• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη-τοσκανη... για πρόταση μας κάνει;;;;;

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Εφόσον το αυτοκίνητο θα το αφήσω στη διάρκεια της επιστοφής μου απο τοσκάνη πρός ρώμη,αν νοικιάσω απο autoeurope πρέπει η παράδοση να γίνει υποχρεωτικά στο αεροδρόμιο;
Συνήθως υπάρχουν γραφεία παράδοσης και στην πόλη. Στα περισσότερα σάιτ ενοικίασης αυτοκινήτων σού γράφει παραλαβή από (και συμπληρώνεις αεροδρόμιο) και παράδοση σε (και συμπληρώνεις γραφείο πόλης).

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
αν μπεις στο σαιτ της autoeurope και ξεκινησεις την κρατηση σου γραφει location type, βαζεις all locations και σου βγαζει να διαλεξεις απο που θες να το παρεις και που θες να το παραδοσεις, απλα οπως θα διαβασεις αν τελικα διαλεξεις διαφορετικες τοποθεσιες παραλαβης και παραδοσης πληρωνεις κατι εξτρα αλλα γνωμη μου ειναι να τους παρεις τηλ. πριν κλεισεις και να ρωτησεις οτι απορια εχεις για να εισαι απολυτα καλυμμενος, τουλαχιστον εγω ετσι λειτουργω και μου χει βγει σε καλο.

Traveller

Member
Αγαπητέ happy dreamer... ζήτησες την βοήθεια μου και θα στην δώσω... είμαι στις καλές σήμερα γιατί έφαγα ωραία φασουλάδα χθες...

1. Την πρόταση γάμου να την κάνεις στη Ρώμη στο τέλος του ταξιδιού... μην την κάνεις νωρίτερα γιατί αν σου πει όχι το κατέστρεψες το ταξίδι... θα έχουμε κλάματα και αυτοκτονίες γιαυτό ρίχτη στο τέλος στη Ρώμη που είναι και τρε ρομαντικ...

2. Ξενοδοχείο τώρα στη Σιένα και στη Φλωρεντία δεν με νοιάζει μείνε όπου θες εγώ αναλαμβάνω το κομμάτι το καλό της Ρώμης... λοιπόν μην κάνεις καμιά λαλακία και μείνεις σε λαϊκά ξενοδοχεία αλυσίδας γιατί σε βλέπω να τρως άκυρο... άσε τα Mercure για τον ακατανόμαστο και τα Hilton για τον μέγιστο taver... εσύ θες κάτι ημιχλιδάτο, μην στον πιάσουνε και δεν έχεις σάλιο για τον γάμο αργότερα, ήσυχο, κεντρικό και ρομαντικούλι, στο Trastevere... η πρόταση μου λοιπόν είναι αυτή... Buonanotte Garibaldi... Buonanotte Garibaldi - luxury guest house b&b bed and breakfast Trastevere, Rome, Italy, atelier di Luisa Longo ιδιοκτησίας της φίλης μου της Λουίζας... προσοχή εδώ... θα πάρεις το πράσινο δωμάτιο... κοίτα μην κάνεις κανένα λάθος και ζητήσεις λάθος δωμάτιο ή σε ψήσουνε για το μπλε... ζήτα το ευγενικά από την Λουίζα, εξήγησε την κατάσταση και θα σε φτιάξει...

3. Για το φαί τώρα... λύσεις υπάρχουν πολλές αλλά Antico Arco ένα...
Antico Arco Ristorante Winebar ψηλά στο λόφο μακριά από τα κακά τα μάτια... φαγητό σικάτο και εκλεπτισμένο... πρόταση γάμου πας να κάνεις όχι να περιδρομιάσεις... εδώ όταν θα κάνεις την κράτηση (απαραίτητη) θα ζητήσεις τραπέζι σε σεπαρέ (privet dining)... μην φας καμιά πόρτα και γίνεις ρόμπα σε όλο το μαγαζί... υπολόγιζε ότι θα σπρώξεις μια διακοσάρα αλλά μην γίνεσαι τσίπης, η περίσταση το επιβάλει... στη σαμπάνια μην κάνεις υπερβολές μια απλή Moet ζήτα, θα έχεις τόσο τρακ που και ρετσίνα να έπινες το ίδιο θα σου ήταν... να πεις της μυστήριας της Valentina (αν δουλεύει ακόμα εκεί το παλιoκόριτσο) να βάλει λουλουδικό στο τραπέζι, να φτιάξει ατμόσφαιρα και φουλ έξτρα καντηλέρια, αυτά μετράνε... από φαί ότι και να φας θα είναι σούπερ αλλά λόγω της μέρας προτείνω πιτσουνάκια... το έπιασες το υπονοούμενο πιστεύω... extra tip... το δαχτυλίδι ρίχτο μέσα στη σαμπάνια χωρίς να το δει... μόλις το δει θα βάλει τα κλάματα και θα πει το ναι, αν πει όχι μετά απόλα αυτά ρίχτης κλοτσιά και τράβα στη Βία Βένετο να πνίξεις τον πόνο σου στις τροτέζες...

Αντε βρε και καλή τύχη...

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
traveller :haha::haha::haha::clap::clap::clap::clap: :haha::haha::haha::haha: ωραιες ατακες πετας παντα.....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
να πεις της μυστήριας της Valentina (αν δουλεύει ακόμα εκεί το παλιoκόριτσο) να βάλει λουλουδικό στο τραπέζι, να φτιάξει ατμόσφαιρα και φουλ έξτρα καντηλέρια, αυτά μετράνε... από φαί ότι και να φας θα είναι σούπερ αλλά λόγω της μέρας προτείνω πιτσουνάκια... το έπιασες το υπονοούμενο πιστεύω... extra tip... το δαχτυλίδι ρίχτο μέσα στη σαμπάνια χωρίς να το δει... μόλις το δει θα βάλει τα κλάματα και θα πει το ναι, αν πει όχι μετά απόλα αυτά ρίχτης κλοτσιά και τράβα στη Βία Βένετο να πνίξεις τον πόνο σου στις τροτέζες...

Αντε βρε και καλή τύχη...

Αγαπητε Traveller, λυσε μου μια απορια:
Ποσες φορες το εχεις στριψει δια του αρραβωνος; :D:D

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Και να 'ναι μεγάλο το μονόπετρο, αγκωνάρι, μην τυχόν και δεν το δει στο ποτήρι και το πιει και μετά έχουμε άλλα τρεχάματα...........

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
χαχαχχαχαχα :haha:
Φαίνεται πως πέτυχε η φασουλάδα:haha:

happy dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
ρωμη,τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
συγγνώμη ρε παιδιά.Για να νοικιάσω 8 ημέρες αν η παραλαβη-παράδοση γίνει στο αεροδρόμιο,κοστίζει περίπου πχ 180 ε και αν νοικιάσω για 4 ημέρες μα η παράδοση γίνει σε διαφορετικό σημείο τοτε κοστίζει 240.
Είναι λογικό;;;

happy dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
ρωμη,τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
traveller σ ευχαριστώ,όπως και τους υπολοίπους για τα tips.Τσίπης θα γινόμουν αν την πήγαινα για σουβλάκια και της έβαζα το μονόπετρο μέσα στη σαλάτα να το περάσει για ελιά(μαυρο διαμάντι-όχι ο οφορίκουε-λέω να πάρω),άρα μας παίρνει οικονομικά η πρόταση σου.Αυτά τα tips ζητούσα,να έχουν ονόματα,δ/νσεις,σημάδια,χρώματα....traveller λίγο σε διάβασα,πολλά έμαθα!!
Σ ευχαριστώ και πάλι και αν έχεις και κάτι άλλο να προτείνεις,αναμένω.
Πάντως θεώρω πως πρόταση μετά μουσικής(και χορό ίσως) σε ένα ρομαντικό σημείο της φλωρεντίας,είναι πιο ρομαντίκ.

Traveller

Member
Πάντως θεώρω πως πρόταση μετά μουσικής(και χορό ίσως) σε ένα ρομαντικό σημείο της φλωρεντίας,είναι πιο ρομαντίκ.
Με θλίβεις βαθύτατα, αλλά η φασουλάδα ήταν τόσο καλή που θα σου δώσω κάτι και για την Φλωρεντία... τελικά πάω για όσκαρ καλοσύνης σήμερα...

1. Θέλεις λοιπόν Φλωρεντία Φλωρεντία θα έχεις... θα σου έλεγα να καταλύσεις στο La Giostra αλλά αν το κάνεις το οικονομικό κραχ θα είναι προ των πυλών... αυτό το τόλμησε μια φορά πριν πέντε χρόνια ο Γιώργος της Έρσης, ο επονομαζόμενος και Αφέντης σε έξαρση γαλαντομιάς και ακόμα το συζητάνε οι κοσμικοί κύκλοι των Μεδίκων... μην το κάνεις εσύ αγόρι μου, ο Αφέντης την έχει ψωνίσει, εσύ έχεις γάμο στον ορίζοντα... γιαυτό λοιπόν θα κάνω μια εξαίρεση και θα σου προτείνω το αλυσίδας μεν αλλά ουχί λαικής Boscolo Hotel Astoria...
Luxury Hotel Florence - 4 Star Hotels Boscolo
το tip εδώ είναι η κλάψα... πάρε τις κρατήσεις και δώσε θέαμα στο λαό... είναι η ευτυχέστερη στιγμή της ζωής μου θα πεις, η ευτυχία μου βρίσκεται προ των πυλών βοηθείστε κι εσείς παρακαλώ να μου πει το ναι... Ιταλοί είναι θα συγκινηθούν και θα στην δώσουν στο upgrade την σουίτα... αν πάρεις την σουίτα το ναι στην πρότασή σου το έχεις στο τσεπάκι... αν όμως αποδειχθούν βράχοι σκληρότητος οι ποταποί τότε θα παίξεις το χαρτί του Berchielli... Hotel Berchielli βρίσκεται στην ιδανική περιοχή με υπέροχη θέα του Άρνου και οι τιμούλες είναι απλά συμπαθητικές... σου πιάνουν τα οπίσθια με τάκτ... κάνε μια προσπάθεια κλάψας κι εδώ για upgrade... ανάλογα με το ταλέντο σου μπορεί να πείσεις...

2. Να το ξεκαθαρίσω... εγώ πρόταση γάμου πάνω σε χορό δεν θα έκανα ποτέ... το βρίσκω μπανάλ... όταν χορεύω μπερδεύω τα βήματα στις καλές στιγμές , φαντάσου σε μουντ πρότασης... πιο πολύ σε βλέπω να τρως καμιά σαβούρα από το άγχος σου και να γίνεις θέαμα στο φιλοθεάμον κοινό παρά να κάνεις πρόταση γάμου... εκτός πάλι κι αν είσαι ο Νουρέγιεφ οπότε πάω πάσο, αλλά εδώ που τα λέμε Ρούντι και πρόταση γάμου χλωμό το βρίσκω...
Στην πρόταση γάμου αγαπητέ μιλάνε τα μάτια και τα πετράδια... τι χοροί και αηδίες μου τσαμπουρνάς... την κυττάς με φλογερό ύφος, βγάζεις την κοτρώνα, την δίνεις και μετράς αντιδράσεις... αν όλα αυτά γίνουν στο Alle Murate Ristorante nel centro di Firenze con il vero volto di Dante Alighieri το πολυπόθητο ναι είναι εξασφαλισμένο... μιλάμε για ένα εστιατόριο υπερπαραγωγή... αναγεννησιακά φρέσκος, καντηλέρια, υψηλή γαστρονομία τι άλλο θέλει η σκορδόπιστη να πει το ναι?? Extra tip... πάρε τα tortelli με μελιτζάνες... αν σου πει όχι θα απολαύσεις τουλάχιστον ένα μυθικό πιάτο και μετά θα πας στο γήπεδο της Φιορεντίνα να δεις την ομαδάρα... μικρό το κακό...

Αντε και με την νίκη...

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Traveller, προσκυνώ!:clap: Θεϊκές συμβουλές και ατάκες, σίγουρα η μαμά ή η γυναίκα σου φτιάχνει πολύ ωραία φασολάδα!!

Φίλε happy dreamer, πολύ ωραίες οι ιδέες σου, δε λέω, αλλά πόσο ρομαντικό θα είναι να χορεύετε στη μέση της πλατείας με μπουφάν και τσάντες παραμάσχαλα; Ή μήπως νομίζεις ότι δε θα έχει κρύο χριστουγεννιάτικα ή θα έχετε αφήσει τις τσάντες σε μια γωνία και δε θα σας τις κλέψει κανείς; Φοβάμαι πως θα συμφωνήσω με τους άλλους, να το κάνεις σε εστιατόριο.

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Τραβελερ, ωραια τα λες για το Boscolo, αλλα κατα την ταπεινη μου γνωμη καλυτερα να δοκιμασει την τυχη του ο φιλος μας στο berchieli που εχει και θεα..
Στο boscolo τα μισα δωματια βλεπουν ακαλυπτο, αν του δωσουν απο αυτα, ειναι για κλαματα.. και θα εχει δωσει και ενα καρο λεφτα.. αλλα και παλι ακομα και οι σουιτες, πολυτελεια si, θεα ομως γιοκ, ενα στενο βλεπουν, αντε και τα οπισθια του Ποσειδωνα :haha::haha:
οσο για το updgrade, δεν την ειδα να πειθονται οι συγκεκριμενοι.. τουλαχιστον αυτοι που ετυχα εγω ηταν σαν πορτριερηδες μπουζουκομαγαζου (να μη πω και after) ασε που πολυ πιθανο ειναι να τους κανουν check in στις 2.. και για το παρκιγκ, δεν ξερω που θα το παρκαρεις, αλλα στο boscolo μην το επιχειρησεις.. εμας μας ειχαν χρεωσει 45 ευρω την ημερα (ακομα τα κλαιω)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα