• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Aegean Airlines Πρόγραμμα τακτικών επιβατών Miles + Bonus

Яна

Member
Καλά. Το ότι δεν υπάρχει και μόνο εσύ το βλέπεις, που σου είπε, δεν ισχύει. Το έχω δει κι εγώ άπειρες φορές. Μάλιστα άλλες φορές έχει το economy λιγότερα μίλια κι άλλες φορές το flex. Πάντως έχει από κάτω κουμπί σύγκρισης ναύλων.
Στη συγκεκριμένη ας πούμε μου βγάζει αυτές τις διαφορές που φαίνονται στις εικόνες.

Attachments

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αυτο ηξερα κι εγω αλλα πηγα να κανω εξαργυρωση σε πτηση της αιγαιου και μου εβγαζε flex, comfort flex και economy. Πτηση Aegean. Μαλιστα ο economy ηταν ελαφρως χαμηλοτερα μιλια απο το flex. Απο το τηλεφωνικο κεντρο μου ειπαν πως δεν παιζει να συμβαινει αυτο και εκανα καποιο λαθος. Εν τελει εκλεισα τον economy ναυλο.... Οι αποσκευες εχουν υπολογιστει κανονικα (και μαλιστα μου εδωσε 2 αποσκευες, ενα για gold κι ενα κανονικα) απλα δεν υπολογιζε την εκπτωση στην επιλογη θεσης.
Αυτό συμβαίνει σε μακρινές πτήσεις επειδή ο Star Alliance ναύλος ("economy") είναι fix τιμή ανάλογα με την ήπειρο ενώ οι ναύλοι της Aegean (Flex, ComfortFlex) εξαρτώνται από την απόσταση. Σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. Αθήνα - Εδιμβούργο αν θυμάμαι καλά) συμφέρει ο Star Alliance ναύλος. Στο τηλεφωνικό κέντρο έπεσες σε agent που δεν ήξερε (όλο και περισσότεροι...).
Υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές στους όρους των διαφορετικών εισιτηρίων, αλλά όχι τίποτα που να αξίζει να το πληρώσεις.

Ppetran

Member
Για ταξίδι μαδρίτη 4-ήμερο 28/10, δεν έβγαζε εισητήρια με εξαργύρωση. Πήγα αναγκαστηκά κανονικά και εξαργύρωσα 39000 μίλια για 170 ευρώ. Δεν ξέρω αν ήταν καλή η ανταλλαγή αλλά πήγα με το τριήμερο της προσφοράς....

tatooine

Member
Για ταξίδι μαδρίτη 4-ήμερο 28/10, δεν έβγαζε εισητήρια με εξαργύρωση. Πήγα αναγκαστηκά κανονικά και εξαργύρωσα 39000 μίλια για 170 ευρώ. Δεν ξέρω αν ήταν καλή η ανταλλαγή αλλά πήγα με το τριήμερο της προσφοράς....
Πωωωω πόσα μίλια πεταμένα.

europexplorer

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Εφόσον στα εισιτήρια με μίλια μου χρέωνει δύο άτομα, φαντάζομαι ότι το παιδί το παίρνεις αγκαλία. Όταν κλείνω κανονικά εισιτήρια είναι ξεκάθαρη η χρέωση. Όταν κλείνεις με μίλια πως μπορείς να βάλει θέση και στο παιδί; δεν έχει επιλογή καν.
Μου βγάζει αυτόματη τη χρέωση. Θα τα κλείσω και θα πάρω τηλέφωνο να δω τι θα μου πούνε.

Άσχετο αλλά μου κάνει εντύπωση η διαθεσιμότητα σε turkish με μίλια, για Μεξικό για την περίοδο της ημέρας των νεκρών έχει πάρα πολλά.
για ποιες ημερομηνιες μιλας?
εμενα μου κανει εντυπωση η διαθεσιμοτητα φτηνων πτησεων με μιλια μεσω Αντις Αμπεμπα στην Αιθιοπια..

europexplorer

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Εξαρταται απο το ποσα μιλια εχεις στο πορτοφολι σου. 33.500 μιλια για 300 ευρω ειναι πολυ λιγα, ουτε 10 ευρω ανα 1000 μιλια.. Αλλα αν σου περισσευουν πολλα μιλια, τα καις να μην καθονται ετσι.
ειναι τοσο κακη αναλογια τα 10 ευρω ανα 1000 μιλια? την θεωρω γενικα καλη αναλογια, οταν συγκρινεται με την ελαχιστη τιμη για τα εισητηρια που ψαχνεις (οχι απαραιτητα με την αγοραια τιμη των πτησεων που κλεινεις με μιλια δηλαδη)

paefstra

Member
ειναι τοσο κακη αναλογια τα 10 ευρω ανα 1000 μιλια? την θεωρω γενικα καλη αναλογια, οταν συγκρινεται με την ελαχιστη τιμη για τα εισητηρια που ψαχνεις (οχι απαραιτητα με την αγοραια τιμη των πτησεων που κλεινεις με μιλια δηλαδη)
Για το 2024 ειναι κακη
Φετος εξαργυρωνω προς 20 ευρω ανα 1000 μιλια τουλαχιστον., νομιζω μεση αναλογια 23 ευρω ανα 1000 μιλια Ευρωπη. Φετος η Aegean κατερριψε το επιχειρημα "στα μακρινα συμφερει περισσοτερο".
Φυσικα και συγκρινω ως προς την τιμη που θα αγοραζα χωρις μιλια, δηλαδη τουλαχιστον flex.τη στιγμη της αγορας.

Last edited:

europexplorer

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Για το 2024 ειναι κακη
Φετος εξαργυρωνω προς 20 ευρω ανα 1000 μιλια τουλαχιστον., νομιζω μεση αναλογια 23 ευρω ανα 1000 μιλια Ευρωπη. Φετος η Aegean κατερριψε το επιχειρημα "στα μακρινα συμφερει περισσοτερο".
Φυσικα και συγκρινω ως προς την τιμη που θα αγοραζα χωρις μιλια, δηλαδη τουλαχιστον flex.τη στιγμη της αγορας.
εχεις μηπως καποιο παραδειγμα για το 20 ανα 1000 να καταλαβω και τι πτησεις βρισκεις. μηπως εννοεις business που ειναι πανακριβες?

να εγω συνηθως εξαργυρωνω με 7-9 ανα 1000 μιλια αλλα το μετραω σε σχση με την ελαχιστη τιμη που μπορω να βρω χωρις μιλια, ακομα κι αν ειναι και ryanair (οποτε ισως λεμε και το ιδιο στο τελος).

απο Φρανκφουρτη που μενω ξερω πως θελω 9,3 χιλ μιλια και 60 ευρω για να πεταξω αθηνα που δεν ειναι οτι καλυτερο οταν με το aegean pass εχει σταθερη τιμη περιξ 110 ευρω. με skyexpress βρισκεις και με 80-90. χανεις το φλεξ βεβαια.

προσφατα εκλεισα για Τοκυο με ΛΟΤ μεσω βαρσοβιας στα 127 ευρω με επιστροφη + 90 χιλ μιλια.
ειχε περιξ 950 ευρω χωρις μιλια η ΛΟΤ ιδιες πτησεις που ηταν και οι φθηνοτερες γενικα που μπορουσες να βρεις. δηλαδη αναλογια γυρω στα 9 ευρω νομιζω βγαινει.

τωρα κοιταζω για Ριο του χρονου με 80 χιλ μιλια και 130 ευρω μεσω Αντις Αμπεμπα στην Αιθιοπια .. παλι με αναλογια γυρω στα 9.. αλλα 20 πως να τα πιασω? μονο ισως τελευταια στιγμη αν κλεισεις με μιλια και εισαι τυχερος επειδη ακυρωσε καποιος αλλος.. μου ειχε τυχει μια φορα πριν 2 χρονια σε μια πτηση προς σιγκαπουργ μe singapore airlines.. one-way.. 45χιλ μιλια και 45 ευρω φοροι.. και η πτηση ηταν σε μια εβδομαδα με αγοραια τιμη στα 1200 ευρω one-way

διαφορετικα ισως σε business πιανεις τοσο ψηλες αναλογιες επειδη η αγοραια τους αξια ειναι ηδη πολυ ακριβη.. αλλα εγω παντα συγκρινω με την φθηνοτερη διαθεσιμη και ας μην ειναι και φλεξ.. kai low-cost για ευρωπη

Last edited:

paefstra

Member
Οπως ειπα πιο πριν φετος δεν συμφερει να τα τρως μακρινα αλλα Ευρωπη που με 10.000 μιλια γλιτωνεις ανετα σε flex το καλοκαιρι η το Πασχα 200 ευρω. Ακομη πιο κραυγαλεο το Πασχα που το Λυον Αθηνα flex με 7.000 μιλια εξοικονομησε 200 ευρω (νομιζω λιγοτερα μιλια γιατι ειχε εκπτωση 30% στην εξαργυρωση στην Aegean). Το ιδιο το Κοπεγχαγη Αθηνα μειον 250 ευρω για flex με 8κατι000 μιλια παλι με εκπτωση 30% στα μιλια.
Αυτο ειναι το παραδειγμα μου.
Απο κει και μετα ο καθενας αποφασιζει τι θα πληρωνει και πως θα τα φαει, κοντα η μακρια.

Last edited:

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Την αξία των μιλίων θα πρέπει να τη μετράμε τη στιγμή που κλείνουμε το εισιτήριο και όχι μερικές εβδομάδες πριν την πτήση για να γράψουμε ότι γλιτώσαμε 700 ευρώ για την πτήση για Ποντγκόριτσα αφού δύο μέρες πριν την αναχώρηση κόστιζε 800. Γιατί δεν πιστεύω ότι όταν κλείνουμε 7-8 μήνες πριν με 20000 μίλια (χωρίς εκπτώσεις) είναι συνηθισμένο ευρωπαϊκές πτήσεις να κοστίζουν 500 ευρώ (ίσως ελάχιστες αλλά όχι οι περισσότερες).

paefstra

Member
Την αξία των μιλίων θα πρέπει να τη μετράμε τη στιγμή που κλείνουμε το εισιτήριο και όχι μερικές εβδομάδες πριν την πτήση για να γράψουμε ότι γλιτώσαμε 700 ευρώ για την πτήση για Ποντγκόριτσα αφού δύο μέρες πριν την αναχώρηση κόστιζε 800. Γιατί δεν πιστεύω ότι όταν κλείνουμε 7-8 μήνες πριν με 20000 μίλια (χωρίς εκπτώσεις) είναι συνηθισμένο ευρωπαϊκές πτήσεις να κοστίζουν 500 ευρώ (ίσως ελάχιστες αλλά όχι οι περισσότερες).
Οταν κλεινεις Πασχαλιατικο η τελος Ιουλη η Αυγουστο τοσο κοστιζει απο νωρις, οχι ολα βεβαια. Πχ το Αθηνα Γενευη που εκλεισα 2 μηνες νωριτερα για το Μ. Σαββατο εγινε πολυ φθηνοτερο πριν το ταξιδι γιατι εβαλαν και δευτερη πτηση το απογευμα.

adiaforos

Member
Επειδή σε βλέπω και προβληματίζεσαι, για μένα δεν είναι κακή η αναλογία, νομίζω είναι σε λογικά πλαίσια για economy εισιτήριο. Έχω κάνει πολύ καλύτερες εξαργυρώσεις, αλλά για να συμβεί αυτό συνέτρεξαν προϋποθέσεις που είναι αντικειμενικά δύσκολο να συντρέξουν ταυτόχρονα, ήμουν απλά τυχερός (έτυχε σε ταξίδι εκτός προγράμματος για πτήση σε κοντινή ημερομηνία επί ολόκληρο μήνα να μην υπάρχει διαθεσιμότητα award και να έχει μόνο την ημερομηνία που ήθελα, ενώ οι τιμές είχαν εκτοξευθεί). Όμως, δεν μπορείς να βασίζεσαι ότι αυτό θα συμβεί, προτιμώ να κλείνω νωρίτερα σε χαμηλότερη αναλογία διασφαλίζοντας το ταξίδι. Το ελάχιστο όριο για μένα είναι 1000:5€, μια καλή εξαργύρωση είναι 1000:10€, μια εξαργύρωση 1000:20€ είναι εξαιρετική. Στα μπίζνες βρίσκεις πολύ καλύτερες αναλογίες, εμένα δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα