• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προ των πυλών το ΔΝΤ

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
@Pascal

Όλα αυτά που λες και η ανάλυσή σου μαζί ονομάζεται απλά.....πολιτική.Αν δεν σου αρέσει να την ονομάζεις έτσι,καλώς.Αλλά η ουσία δεν αλλάζει.Ο τρόπος σκέψης και πράξης του καθενός και ο ιδανικός κόσμος που ο καθένας φαντάζεται,τον εντάσει σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικοπολιτικό σύστημα,ακόμα και εν αγνοία του.

Αν θες να στο πω πιο "λαϊκά",είναι προφανές ότι οι εκμεταλλευόμενοι είμαστε εναντίον των εκμεταλλευτών.
α)Θέλουμε να τους ανατρέψουμε;
β)Αν ναι,με ποιό τρόπο;
γ)Πόσοι εκμεταλλευόμενοι ονειρεύονται να γίνουν εκμεταλλευτές (η χαρακτηριστικότερη πλάνη του καπιταλισμού)
δ)Κι αν τους ανατρέψουμε,μετά τι;
ε)
ζ)
η)
.
.
.

Τα πάντα φίλε μου είναι πολιτική την οποία δυστυχώς πολύς κόσμος έχει συνδιάσει με τους "πολιτικούς" και γι'αυτό σιχαίνεται το άκουσμα της λέξης.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
μηπως να αλλαξουμε τον τιτλο του θεματος;;
Προ των πυλων το ΔΝΤ...

μηπως σε: "εποχη ΔΝΤ"
σε 10 χρονια θα λεμε: "μετα ΔΝΤ εποχη"

Christian

Member
Ο εκμεταλευτής αντίστοιχα δεν έχει πολιτική σκέψη παρά μόνο έναν 'ιερό' σκοπό. Το κέρδος.

Και ο εκμεταλευόμενος δεν έχει πολιτική, ταξική σκέψη και συνείδηση, γι' αυτό το λόγο υπάρχουν τα πολιτικά κόμματα.

Christian

Member
α)Θέλουμε να τους ανατρέψουμε;
β)Αν ναι,με ποιό τρόπο;
γ)Πόσοι εκμεταλλευόμενοι ονειρεύονται να γίνουν εκμεταλλευτές (η χαρακτηριστικότερη πλάνη του καπιταλισμού)
δ)Κι αν τους ανατρέψουμε,μετά τι;
ε)
ζ)
η)
.
.
.
Για το α,β,δ,ε,ζ και το η, φωτεινό παράδειγμα είναι η Οκτωβριανή επανάσταση του 1917.

PASCAL

Member
Επόμενο Ταξίδι
Morocco
Ταξίδι-Όνειρο
οπουδήποτε
Δεν ξέρω αν είναι πολιτική ή όχι αυτά που λέω. Απλά εκφράζω τις σκέψεις μου. Σχετικά με τα ερωτηματά σου πιστεύω ότι το καλύτερο μέσο για αντίσταση είναι η κριτική σκέψη, η παιδεία και η αναζήτηση της αλήθειας μέσω της γνώσης. Τα συστήματα δημιουργούνται μέσω της μαζικής συμμετοχής. Αν ο καθένας μας αγνοούσε την ευκολία που μας έδιναν τα χρήματα οι τράπεζες κανείς τώρα δεν θα είχε την ανάγκη να τις σπάσει. Όταν παίρνεις δάνειο 25 χρόνων και δίνεις τα διπλάσια για την συνολική αποπληρωμή, βάζοντας την υπογραφή σου γίνεσαι συνένοχος στην δουλία σου. Άρα αντίσταση είναι η αποχή από συστήματα που κατ'ουσία σε υποδουλώνουν και δεν σε σέβονται. Και δεν νομίζω ότι θέλει μεγάλη σκέψη για να καταλάβεις ότι οργανισμοί που λειτουργούν κατ'αυτούς τους όρους δεν είναι κοινωφελεί ιδρύματα. Άρα αντίσταση είναι η λογική σκέψη πριν την πράξη.

Ανατροπή είναι νομοτελειακά σίγουρο ότι θα γίνει. Ότι είναι σαθρό αργά η γρήγορα καταρρέει. Με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Και προσωπική μου άποψη είναι ότι επειδή η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα θα έχουμε την ιστορική ευκαιρία να δούμε σαρωτικές μεταβολές τα επόμενα χρόνια στον τρόπο δομής και λειτουργείας των κοινωνιών. Όταν δύο αντίροπες δυνάμεις συγκρούωνται το αποτέλεσμα είναι η εξέλιξη. Και οι κοινωνίες πρέπει και θα εξελιχθούν.

Τώρα για το μετά, πιστέυω ότι η ιστορία διδάσκει και μας κάνει πιο ώριμους και σοφούς. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στον άνθρωπο και στην συλλογικότητα παρά στην ύλη και την ατομικότητα. Και τότε ψυχολόγοι και ψυχίατροι θα περάσουν εργασιακή κρίση. Άλλα αυτό σημαίνει υγεία. Πρέπει να απομυθοποιήσουμε πράγματα που ως τώρα θεωρούμε εντελώς απαραίτητα και να αλλάξουμε μοντέλο ζωής. Και τότε, παρά το ότι ο κόσμος φοβάται το τίμημα της άλλαγης, πιστεύω ότι θα ζούμε πολύ καλύτερα και θα ξαναβρούμε την μαγέια. Διότι αυτός ο κόσμος έχει μαγεία και το έχουμε ξεχάσει. Άλλωστε αν το σκεφθείς ο πλανήτης που ζούμε και το ότι υπάρχουμε και αναπνέουμε και επικοινωνούμε μια μαγεία είναι.

tai

Member
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
φωτεινό παράδειγμα είναι η Οκτωβριανή επανάσταση του 1917.
Και μετά την κατάκτηση των θερινών ανακτόρων θα έρθει η δικτατορία του προλεταριάτου, θα σκοτώσουμε εναν Τρότσκι, θα έρθει ενας πατερουλης Στάλιν να "καθαρίσει" τα πράγματα, μετά ενας Γκορμπατσόφ, η περεστρόικα ο Γέλτσιν, για να καταλήξουμε στον αμπράμοβιτς.

και 93 χρόνια μετα, οταν οι τότε επαναστάτες δεν θα υπάρχουν σαν μαρτυρες ώστε να μας πάρουν με της ντομάτες, θα αναφωνήσουμε......

εδω ήρθαμε νομίζω ....παμε να φύγουμε!!

που λέγαμε και παλιά στα σινεμά, όταν ξαναβλέπαμε το έργο για δεύτερη φορά;)

Head_cf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Δεν ξέρω αν είναι πολιτική ή όχι αυτά που λέω. Απλά εκφράζω τις σκέψεις μου. Σχετικά με τα ερωτηματά σου πιστεύω ότι το καλύτερο μέσο για αντίσταση είναι η κριτική σκέψη, η παιδεία και η αναζήτηση της αλήθειας μέσω της γνώσης. Τα συστήματα δημιουργούνται μέσω της μαζικής συμμετοχής. Αν ο καθένας μας αγνοούσε την ευκολία που μας έδιναν τα χρήματα οι τράπεζες κανείς τώρα δεν θα είχε την ανάγκη να τις σπάσει. Όταν παίρνεις δάνειο 25 χρόνων και δίνεις τα διπλάσια για την συνολική αποπληρωμή, βάζοντας την υπογραφή σου γίνεσαι συνένοχος στην δουλία σου. Άρα αντίσταση είναι η αποχή από συστήματα που κατ'ουσία σε υποδουλώνουν και δεν σε σέβονται. Και δεν νομίζω ότι θέλει μεγάλη σκέψη για να καταλάβεις ότι οργανισμοί που λειτουργούν κατ'αυτούς τους όρους δεν είναι κοινωφελεί ιδρύματα. Άρα αντίσταση είναι η λογική σκέψη πριν την πράξη.

Ανατροπή είναι νομοτελειακά σίγουρο ότι θα γίνει. Ότι είναι σαθρό αργά η γρήγορα καταρρέει. Με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Και προσωπική μου άποψη είναι ότι επειδή η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από την ταχύτητα θα έχουμε την ιστορική ευκαιρία να δούμε σαρωτικές μεταβολές τα επόμενα χρόνια στον τρόπο δομής και λειτουργείας των κοινωνιών. Όταν δύο αντίροπες δυνάμεις συγκρούωνται το αποτέλεσμα είναι η εξέλιξη. Και οι κοινωνίες πρέπει και θα εξελιχθούν.

Τώρα για το μετά, πιστέυω ότι η ιστορία διδάσκει και μας κάνει πιο ώριμους και σοφούς. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στον άνθρωπο και στην συλλογικότητα παρά στην ύλη και την ατομικότητα. Και τότε ψυχολόγοι και ψυχίατροι θα περάσουν εργασιακή κρίση. Άλλα αυτό σημαίνει υγεία. Πρέπει να απομυθοποιήσουμε πράγματα που ως τώρα θεωρούμε εντελώς απαραίτητα και να αλλάξουμε μοντέλο ζωής. Και τότε, παρά το ότι ο κόσμος φοβάται το τίμημα της άλλαγης, πιστεύω ότι θα ζούμε πολύ καλύτερα και θα ξαναβρούμε την μαγέια. Διότι αυτός ο κόσμος έχει μαγεία και το έχουμε ξεχάσει. Άλλωστε αν το σκεφθείς ο πλανήτης που ζούμε και το ότι υπάρχουμε και αναπνέουμε και επικοινωνούμε μια μαγεία είναι.
Πολύ σωστός....

Christian

Member
Και μετά την κατάκτηση των θερινών ανακτόρων θα έρθει η δικτατορία του προλεταριάτου, θα σκοτώσουμε εναν Τρότσκι, θα έρθει ενας πατερουλης Στάλιν να "καθαρίσει" τα πράγματα, μετά ενας Γκορμπατσόφ, η περεστρόικα ο Γέλτσιν, για να καταλήξουμε στον αμπράμοβιτς.

και 93 χρόνια μετα, οταν οι τότε επαναστάτες δεν θα υπάρχουν σαν μαρτυρες ώστε να μας πάρουν με της ντομάτες, θα αναφωνήσουμε......

εδω ήρθαμε νομίζω ....παμε να φύγουμε!!

που λέγαμε και παλιά στα σινεμά, όταν ξαναβλέπαμε το έργο για δεύτερη φορά;)
Φίλε μου Tai, απ' ότι φαντάζομαι (διόρθωσε με αν κάνω λάθος) τα ονόματα και η επιχηρηματολογία που χρησιμοποίησες τα έχεις δανειστεί από την προπαγάνδα των αστών και οι γνώσεις σου για το ποιος ήταν ο ρόλος και κάτω από ποιες συνθήκες έπραξαν αυτό που έπραξαν τα συγκεκριμένα άτομα που αναφέρεις δεν το γνωρίζεις, με αποτέλεσμα να έχεις λάθος εντύπωση για τον σοσιαλισμό και το σχολιο σου να είναι απλά .....άτοπο.
Με λίγα λόγια μην υοθετείς, χωρίς να τα ''φιλτράρεις'', αυτά που σου πασάρουν.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έλα ρε Christian τώρα,είπαμε να λέμε και καμιά "χοντράδα" αλλά όχι κι έτσι.Ο Σταλινισμός προπαγάνδα των αστών!!!

Traveller

Member
Και η δολοφονία του Τρότσκι κι αυτή έργο και προπαγάνδα των αστών σύντροφε?

Και η ερώτηση του εκατομυρίου σύντροφε... γιατί ο λαός δεν ξεσηκώθηκε στην Σ.Ε το 89 για να προφυλάξει τις λαικές κατακτήσεις? Γιατί κατέρευσε σαν τραπουλόχαρτο το όλο σύστημα? Μα ούτε ένας ρε σύντροφε να μην υποστηρίξει τον σύντροφο Yanayev και όλοι να πάνε με τον μεθύστακα? Μάλλον οι σύντροφοι στη Σ.Ε τα είχανε κάνει σα την μούρη τους σύντροφε κι εσείς ακόμα να το πάρετε χαμπάρι... δεν πειράζει έχουμε καιρό... σε 10 χρόνια που θα ξανακάνετε αυτοκριτική ίσως εξετάσετε και αυτή την περίπτωση...

tai

Member
Ταξίδι-Όνειρο
το τελος του δρομου
Φίλε μου Tai, απ' ότι φαντάζομαι (διόρθωσε με αν κάνω λάθος) τα ονόματα και η επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησες τα έχεις δανειστεί από την προπαγάνδα των αστών και οι γνώσεις σου για το ποιος ήταν ο ρόλος και κάτω από ποιες συνθήκες έπραξαν αυτό που έπραξαν τα συγκεκριμένα άτομα που αναφέρεις δεν το γνωρίζεις, με αποτέλεσμα να έχεις λάθος εντύπωση για τον σοσιαλισμό και το σχολιο σου να είναι απλά .....άτοπο.
Με λίγα λόγια μην υοθετείς, χωρίς να τα ''φιλτράρεις'', αυτά που σου πασάρουν.
1ον δεν ειναι επιχειρηματολογία η αναφορά ιστορικών γεγονότων:D
2ον πιθανόν οι γνώσεις μου να είναι λειψές :cool:
3ον δεν υιοθετώ τίποτα γιατί επαναπροσδιορίζω και επανατοποθετούμε εξελισσόμενος;)
5ον είναι κουβέντα για τραπέζι με καμιά μπύρα και οχι σε φόρουμ για ταξίδια:lol:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom