• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη-τοσκανη... για πρόταση μας κάνει;;;;;

sdoe21

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Για την Ρώμη το αυτοκίνητο είναι όχι μόνο περιττό, αλλά και μπελάς! Κίνηση, πάρκινκ, άγχος!
Και τις 3 φορές που έχω πάει Ρώμη δεν μου χρειάστηκε αυτοκίνητο. Τώρα που θα πάω ξανά θα νοικιάσω μόνο για να πάω Castelli Romani και Τοσκάνη. Στη Ρώμη οι συγκοινωνίες είναι άψογες!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
το μπάτζετ είναι περίπου στα 80-100 ανα διανυκτέρευση.
προσωπικά και λόγω της περίστασης θα έκοβα από οτιδήποτε και θα επενδούσα στο χοτέλ. κάνε την καρδιά σου πέτρα και κλείσε αβλεπί στην κορυφή για την περίσταση. εδώ:
Πολυτελείς κατοικίες στη Ρώμη | Suite Sistina Ρώμη | Πολυτελείς σουίτες για διακοπές σε κομψές κατοικίες στο κέντρο της Ρώμης
πιο κάτω ζορίζουν τα πράγματα..με κατι παραπάνω από 100 κοίτα Mercure Colosseo και ζήτα δωματιο με θέα στο Κολοσσαίο. κάτι πιο ρομαντικό από το να βλέπεις από το κρεβατι σου το φωτισμένο Κολοσσαίο το βράδυ δεν μου έρχεται. δεν φημίζομαι βέβαια και για ρομαντισμό..μετά ψάξε Β&Β.
Αλλωστε μια λειτουργια σε εκκλησια της Ρωμης θα εινια μια ομ,ορφη εμπειρια ειδικα αν ψαξετε να βρειτε καποια που θα εχει μεγαλη χορωδια.
υπέροχη ιδέα. υπάρχει και ελληνική.
Στη Ρώμη οι συγκοινωνίες είναι άψογες!
+1.

happy dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
ρωμη,τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
σ ευχαριστώ φίλε.Νομίζω πως υπάρχουν και πολλοι μάλιστα τέτοιοι άντρες,άλλα λίγες είναι οι γυναίκες που το εκτιμούν(προσωπική διαπίστωση).
Περιμένω προτάσεις για πρόγραμμα(τείνω προς 20 Δευ-22-φλωρεντία,23 σιένα,24-28 ρώμη.Το αυτοκίνητο να το κρατήσω μέχρι 28(θα με βόλευε να τους το αφήσω στο αεροδρόμιο την ημέρα αναχώρησης μου);;;
Να σας ενημερώσω οτι έχω φτιάξει ένα word με όλες τις χρησιμες πληροφορίες που βρήκα στο φόρουμ για το ταξίδι,αλλά και travelstories απο traveller,samion κλπ(είναι η αλήθεια οτι μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση).
Για ξενοδοχεία στη ρώμη πχ έχω σημειώσει τα:
Luxury design hotel 4 star Rome Trastevere

Hotel in ROMA - Book your hotel Mercure Roma Delta Colosseo

La Casa di Amy: bed and breakfast and accomodation in the center of Rome

και στη φλωρεντία τα:
Δωμάτια και Τιμές | Hotel Silla Φλωρεντία
Hotel Pendini
Hotel Firenze centro - Hotel Universo
www.leonardodavincihotel.com
με προύπόθεση να έχουν ει δυνατόν parking
τι λέτε;;;
http://www.leonardodavincihotel.com/

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Χωρις να ξερω τα ξενοδοχεια που προτεινες εγω θα διαλεγα για τη Ρωμη ως πιο ρομαντικη περιοχη (και με συμπαθητικα μπαρακια και εστιατορια) το Trastevere. Ειναι πιο ρομαντικη περιοχη.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Για ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω...............

TUSCANY, ITALY- HOT AIR BALLOON AT SUNRISE

awww.cellartours.com_blog_wp_content_uploads_2009_08_balloon_sky_small.jpg
As a day excursion from Florence to Siena, head to the Chianti wine country at dawn and watch the spectacular colors of the early morning over the olive groves and medieval villages as you float over this fairy tale land on your own private hot air balloon. When your champagne toast is served on board, a note will accompany the tray saying “Say yes and let´s have a reason to celebrate, marry me!” When you land, your driver will be waiting and you´ll spend a day in the wine country including an incredible Michelin starred lunch in a 14th century hamlet.

Το ξέρω, πέφτει λίγο μακριά, αλλά υπάρχει ρομαντικότερη ιστορία ή πόλη> Στο σπίτι της Τζουλιέτας, λοιπόν......

VERONA, ITALY- ROMEO & JULIET
awww.cellartours.com_blog_wp_content_uploads_2009_08_verona_in_love.jpg
Spend a night in one of the most romantic historic hotels in Italy- in the courtyard of Juliet’s house in Verona, booking the room “Il Cuore” at the magical “Il Sogno di Giulietta”, overlooking Juliet’s courtyard and balcony. In the morning, go out to your private terrace for a champagne breakfast where she will see a medieval style banner hanging from Juliet’s balcony, saying “Will you marry me?”. Below, a private serenade with local musicians will be the final coup de grace!

Και οι δύο προτάσεις από το
Where can I ask my girlfriend to marry me? 10 Unique Wedding Proposal Ideas in Europe | Cellar Tours Blog

Επίσης,
Where to propose in Tuscany? Really need advice ... - Tuscany Message Board - TripAdvisor

Οι απαντήσεις #3 και #6, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.............

Last edited by a moderator:

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Rosa, πολύ ωραίο link.

Το 10. ξεχώρισα..μάλλον λόγω περισσότερου μυστηρίου:rolleyes:

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
δε συμφωνω με τη λογικη της προταση γαμου στην πλατεια,πολυς κοσμος, πολλα φωτα...στο ποταμι (Arno) πρεπει να την κανεις την προταση, κατα τη διαρκεια ενος ρομαντικου περιπατου ειτε πηγαινοντας σε ενα υπεροχο εστατοριο οπου θα το γιορτασετε με σαμπανια ειτε στην επιστροφη απο το δειπνο με την προϋποθεση οτι εκτος απο το δαχτυλιδι, θα εχεις φροντισει να προμηθευτεις απο πριν με σαμπανια και κολονατα ποτηρια (δεν θελω τσιγκουνιες), αν κανονισεις και μουσικο μαζι να σας ακολουθει διακριτικα μιλαμε για υπερβαση..

οσο για τη διαμονη βαλε κατι παραπανω, το επιβαλει η περισταση..
samion πιστεψε με, υπαρχει και πιο ρομαντικο δωματιο :)..
το δωματιο του πρωτου οροφου του Fontana hotel Rome, in Trevi fountain square in Rome, english με θεα τη fontana di trevi, 760 τα 4 βραδια!

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
Γειά σας γειά σας γειά σας!!!!!Τα νεάκια σας;;;Ελπίζω όλοι και πάντα καλά.
Θέλω την βοήθεια σας(νέος και ώραίος στο φόρουμ) για ΤΗΝ πρόταση που θα κάνω στην γυναικάρα-ευελπιστώ της ζωής μου-Ε........στη φλωρεντία!!!!Το ταξίδι θα είναι έκπληξη-δώρο γενεθλίων!
Έχω κλείσει εισητήρια με easy jet για ρώμη 20 Δεκ με επιστροφή τρίτη πρωϊ 28 Δεκ.Λέω να μοιράσω τις ημέρες 4 τοσκάνη(2 με 3 φλωρεντία και 1-2 σιένα,σαν τζιμιλιάνο,μοντεπο....(κάτι τέτοιο) και 4 ημέρες ρώμη.Θα νοικιάσω αυτοκίνητο απο αεροδρομιο ρώμης.Ερωτήσεις:
α)Η πρόταση θα γίνει τραντίσιοναλ(πσσσσσσ τι είπα τώρα!),δλδ γονηπετής σε πλάτεία της φλωρεντίας,ευελπιστώ με τύπο να παίζει το altalena στο βιολί του.Διάβασα οτι υπάρχουν μουσικοί του δρόμου.Αληθεύει;
β)Λόγω των εορτών στη ρώμη διαβάζω οτι υπάρχει ένα θεματάκι(κλειστά μαγαζιά,μουσεία κλπ).Το πρόγραμμα το φανταζόμουν ώς εξής:20-24 τοσκάνη και 24-28 ρώμη.Μηπως να το άλλαζα;;;με βολεύει λόγω της ενοικίασης έτσι)
γ)δεν έχω κείσει ακόμη ξενοδοχεία άρα χρειάζομαι βοήθεια και προτάσεις για εκεί(έχω σημειώσει προτάσεις,αλλά θα χρειάστω βοήθεια και απο τους πιό έμπειρους βλ.traveller κλπ) καθώς και για εστιατόρια(για πρόταση πάω παιδιά please heeeeeeeelp!!!)
το ξέρω θα με βρίσετε αλλα έχει και.........δ):D
δ)το ρόζ διπλωματάκι μου κάνει για ενοικίαση απο την autourope που λέω να νοικιάσω;;;;
Οτιδήποτε άλλο από οποιονδήποτε είναι ευπρόσδεκτο.
Σας χιλιοευχαριστώ και μόνο που με διαβάσατε και συγγνώμη για το μήκος του μνμτος.Τα λέμε!!!!:clap:

γεια... η σκεψη σου ειναι τελεια, μπραβο σου.(εμενα ο αντρας μου μου εκανε προταση στις 23/12/2006 , προπαραμονη των γενεθλιων μου, στο καραβι για ιταλια, ομως δεν γονατισε...και δεν ητανε εκπληξη.... το ηξερα...)

σεπτεμβριο ημουνα τοσκανη.
1) για διπλωμα, επειδη νοικιασα και γω απο autoeurope και ειχα το αγχος με το παλιο διπλωμα και ετσι τους πηρα τηλ να ρωτησω για να ειμαι σιγουρη. ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΝΤΑΙ. αρα βγαλε καινουργιο, βγαινει σε καμια 20 αρια μερες αλλα μη το αφησεις τελευταια στιγμη και γινει καμια στραβη.
2) και γω ψηφιζω σιενα για προταση. η piazza del campo με ξετρελανε..
τα χωρια της τοσκανης ειναι υπεροχα και γενικα ολο το feeling ελπιζω βεβαια να μην εχει πολλους τουριστες γιατι σε ξενερωνει. εμεις ειχαμε 7 ημερες και δεν εφτασαν με τιποτα.
εννοειτε πως εχει δακτυλιο παντου και δεν μπορεις να οδηγησεις. αφηνεις σε παρκινγκ το αυτοκινητο και χρησιμοποιεις μεσα μαζ. μεταφορας.
εχω γραψει ιστορια που γραφω διευθυνσεις για δωρεαν παρκινγκ γιατι τα επι πληρωμη ειναι λιγο τσουχτερα.
συμβουλη μου : να εχεις gps θα σε σωσει..
επισης θα προτεινα για διαμονη σε αγροκτημα, ουτως η αλλως με το αυτοκινητο ειναι ευκολο να μετακινεισαι, ειδικα εαν εχεις gps.

α! τωρα που το σκεφτομαι για προταση στη φλωρεντια ωραια θα ητανε και στη piazza michelangelo ειναι ψηλα και βλεπεις οοοοολη τη φλωρεντια και εχει και εστιατορια εκει. εχω γραψει επισης οδηγιες πως πας εκει.

οσο για ρωμη... το αυτοκινητο σας ειναι αχρηστο.
επειδη οταν ειχαμε παει ητανε η περιοδος των χριστουγενων, παραμονη αν θυμαμαι καλα ή ανημερα... ηταν ολα τα μαγαζια, bar και τετοια κλειστα.
ομως εκεινες τισ μερες εχει κοσμο και μουσικους και υπαιθρειες αγορες με χριστουγεννιατικα αλλα γενικα θυμαμαι οτι δεν ηταν τοσο πολυ στολισμενη , μη σου πω εως ελαχιστα.
επισης ανημερα(αν θυμαμαι καλα) βγαινει ο παπας στο βατικανο στο μπαλκονι και ευχεται,..... κατι τετοιο...., παρολο που ειχε υπερβολικα πολυ κοσμο μας αρεσε το σκηνικο.

ευχομαι να περασετε ομορφα και...... να σου πει το ΝΑΙ η νυφη....:bleh::bleh::bleh::clap::clap::clap:
οτι αλλο θες να ρωτησεις .... για τοσκανη (επειδη ειναι φρεσκιες οι αναμνησεις το λεω), ελευθερα

Last edited by a moderator:

happy dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
ρωμη,τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλημέρα παιδιά!!!
Σας ευχαριστώ και πάλι για τις χρήσιμες πληροφορίες σας.
Κρατάω το θέμα με το αυτοκινητο(δίπλωμα,ημέρες ενοικίασης) και καταλήγω στο να νοικιάσω το αυτοκίνητο μόνο για τις 4 πρώτες ημέρες της τοσκάνης.Το θέμα είναι οτι μετά καθοδόν για ρώμη θα πρέπει να το αφήσω στο φλουμιτσινο(καλά το λέω;;;) και απο εκεί να βρεθώ στη ρώμη..
Στο θέμα της πρότασης τώρα..Μ άρεσε αυτή με την βόλτα στον άρνο,ίσως με συνδυασμό μετά την πρόταση:α)να συνδειαστεί μ ενα δείπνο σε ρομαντικό εστιατόριο μετα μουσικής(να την χορέψω κιόλας έστσιιιιι;;;),σε περίπτωση που δεχτεί....β)να κάνω μία βουτίτσα στον ποταμό σε περίπτωση άρνησης!!!!!:bleh:
Υπάρχει κάτι στα υπόψην για το εστιατόριο;;
Στο θέμα της διαμονής..Για την ρώμη καταλήγω στο mercury με θέα το κολοσσέο και στο hilton που προτάθηκε παραπάνω..
Στη φλωρεντία δεν θα ήθελα κάτι σε αγροτουρισμό.Θεωρώ οτι χρειάζεται κάτι πιο ιδιαίτερο,γι αυτό περιμένω προτάσεις..(περιμένω πολλά απο εσάς,βλέπετε ο πύχης έχει υψωθεί λόγω του φορουμ που είναι...ΕΣΕΙΣ!!!)
Τέλος σκέφτομαί να μείνω μία ημέρα στη σιένα.Κάποια πρόταση για εκεί;;;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα