Σορυ το pass αναφέρθηκε από άλλο μέλος (@europexplorer). Εσύ που μένεις , γιατί μπερδευτηκαμε.Δεν έχω αναφέρει κάπου το aegean pass.... Απλά μιλάμε για open jaw στο οποίο έγινε αναφορά και πως αυτό εφαρμόζεται.
Αρα βήμα-βήμα και αρκετοί συνδιασμοί μέχρι να βρω το φθηνότερο. Και λόγω θεσσαλονίκης επιπλέον θέμα.......μακρινά ιδίως μη φαντάζεσαι ότι θα βρεις Θεσσαλονίκη Σικάγο ξέρω γω πήγαινε έλα με μια κράτηση. Μπορεί να πρέπει να πας Αθήνα ή και κάπου στην Ευρώπη και αντίστοιχα να γυρίσεις από άλλη πόλη των USA, με μίλια ή χωρίς, ότι σε συμφέρει κατά περίπτωση. Κάνε τυχαίες δοκιμές και θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις το σύστημα.
Επειδή κι εγώ μένω εκτός Αθηνών. Όταν ψάχνω για μακρινό προορισμό εισιτήρια με μίλια βάζω αφετηρία την Αθήνα. Γιατί αν δεν έχει θέση στο Χανιά-Αθήνα αλλά έχει στο Αθήνα-Τόκυο π.χ. δεν θα βγάλει καθόλου αποτέλεσμα. Οπότε κάνεις πρώτα την αναζήτηση για τον δύσκολο προορισμό να δεις αν θα βρεις πτήσεις που σε ενδιαφέρουν και μετά κοιτάς το Θεσσαλονίκη-Αθήνα ανεξάρτητα.Αρα βήμα-βήμα και αρκετοί συνδιασμοί μέχρι να βρω το φθηνότερο. Και λόγω θεσσαλονίκης επιπλέον θέμα....
τελειο το site !Νομίζω από Frankfurt που μένεις, την καλύτερη αναλογία σε μίλια θα την βρεις από και προς Αμερική. Ειδικότερα άμα βάλεις ένα εισιτήριο να πας κάπου στην Ανατολική ακτή (Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ουάσινγκτον κλπ), μετά ένα εισιτήριο εσωτερικού για Δυτική ακτή (ΛΑ, ΣΦ, Σαν Ντιέγκο κλπ) και να γυρίσεις από Δυτική ακτή στην Ευρώπη. 82500 μίλια (35k+12,5k+35k) σύνολο, λίγοι φόροι ειδικά άμα πετύχεις πτήσεις United και αξία 1000+ ευρώ.
Η Νότια Αμερική έχει γίνει πολύ δύσκολη με μίλια, κοίτα για Σάο Πάολο ή για Μπουένος Άιρες αντί για Ρίο.
Πολύ πολύ καλό site που έχει μοιραστεί μαζί μας ο @tatooine είναι το παρακάτω:
https://seats.aero/aeroplan?originRegion=Europe&destinationRegion=South America
Δεν έχει πάντα όλες τις πτήσεις, αλλά είναι πολύ κοντά στη πραγματικότητα.
Τα ίδια δρομολόγια έχουμε κάνει/κοιτάξει Αυτοί οι φόροι του Lufthansa group και της Turkish είναι απάλευτοι. Έχουν μείνει λίγες εταιρείες που προσφέρουν δυνατότητα πτήσεων σε αναλογία με τους φόρους. Η United και η Air Canada παραμένουν στη κορυφή, ακολουθούν Ethiopian, Singapore και μετά LOT, Air India.τελειο το site !
σε ευχαριστω πολυ.
κατα τα αλλα συμφωνω με αυτο το πλανο για USA.
και οντως βρισκεις ευκολα για Σαο Παολο και Μπουενος Αιρες.
Ακομα κατι που εχω βρει να συμφερει ειναι απο Αμστερνταμ προς Γουατεμαλα, και πολλες πτησεις απο Φρανκφουρτη αλλα και αθηνα προς Ν Αμερικη μεσως Αντις Αμπεμπα, Αιθιοπια.
και για μακρινη Ασια μεσω singapore airlines, αξιζει παλι γιατι εχει χαμηλους φορους.
γενικα με τρωνε εμενα οι φοροι για το αεροδρομιο της Φρανκφουρτης ειναι πανακριβο φαινεται.
αλλα αυτο που μπορεις να κανεις εντος ΗΠΑ με united ειναι οντως απιστευτο.. 0 φοροι και 12,5 χιλ μιλια μονο.. μακαρι να ειχαμε παραπανω χρονο
Καλα ταξιδια
Ισχύει. Για ένα μακρινό Far East/Αυστραλία ή Δυτική όχθη Αμερικής, είναι πολύ καλοί.Οι Τούρκοι πάντως δεν έχουν κ τραγικές τιμές στα award τους. Σίγουρα όχι το τσάμπα της Singapore αλλά και όχι τη ληστεία από Λουφτβάφε και Αιγύπτιους.
Οι προσφορές του Fly4free είναι για πολύ λίγους, δλδ για όσους έχουν πολύ μεγάλη ευελιξία και άνεση χρόνου. Τα award εισιτήρια όμως μπορούν να τα εκμεταλλευτούν ακόμα και αυτοί που δυσκολεύονται με το χρόνο.Ισχύει. Για ένα μακρινό Far East/Αυστραλία ή Δυτική όχθη Αμερικής, είναι πολύ καλοί.
Αυτοί βέβαια καμιά φορά, βγάζουν και προσφορές που δε συγκρίνονται με την εξαργύρωση μιλίων που σε κάνουν να απορείς. Ακόμα θυμάμαι τα 650 ευρώ για Λος Άντζελες, κλεισμένα 2 βδομάδες πριν, με 2 βαλίτσες στο εισιτήριο.
Ή κάτι τέτοια.
View attachment 468740