• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Σε ποια πολη θα ταξιδευατε μονο για φαγητο??

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μαζέψου... στο φαγητό κάτι λέμε, αλλά και πάλι είμαστε πίσω από τους Γάλλους τους Ιταλούς και τους Ισπανούς... στο κρασί και υπερτιμημένοι είμαστε και ανύπαρκτοι... την στιγμή που μπήκε ο νέος κόσμος στο παιχνίδι εμεις στην αγορά δεν υπάρχουμε... Αμερική, Χιλή, Ν.Ζ, Ν.Αφρική σκίζουν...
Καλα για το φαγητο δεν λεω τιποτα... ξεκινας με μια χαλια κουζινα, συνεχιζεις με μια λιγο καλυτερη της και καταληγεις σε οτι πιο αχρηστο υπαρχει στο θεμα αυτο (εκτος κι αν Ισπανους και Γαλλους εννοεις τους Βασκους).

Για τα κρασια ειμαστε ανυπαρκτοι γιατι δεν κανουμε καλο marketing. Υπαρχουν εξαιρετικα κρασια που ομως ειναι αγνωστα γιατι δυστυχως οι παραγωγοι τους δεν εχουν τη δυνατοτητα να τα προωθησουν. Επισης οπως και με το λαδι, μεγαλη ποσοτητα ελληνικου κρασιου πωλειται χυμα στο εξωτερικο και εκει εμφιαλωνεται και μεταπωλειται με γαλλικες, ιταλικες ή δεν ξερω και γω τι ετικετες. Πολλες φορες σε ιδιαιτερα υψηλες τιμες.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Eμπαινε και γοήτευε ρε maltakias...

Έλα μαζέψου κι εσύ.

Εκτός από δυό-τρείς καλές ποικιλίες λευκών που πραγματικά πετάνε,παραπέρα οι Γερμανοί είναι πάτοι.Δεν πάμε εκεί την κουβέντα,μιλάμε συνολικά ως χώρα τι κάνεις.Και αν δεν βγάζεις αξιόλογα κόκκινα,ξέρεις κι εσύ πως δεν "εγγράφεσαι" όπως πρέπει στον παγκόσμιο οινολογικό χάρτη.

chrisbd

Member
Μην ανοίγεσαι σου λέω.....
Ποιούς τρως μέχρι τα 30?;;;;

Και τι εννοείς Βόρειους;
Άσε που υπάρχουν κι οι πολύ Νότιοι,απ'την άλλη πλευρά του πλανήτη.

Όσο για το τι πίνει ο καθένας εδώ μέσα δεν νομίζω ότι μπορούμε να το γνωρίζουμε τόσο αφοριστικά.
Δεν μιλάω αφοριστικά... μακάρι όλοι να είχαμε την οικονομική ευρωστία ώστε να έχουμε την δυνατότητα να πίνουμε ακριβά κρασιά (όχι δύο η τρείς φορές το χρόνο)...
Βόρειοι είναι οι χώρες που είναι πιό βόρεια απο μας, το κρασί θέλει και ήλιο καλό και οι πιο βόρειοι απ όσο θυμάμαι δεν έχουν την δική μας ηλιοφάνεια και παντα μιλάω για τα πιο φθηνά κρασιά.... Για Νότιους δεν ξέρω αν εννοείς τίποτε Λατινική Αμερική.... όχι μιλούσα για Ευρώπη....
Θα μπορούσα να αναφερω αρκετά κρασιά στην Ελλάδα αλλά δεν νομίζω ότι έχει κανένα νόημα...
Εν πάσει περιπτώσει αυτή είναι η άποψή μου και μπορεί να κάνω και λάθος ότι στα φθηνά κρασιά δεν έχουμε να ζηλεψουμε καμμία χώρα το αντίθετο μάλιστα.........

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κρίμα να τη φάει η μαρμάγκα τέτοια συζήτηση.Αν μας κρίνετε off κύριοι mods μη μας σβήσετε σας παρακαλώ.Στείλτε μας κάπου αλλού να συνεχίσουμε......:)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Μη το πείς πουθενά παραέξω αυτό έτσι;

Το μίνιμουμ ποιότητας παραγωγής που σου εγγυάται και η πιο τελειωμένη εμφιαλωμένη ετικέτα δεν μπορεί να το κάνει το χύμα.Όσο για τα 15 νομίζεις ότι δεν υπάρχουν κρασάρες σε αυτές τις τιμές;;;;

Καλά ρε,σε καπιλιά δοκιμάζετε κρασί;
Γιατί αν απλώς δεν έχετε εμπεριστατωμένη άποψη για ένα τόσο εξειδικευμένο ζήτημα απλώς μη γράφετε.Γίνομαι Traveller και δεν το θέλω.
Ισως να ημουν υπερβολικος επειδη τους εβαλα ολους μαζι... Ναι υπαρχουν πολυ καλα κρασια με 15 και με λιγοτερα ευρω, αλλα τα φθηνα συνηθως δεν ειναι και κατι αξιολογο.

Τωρα τι μου εγγυονται ασ' το καλυτερα. Δεν εχω καμμια εμπιστοσυνη στους ελεγχους που γινονται στην Ελλαδα. Και στο λαδι μου εγγυονται οξυτητα <1% (στο εξαιρετικο παρθενο) αλλα υπαρχουν πολλα συσκευασμενα λαδια με πολυ μεγαλυτερη.

Traveller

Member
Οι Γερμανοί βγάζουν από τα καλύτερα riesling και gewürztraminer του κόσμου... εμείς ρε maltakias τι διάολο βγάζουμε? Υπάρχει σύγκριση των Ελληνικών με τα Γερμανικά κρασιά? τα λες σοβαρά τώρα αυτά? Οι Γερμανοί δεν προμοτάρουν τα ανύπαρκτα κόκκινα τους όπως κάνουν μερικοί πονηροί στην Ελλάδα... σαφώς και η Γερμανία δεν είναι παγκόσμια υπερδύναμη στα κρασιά αλλά υπάρχει στον χάρτη... εμείς είμαστε ανύπαρκτοι...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Στο χάρτη μπαίνει ακριβώς για το τρομερό αυτό της δίδυμο.
Επίσης,δεν την συνέκρινα πουθενά με εμάς.

Από εκεί και πέρα μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Δεν είπα ότι είμαστε στο χάρτη αλλά ότι κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες να μπούμε κάπου.

Και -προσωπική άποψη- με το ξινόμαυρο και γενικώς με τα κρασιά της Νάουσσας κάπου θα χωρέσουμε για αρχή κάποια στιγμή.

Traveller

Member
Δεν μιλάω αφοριστικά... μακάρι όλοι να είχαμε την οικονομική ευρωστία ώστε να έχουμε την δυνατότητα να πίνουμε ακριβά κρασιά (όχι δύο η τρείς φορές το χρόνο)...
Βόρειοι είναι οι χώρες που είναι πιό βόρεια απο μας, το κρασί θέλει και ήλιο καλό και οι πιο βόρειοι απ όσο θυμάμαι δεν έχουν την δική μας ηλιοφάνεια και παντα μιλάω για τα πιο φθηνά κρασιά.... Για Νότιους δεν ξέρω αν εννοείς τίποτε Λατινική Αμερική.... όχι μιλούσα για Ευρώπη....
Θα μπορούσα να αναφερω αρκετά κρασιά στην Ελλάδα αλλά δεν νομίζω ότι έχει κανένα νόημα...
Εν πάσει περιπτώσει αυτή είναι η άποψή μου και μπορεί να κάνω και λάθος ότι στα φθηνά κρασιά δεν έχουμε να ζηλεψουμε καμμία χώρα το αντίθετο μάλιστα.........
1. Νότιους θεωρεί τους Χιλιανούς τους Νοτιοαφρικάνους, τους Νεοζηλανδούς και τους Αυστραλούς...
2. Τα αμπέλια που βγαίνουν ποικιλίες καλών λευκών κρασιών δεν είναι απαραίτητο πως θέλουν ήλιο... γιαυτό άλλωστε συναντάς άριστα λευκά και στην Γερμανία και στην Ν.Ζ...
3. Ενα κρασί των 15? στην Ελλάδα είναι κατά κανόνα πολύ χειρότερο από ένα αντίστοιχης τιμής ξένο... πίστεψέ με...
4. Στα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς βρίσκεις κάποια κρασάκια της σειράς από την Ν.Αφρική ή την Χιλή που πίνονται και κάνουν μέχρι ένα τάληρο... Ελληνικό κρασί με πέντε ευρώπουλα που να πίνεται δεν υπάρχει...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Στο ρεζουμέ,όσο κι αν ψευτοδιαφωνούμε με τον Traveller για να γίνεται κουβέντα,νομίζω ότι είναι ίσως το πρώτο θέμα στα χρονικά που ταυτιζόμαστε.

Traveller

Member
Στο χάρτη μπαίνει ακριβώς για το τρομερό αυτό της δίδυμο.
Επίσης,δεν την συνέκρινα πουθενά με εμάς.

Από εκεί και πέρα μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Δεν είπα ότι είμαστε στο χάρτη αλλά ότι κάνουμε φιλότιμες προσπάθειες να μπούμε κάπου.

Και -προσωπική άποψη- με το ξινόμαυρο και γενικώς με τα κρασιά της Νάουσσας κάπου θα χωρέσουμε για αρχή κάποια στιγμή.
Τώρα τα λες σωστά... μόνο πάτοι λοιπόν δεν είναι οι Γερμανοί... διάβασα τόσα κουλά για το θέμα που τρελλάθηκα... αυτή την στιγμή το γεγονός είναι ένα... οτι τα Ελληνικά κρασιά δεν υπάρχουν στον παγκόσμιο χάρτη...

Για το ξινόμαυρο θα συμφωνήσω απόλυτα... είναι το μοναδικό κρασί μαζί με κανένα χαρμανο-Αθήρι Σαντορινιό που με προυποθέσεις θα μπορούσε να σταθεί κάπως...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ρε εσεις ειστε ανθρωποι των πολεων, πρωτευουσιανοι. Στα χωρια εχουμε εξαιρετικες παραγωγες που δεν θα τις βρειτε ουτε στα σουπερ μαρκετ, ουτε στις ταβερνες (εκτος απο σπανιες περιπτωσεις). Ο καθενας βγαζει για την παρτη του και για λιγους φιλους και πελατες. Μικρες παραγωγες που συνηθως πρεπει να κανεις παραγγελια απο την προηγουμενη χρονια.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom