• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη-τοσκανη... για πρόταση μας κάνει;;;;;

happy dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
ρωμη,τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλημέρα παιδιά και καλή εβδομάδα.Όχι,είναι η αλήθεια πως δεν έχω αποφασίσει ακόμη.Το ψάξιμο συνεχίζεται(κυρίως των προτάσεων σας).Ίσως επιλέξω κάτι σε traveller σε φλωρεντία και σε samion για την Ρώμη.Νομίζω πως λόγω της περίστασης χρειάζεται και κάτι πιο ιδιαίτερο-με οτι αυτό συνεπάγεται-σε φλωρεντία,αλλά και κάτι πιό συνδυαστικό(τιμή-σημείο),λόγω των...εποχών που διανύουμε.
Όσον αφορά την βόλτα στην τοσκάνη,διαβάζοντας σχεδόν όλα τα σημεία του φόρουμ που την αφορούν,νομίζω οτι 3 ημέρες στη φλωρεντία χρισιμοποιόντας την μία για εξερεύνηση της γύρω περιοχής(διαδρομών,χωριών), καθώς και μία ημέρα σε σιένα με ολίγον σαν τζιμιλιάνο,είναι μία καλή επιλογή.Από παρασκευή πρωί έως τρίτη χαράματα καταλαβαίνω οτι δεν αρκούν για ρώμη,αλλά πιστέψτε με δεν είμαστε απο αυτούς που...αράζουν σ ένα ταξίδι στο εξωτερικό.
Έχω ένα θεματάκι με την ενοικίαση του αυτοκινήτου που το είχα ξανααναφέρει επιγραμματικά.Αρχικός σκοπός ήταν η ενοικίαση του αυτοκινήτου για το σύνολο του ταξιδιού,ήτοι 8 ημέρες.Στο ψάξιμο στην autoeurope ένα punto ή κάτι παρόμοιο,με την ασφάλεια,στοίχιζε 200ε περίπου.Παραλαβή-παράδοση αεροδρόμιο.Εάν το κλείσω μόνο για τοσκάνη δηλαδή για 4 ημέρες,αναγκαστικά η παράδοση θα γίνει στην ρώμη,σε διαφορετικό σημείο,κοστίζει γύρω στα 250ε.Να σας τονίσω οτι τα σημεία παράδοσης δεν τα γνωρίζω και έτσι τα επέλεξα τυχαία.Παίζει;;;;(πωπωπω τι αργκό!!!):shock:.
Να αρχίσω να κλέινω ξενοδοχεία κλπ ή είναι νωρίς;
Κάτι τελευταίο γιατί σας ζάλισα πάλι...ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ.........................................................................................................
..............................................
.........................................
........................................
στο κέντρο της ρώμης ποιό είναι;:haha:
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους σας ανεξαιρέτως!

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Όσο νωρίτερα επιλέξεις ξενοδοχείο, τόσες περισσότερες επιλογές έχεις καταρχήν και σε τιμή και σε τοποθεσία κλπ. Αν έχεις καταλήξει, κλείστο να σου φύγει και το ένα άγχος.
Όταν εννοείς ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ της Ρώμης ποιό είναι, τι ακριβώς εννοείς; Το αντίστοιχο "ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ" της Κηφισίας στην Αθήνα; Να της πάρεις δαχτυλίδι στη Ρώμη; Σε χασα λίγο:shock:

happy dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
ρωμη,τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Λογοπαίγνιο παιδιά...Το δαχτυλίδι θα το πάρω απο εδώ και θα κοστίζει 3-4 φορές τον μισθό μου(έτσι δεν λένε οι άγγλοι;;);)Την 1η ημέρα ή μάλλον το πρώτο βράδυ θα γίνει η πρόταση(λόγω γενεθλίων),άρα απο εδώ θα έχει γίνει η αγορά.
Σας περιμένω για την ενοικίαση αν γνωρίζετε κάτι..

m-stam

Member
Επόμενο Ταξίδι
ακόμη τίποτα...
Ταξίδι-Όνειρο
Τα πάντα όλα...
Στο ψάξιμο στην autoeurope ένα punto ή κάτι παρόμοιο,με την ασφάλεια,στοίχιζε 200ε περίπου.Παραλαβή-παράδοση αεροδρόμιο.Εάν το κλείσω μόνο για τοσκάνη δηλαδή για 4 ημέρες,αναγκαστικά η παράδοση θα γίνει στην ρώμη,σε διαφορετικό σημείο,κοστίζει γύρω στα 250ε.Να σας τονίσω οτι τα σημεία παράδοσης δεν τα γνωρίζω και έτσι τα επέλεξα τυχαία.Παίζει;;;;(πωπωπω τι αργκό!!!):shock:.
Γιατί δεν το αφήνεις στο αεροδρόμιο πάλι και να πάτε ξενοδοχείο με το εξπρές ή ρώτα και το ξενοδοχείο που τελικά θα κλείσεις αν προσφέρει και μεταφορά από το αεροδρόμιο.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Έχω ένα θεματάκι με την ενοικίαση του αυτοκινήτου που το είχα ξανααναφέρει επιγραμματικά.Αρχικός σκοπός ήταν η ενοικίαση του αυτοκινήτου για το σύνολο του ταξιδιού,ήτοι 8 ημέρες.Στο ψάξιμο στην autoeurope ένα punto ή κάτι παρόμοιο,με την ασφάλεια,στοίχιζε 200ε περίπου.Παραλαβή-παράδοση αεροδρόμιο.Εάν το κλείσω μόνο για τοσκάνη δηλαδή για 4 ημέρες,αναγκαστικά η παράδοση θα γίνει στην ρώμη,σε διαφορετικό σημείο,κοστίζει γύρω στα 250ε.Να σας τονίσω οτι τα σημεία παράδοσης δεν τα γνωρίζω και έτσι τα επέλεξα τυχαία.
δεν καταλαβα ακριβως τι εννοείς. από πού να το πάρεις κ που να το δωσεις. το ΙΧ βλέπω στο σαιτ τους έχει 160 Ε για όλες τις μέρες και 99 για τις 4 εκτός Ρώμης με παραλαβή-παράδοση αεροδρόμιο. το πρόβλημα ποιο είναι?
πάρτο απο αεροδρόμιο μόλις φτάσετε κ παράδωσέ το πάλι εκεί. αν δεν το θέλεις στη Ρώμη πλήρωσε 99 Ε κ τέλος.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
@happy dreamer
Έχεις μπει στη διαδικασία να στήσεις ένα ρομαντικό ταξίδι στην Ιταλία, με βιολιά και μουσικές, με δαχτυλίδι τριών-τεσσάρων μισθών (άρα να υποθέσω πάνω από τρία χιλιάρικα) και θα κλείσεις ένα ταπεινό puntάκι... κάνε την υπέρβαση και κλείσε κάτι καλύτερο...

happy dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
ρωμη,τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Υπέρβαση απο δώ,υπέρβαση απο κεί,είπαμε δεν είμαστε και προύχοντες...
Για δαχτυλίδι τα δίνω, για αμάξι να τα δώσω γιατί;Να πάω ήρεμα και απλά στη φλωρεντία και στην τοσκάνη θέλω(σεμνά και ταπεινά) και εκεί να κάνω το μπαμ...:shock:
Με βολευει να το αφήσω στη ρώμη εννοείται,αλλά δεν κατανοώ γιατι τόση μεγάλη διαφορα στο οικονομικό αν το αφησω στη ρώμη,απ το να το αφήσω στο αεροδρόμιο.Ασε που γυρνόντας απο τοσκάνη να πάω στο αεροδρόμιο να αφήσω το αυτοκίνητο και να πάω μετά στη ρώμη,μου ακούγεται χάσιμο χρόνου.Γιατί λοιπόν να μην το κρατήσω όλες τις ημέρες και να τ αφήσω φεύγοντας στο αεροδρόμιο;;

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Η διαφορά που βρίσκεις στην τιμή έχει να κάνει με το ότι θα παραλάβεις το αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο, αλλά θα το παραδώσεις κάπου αλλού. Οπότε σε χρεώνουν τα έξοδα που θα αναγκαστούν να το γυρίσουν στο αεροδρόμιο.
Αν η παραλαβή-παράδοση είναι από το ίδιο σημείο (δηλαδή αεροδρόμιο), η τιμή στην περίπτωσή σου, θα είναι χαμηλότερη.

Επίσης, αν η παραλαβή-παράδοση αφορούσε σε κάποιο γραφείο στο κέντρο της Ρώμης, τότε πάλι το σύνολο θα ήταν φθηνότερο από την παραλαβή-παράδοση στο αεροδρόμιο. (δηλαδή να μην είχε καθόλου εμπλοκή στην ενοικίαση το αεροδρόμιο)

Το να πληρώσεις 50 ευρώ διαφορά και να κάνεις το ταξίδι σου όπως σε βολεύει χωρίς ταλαιπωρία, μάλλον είναι σημαντικότερο από το να χάνεις χρόνο και ούτως η άλλως θα πληρώσεις μέρος των 50 ευρώ της διαφοράς για να πας από το αεροδρόμιο στη Ρώμη.

Το να κρατήσεις το αυτοκίνητο μέσα στη Ρώμη, μόνο προβλήματα και επιπλέον κόστος (πχ. έξοδα πάρκινγκ) θα σου φέρει.

giota1

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
Υπέρβαση απο δώ,υπέρβαση απο κεί,είπαμε δεν είμαστε και προύχοντες...
Για δαχτυλίδι τα δίνω, για αμάξι να τα δώσω γιατί;Να πάω ήρεμα και απλά στη φλωρεντία και στην τοσκάνη θέλω(σεμνά και ταπεινά) και εκεί να κάνω το μπαμ...:shock:

εγω πιστευω οτι τα απλα πραγματα ειναι και τα πιο ομορφα, και μονο που εχεις μπει στη διαδικασια να σκεφτεσαι ολα αυτα για να κανεις εκπληξη στην κοπελα σου, ειναι πολυ τυχερη. εγω ως παντρεμενη σχεδον 4 χρονια εχω να σου πω οτι η ουσια βρισκεται σε αλλα πραγματα και αυτα δεν ειναι υλικα. βρες αυτο που σας ταιριαζει σαν προσωπικοτητες, να το αντεχει η τσεπη σου και οχι να χρεωθεις...
δεν ξερω αν ακουγομαι καπως αλλα πολλα πραγματα που διαβαζω μου φαινονται τοσο υπερβολικα... δηλαδη τι διαφορα εχει να μεινεις σε ενα ξενοδοχειο που κανει 500 τη βραδια και σε ενα που κανει 100 λες και θα μεινεις για παντα εκει, συνηθως στις διακοπες δεν παμε μονο για υπνο στο δωματιο? βεβαια εξαρταται τι ανθρωπος ειναι ο καθενας και εννοειτε πως δεν κρινω κανεναν ,
προσωπικα κοιταω οταν ταξιδευω καπου να περναω καλα οπου και αν ειμαι και σε οποιες συνθηκες, και προσπαθω να γεμιζω το κεφαλι μου με ομορφες εικονες και αναμνησεις και λεω ευχαριστω που μπορω και το κανω γιατι αλλοι ανθρωποι δεν μπορουν να πανε ουτε μεχρι τη θεσ/κη για ΣΚ και δεν ονειρευομαι μεγαλεια εφοσον δεν τα αντεχει η τσεπη μου.

θα κανεις προταση γαμου στην κοπελα σου, θα δημιουργησετε οικογενεια αυτο απο μονο του δεν ειναι μεγαλειωδες....... ????:D:D:D:D

σορυ αν εγινα πολυ μελο....:haha::haha::haha::haha:

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Φίλε happy dreamer,
νομίζω πώς σου βρήκα τρόπο να κάνεις την πιο όμορφη πρόταση γάμου στην καλή σου , έτσι όπως το ονειρεύεσαι!!!
Θα σου πρότινα εξαρχής η πρόταση να γίνει φυσικά στη Piazzale Michelangelo.. Τώρα τον Cannavacciuolo δεν μπορώ να στο κλείσω αλλα νομίζω οτι θα βρούμε και βιολιτζή..
Για περισσότερες λεπτομέρειες σου στέλνω πμ!
Άντε η ώρα η καλή!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills