• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Σε ποια πολη θα ταξιδευατε μονο για φαγητο??

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.792
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Ρε εσεις ειστε ανθρωποι των πολεων, πρωτευουσιανοι. Στα χωρια εχουμε εξαιρετικες παραγωγες που δεν θα τις βρειτε ουτε στα σουπερ μαρκετ, ουτε στις ταβερνες (εκτος απο σπανιες περιπτωσεις). Ο καθενας βγαζει για την παρτη του και για λιγους φιλους και πελατες. Μικρες παραγωγες που συνηθως πρεπει να κανεις παραγγελια απο την προηγουμενη χρονια.

Αν είναι να κάνω κράτηση και για το κρασί, άσε καλύτερα.
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τα οποία ωριμάζουν σε νταμιτζάνες 5λιτρες;
Ή μήπως σε πλαστικά μπουκάλια από εμφιαλωμένο νερό;


Κοίτα να δείς,εκτός αν συγγενεύεις με τον Κυρ-Γιάννη αποκλείω να πίνεις της προκοπής χύμα.Και πάλι κινούμαι στα όρια του χιούμορ.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.827
Likes
18.208
Συμφωνώ ότι στον παγκόσμιο χάρτη δε λέμε αλλά εγώ δεν μίλησα πως πάμε γενικά στην αγορά και σίγουρα υπάρχουν Ελληνικά κρασιά που είναι μάπες να μην πω επικίνδυνα αλλά και Γαλλικά κρασιά έχουν κατηγορηθεί γαι αλχημείες...
Υπάρχουν όμως Ελληνικά κρασιά που στηρίζονται σε Ελληνικές καθαρά ποικιλίες αλλά και σε μίξεις με ξένες ποικιλίες και κάτι πάει να γίνει τα τελευταία χρόνια ......
'Οσο για τα κρασιά των 15 ευρώ ότι τα δικά μας είναι χειρότερα, δεν συμφωνώ αλλά δεν είμαστε και κάπου όλοι μαζί ώστε να μπορούμε να κάνουμε ένα τεστ πραγματικό και τότε θα είχαμε πιο σαφή συμπεράσματα......
Τώρα περί ορέξεως κολοκυθόπιττα....
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Απαπα,σκιάχτηκα.Το κλείνω και πάω σπίτι μου.Έχω ένα Αυστραλιανό Chardonnay του Penfold να τσακίσω.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.938
Likes
3.932
Ρε εσεις ειστε ανθρωποι των πολεων, πρωτευουσιανοι. Στα χωρια εχουμε εξαιρετικες παραγωγες που δεν θα τις βρειτε ουτε στα σουπερ μαρκετ, ουτε στις ταβερνες (εκτος απο σπανιες περιπτωσεις). Ο καθενας βγαζει για την παρτη του και για λιγους φιλους και πελατες. Μικρες παραγωγες που συνηθως πρεπει να κανεις παραγγελια απο την προηγουμενη χρονια.
Tripakias δεν θέλεις να καταλάβεις τι σου λέμε γιατί δεν το έχεις το θέμα...
λυπάμαι αλλά μπουρδολογείς...
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.103
Likes
12.470
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κοίτα να δείς,εκτός αν συγγενεύεις με τον Κυρ-Γιάννη αποκλείω να πίνεις της προκοπής χύμα.Και πάλι κινούμαι στα όρια του χιούμορ.
Κοιτα να δεις, κρασι γενικα (οχι μονο χυμα) πινω 4-5 φορες το χρονο και παντα σε γιορτινα τραπεζια με φαγητο. Προτιμω οπως και η anny την μπυρα και κατα δευτερο λογο τσιπουρο ή ουζο, ρετσινα και ουισκι (αν προκειται για βραδι).
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.827
Likes
18.208
tripakias σε ποια χωριά αναφέρεσαι γιατί το θέμα είναι για πόλεις αλλά γιατί όχι και για χωριά με καλό φαγητό όπου εννοείται και το καλό κρασί βέβαια ..:haha:
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.103
Likes
12.470
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Tripakias δεν θέλεις να καταλάβεις τι σου λέμε γιατί δεν το έχεις το θέμα...
λυπάμαι αλλά μπουρδολογείς...
Να μη λυπασαι καθολου, εχω καταλαβει τι λετε...
το "δεν το εχεις το θεμα" ειναι μια καραμελα που συνηθιζεις να πιπιλας και δεν μου κανει εντυπωση που το χρησιμοποιεις και τωρα.

Δεν εκθιασα κανενα ελληνικο κρασι, ουτε υποστηριξα πως ειμαστε δυναμη στο χωρο. Αλλα με το να λες πως ολα τα ελληνικα κρασια ειναι χαλια δεν με πειθεις γιατι ειναι αδυνατο να τα εχεις δοκιμασει ολα. Εγω απο αυτα που εχω δοκιμασει τουλαχιστον τα μισα μου αρεσαν και μερικα μου αρεσαν πολυ.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.938
Likes
3.932
Ρε tripakias εσύ δεν μας είπες ότι πίνεις κρασί μόνο 5-6 φορές τον χρόνο? Γιατί λοιπόν παρεξηγείσαι που σου λέω πως δεν το έχεις το θέμα?

Εγώ φίλε μου γράφω όταν ξέρω ένα θέμα, αμα δεν ξέρω κάνω την πάπια... εσύ έχεις την συνήθεια να επιμένεις σε πράγματα που δεν ξέρεις... όπως εδώ έτσι π.χ στο θέμα με την Ιταλική κουζίνα που την βρίσκεις από χάλια έως μέτρια... τι πρέπει να πω εγώ λοιπόν? να καθήσω να σου κάνω φροντιστήριο τι πρέπει να φας ή να σε πάρω από το χέρι και να σε πάω σε πέντε εστιατόρια για να σε μάθω τι να φας? ότι και να πω εσύ θα λες τα δικά σου... λέω λοιπόν ένα δεν το έχεις το θέμα και ξεμπερδεύω... πιο τίμιο μου φαίνεται...

Εσύ όμως αντί να ρωτήσεις και να μαθαίνεις ή να κάνεις τουμπεκί στο θέμα κρασι που είσαι άσχετος, μας λες φίδια για τύπους στα χωριά που βάζουν βαρελάκια για την πάρτη τους και τους φίλους τους... ε ξύδια πίνουν ρε tripakias πως να το κάνουμε... και το δράμα δεν είναι μόνο πως πίνουν ξύδια είναι πως παραμυθιάζουν άσχετους πως φτιάχνουν κρασάρες...
 
  • Like
Reactions: GTS

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.980
Likes
52.522
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
μάλλον πρέπει να "ωριμάσεις" εσύ γαστριμαργικά..
θα βγει και ισπανική κουζίνα εκ του μηδενός τώρα. εκτός αν έχει ιταλούς μετανάστες, αυτό δεν το ξέρω.
Το μόνο που μπορώ να εικάσω είναι πως δεν έχεις ιδέα από το τι κουζίνες παίζουν στην Ισπανία, ή έχεις μείνει στα τουριστάδικα της Μαδριτοβαρκελώνης με παέγια και gazpacho τύπου play bouzouki eat souvlaki, καμ γουιθ μι για να τη βρεις, της δεκαετίας του '60. Ξύπνα, Σαμίωνα, πέθανε ο Φράνκο, στις ταυρομαχίες πάνε μόνο τουρίστες και με τις πίτσες των Ιταλών μεταναστών ακόμη γελούν στην Ισπανία...

Η Ισπανία είναι μπροστά από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο στην molecular κουζίνα, που απαιτεί γνώσεις χημείας και φυσικής, σε 10-20 χρόνια θα μάθουν και οι άλλοι τι είναι... Προς το παρόν, ο πιο ακριβοπληρωμένος σεφ στον κόσμο έκλεισε το εστιατόριό του διότι θέλει να αφιερωθεί στην έρευνα σε κάτι που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο τρώμε. Μιλάμε για ένα νέο χάρτη ανάλυσης του ποιο υλικό σε ποια θερμοκρασία δεμένο με ποιο άλλο προκαλεί ποια χημική αντίδραση που επιφέρει συγκεκριμένη γευστική εμπειρία στον ουρανίσκο. H μοριακή αποδόμηση του Φεράν Αντριά ή του Arzak είναι επιστήμη, όχι μαγειρική και μιλάμε για τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη σύγχρονη κουζίνα, με εργαστήρια δεκάδων επιστημόνων να συνοδεύουν τη γαστριμαργική έρευνα. Και στην Ιταλία ακόμη τρώνε μακαρόνια, σαλάτες με τυρί μπούφαλου και πίτσες... Πολύ καλά όλα, κι εμένα μου αρέσουν, αλλά όχι και να προκαλεί σε μονό ο Μπακατσιάς τον Κόμπι...

Για τη Γαλικία, για την οποία μιλούσαμε, το experimental fusion είναι μια μαγική μίξη ανάμεσα στην Κέλτικη γαλιθιάνικη κουζίνα (φαντάζομαι δεν το έχεις φάει) και την περουβιάνικη και τη γιαπωνέζικη, εκμεταλλευόμενη το ότι έχει από τα καλύτερα ψαρικά υλικά στον κόσμο. Απίστευτα πράγματα τρώει κανείς και μάλιστα σε τιμές για σουβλάκι, σε ατμοσφαιρικά κτίρια με αιώνες ιστορίας και σε ποσότητες...ποσοτητάρες, όχι αυτά τα μυγοφτύματα που σερβίρουν κάτι δήθεν γκουρμέ. Δεν νομίζω να υπάρχει πόλη στην Ευρώπη που να τρως τόσο ενδιαφέροντα πράγματα σε μονοψήφια μενού σε ευρώ. Το α λα καρτ (που ανεβάζει το λογαριασμό στα αστρονομικά ύψη των 15-20?) δεν στο συστήνω, διότι μπορεί να θες να μείνεις για πάντα.

Για τους Βάσκους τι να λέμε, επιστήμονες του φαγητού, περφεξιονιστές σε σημείο σχιζοφρένειας, οι άνθρωποι απλά διδάσκουν ακόμη και σε απλές ταβέρνες, με μια γκάμα ανεπανάληπτη, από απλό γουρουνόπουλο με δαμάσκηνα μέχρι pinxos με φύκια και βότανα από τις Άλπεις (πάλι σε γελοίες τιμές). Από τη Χώρα των Βάσκων μέχρι την Γαλικία βρίσκεται το καλύτερο γαστρονομικό ταξίδι στον κόσμο, για μένα, με μπόνους τη στάση στην Αστούρια. Το ότι κοστίζει και το 1/10 από τα (καλά όντως) πανάκριβα Λονδρινέζικα είναι από τα θαύματα της Ισπανίας.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.665
Likes
15.001
Απο την ερώτηση φαίνεται οτι δεν το έχω το θέμα..

Γιατί καλλιεργώντας τις ίδιες διεθνείς ποικιλίες(Merlot,Syrah,Chardonay κτλ) που καλλιεργούν και οι άλλοι(Χιλή,Ν.Αφρική,ΗΠΑ,ΝΖ,Αυστραλία κτλ) τα Ελληνικά κρασιά δεν στέκονται στις διεθνείς αγορές?

ΟΚ οι δικές μας ποικιλίες ισως είναι κάπως άγνωστες και θέλουν ιδιαίτερη προσπάθεια,αλλά οι διεθνείς που καλλιεργούνται εδώ τι πρόβλημα έχουν?
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Ε ναι, αυτό με τα κρασιά που φτιάχνει κάθε μπάρμπας και βγαίνουν σε λίγα κιλά και γι' αυτό τα θεωρούμε πολύτιμα έχει παραγίνει. Όσο ήμασταν φοιτητές καλά ήταν, τα περισσότερα τώρα πια δεν πίνονται.
Και για να μην είμαστε -εντελώς- εκτός θέματος, σε ποια χώρα θα ταξιδεύατε μόνο για κρασί; Αμφιβάλω αν κανείς θα έλεγε Ελλάδα, αλλά και αν έλεγε μάλλον θα ήταν από αυτούς που πίνουν κρασί μαζί με τη φέτα, 5-6 φορές το χρόνο.

Όχι, όλα τα ελληνικά κρασιά δεν είναι χάλια. Υπάρχουν κάποια που μου αρέσουν πολύ, αλλά τα θεωρώ απλησίαστα για τα οικονομικά μου, ενώ στην Ιταλία πχ με 15-20 ευρώ μπορείς να πιεις εξαιρετικό κρασί, και μάλιστα σε εστιατόριο. (και πιο φτηνά σε κάβες)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μηνύματα
906.388
Μέλη
39.403
Νεότερο μέλος
snapthreads9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom