...
Φαινεται οτι σε μενα μυριστηκαν κατι το τουριστομπατιρικο...τι να πω...
 

GTS

Member
Μηνύματα
7.062
Likes
20.474
Αυτή τη στιγμή οι Ισπανοί σεφ (μετά οι Αγγλοι και μετά οι Αμερικανοί) είναι με διαφορά οι τοπ στον κόσμο.
...και τι σχέση έχει αυτό με την επίσκεψη σε ένα τόπο για μόνο και μόνο για τη κουζίνα του? Εκτός αν απαγορεύεται στον Άγγλο σεφ να βγει εκτός συνόρων, οπότε πάω πάσο. Αλλά μάλλον Άγγλους, Αμερικανούς και Μποτσουανούς σεφ βρίσκεις παντού να ιερουργούν, όπου δηλαδή τους προσλάβουν και όπου τους συμφέρει/βολεύει να έχουν το μαγαζί τους. Εγώ θεωρώ ότι το νοήμα της συζήτησης είναι να συνδέσουμε και την ντόπια γαστρονομία με έναν τόπο, αλλιώς η απάντηση στο ερώτημα είναι "όπου έχουν μαγαζιά οι μεγάλοι σεφ", δηλ. αύριο-μεθαύριο μετά το Παρίσι, το Λονδίνο, την Ισπανία και στα Τίρανα...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μηνύματα
906.558
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom