• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προ των πυλών το ΔΝΤ

Lalibela

Member
παρε και αυτο τωρα ...
γνωστη μου δουλευει σε πασιγνωστη τραπεζα...
εκεινη την ημερα τηλεφωνησαν για βομβα ...
τους εδιωξαν ολους αρων αρων μεσα σε 10 λεπτα ...και αφησαν 3 ατομα να κανουν τη δουλεια ...
ειλικρινα δεν ξερω αν φταιμε εμεις ...αυτοι ...ή οι αλλοι ..
γιατι να κατηγορησω την πολιτικη της τραπεζας οταν ο υπαλληλος καθεται μεσα...ημερα ξεσηκωμου...και μαλιστα υπο την απειλη βομβας
απο την αλλη γιατι να κατηγορησω τον υπαλληλο ...που θελει να κρατησει τη δουλεια του ...ωστε να ξεχρεωσει το στεγαστικο???(εκβιασμος ...τοσο δυνατος ..που ουτε λιγα εκρηκτικα δεν τον τρομαζουν)
φαυλος κυκλος ...που μπηκαμε μεσα και δεν μπορουμε να βγουμε με τιποτα
ευτυχως ηρθε το ΔΝΤ και ελαχιστοποιουνται οι επιλογες ...να και κατι καλο στην ιστορια

ANEL

Member
ακριβώς για να ξέρει κανείς κάθε φορά ποιόν να κατηγορήσει, το 1ο πράγμα που προσπάθησαν να κάνουν τα κράτη(από αρχαιοτάτων χρόνων)ήταν να θεσπίζουν νόμους και κανόνες....θεωρητικά όσο πιο δημοκρατικά λειτουργεί ένα κράτος τόσο πιο κατανοητοί και ξεκάθαροι είναι οι κανόνες αυτοί,ώστε εύκολα να αποδίδονται οι ευθύνες εκεί που πρέπει κάθε φορά....αν για τίποτα δεν ξέρουμε ποιός φταίει σε τούτη τη χώρα...μήπως πρέπει επιτέλους να σκεφτούμε με τι είδους κανόνες ζούμε????και γιατί????

Lalibela

Member
να κλεισουν οι τηλεορασεις για αρχη
ας πανε σπιτια τους επιτελους καποιοι ...που φτιαχνουν μερικους κανονες ...και ποτιζουν το γιατι...

ANEL

Member
ας πανε σπιτια τους επιτελους καποιοι ...που φτιαχνουν μερικους κανονες ...και ποτιζουν το γιατι...
συμφωνώ,δεν θα μου λείψει καθόλου,έτσι κι αλλιώς δεν βλέπω σχεδόν ποτέ..αλλά για αρχή χρειαζόμαστε κάτι πιο ριζοσπαστικό...
πχ.δεν είχε ή δεν λειτούργησε το σύστημα κατάσβεσης??
δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου??
ωραία,υπεύθυνοι της τράπεζας,αρμόδιοι υπάλληλοι νομαρχιών και διάφορων υπηρεσιών, που δώσανε άδεια στον Βγε και τον κάθε Βγε, παύονται αυτοδίκαια και αποζημιώνουν τους συγγενείς των νεκρών..(δήμευση περιουσιών).πρόσεξε δεν προτείνω φυλάκιση,αρκετούς ταΐζει τσάμπα αυτή η χώρα...αλλά αυτά και πολλά άλλα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας στην όμορφη Ελλάδα μας!!;)

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Το παραθέτω όπως αναγράφεται στην "Ε" :

Από τις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Ελλάδα, συνοδευόμενη από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία (3,8 σε κλίμακα του 10), σύμφωνα με την έκθεση για το 2009 της Transparency International. Επισημαίνεται ότι «η περίπτωση της Ελλάδας κρίνεται άκρως ανησυχητική».

"Η Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1981, είκοσι εννέα χρόνια πλέον, και μέλος της Ευρωζώνης από το 2001, ήτοι εννέα χρόνια, εμφανίζει το 2009 ποσοστό διαφθοράς το ίδιο υψηλό με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας από το 2007", υπογραμμίζεται στην έκθεση της Transparency International.

"Το χαμηλό ποσοστό του 2009 αντικατοπτρίζει την ανικανότητα να επιβληθούν κανόνες για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα αυτή και τις σημαντικές καθυστερήσεις στην επιβολή κυρώσεων. Σειρά σκανδάλων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα καταδεικνύουν τα κενά του συστήματος. Τα χαμηλά ποσοστά της Ελλάδας αποδεικνύουν ότι η ένταξη στην Ε.Ε. δεν σημαίνει και βελτίωση της κατάστασης". Σημειώνεται δε χαρακτηριστικά στην εν λόγω έκθεση, "η χώρα που ανακάλυψε τη Δημοκρατία τον 5 αιώνα π. Χ. να φτάσει σε αυτό το σημείο..!".

η συνέχεια του άρθρου : "Πρωτεία" στη διαφθορά για την Ελλάδα | Οικονομία | Ελευθεροτυπία

kanaliotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Διαφωνώ. Να μην κλείσει τίποτα! Ηρθε η ώρα να ανοίξει το μυαλό μας.

kanaliotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
με τη τηλεόραση θ' ανοίξει το μυαλό μας??:roll::roll:
Σε παρακαλώ, δεν γραφω αυτό.
Προσωπικά, είμαι εναντίων αφορισμών. Το ότι η τηλεόραση παίζει το ρόλο που θέλει, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τα θέματα όπως τους επιβάλουν κτλ, ισχύουν. Το να κλείσουν όμως με βρίσκει αντίθετο. Σίγουρα δεν μας λύνει το πρόβλημα και πιστεύω δεν αναπτύσει τα αντανακλαστικά μας. Προσπάθησε να φανταστείς σε άλλες εποχές επειδή "κάποιοι" είχαν άλλες ιδέες, καίγονταν βιβλία στις πλατείες ή και το ραδιόφωνο ήταν απαγορευμένο.
Λάω λοιπόν, καμία κατάργηση.
Εμείς και μόνο εμείς, θα πρέπει να παλεψουμε με άλλους τρόπους ώστε να αυξήσουμε την αντίληψή μας, τα αντανακλαστικά μας, και την σκέψη μας.

Lalibela

Member
ειναι αφορισμος το κλεισιμο της τηλεορασης?
τι ειναι η τηλεοραση δηλαδη και την αφοριζουμε....?
περιμενω να μου πεις

(ελα πμ να σκοτωθουμε ελευθερα)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δυστυχώς συμφωνώ πως η δήθεν επιλογή να αλλάξεις κανάλι ή να την κλείσεις απλά είναι ψεύτικη.Βεβαίως οι εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα -και χαίρομαι που υπάρχουν μπόλικες εδώ μέσα- αλλά είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η μέση νοικοκυρά και νοικοκύρης,για να τηρώ ίσες αποστάσεις,δεν έχουν καμία επιλογή γιατί απλά δεν κατανοούν την πλύση εγκεφάλου την οποία υπόκεινται.

Κι αν τους τα "χώσεις" για τα σκουπίδια που βλέπουν κάθε μέρα σε αυτήν θα σου πουν "επιλογή μου είναι όποτε θέλω το αλλάζω,εξάλλου τα φιλτράρω αυτά που βλέπω,άσε με τώρα γιατί βγαίνει η Ρούλα......".

Τώρα στην αναφορά της Lalibela εγώ κατάλαβα πως ήθελε να πει να κλείσουμε όλοι το χαζοκούτι κι όχι να απαγορευτεί η τηλεόραση.

kanaliotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δυστυχώς συμφωνώ πως η δήθεν επιλογή να αλλάξεις κανάλι ή να την κλείσεις απλά είναι ψεύτικη.Βεβαίως οι εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα -και χαίρομαι που υπάρχουν μπόλικες εδώ μέσα- αλλά είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η μέση νοικοκυρά και νοικοκύρης,για να τηρώ ίσες αποστάσεις,δεν έχουν καμία επιλογή γιατί απλά δεν κατανοούν την πλύση εγκεφάλου την οποία υπόκεινται.

Κι αν τους τα "χώσεις" για τα σκουπίδια που βλέπουν κάθε μέρα σε αυτήν θα σου πουν "επιλογή μου είναι όποτε θέλω το αλλάζω,εξάλλου τα φιλτράρω αυτά που βλέπω,άσε με τώρα γιατί βγαίνει η Ρούλα......".

Τώρα στην αναφορά της Lalibela εγώ κατάλαβα πως ήθελε να πει να κλείσουμε όλοι το χαζοκούτι κι όχι να απαγορευτεί η τηλεόραση.

Τελικά, μπορούμε να κλείσουμε το χαζοκούκι και άρα δεν είναι δήθεν η επιλογή, ή επείδή είναι δήθεν η επιλογή δεν μπορούμε να κλείσουμε το χαζοκούτι???

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom