• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Προσφορά Μελών

varioAthens

Member
Πεστο ψεματα..εκλεισα χρονο πια αταξιδευτη :roll: Και τωρα που αναβληθηκε το ταξιδι μου στην καραιβικη χρειαζομαι ψυχιατρο!! Εχω αρχισει να καλοβλεπω την Ευρωπη:shock:..δεν ειμαι καλα:haha:
Την Ευρώπη ας την καλοβλέπεις! To θέμα είναι μην αρχίσεις να καλοβλέπεις και οδικές εκδρομές με γκρούπ συνταξιούχων στην Ευρώπη....:haha::bleh:

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Mpiftex και Chrikky σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί αφιερώσατε πάρα πολύ χρόνο για να κάτσετε να γράψετε τις σκέψεις σας, και το εκτιμώ ιδιαιτέρως, δεν το βλέπω και συχνά άλλωστε.

Mpiftex οι προβληματισμοί σου ΟΛΟΙ είναι σωστοί, αλλά λέω για μια ακόμη φορά ότι το εργαλείο είναι ένα βήμα παραπέρα -σημαντικό κατά τη γνώμη μου- σε σχέση με τον απλό αριθμό ποστ που είχαμε. Δηλαδή αν ο αριθμός των ποστ μέχρι τώρα ήταν ένδειξη 10% για την προσφορά του μέλους, το εργαλείο αυτό είναι 50%. Σίγουρα δεν είναι σε καμία περίπτωση 100% ούτε καν πλησιάζει, αλλά είναι μια μεγάλη βελτίωση. :)

Επίσης, όλες οι επισημάνσεις που κάνατε είτε έχουν ήδη συζητηθεί από την ομάδα διαχείρισης, είτε καταγράφηκαν ήδη για να συζητηθούν. Επί της ουσίας και για να μη νομίζετε ότι όλα αυτά που γράφετε πάνε στο βρόντο:

1. Ήδη δουλεύει ένας προγραμματιστής για να μας φτιάξει δύο επιπλέον στοιχεία στο εργαλείο: ένα για να προστεθούν στην αξιολόγηση και οι φωτογραφίες των μελών στην κεντρική γκάλερυ του σάιτ (που ήταν σημαντική έλλειψη), και ένα δεύτερο να μπορούμε να ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΜΕ τους πόντους ανάλογα με το αν προέρχονται από Ταξιδιωτικές Ιστορίες ή άλλα τόπικ. Πιστεύω με αυτά τα δύο θα πάμε ακόμα ένα βήμα παραπέρα και χαίρομαι ιδιαιτέρως που τα εντοπίσατε κι'εσείς.

2. Οι προτάσεις για επιπλέον κόλπα, όπως ένα κουμπί "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" για κάποια ποστ, είναι εξαιρετικά εύστοχες και θα υλοποιηθούν πολύ σύντομα. Μάλιστα μπορούμε κάποιες από αυτές να τις ενσωματώσουμε και στο εργαλείο αυτό για τους πόντους (πχ όσα περισσότερα "ευχαριστώ" έχει λάβει ένας χρήστης, τόσο πιο πολλούς πόντους παίρνει).

3. Το θέμα ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ των μηνυμάτων όπως αντιλαμβάνεστε δε μπορεί να αξιολογηθεί παρά ΜΟΝΟ από το πόσο δημοφιλή είναι κάποια θέματα. Πχ κάποιες ιστορίες που έχουν πάνω από 6-7 χιλιάδες εμφανίσεις, σημαίνει ότι διαβάζονται σαν τρελές, άρα το μέλος που τις έγραψε παίρνει αρκετούς πόντους. Άρα εμμέσως, έχουμε και το αποτέλεσμα της ποιότητας των μηνυμάτων.

4. Η κοινότητά μας μεγαλώνει πάρα πολύ, και δεν είχε χρειαστεί στο παρελθόν τέτοια εργαλεία - ίσως και τώρα πολλοί να τα βρίσκουν άχρηστα, και πολύ καλά πράττουν. Απλά εγώ θεωρώ ότι πρέπει να δουλέψω όσο πιο πολύ μπορώ για να τα φτιάξω και να τα προσφέρω στην κοινότητα, και από κει και πέρα όσοι τα θεωρούν ότι τους αρέσουν ασχολούνται, όσοι όχι, πάλι δεν έγινε και τίποτα. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ θα ήθελα να σας πω ότι με αφορμή τα μακροσκελή και γεμάτα γόνιμες προτάσεις των mpiftex - chrikky, θα ήθελα να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία προτάσεων από πλευράς σας, ώστε τέτοια εργαλεία και διαδικασίας να προστίθενται συνεχώς στο TravelStories. Η δική μου διάθεση όπως όλοι ξέρετε είναι δεδομένη. :)

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
! (με λίγα λόγια renata και μπίζελε αφήστε τις δικαιολογίες και γράψτε τη γνώμη σας! :bleh:)/quote]

κατ΄αρχήν χοντρό μπιφτέκι και μπιζέλι σας μπερδεύω!!! συγνώμη πολύ για αυτό...γμ την δυσλεξία μου!!!
ειλικρινά κάνω οτι μπορώ για το site γιατί το αγαπάω και είναι η αιώρα της ξεκούρασής μου και ψυχαγωγίας μου...αλλα μα τον βούδα,βαριέμαι αφάνταστα να καταναλώνομαι για τους πόντους και κλπ...πραγματικά νιώθω και ξέρω τι κάνει ο καθένας απο εμάς,και άν θές να ξέρεις με την αυτογνωσία που διαθέτω θεωρώ οτι τα 6 φάσκελα που μου έχουν βάλει στο avantar μου ειναι πολλα γιατί θεωρώ την προσφορά μου μετριωτάτη!!!
άσε με ήσυχη,και πές μου οτι άλλο να σου γράψω,εκτός απο το παρω θέση για αυτό..ειλικρινά δική σας
renata:p

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η αληθεια ειναι, απο οσα τουλαχιστον προκυπτουν απο τις γνωμες που προαναφερθηκαν, οτι οι αριθμοι μετρουν την ποσοτητα και δυστυχως (η και ευτυχως απο την αλλη μερια) οχι την ποιοτητα. Καθε συστημα που θα προσπαθησει να καταμετρησει την ποιοτητα βασιζομενο μονο σε αριθμους ειναι προφανες οτι καπου θα πασχει. Και αν μαλιστα πρεπει να μεταφραστει και σε αλγοριθμο τοτε οι δυσκολιες μεγαλωνουν. Ολες τις παρατηρησεις που εχουν αναφερθει πιο πανω απο τον mpiftex τις βρισκω σωστες, αλλα δεν νομιζω οτι ειναι ευκολο να καταμετρηθει η χρησιμοτητα καποιου post ετσι ευκολα, οποτε και να αποδοθουν τα ευσημα, ειτε σε ποντους, ειτε σε βαθμους, ειτε σε μπλουζακι, κουπα κλπ.
Παραδειγμα: Παρολο που παρακολουθω τακτικα τις προσφορες που με τοση συνεπεια ανεβαζουν οι φιλοι μας στο forum και μας ενημερωνουν, δεν εχει τυχει μεχρι στιγμης να χρησιμοποιησω καμια απο αυτες. Αν θυμαμαι καλα η Liz ενημερωθηκε απο τον traper για μια προσφορα και εκλεισε σε καλη τιμη εισιτηρια για την Ιαπωνια. Και οι δυο μας διαβασαμε το σχετικο post, εγω προφανως ειπα "για δες τι κριμα να μη μπορω να την αξιοποιησω αυτην την προσφορα" και τελος η σχεση μου με αυτο το post, ενω η Liz εσπευσε και εκλεισε τα εισιτηρια της για τωρα το Πασχα. Προφανως για τη Liz το συγκεκριμενο post ειχε πολυ μεγαλυτερη σημασια απο οτι για εμενα. Ουτε αυτη λοιπον η περιπτωση λοιπον μπορει να αποτιμηθει γιατι η χρησιμοτητα ειναι τελειως διαφορετικη για μενα και για τους περισσοτερους στο forum και τελειως διαφορετικη για τη Liz που εκμεταλλευτηκε την πληροφορια. Πως να βαθμολογηθει κατι τετοιο; Να παρει 100 βαθμους επειδη η Liz εκλεισε εισιτηρια; Και αν δεν ειχε κλεισει κανεις; Η αν ειχαν κλεισει εισιτηρια δεκα ατομα; Μπορει το συγκεκριμενο post να το ειχαν διαβασει πολυ λιγα ατομα αλλα να ωφελησε παρα πολυ ενα που μπορεσε και εκανε πραγματικοτητα το ονειρο της να ταξιδεψει στην Ιαπωνια. Η να το ειχαν διαβασει παρα πολλοι και να μη αξιοποιουσε κανεις την προσφορα. Αντε να καταμετρηθει κατι τετοιο. Δηλαδη αυτο που δεν μπορει να αποτιμηθει ειναι, κατα ποσον αυτη η πληροφορηση που παρεχεται απλετα και σε απειρους τομεις, χρησιμευει εμπρακτα και αμεσα σε καποιον. Αυτο το γεγονος μονο εμμεσα μπορουμε να το συναγουμε απο την αυξηση των ενεργων μελων καθως και απο την γενικη αυξηση της επισκεψιμοτητας του site. Εξ ου και ο Defkalion πασχιζει με νεα εργαλεια να δωσει μια πρωτη εστω και σχηματικη απεικονιση τωρα που γιναμε πολλοι. Θεωρω πολυ ενδιαφερον αν θα μπορουσε το αφεντικο να μας παρεχει επι πλεον στοιχεια σε σχεση με την επισκεψιμοτητα του site.

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Α πα πα πα
νοιώθω σαν προϊόν μέτρησης
Δηλαδή τώρα αφεντικό, θα μας μετράς και τις ανάσες?
Γιατί άμα πας να μετρήσεις τις μπουκιές, σε βλέπω να καις τα μηχανάκια σου, μέρες πού 'ρχοναι
Πολύ καλό το σύστημα, μπράβο σας....

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
2. Οι προτάσεις για επιπλέον κόλπα, όπως ένα κουμπί "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" για κάποια ποστ, είναι εξαιρετικά εύστοχες και θα υλοποιηθούν πολύ σύντομα. Μάλιστα μπορούμε κάποιες από αυτές να τις ενσωματώσουμε και στο εργαλείο αυτό για τους πόντους (πχ όσα περισσότερα "ευχαριστώ" έχει λάβει ένας χρήστης, τόσο πιο πολλούς πόντους παίρνει).
Αυτή η ιδέα είναι πάρα πολύ καλή (μπράβο Chrikky) και κατεπέκταση μπορεί να ελέγχει εν μέρη και την ποιότητα της κάθε απάντησης. Αν δηλαδή το κουμπάκι αυτό αντί για ευχαριστώ να είναι κάτι σαν “χρήσιμη δημοσίευση” και να μπορεί να το πατήσει οποιοσδήποτε χρήστης και σε κάποιο σημείο να εμφανίζεται ένα μήνυμα του στυλ: “την δημοσίευση αυτή βρήκαν χρήσιμη Χ χρήστες”. Το σύστημα αυτό υπάρχει σε πολλά site οπότε ίσως να υπάρχει και έτοιμο plug in για το vbulletin.
Και αν αυτό μπορεί να ενσωματωθεί και στη βαθμολογία ακόμη καλύτερα.
Έτσι αυτός που όντως προσφέρει με πληροφορίες παίρνει τα εύσημα (και δεν μιλάω μόνο βαθμολογικά). Αρκεί φυσικά (όπως και με όλα) η χρήση του να γίνεται ορθά και αντικειμενικά.

Δυστυχώς με αυτό τον τρόπο αδικούνται οι παλαιότερες δημοσιεύσεις που δεν διαβάζονται (και έτσι δεν θα σημειωθούν ως χρήσιμες) τόσο πολύ όσο οι καινούργιες αλλά κάθε σύστημα έχει και τα – του.

Παροτρύνω για άλλη μια φορά (το είχα κάνει και παλιότερα) όλους τους χρήστες να πουν τη γνώμη τους και να προτείνουν αλλαγές ή προσθήκες για το site (για το συγκεκριμένο αλλά και για άλλα θέματα). Μέσα από συζητήσεις σαν και αυτή μπορεί να βγουν πάρα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και να γίνουν αλλαγές που θα κάνουν το travelstories καλύτερο για όλους εμάς που το χρησιμοποιούμε. Και να προσθέσουν πονοκέφαλο στον Def για το πως θα τις υλοποιήσει. :p

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
ναι ναι! στη λατινα ας πουμε που κραταει το forum στις δυσκολες ωρες 3-5 το πρωι, δεν αξίζει μια επιβραβευση? :cool:
ασε..νιωθω αδικημενη..:bleh::bleh::bleh:
θα αφησω το δυσκολο ποστο και θα αρχισω να μπαινω πρωι και εγω!!

κατα τα αλλα συμφωνω με mpiftex και chrikky..!οι αριθμοι αυτοι σιγουρα καποια χρησιμοτητα εχουν!απλα εμας τα μελη δεν μας επηρεαζουν σε κατι!!!

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Συγχαρητήρια στους admins που δεν κουράζονται να εμπλουτίζουν το φόρουμ.
Ως άνθρωπο τον θετικών επιστημών πάντα με γοήτευε η προσπάθεια των μαθηματικών να τετραγωνίσουν τον κύκλο, στη περίπτωσή μας να βρουν τον μαθηματικό τύπο για να μετρήσουν κάτι τόσο αφηρημένο και υποκειμενικό όσο η προσφορά ενός μέλους.
Καταλαβαίνω και την χρησιμότητα αυτού του εργαλείου για τους διαχειριστές.
Έχω και μερικές προτάσεις: να δίνονται πόντοι για τα μέλη που συμμετέχουν που ψηφίζουν και κυρίως που κερδίζουν σε διαγωνισμούς καθώς και για τα μέλη που συστήνουν και φέρνουν στο φόρουμ και άλλα μέλη.
Τη γνώμη μου την είπα, τις προτάσεις μου τις έκανα, μέχρι εδώ με αφορά το θέμα. Θα εξακολουθήσω να μπαίνω στο site όταν μπορώ να ξεκλέψω λίγο χρόνο, να γράφω όταν έχω διάθεση και να ρωτάω μόνο όταν θέλω πληροφορίες που δεν αναφέρονται αλλού. Η προσφορά μου είναι πολύ απλά αυτή που μπορώ:)

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Εγκω ντεν καταλαβαινω καρντια μου, από ποντους...:roll:
Αλλα συγχαρητηρια για την τοση προσπαθεια να βελτιωνετε συνεχως το φορουμ!!:clap::clap::clap:
Πραγματικα!:clap:

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
οι νεες λειτουργίες, δεν νομιζω οτι πρεπει να μας αγχωνουν. Δεν νομιζω εδω μεσα οτι καθεται καποιος να ποσταρει, για να κερδιζει αεροπλανακια ή ποντους. Οντως οι διορθωσεις που συζητιουνται παραπάνω ειναι απαραίτητες οπως π.χ. η φωτογραφικη γκαλερυ, και το "ευχαριστω"αλλα δεν θα αρχισω να αγχονομαι για το ποσα ποστ, θα κανω (και προφανως δεν θα συμμετεχει σε ολο αυτο το σοσιαλ φορουμ, πιστευω), για να ανεβω θεση. Χαιρομαι που ο Δεφ, δεν επαναπαυεται και προσπαθει να βελτιωνει συβεχως το σαιτ.

varioAthens

Member
Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου!
Αναμφισβήτητα, η αξιολόγηση της προσφοράς μελών γίνεται με σκοπό να αναβαθμιστεί το forum! Και πραγματικά ευχαριστώ τους διαχειριστές γιατί ασχολούνται και ενδιαφέρονται για το forum!
Από 'κει και πέρα όμως νομίζω ότι η αξιολόγηση θα οδηγήσει σε ένα είδος κατηγοριοποίησης των μελών, όπως για παράδειγμα, σε:
- "δραστήρια" και "λιγότερο δραστήρια"
- σε μέλη με "πολλά ποστς" και σε άλλα με "λίγα ποστς"
- σε μέλη με τις "καλύτερες ταξιδιωτικές ιστορίες" και σε άλλα με "τις λιγότερο καλές ιστορίες"
κ.ό.κ., γεγονός που με προβληματίζει λίγο ως προς τα εξής:

- Αν εγώ για παράδειγμα το κωλοβαράω όλη μέρα και είμαι 20 ώρες το 24ωρο στο Travelstories θα σημειώσω μεγάλη δραστηριότητα. Αυτό με κάνει πιο χρήσιμο μέλος από κάποιον που δουλεύει πολλές ώρες και δεν προλαβαίνει να αφιερώνει πολύ χρόνο στο forum? Ή από κάποιον σαν τον Yorgos που πρακτικά (λόγω του ότι ζει στην Κούβα με πανάκριβο internet ή πολλούς μήνες το χρόνο ταξιδεύει ανά τον κόσμο) δεν μπορεί να μπαίνει συχνά στο forum?
- Υπάρχουν μέλη με λιγότερα ποστς αλλά πολύ περιεκτικά και ουσιαστικά, ενώ αντίθετα άλλα μέλη ποστάρουν σε όλα τα θέματα, έχοντας άποψη επί παντός επί στητού ή απλά κάνοντας χιούμορ. Και βέβαια, δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω από την κατηγορία αυτών που ποστάρουν κάνοντας χιούμορ......Άρα και πάλι δεν βλέπω πώς μπορεί να θεωρούμαι πιο χρήσιμο μέλος από κάποιον που έχει πολύ λιγότερα ποστς, αλλά εξαιρετικά χρήσιμα.
- Όσον αφορά στις ιστορίες, φαντάζομαι ότι αυτές κρίνονται ως επιτυχημένες ή λιγότερο επιτυχημένες βάσει των ψηφοφοριών ή των αναγνώσεων. Και εδώ θα πώ ότι μπορεί να θεωρηθεί καλύτερη η ιστορία ενός μέλους που διαθέτει λογοτεχνικό ταλέντο και να αδικηθεί κάποιος που δεν τον βοηθάει ο τρόπος γραφής του. Αυτό δεν αδικεί τον δεύτερο?

Αυτές είναι οι αντιρρήσεις μου επί της αξιολόγησης των μελών.

Και κλείνοντας να πώ επίσης, πως τόσο εγώ όσο και πολλοί άλλοι φαντάζομαι, μπαίνω στο forum όχι μόνο όταν θέλω να αντλήσω κάποια πληροφορία για ταξίδι αλλά πάνω απ' όλα γιατί περνάω ΚΑΛΑ! Οπότε το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι να αξιολογηθώ ή να δω την αξιολόγηση κάποιου άλλου μέλους. Άλλωστε, έχοντας 6 μήνες στο forum έχω κρίνει και έχω αξιολογήσει ποιοι μου κάνουν και ως ταξιδευτές και ως προσωπικότητες!

:D

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Συγχαρητήρια στους admins που δεν κουράζονται να εμπλουτίζουν το φόρουμ.
Ως άνθρωπο τον θετικών επιστημών πάντα με γοήτευε η προσπάθεια των μαθηματικών να τετραγωνίσουν τον κύκλο, στη περίπτωσή μας να βρουν τον μαθηματικό τύπο για να μετρήσουν κάτι τόσο αφηρημένο και υποκειμενικό όσο η προσφορά ενός μέλους.
Καταλαβαίνω και την χρησιμότητα αυτού του εργαλείου για τους διαχειριστές.
Έχω και μερικές προτάσεις: να δίνονται πόντοι για τα μέλη που συμμετέχουν που ψηφίζουν και κυρίως που κερδίζουν σε διαγωνισμούς καθώς και για τα μέλη που συστήνουν και φέρνουν στο φόρουμ και άλλα μέλη.
Τη γνώμη μου την είπα, τις προτάσεις μου τις έκανα, μέχρι εδώ με αφορά το θέμα. Θα εξακολουθήσω να μπαίνω στο site όταν μπορώ να ξεκλέψω λίγο χρόνο, να γράφω όταν έχω διάθεση και να ρωτάω μόνο όταν θέλω πληροφορίες που δεν αναφέρονται αλλού. Η προσφορά μου είναι πολύ απλά αυτή που μπορώ:)
Μαίρη αυτό με τους έξτρα πόντους για τους διαγωνισμούς θα γίνει, το έχουμε υπολογίσει να το κάνουμε, ευχαριστούμε πολύ σωστή παρατήρηση. ;)

Επίσης, θα ήθελα να παρακαλέσω όσα μέλη δεν τους συγκινεί/ενδιαφέρει το ζήτημα, να μην εμπλέκονται σε κουβέντες αν είναι χρήσιμο ή όχι, εδώ κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να στήσουμε αυτό το πράγμα όσο καλύτερα μπορούμε, και δουλεύουν πολλοί άνθρωποι επάνω σε αυτό. Σε όποιους αυτό το εργαλείο είναι αδιάφορο, αυτό αρκεί, δεν πίστευα εξάλλου ότι τα πάντα που έχουμε στο σάιτ θα αρέσουν σε όλους. Επομένως παρακαλώ να συνεχιστεί η κουβέντα μόνο επί της ουσίας, πώς μπορούμε να βελτιώσουμε όλη αυτή την ιστορία. :D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom