• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Ρώμη-τοσκανη... για πρόταση μας κάνει;;;;;

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Θα σου πρότινα εξαρχής η πρόταση να γίνει φυσικά στη Piazzale Michelangelo..
:clap:

Φυσικά η καλύτερη ιδέα! Κι όμως, δε μου είχε περάσει καθόλου απ' το μυαλό. Να πάνε σούρουπο αλλά πριν σκοτεινιάσει, ώστε να δουν το πανόραμα και η πρόταση να γίνει μετά τη δύση, όταν από κάτω τους θα λαμποκοπούν τα φώτα της πόλης!

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
:clap:

Φυσικά η καλύτερη ιδέα! Κι όμως, δε μου είχε περάσει καθόλου απ' το μυαλό. Να πάνε σούρουπο αλλά πριν σκοτεινιάσει, ώστε να δουν το πανόραμα και η πρόταση να γίνει μετά τη δύση, όταν από κάτω τους θα λαμποκοπούν τα φώτα της πόλης!

Μόνο στην ιδέα μου ξυπνά μια απερίγραπτη νοσταλία για την Φλωρεντία..
Θα πάει και περίοδο εορτών, σούπερ!

happy dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
ρωμη,τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλημέρα παιδιά!!!Κ α τ α π λ η κ τ ι κ ή ιδέα για το μέρος!Αν είδα καλά απο τις εικόνες,είναι ένα σημείο με πανοραμική θέα της φλωρεντίας;
Όσον αφορά το θέμα του ξενοδοχείου αρχίζω και καταλήγω σιγά σιγά...
φλωρεντία(2-3 ημέρες): έχουμε το floroom2(+++ποιότητα + τιμή + θέα) και το berchielli(+ποιότητα ++τιμή +++θέα)
Σιένα-τοσκάνη(1-2 ημέρες): έχουμε το excelsior(++τιμή +ποιότητα ++θέα) και το castle monastero(+++ποιότητα,η τιμή λογικά θα είναι τσουχτερή,περιμένω απάντησή τους)
Ρώμη(4 ημέρες):έχουμε το suite dreams-όχι σουίτα-(+τιμή +++ποιότητα +Θέα +++περιοχή) και το mercure(++ τιμή ++ποιότητα +++θέα +περιοχή).
Το θέμα της ενοικίασης θα γίνει με κράτηση μόνο για την τοσκάνη, 4 ημέρες,και η παράδoση θα γίνει στη ρώμη,Η τιμή ίσως να ήταν αυξημένη γιατί το σημείο που πάτησα ήταν λόττο(δεν γνωριζω την ρώμη και ως εκ τούτου τα σημεία που ορίζει η autoeurope).Ανάλογα με το ξενοδοχείο θα οριστει και το σημείο παράδοσης.
Τέλος για την πρόταση,ζω μ έναν τόσο αξιολάτρευτο άνθρωπο,που όπου, όποτε, και όπως να γίνει,όλα ακούγονται μουσική(που λέει και μία γνωστή μου),και στην μουσική δεν υπάρχουν δεν και μη...
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Τέλος για την πρόταση,ζω μ έναν τόσο αξιολάτρευτο άνθρωπο,που όπου, όποτε, και όπως να γίνει,όλα ακούγονται μουσική(που λέει και μία γνωστή μου),και στην μουσική δεν υπάρχουν δεν και μη... Σας ευχαριστώ και πάλι όλους.
Τα σέβη μου αγαπητέ μου :)

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Τέλος για την πρόταση,ζω μ έναν τόσο αξιολάτρευτο άνθρωπο,που όπου, όποτε, και όπως να γίνει,όλα ακούγονται μουσική(που λέει και μία γνωστή μου),και στην μουσική δεν υπάρχουν δεν και μη...
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους.[/quote]

εεεε, συνέχισε να λες τέτοια και θα γίνεις ο love hero όλων των κοριτσιών εδώ μέσα.. Σου εύχομαι να περάσετε τέλεια, κατάλληλες συμβουλές έχεις πάρει από ειδικούς, διαθέσεις καλύτερες από αυτές που έχεις δεν νομίζω να υπάρχουν οπότε όλα θα πάνε πολύ πολύ καλά!! Άντε και με το καλό όταν γυρίσεις, ξεκίνα να γράφεις ταξιδιωτική ιστορία! Θα ήταν παααααάρα πολύ ενδιαφέρον

υ.γ. ωραίο ταγκό διάλεξες!!

manelaki

Member
εγω πιστευω οτι τα απλα πραγματα ειναι και τα πιο ομορφα, και μονο που εχεις μπει στη διαδικασια να σκεφτεσαι ολα αυτα για να κανεις εκπληξη στην κοπελα σου, ειναι πολυ τυχερη. εγω ως παντρεμενη σχεδον 4 χρονια εχω να σου πω οτι η ουσια βρισκεται σε αλλα πραγματα και αυτα δεν ειναι υλικα. βρες αυτο που σας ταιριαζει σαν προσωπικοτητες, να το αντεχει η τσεπη σου και οχι να χρεωθεις...
δεν ξερω αν ακουγομαι καπως αλλα πολλα πραγματα που διαβαζω μου φαινονται τοσο υπερβολικα... δηλαδη τι διαφορα εχει να μεινεις σε ενα ξενοδοχειο που κανει 500 τη βραδια και σε ενα που κανει 100 λες και θα μεινεις για παντα εκει, συνηθως στις διακοπες δεν παμε μονο για υπνο στο δωματιο? βεβαια εξαρταται τι ανθρωπος ειναι ο καθενας και εννοειτε πως δεν κρινω κανεναν ,
προσωπικα κοιταω οταν ταξιδευω καπου να περναω καλα οπου και αν ειμαι και σε οποιες συνθηκες, και προσπαθω να γεμιζω το κεφαλι μου με ομορφες εικονες και αναμνησεις και λεω ευχαριστω που μπορω και το κανω γιατι αλλοι ανθρωποι δεν μπορουν να πανε ουτε μεχρι τη θεσ/κη για ΣΚ και δεν ονειρευομαι μεγαλεια εφοσον δεν τα αντεχει η τσεπη μου.

θα κανεις προταση γαμου στην κοπελα σου, θα δημιουργησετε οικογενεια αυτο απο μονο του δεν ειναι μεγαλειωδες....... ????:D:D:D:D

σορυ αν εγινα πολυ μελο....:haha::haha::haha::haha:
Διαβασα ολο το θεμα και συμφωνω με τη Γιωτα. Μη κανεις υπερβολες εκτος κι αν αυτα της αρεσουν παρα πολυ. Ο καθενας εδω μεσα εχει διαφορετικη αποψη.... Σιγουρα ενα ταξιδι για προταση γαμου ειναι κατι ξεχωριστο κι οσο καλυτερα το οργανωσεις τοσο περισσοτερο θα την εντυπωσιασεις. Προσωπικα θα προτιμουσα αλλο ενα ταξιδι ή και δυο ακομα αντι για ενα τοοοσο ακριβο δαχτυλιδι αλλα οπως ειπαμε καθενας με τα γουστα του.

Εισαι πολυ ρομαντικος και μακαρι να'ναι μια απ'τις πιο μαγικες στιγμες της ζωης σας η στιγμη που θα πει το πολυποθητο "ναι".... Να περασετε υπεροχα. Θα περιμενουμε να μας πεις τις τελικες σου επιλογες και φυσικα οταν με το καλο γυρισετε φωτογραφιες και εντυπωσεις! :clap:

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Happy, αποφάσισες τελικά; Τα κλείσατε; Πήγαν όλα καλά;

Και ...by the way....ποιός βγήκε "κερδισμένος" στη μάχη για επιλογή χοτέλ;
Samion ή Traveller???
:bleh::bleh:

happy dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
ρωμη,τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Γεια σας παιδιά!!!Συγγνώμη που δεν σας απάντησα τόσες ημέρες,μα σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.Ο λόγος ήταν οτι δεν είχα κλείσει ακόμη και ως εκ τούτου δεν είχα έτοιμη κάποια πληροφορία να σας δώσω.
Λοιπόοοοοον......το πρόγραμμα έχει ως εξής:20 δεκ άφιξη στο αεροδρόμιο της ρώμης,παραλαβή αυτοκινήτου απο autoeurope και προορισμός φλωρεντία.Η επιλογή του ξενοδοχείου έγινε ως εξής:ψάξιμο συνέχως στο internet για τιμές,περιοχή,σχόλια,πληροφορίες,parking κλπ,πρέπει να μπήκα τουλαχιστον 25 φορές στο σαιτ του berchielli κοιτάζοντας το δωμάτιο με θέα στον άρνο.Παρθένος γαρ το παρακούρασα και τελικά διάλεξα το florrom2!!Δεν θέλω σχόλια,είπαμε είμαι ανάποδος άνθρωπος!Ίσως να έπαιξε ρόλο το γεγονός οτι επικοινώνησα μαζί τους για το θέμα του parking(διαθέτουν), ήταν ευγενικότατοι και μάλιστα όταν τους εξήγησα τον σκοπό του ταξιδιού,μου είπαν για δωρεάν αναβάθμιση σε περίπτωση που διαθέτουν κάτι.Ίσως πάλι το οτι στο berchielli δεν είδα κάτι παραπάνω απο ένα καλό ξενοδοχείο με όμορφη θέα.Μου φάνηκε απρόσωπο.Μπορεί να κάνω και λάθος.3 ημέρες φλωρεντία,την 1 εκδρομή στην τοσκάνη(σιένα,σαν τζιμιλιάνο,δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε για κάτι άλλο).
Αναχώρηση 23 δεκ για την αιώνια πόλη....Εδώ η επιλογή ήταν πιο ξεκάθαρη: Suite dreams hotel λοιπόν.Αιώνια πόλη, μαζί το αυτοκίνητο, το οποίο και ενοικίασα για το σύνολο της διαμονής μου στην ιταλία(8 ημέρες) και θα σας εξηγήσω αργότερα γιατί,το οποίο και θα παρατήσω στη ρώμη(δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο,μα υπάρχει και η λύση του parking επι πληρωμής).5 ημέρες στη ρώμη νομίζω πως την ημέρα θα την γυρίσουμε και γνωρίσουμε καλύτερα χωρίς το αυτοκίνητο.Αν το χρειαστούμε,θα το πάρουμε(ίσως το βράδυ).Το μόνο που έχω δεί για επισκέψεις σε μουσεία,είναι σε φλωρεντία την πινακοθήκη(θα κλείσω εισητήρια μέσω διαδικτύου) και στη ρωμη βατικανό.Στις 25 και 26 πρωί έχει προφανώς λόγω των ημερών τον πάπα,οπότε επι τη ευκαιρία λέω να πάμε(η κοπέλα μου βέβαια είναι άκρως αντίθετη με την λειτουργία του συστήματος πάπα-καθολικών-ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας,επηρεασμένη απο τις ιστορίες και άπλυτα που έχουν βγει στην φόρα τελευταία,αλλά μήπως και οι δικοι μας ειναι καλύτεροι;).Στις 26 το βράδυ έχει στο parco della musica συναυλία της amii stewart(80s) που μπορεί και λόγω της ημέρας(αργία) να μας τραβήξει.
Όσον αφορά το αυτοκίνητο το έκλεισα 8 ημέρες:1ον αφενός γιατι 3 ημέρες ενοικίασης(παραλαβη αεροδρόμιο-παράδοση ρώμη κέντρο)= 8 ημέρες(παραλαβή-παράδοση αεροδρόμιο) βάση τιμής και αφετέρου γιατί δεν διέθετε η autoeurope επιλογές για παράδοση 23 δεκ(άφιξη στη ρώμη).2ον γιατί η πτήση επιστροφής είναι νωρίς στις 07:30,άρα νομίζω πως θα είναι μια διευκόλυνση το αυτοκίνητο(το πρόβλημα το αντιμετώπισα όταν στο σαιτ τους είδα οτι τόσο νωρίς είναι κλείστα,μα με μια επικοινωνία με αυτούς κανόνισα παράδοση νωρίτερα απο τις 07:00 που ανοίγουν).Ξεκίνησα διαδικασίες για την αλλαγή διπλώματος(πήρα ένα παράβολο απο την εθνική) και θέλω κάτι γρήγορο:κεπ ή υπουργείο;;;;;;
Η πρόταση θα γίνει όπως κάτσει.Αυτό δεν σημαίνει οτι θα γίνει και πρόχειρα.Μπορει να γίνει μετα μουσικής και χορού,μπορεί μ ενα λουλούδι στη πλατεία που έχεις πιάτο όλη την πόλη μπορεί και μ ενα φιλί.....Όπως κάτσει.
Κατι τελευταίο.Νικήτες και ηττημενοι δεν υπάρχουν.Υπάρχουν μόναχα νικητες.Όλοι εμείς που διαβάζουμε τις ιστορίες του travelstories.Εγώ και όσοι πήραμε πληροφορίες,απο traveller,samion,sapienza και όλους σας που απλόχερα μας τις δώσατε.Νικητές είστε και εσείς(πομποί)γιατί εμείς που τις δεχτήκαμε,είμαστε(εαυτόν κρινόμενοι) καλοί δέκτες:ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Χαίρομαι έτσι όπως το διατύπωσες στο τέλος happy dreamer...Πραγματικά φαίνεσαι happy άνθρωπος!
Εύχομαι να είναι το καλύτερο ταξίδι μέχρι στιγμής της ζωής σου και είναι όπως τα ονειρεύεσαι όλα....Μαζί με το πολυπόθητο ναι..με το καλό να γυρίσετε και να μας αφηγηθείς την ιστορία σας...

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
και θέλω κάτι γρήγορο:κεπ ή υπουργείο;;;;;;
Γρήγορη απάντηση: το κεπ κάνει περισσότερες μέρες από το υπουργείο.
Κατά τα άλλα μπράβο σε όλα! Οπωσδήποτε θα περιμένουμε ιστορία στην επιστροφή.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα