• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Πρόσθεση σελίδων στο διαβατήριο

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ευχαριστώ toumpiotis! Καλό νέο!

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Είμαι Περού, πάω Βολιβία, μετά Χιλή, έπειτα Παναμά, πίσω στην Κούβα, Μεξικό, ΗΠΑ κι ενδεχομένως να χρειαστεί και μια έκτακτη δουλίτσα στην Αργεντινή, συν ότι θέλω να ξαναπεταχτώ στο Περού να δω την κοπέλα μου με την πρώτη ευκαιρία. Το οποίο σημαίνει ότι το μόλις 2,5 ετών διαβατήριό μου θα γεμίσει και τις δυόμιση-τρεις σελιδούλες που του απομένουν, όσο κι αν οι άνθρωποι στα σύνορα σχεδόν πάντα μου κάνουν τη χάρη να στριμώχνουν τις σφραγίδες τους στις σελίδες που τους ζητάω.
μην τα λες ετσι αυτα...κ ειμαι στην δουλεια τωρα πρωι πρωι

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Το άλλο ερώτημα είναι αν με αυτού του νέου τύπου διαβατήρια (ανάθεμα την ώρα που μας βάλανε να τα βγάλουμε) με το που βγάζεις καινούριο σου δίνουν το παλιό. Μέχρι τώρα μου έδιναν το παλιό αφού το "ακύρωναν" και του έβαζαν δυο τρυπούλες κι έτσι έμεινα με τις σφραγίδες-σουβενίρ των προηγούμενων 7 διαβατηρίων. Τώρα δεν είμαι σίγουρος και δε θέλω να χάσω τα σουβενίρ μου... αν είναι έτσι καλύτερα να δηλώσω απώλεια.
Yorgo μην δηλώσεις απώλεια αν δεν υπάρχει λόγος. Αν μετά σου συμβεί πραγματικά να χάσεις το διαβατήριό σου θα περάσεις μεγάλη ταλαιπωρία για να σου εκδώσουνε καινούργιο. Υποτίθεται ότι αν δηλώσεις δύο φορές απώλεια, τότε έχει έρευνα από την αστυνομία, γραφειοκρατία και είναι χρονοβόρο για να ξαναπάρεις διαβατήριο στα χέρια σου!

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Γιωργο ,εγω που ανανεωσα το διαβατηριο μου χωρις να εχει ληξει το παλιο ,που το εδωσαν πισω χωρις προβλημα (θα μου πεις οτι επειδη ηταν "παλαιου" τυπου δεν μπορουσα να το χρησιμοπιησω ετσι και αλλοιως ) ...
Αν τελικα βγαλεις καινουργιο ελλειψει σελιδων ,πες να σου τρυπησουν το παλιο και να στο δωσουν...
Στη Ελλαδα παντως ,αν δηλωσεις απωλεια περιμενεις 40 ημερες για να κανεις αιτηση για καινουργιο ... Ακουγεται τρελλο ,αλλά ειμαι σιγουρη γιατι ο γυιος μου εχασε το διαβατηριο του πριν ενα μηνα και τωρα θα κανει αιτηση για καινουργιο ...
Δεν ξερω τι γινεται αν χρειαζοταν να ταξιδεψει μεσα σε αυτες τις 40 ημερες που επρεπε να περιμενει .... Ρωτα σχετικα με αυτο το θεμα ,αν χρειαστει να δηλωσεις απωλεια ...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Χρήσιμες συμβουλές, ευχαριστώ πολύ.

madman

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Στις Ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριων που συνεργάζεται με τις αντίστοιχες Αμερικανοεγγλέζικες λέω μάλλον να το αποκλείσω να δουλευει ο Γιώργος.Θα χε μπόλικα διαβατήρια.
Αλλα ρε γμτ μου γκόμενα στο Περού,άλλη γκόμενα στην Ιαπωνία{σε παλαιότερο νήμα},γκόμενα στη Δανία και πάρα πολλές άλλες που δεν έχει αναφέρει ή που δεν θυμάμαι,τι να γράψω τώρα.
Συγνώμη για τη γκρίνια αλλά φιλτάτε Γιώργο μόλις ξεμπλέξεις με τις γκομενοδουλειές σου σε παρακαλώ πόσταρε τι μικροπροβλήματα είχες{αν είχες}στις ΗΠΑ λόγω οτι έμενες κάποιο διάστημα στην Κούβα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Φιλε δεν είχα και κανένα σοβαρό πρόβλημα ποτε, εκτος από το ότι μια φορα δε με άφησαν να μπω μέσα παρότι είχα βίζα. Βεβαια η διαδρομή ήταν λίγο περίεργη: Kουβα, venezuela, colombia, USA οποτε δεν τους αδικώ...
Άλλη μια φορα μου κράτησαν το διαβατήριο για καμια ώρα αλλα μετά μου το έδωσαν και με άφησαν να περάσω κανονικά. Τώρα που θα πηγαίνω από Κουβα, Mexico (με τη γρίπη) να δω τι θα μου πουν...

Για τις γκόμενες... It's a tough job but someone has to do it...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τελικά τι απέγινε? Σώθηκαν οι σελίδες?

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Λίγες είναι οι σελίδες ακόμη, taver. Απλά αμερικάνικη βίζα είχα από πριν και στο τελευταίο ταξίδι οι Παναμέζοι, Περουβιανοί, Βολιβιανοί κι ακόμη και οι συνήθως στρίτζες Χιλιανοί δέχτηκαν να σφραγίσουν σε παραγεμάτες σελίδες, ορσιμένες φορές "πατώντας" μερικώς πάνω σε προηγούμενες βίζες. Καλοί άνθρωποι... Το πρόβλημα είναι για το ταξίδι το Γενάρη που προβλέπεται να έχει 6-7 χώρες και δε μου φτάνει με τίποτε ο χώρος, θα δούμε πώς θα το κάνουμε...

Και ποιος είπε πως δε γνώρισα Βραζιλιάνα; Μη με προσβάλλεις φίλε Μανώλη! Είχα μια καταπληκτική συμφοιτήτρια από το Ρίο...αχχχχχ, Αλεσάντρα, αχχχχχχ (ευτυχώς που η κοπέλα μου δε διαβάζει το φόρουμ). (πλάκα κάνουμε - το λέω γιατί μαθαίνει ελληνικά και θα μας πάρει με τον πλάστη καμιά μέρα, έχει να πέσει πολύ σαμπώ και τσόκαρο)

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Να της τα μάθεις παραποιημένα τα ελληνικά...π.χ. "Γνώρισα μια σούπερ Βραζιλιάνα από το Ρίο που την λέγανε Αλεσάντρα" θα της το μεταφράζεις σαν... "Την φθηνότερη σούπερ βενζίνη στην Βραζιλία, στο ρίο, την βρήκα στην οδό Αλεσάντρα". :cool:

Το αν θα συννενοηθεί βέβαια με τους έλληνες όταν έρθει εδώ, είναι σχετικό, αλλά και σωστά να τα μάθει δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να συννενοηθεί! Έχω άδικο; :haha:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Παιδιά δεν υπάρχει καμία Αλεσάντρα, έτσι τα λέω επειδή ξέρω ότι ο madman ακόμη παρακολουθεί...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom