• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Aegean Airlines Πρόγραμμα τακτικών επιβατών Miles + Bonus

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
εχεις μηπως καποιο παραδειγμα για το 20 ανα 1000 να καταλαβω και τι πτησεις βρισκεις. μηπως εννοεις business που ειναι πανακριβες?

να εγω συνηθως εξαργυρωνω με 7-9 ανα 1000 μιλια αλλα το μετραω σε σχση με την ελαχιστη τιμη που μπορω να βρω χωρις μιλια, ακομα κι αν ειναι και ryanair (οποτε ισως λεμε και το ιδιο στο τελος).

απο Φρανκφουρτη που μενω ξερω πως θελω 9,3 χιλ μιλια και 60 ευρω για να πεταξω αθηνα που δεν ειναι οτι καλυτερο οταν με το aegean pass εχει σταθερη τιμη περιξ 110 ευρω. με skyexpress βρισκεις και με 80-90. χανεις το φλεξ βεβαια.

προσφατα εκλεισα για Τοκυο με ΛΟΤ μεσω βαρσοβιας στα 127 ευρω με επιστροφη + 90 χιλ μιλια.
ειχε περιξ 950 ευρω χωρις μιλια η ΛΟΤ ιδιες πτησεις που ηταν και οι φθηνοτερες γενικα που μπορουσες να βρεις. δηλαδη αναλογια γυρω στα 9 ευρω νομιζω βγαινει.

τωρα κοιταζω για Ριο του χρονου με 80 χιλ μιλια και 130 ευρω μεσω Αντις Αμπεμπα στην Αιθιοπια .. παλι με αναλογια γυρω στα 9.. αλλα 20 πως να τα πιασω? μονο ισως τελευταια στιγμη αν κλεισεις με μιλια και εισαι τυχερος επειδη ακυρωσε καποιος αλλος.. μου ειχε τυχει μια φορα πριν 2 χρονια σε μια πτηση προς σιγκαπουργ μe singapore airlines.. one-way.. 45χιλ μιλια και 45 ευρω φοροι.. και η πτηση ηταν σε μια εβδομαδα με αγοραια τιμη στα 1200 ευρω one-way

διαφορετικα ισως σε business πιανεις τοσο ψηλες αναλογιες επειδη η αγοραια τους αξια ειναι ηδη πολυ ακριβη.. αλλα εγω παντα συγκρινω με την φθηνοτερη διαθεσιμη και ας μην ειναι και φλεξ.. kai low-cost για ευρωπη
Νομίζω από Frankfurt που μένεις, την καλύτερη αναλογία σε μίλια θα την βρεις από και προς Αμερική. Ειδικότερα άμα βάλεις ένα εισιτήριο να πας κάπου στην Ανατολική ακτή (Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ουάσινγκτον κλπ), μετά ένα εισιτήριο εσωτερικού για Δυτική ακτή (ΛΑ, ΣΦ, Σαν Ντιέγκο κλπ) και να γυρίσεις από Δυτική ακτή στην Ευρώπη. 82500 μίλια (35k+12,5k+35k) σύνολο, λίγοι φόροι ειδικά άμα πετύχεις πτήσεις United και αξία 1000+ ευρώ.

Η Νότια Αμερική έχει γίνει πολύ δύσκολη με μίλια, κοίτα για Σάο Πάολο ή για Μπουένος Άιρες αντί για Ρίο.

Πολύ πολύ καλό site που έχει μοιραστεί μαζί μας ο @tatooine είναι το παρακάτω:

https://seats.aero/aeroplan?originRegion=Europe&destinationRegion=South America

Δεν έχει πάντα όλες τις πτήσεις, αλλά είναι πολύ κοντά στη πραγματικότητα.

Ppetran

Member
Για το 2024 ειναι κακη
Φετος εξαργυρωνω προς 20 ευρω ανα 1000 μιλια τουλαχιστον., νομιζω μεση αναλογια 23 ευρω ανα 1000 μιλια Ευρωπη. Φετος η Aegean κατερριψε το επιχειρημα "στα μακρινα συμφερει περισσοτερο".
Φυσικα και συγκρινω ως προς την τιμη που θα αγοραζα χωρις μιλια, δηλαδη τουλαχιστον flex.τη στιγμη της αγορας.
1. Επειδή με την αναλογία που λες (έστω 20/100) στα 39000 έπρεπε να πάρω 780 τουλάχτιστον, θα μπορούσες να μας εξηγήσεις πως βρίσκεις αυτές τις προσφορές? και πότε? και πάς ανάποδα, δηλ. βλέπεις τον φθηνότερο προορισμό σε όποιο διάστημα και την επιλέγεις? ή αλλιώς πως?
2. Τα μίλια που αλλού μπορούν να γίνουν ανταλλαγή πλην site Aegean?

Νομίζω από Frankfurt που μένεις, την καλύτερη αναλογία σε μίλια θα την βρεις από και προς Αμερική. Ειδικότερα άμα βάλεις ένα εισιτήριο να πας κάπου στην Ανατολική ακτή (Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ουάσινγκτον κλπ), μετά ένα εισιτήριο εσωτερικού για Δυτική ακτή (ΛΑ, ΣΦ, Σαν Ντιέγκο κλπ) και να γυρίσεις από Δυτική ακτή στην Ευρώπη. 82500 μίλια (35k+12,5k+35k) σύνολο, λίγοι φόροι ειδικά άμα πετύχεις πτήσεις United και αξία 1000+ ευρώ.
Αν σου είναι ευκολο μπορείς να βάλεις τα ανάλογα links?

Sugar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψάχνεται....
Ταξίδι-Όνειρο
Απ' άκρη σ' άκρη
Αν σου είναι ευκολο μπορείς να βάλεις τα ανάλογα links?
Δεν υπάρχει λινκ. Μπαίνει στο σαιτ της Aegean ψάχνεις ημερομηνίες για τους προορισμούς. Μόνο από εκεί.

Ppetran

Member
Δεν υπάρχει λινκ. Μπαίνει στο σαιτ της Aegean ψάχνεις ημερομηνίες για τους προορισμούς. Μόνο από εκεί.
Οκ. Ομως πως ακριβώς το βλέπεις? π.χ. θέλω να πάω παρίσι, 20-25/9. Αν δεν έχει προσφορά με μίλια ή έχει μόνο business με πολλά τι κάνω?

paefstra

Member
1. Επειδή με την αναλογία που λες (έστω 20/100) στα 39000 έπρεπε να πάρω 780 τουλάχτιστον, θα μπορούσες να μας εξηγήσεις πως βρίσκεις αυτές τις προσφορές? και πότε? και πάς ανάποδα, δηλ. βλέπεις τον φθηνότερο προορισμό σε όποιο διάστημα και την επιλέγεις? ή αλλιώς πως?
2. Τα μίλια που αλλού μπορούν να γίνουν ανταλλαγή πλην site Aegean?
Ξερω ποτε εχω αδεια και αποκλειω τους προορισμους που πετανε οι low coat με 30 ευρω.
Συχνα κλεινω ειτε 7-8 μηνες πριν ειτε 2 μηνες πριν που οριστικοποιουνται οι αποφασεις (2 τετοια ταξιδια φετος).

Ε, θελει τσικι τσικι ψαξιμο. Μην περιμενεις ετοιμο στο πιατο να σου βρει αλλος.

Οκ. Ομως πως ακριβώς το βλέπεις? π.χ. θέλω να πάω παρίσι, 20-25/9. Αν δεν έχει προσφορά με μίλια ή έχει μόνο business με πολλά τι κάνω?
Αλλαζεις προορισμο που εχει μιλια η κλεινεις low cost για Παρισι.

Sugar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψάχνεται....
Ταξίδι-Όνειρο
Απ' άκρη σ' άκρη

Ppetran

Member
Ξερω ποτε εχω αδεια και αποκλειω τους προορισμους που πετανε οι low coat με 30 ευρω.
Συχνα κλεινω ειτε 7-8 μηνες πριν ειτε 2 μηνες πριν που οριστικοποιουνται οι αποφασεις (2 τετοια ταξιδια φετος).

Ε, θελει τσικι τσικι ψαξιμο. Μην περιμενεις στο πιατο να σου βρει αλλος.
Δεν θέλω το ψάρι. Θέλω να μου δείξεις πως να ψαρεύω!!
Αρα το 2025 έχω άδεια 20 ημέρες καλοκαίρι και 20 χριστούγεννα. Από πότε αρχίζω και τι κοιτάω αρχικά?

Αλλαζεις προορισμο που εχει μιλια η κλεινεις low cost για Παρισι.
Εχει την δυνατότητα το site να ζητάω προορισμό και να μου βγάζει διαθεσιμότητα ανά μήνα/ημέρα που μπορώ να εξεργυρώσω μίλια και με τη αναλογία?
Αν έχω και μίλια από Miles&More/Lufthansa μπορώ να τα συνδιάσω ή κάθε εταιρεία έχει τα δικά της?

paefstra

Member
Δεν θέλω το ψάρι. Θέλω να μου δείξεις πως να ψαρεύω!!
Αρα το 2025 έχω άδεια 20 ημέρες καλοκαίρι και 20 χριστούγεννα. Από πότε αρχίζω και τι κοιτάω αρχικά?
Βαζεις στην τυχη προορισμους που σε ενδιαφερουν one way ωστε να μπορουν να γινουν διορθωσεις αν πεσει καμια ακυρωση στη μια διαδρομη και να μην ακυρωθουν και οι δυο διαδρομες, εφοσον κοιτας πολυ νωρις.
Εγω προτιμω τα open jaw γιατι βρισκω ευκολοτερα επιστροφη (η το αντιστροφο) απο αλλη πολη και γιατι σε καμια ξαφνικη ακυρωση ισως καμια low cost να καλυψει το κενο ωστε να σωθει το ταξιδι.
Αν κοιτας 2 μηνες πριν, κλεινεις μεταβαση και επιστροφη απο την ιδια πολη, δεν ακυρωνονται τοσο αργα.

Εχει την δυνατότητα το site να ζητάω προορισμό και να μου βγάζει διαθεσιμότητα ανά μήνα/ημέρα που μπορώ να εξεργυρώσω μίλια και με τη αναλογία?
Μοιαζει σαν να μην εχεις μπει ποτε στο σαιτ της Aegean και δεν θα βγαλουμε ακρη ετσι.

Last edited:

Ppetran

Member
1. Βαζεις στην τυχη προορισμους που σε ενδιαφερουν one way ωστε να μπορουν να γινουν διορθωσεις αν πεσει καμια ακυρωση στη μια διαδρομη και να μην ακυρωθουν και οι δυο διαδρομες, εφοσον κοιτας πολυ νωρις.
2. Εγω προτιμω τα open jaw γιατι βρισκω ευκολοτερα επιστροφη (η το αντιστροφο) απο αλλη πολη και γιατι σε καμια ξαφνικη ακυρωση ισως καμια low cost να καλυψει το κενο ωστε να σωθει το ταξιδι.
3. Αν κοιτας 2 μηνες πριν, κλεινεις μεταβαση και επιστροφη απο την ιδια πολη, δεν ακυρωνονται τοσο αργα.
1. Αρα ξεχωριστές κρατήσεις ανά πτήση.
2. Δηλ. ακόμα και double open-jaw ? Και στην Ελλάδα δηλ. παίζεις επιστροφή ανάμεσα π.χ. σε αθήνα/θεσσαλονίκη? και ανάλογα (αποστάσεις) και εξωτερικό?
3. οκ.

Μοιαζει σαν να μην εχεις μπει ποτε στο σαιτ της Aegean και δεν θα βγαλουμε ακρη ετσι.
Εχω μπει αλλά προσπαθώ να κάνω την αναζήτηση ίσως πιο εύκολη/γρήγορη.

paefstra

Member
2. Και στην Ελλάδα δηλ. παίζεις επιστροφή ανάμεσα π.χ. σε αθήνα/θεσσαλονίκη? και ανάλογα (αποστάσεις)
Σε διαδρομη που εχει 5 φορες την ημερα σαν να ειναι Κτελ τι να φοβηθεις για ακυρωση? Για εξωτερικο μιλαμε. Δεν καιω μιλια στην Ελλαδα αν εχει ΚΤΕΛ

drDorothy

Member
Αν έχω και μίλια από Miles&More/Lufthansa μπορώ να τα συνδιάσω ή κάθε εταιρεία έχει τα δικά της?
Πας στο site ή την εφαρμογή της Aegean στην περιοχή του miles and bonus λογαριασμού σου --> εξαργυρωση μιλίων --> αεροπορικό εισιτήριο. Και μετά βάζεις ημερομηνίες και που θες να πας. Και μετά αρχίζει το τσικι τσικι που γράψανε πιο πάνω. Άμα θες πχ να πας μακριά πχ USA μπορεί να μη σου βγάζει από Φρανκφούρτη, να πρέπει να δεις από Μόναχο, Ζυρίχη κλπ, το ίδιο και για τα αεροδρόμια άφιξης. Παίζεις και με τις ημερομηνίες, ανάλογα σε τι είσαι πιο ευέλικτος. Χωριστα το πήγαινε από το έλα σχεδόν πάντα και στο ψάξιμο και στην κράτηση. Θέλει ψάξιμο και το σύστημα είναι σπαστικό, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος. Μόνο με την εξάσκηση γίνεται πιο απλό 😉.

Για να χρησιμοποιήσεις μίλια από miles and more πρέπει να κάνεις το αντίστοιχο από το site της lufthansa, δε συνδυάζονται.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα