• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προσφορά Μελών

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Πλακωθείτε στα μηνύματα να φάμε την go2dbeach!!!!!
(όχι που θα βγαινες πρώτη και θα σ' αφήναμε έτσι :bleh:)

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Καλορίζικο το νέο εργαλείο του φόρουμ!:clap:
Αν κ θυμίζει λίγο μετρήσεις της AGB:haha:.

Μου φαίνεται τόσο περίπλοκο, που θυμίζει τιμοκαταλόγους κινητής τηλεφωνίας...
Ζούγκλα δηλαδή!:D
Για αυτο το καλύτερο είναι, να μην το λαμβάνουμε καν υπόψη μας σε οτι αφορά τις τραβελστορικές μας δραστηριότητες.
Σαν να μην υπάρχει!:haha:

αθηνα123

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????????????????
Ταξίδι-Όνειρο
νησια μαρκισας
παιδια εγω γιατι ειμαι στα ταρταρα?δεν ειμαι καν στην πρωτη σελιδα.αγχωθηκα παω να ψαξω για πληροφοριες και επανερχομαι.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Με όλο το σεβασμό Def για την ιδέα, το χρόνο και την ταλαιπωρία σου για την τελευταία αυτή προσθήκη αλλά κάθε άλλο παρά “όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστη εικόνα για την προσφορά κάθε μέλους στην κοινότητά μας “ είναι, τουλάχιστον έτσι όπως λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Παραθέτω προβλήματα που εντόπισα με την πρώτη ματιά:

1. Όπως είπε και ο taver, κάποιος που ανοίγει 1 θέμα για να ρωτήσει κάτι, προσφέρει περισσότερο από αυτόν που θα κάτσει να του γράψει μια λεπτομερέστατη απάντηση; Πόσο μάλλον όταν αυτή η ερώτηση έχει α) Ερωτηθεί άλλες 10 φορές στο παρελθόν (πχ καιρός στην Ταϊλάνδη, χωρίς παρεξήγηση προς μέλη που έχουν ρωτήσει στο παρελθόν) αλλά δεν έκανε τον κόπο να κάνει μια αναζήτηση για να βρει την απάντηση β) Να το ρωτήσει σε κάποιο θέμα που συζητιέται κάτι πολύ παρόμοιο για τον ίδιο προορισμό, αλλά κάνοντας το πιο εύκολο πράγμα για τον ίδιο, να ανοίξει ένα νέο θέμα που δεν θα προφέρει τίποτα στην κοινότητα και περιμένοντας απαντήσεις στο πιάτο. Να σημειώσω πως σε άλλα forum τα μέλη που διαλέγουν τον εύκολο τρόπο (ανοίγοντας νέα θέματα ενώ υπάρχουν άλλα ίδια ή παρόμοια) πολλές φορές τιμωρούνται για την πρακτική αυτή και το μήνυμα διαγράφεται, κάτι που δεν πιστεύω βέβαια πως πρέπει να εφαρμοστεί εδώ.

2. Σε μια ερώτηση κάποιος δίνει μια αναλυτικότατη απάντηση με πληροφορίες, χρήσιμα links, μυστικά, συμβουλές για το μέρος και τα αξιοθέατα, όπου έπρεπε να ανατρέξει σε ταξιδιωτικούς οδηγούς και προσωπικές σημειώσεις για να τα συλλέξει, δίνοντας μια απάντηση 30 γραμμών που του πήρε μισή ώρα για να γράψει με σκοπό να βοηθήσει τον ερωτούντα δίνοντάς μια πληρέστατη απάντηση, με το παρόν σύστημα “προσφέρει” το ίδιο με αυτόν που θα απαντήσει ακριβώς από κάτω σε μισή γραμμή για να πει “είχα πάει πριν 2 χρόνια και ήταν πολύ ωραία” ή “συμφωνώ με τον αποπάνω”.

3. Πόντοι χρήστη: Σύμφωνα με τη λίστα, πρώτος σε βαθμολογία είναι o “Stelios” ο οποίος έχει όλα κι'όλα 7 μηνύματα στα 3,5 χρόνια που είναι μέλος, δεν έχει καν συμπληρωμένο χάρτη, ούτε έχει φωτογραφίες και έχει κατά τα άλλα ολοκληρωμένο προφίλ (επόμενο προορισμό, ενδιαφέροντα κτλ). Η βαθμολογία του συγκεκριμένου χρήστη (και μάλιστα τόσο υψηλή) πως αντικατοπτρίζει την προσφορά του στην κοινότητα;

4. Για τους πόντους θεμάτων το είπα στο 1, για τους πόντους μηνυμάτων στο 2.

5. Ακόμα και να θες να το αγνοήσεις, είναι πολύ εμφανές στο σημείο που είναι (πατόντας στο όνομα του χρήστη, εκεί δηλαδή που θες να έχεις τις πιο χρήσιμες επιλογές όπως το να στείλεις pm). Προτείνω να μεταφερθεί σε ειδικό tab στο προφίλ κάθε χρήστη.

Τέλος, αν και δεν ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα μέλη αλλά θα το κάνω γιατί είναι το πιο τρανταχτό κατά τη γνώμη μου παράδειγμα. Ένας χρήστης σαν το Yorgo, που μπορεί να μην έχει 1000άδες μηνύματα αλλά η προσφορά του είναι απλά αναντικατάστατη. Που έχει όμως γράψει κατεβατά επί κατεβατών για θέματα από το οικονομικό σύστημα στην Κούβα μέχρι λεπτομερείς πληροφορίες για τον πιο κουφό προορισμό, με τρομερό ήθος και όρεξη για βοήθεια, που μέσα σε μια (μη ταξιδιωτική) ιστορία μπόρεσε να περιγράψει την κατάσταση και τη νοοτροπία ενός ολόκληρου λαού (που ψηφίστηκε και ως καλύτερη ιστορία) να έχει τόσο χαμηλό δείκτη προσφοράς!

Όπως έχω ξαναπεί, την πραγματική προσφορά του κάθε μέλους την αντιλαμβάνεσαι μόνο όταν συμμετέχεις για κάποιο καιρό στο site και παρατηρείς το πόσο προσφέρει ο καθένας και με ποιο τρόπο. Κατά τη γνώμη μου οι αριθμοί είναι μεγάλοι ψεύτες και αδικούν χρήστες οι οποίοι προσφέρουν πάρα πολλά στο site γι'αυτό και δεν με βρίσκει σύμφωνο. Επίσης φοβάμαι πως η κατάταξη αυτή μπορεί να καταλήξει σε έναν ανταγωνισμό από το οποίο σε άλλα forums έχουν δημιουργηθεί μεγάλες εντάσεις και έχουν επακόλουθο χρήστες να αποχωρούν, άλλοι να γίνονται ban κτλ. Ελπίζω να μην δούμε παρόμοιες καταστάσεις στο travelstories.

Αυτά, με καλή διάθεση και μόνο και με απώτερο σκοπό τη συμβολή στη βελτίωση του μέσου!

υγ. Όποιος διάβασε όλο το μήνυμα παίρνει 100 extra πόντους! :D
Εγώ που έκατσα και το έγραψα τι παίρνω; (δες #2 :()

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με τον mpiftex, όπως είπα και πριν φαινεται η προσφορά του καθενός χωρίς στατιστικές και νουμεράκια. Να προσθέσω και κάτι στα λεγόμενα του : αν εγώ ανοίξω ένα τόπικ όπως η συνάντηση γερμανόφιλων, τοχει διαβάσει και απαντήσει τόσος κόσμος, αλλά από ταξιδιωτικής άποψης δεν έχει προσφέρει στον αναγνώστη του όσα το Ταξιδιωτικό Φαρμακείο για παράδειγμα.

Και παίρνω και 100 πόντους που το διάβασα μονορούφι!

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
πολύ απλά φίλε mpiftex δε θα πάρουμε και πολύ στα σοβαρά το θέμα θα κάνουμε και λίγη πλάκα;) (όποιος θέλει να το πάρει στα σοβαρά πρόβλημά του εμένα δε με συμφέρει γι αυτό) εξάλλου όλα τα ενεργά μέλη γνωρίζουν ποιοί είναι ψηλά στη λίστα που έχουν στο μυαλό τους.. και να σου πω και ένα μυστικό o defk στη λίστα ήταν στη ζώνη υποβιβασμού:haha: φεύγει και σε λίγο... άνοιξε αυτό να γίνει χαμός και να μαζεύει πόντους μέχρι να γυρίσει οπότε και θα πει ''sorry άκυρο'' σαν αυτόν στην ryanair ένα πράμα

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
βρέ παιδιά ολοι λέμε στην ουσία δεν μας νοιάζει αλλά όλοι το παιδεύομε το πράγμα...
νούμερα είναι άφήστε τα μηχανήματα να γράφουν...αγνοήστε τα ...τι αναλύσεις και παρατηρήσεις και εσύ και εγώ και πράσινες καυτές ντομάτες!!!!
συνεχίστε κανονικά ..εδώ μπαίνομε για να μάθομε κάτι να πουμε τα δικά μας να διασκεδάσομε,να γνωρίσομε κόσμο και ιδέες ..βγάλτε το απο το μυαλό σας ...
καλά δεν είμαστε?????

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
καλά καταρχήν να πω ότι σε ό,τι είπε ο mpiftex συμφωνώ κι εγώ (τσιμπάω κι εγώ λοιπόν τα 100 ποντάκια)...

αλλά θα ήθελα να πω και τα εξής:

1) δε θα ξεκινήσω σχολιάζοντας το εργαλείο και το αν είναι χρήσιμο μπλα μπλα, θα σχολιάσω απλά λέγοντας ότι βλέπω ότι είναι κάτι που έγινε με καλή διάθεση και όρεξη να ανέβει το site επιπεδο και αυτό το εκτιμώ.. και γι' αυτο λέω και τη γνώμη μου, (ανεξάρτητα από το αν είναι σημαντικό ή όχι το να μετράμε ποντάκια...)...
έτσι κι αλλιώς, με μεγάλη μου χαρά παρατηρώ πως εδώ μέσα δίνεται σημασία σε κάθε ποστ χρήστη (κατι που δε συμβαίνει σε ολα τα φόρουμ δυστυχως) και συζητούνται οι σκέψεις του καθενος με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο (βλέπε πρόσφατη ιστορία με groups που σε ένα άλλο forum, απλά θα κλειδώνανε το ερώτημα και δε θα μπαίνανε στον κόπο να παρουνε άποψη απο χρηστες, ούτε θα λέγανε "αμα δεν αρεσει κατι στους πολλούς το αλλάζουμε")... οπότε είμαι σίγουρη ότι και εδώ θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των χρηστών και το εργαλείο θα βελτιωθεί...

2) γι' αυτό που είπε ο mpiftex για τον ανταγωνισμό των χρηστών, έχω να παρατηρήσω ότι, ευτυχώς, το travelstories έχει πολύ υψηλό επίπεδο χρηστών, και αυτός ειναι και ο λόγος που πολλοί παραμένουμε με τόση χαρά εδω μέσα ή εν πάσει περιπτώσει έχουμε κολλήσει.
θεωρώ λοιπόν ότι γι' αυτό το λόγο, δε θα έχουμε πολλά κρούσματα ανταγωνισμού.. καθώς δεν μπορώ να φανταστώ ότι μέλη που έχουν τόση όρεξη για τα ταξίδια, τόσα ενδιαφέροντα, όπως φαίνεται από την ποικιλία των θεμάτων εδώ μέσα, και τόση διάθεση για βοήθεια στα νέα μέλη, θα μπουν στη διαδικασία να κάνουν ποστ μόνο και μόνο για να "πάρουν πόντους".
πολύ "μικρό" μου φαίνεται αυτό και αν γίνει απο κάποιους νομίζω θα φανεί και θα απομονωθούν...

3) επί του προκειμένου, και μια και μπήκε και θεωρείται ενδιαφέρον, να πω ότι: ναι ίσως πρέπει να αλλάξει σε κάποια πραγματάκια.. π.χ. άλλη βαρύτητα ίσως θα πρέπει να έχουν τα θέματα που ανοίγει κάποιος στις ταξιδιωτικές ιστορίες, άλλη στους προορισμούς, και άλλη στην αναζήτηση πληροφοριών...
σήμερα ο taver άνοιξε 2 ωραιότατα threads για τη lufthansa απο τα οποία ίσως δεκάδες μέλη επωφεληθούν να κλεισουν φτηνά ταξίδια.
η ρόζα μια νέα ταξιδιωτική ιστορία που θα μας καθηλώσει για μέρες και θα μας κάνει να ονειρευόμαστε λατινική αμερική...
λογικό δεν είναι τέτοιου τύπου νέα threads να παίρνουν περισσότερους πόντους από ένα νέο thread στην αναζήτηση με θέμα π.χ "βερολινο - πείτε μου τι ξέρετε" όπου όπως σωστά είπαν τα παιδιά κάποιος θέλει έτοιμες και στο πιάτο πληροφορίες?

4) αφού μπαίνουμε πού μπαίνουμε στη λογική κρίσης σημαντικότητας ποστ, θα μπορούσα να προτείνω και λειτουργίες τύπου thanks ή επιβραβευσης που υπάρχουν σε άλλα φορα.. έτσι π.χ. ο yorgos που λέτε μπορεί να εισπράξει 500 "επιβραβεύσεις" από χρήστες για ένα ποστ του που είναι θησαυρός και να ανέβει στη βαθμολογία όπως το αξίζει.

5) κάποιες κατηγορίες πρέπει να είναι πιο σημαντικές από άλλες. εχει δίκιο ο mpiftex σ' αυτό που λέει για τους πόντους χρήστη: άμα δείτε την εκεί κατάταξη, όλη η πρώτη σελίδα (πλην λιγων λαμπρων εξαιρεσεων) είναι γεμάτη απο χρηστες που σχεδόν δεν ξέρουμε τα nicks τους... μηπως λοιπόν το αν έχεις συμπληρωσει το προφιλ σου δεν έχει και τοση σημασια?

6) μήπως οι φωτό που ανεβάζουμε στην gallery πρέπει να μετράνε πιο πολύ από αυτές στο προφιλ μας? π.χ. θες να δεις φωτό απο λονδινο, πας στην gallery και βλέπεις τι έχουν ανεβάσει όλοι από τα ταξίδια τους στο λονδίνο.. δεν είναι αυτό πιο χρήσιμο απο το αν π.χ. έχει φτιάξει το προσωπικό του gallery (τυπου blog)...?
και τελικά τι έχει περισσότερη σημασία.. να δίνουμε όσο πιο πλήρη στοιχεία για τον εαυτό μας, ή να προσφέρουμε τις γνώσεις μας για ταξίδια?

αυτοί είναι κάποιοι δικοί μου προβληματισμοί, μια και τέθηκε το θέμα, και εννοείται ότι θα κλείσω με το σημαντικότερο: συμφωνω οτι ναι οι αριθμοί δε λένε τπτ και ίσως είναι και ανούσιοι σε καθε περίπτωση.
όσοι μπαίνουμε συχνά ξέρουμε πια τι ρόλο βαράει ο καθένας από τα τακτικά μέλη και καμία βαθμολογία δε θα τον ανεβάσει ή θα τον ρίξει στα μάτια μας. επομένως, οι προτάσεις μας και η ενασχόληση μας με το θέμα αυτό (τουλάχιστον από τη μεριά μου) είναι μόνο για να βοηθήσουμε στη βελτίωση μιας ιδέας που έτσι κι αλλιως γίνεται για το καλό του φόρουμ.

και πάλι εις ανώτερα και καλά μας ταξίδια.. :p

Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Πες τα renata! :clap:

+1

Όλοι έχουμε γραφτεί στο forum αυτό για (τι άλλο) τα ταξίδια! Ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών, εκμάθηση νέων προορισμών και σημαντικών πραγμάτων για κάθε ταξίδι, γνωριμία κόσμου, κ.τ.λ.

Τώρα το ποιός έχει πόσα μηνύματα, από πότε είναι μέλος, πού έχει ταξιδέψει, τι .... καφέ πίνει, πολύ που μας νοιάζει! Ίσως μόνο το τελευταίο να μας νοιάζει για τις συναντήσεις μας! :haha:

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Περαν του αν ειναι αξιοπιστο λειτουργικο,αληθες κλπ ενα μεγαλο ευχαριστω στους
admins που σκεφτονται,εξοπλιζουν,βελτιωνουν το σαιτ με καινουργια κολπακια συχνα πυκνα για να εχει αμειωτο ενδιαφερον απ`τα μελη του.
Τωρα που βρισκεται σε πειραματικο σταδιο τυχον λαθακια ισως υπαρχουν για ορισμενα μελη(ακου ναναι πρωτη η go2dbeach):haha::haha:

Ιν σαλααχ και εις ανωτερα σε ολους.!!

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Οι ευχαριστίες προς τον Defkalion και τους mods που συνεχώς δουλεύουν για τα βελτιώσουν το site είναι δεδομένες και κανείς δεν αμφισβητεί και τον κόπο τους και την προσπάθεια τους ακόμα και σε πράγματα που τελικά δεν “πιάνουν”. Από τη στιγμή όμως υπάρχει μια νέα προσθήκη στο site και ο Defkalion αφήνει (προς τιμή του) ανοιχτή την κουβέντα και είναι ανοιχτός σε αλλαγές τότε καλό είναι όλοι οι χρήστες να πούμε την άποψη μας και να βρούμε όλη μαζί τρόπους να το βελτιώσουμε! Γιατί μόνο έτσι μιλάμε για κοινότητα που προσφέρει! (με λίγα λόγια renata και μπίζελε αφήστε τις δικαιολογίες και γράψτε τη γνώμη σας! :bleh:)
“μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει το travelstories για σένα, ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για το travelstories” :haha:

Πάρα πολύ σωστά αυτά που έγραψε η Chrikky, πολύ καλή παρατήρηση και αυτή της Dorotija.

Εκεί που υστερεί και το παρόν σύστημα και το κάνει αναξιόπιστο είναι ότι παραμένει βασισμένο σε αριθμούς (αριθμό μηνυμάτων, αριθμό θεμάτων κτλ), πιο σύνθετο από τον προηγούμενο (μονάχα αριθμό μηνυμάτων) αλλά το θέμα ποιότητας και προσφοράς που είναι το πιο σημαντικό, δεν καλύπτεται. Εγώ το βλέπω πιο πολύ σαν σύστημα μέτρησης της κινητικότητας των μελών παρά προσφορά τους. (Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως μέλη που είναι ψηλά στη λίστα δεν έχουν προσφέρει τα πλήστα)

Η εξαφάνιση του Def μου κινεί υποψίες μήπως όντως είναι ένα σατανικό σχέδιο όπως λέει ο Lefteris B!! :haha::haha::haha: Μου φαίνεται θα κατέβω μέχρι την Καλιφόρνια να του τα πω από κοντά! :p

υγ. Συμπλήρωσα κάποια πεδία στο προφίλ μου και οι πόντοι μου αυξήθηκαν περισσότεροτο απ'ότι με την συνεισφορά μου σε αυτό το θέμα ή σε κάποιο ταξιδιωτικό. Αυτό όμως δεν είναι συνεισφορά στην κοινότητα άξια επιβράβευσης! ;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom