• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Προσευχή στην Αθήνα με αστυνομική παρουσία

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Αγαπητή Πάπι, το τι πρέπει να κάνετε είναι απλό, ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ! εκατοντάδες χιλιάδες αφρικανοί δεν κατάφεραν να καταλάβουν στο ελάχιστο το κέντρο του Παρισιού, όχι επειδή το προστάτευαν τα ΜΑΤ, αλλά επειδή δεν άφηναν ελεύθερο χώρο οι κάτοικοί του.
Βέβαια υπάρχει μια βασική διαφορά, το Παρίσι κατοικούνταν από Παρισιάνους και όχι από νομάδες μετανάστες που με την πρώτη ευκαιρία έφυγαν στα προάστια.
Για πολλοστή φορά θ'αγνοήσω το ειρωνικό σου ύφος, και θα σου πω ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Π.Φάληρο. Και εδώ συνεχίζω να ζω. Δουλεύω στο κέντρο εδώ και τουλάχιστον 17 χρόνια..και εκεί συνεχίζω να δουλεύω. Καλύτερα να έρθετε εσείς που είστε πιο ψύχραιμοςκαι να κατοικήσετε στο κέντρο (μια που εγώ δεν άλλαξα ποτέ κατοικία, και εργασία), για να μας υποδείξετε έναν καλύτερο τρόπο αντίδρασης.
Στον Άγιο Παντελεήμονα όσοι κάτοικοι παρέμειναν και απλώς δεν έχουν παγκάκι να καθήσουν, και δεν μπορούν να πάνε στο μπακάλη.. Μήπως αγαπητέ μου ζείτε μακρυά??
Όσο για το Παρίσι, όταν βρέθηκα σε διαδήλωση στο κέντρο κατάλαβα τι σημαίνει αστυνόμευση...και έπαθα φρίκη. Τώρα το νομάδες μετανάστες, να υποθέσω ότι είναι κάτι που συμπεράνατε, όπως και όλα τα υπόλοιπα???

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
To ότι κάποιοι/οιες δεν καταλαβαίνουν ότι το θέμα είναι εθνικό, ίσως να δικαιολογείται λόγω ηλικίας ή άγνοιας... ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν οι οθωμανοί για πολλά χρόνια (να μας εξισλαμίσουν), είστε διατεθειμένοι να το δεχτείτε τώρα με το σαθρό πρόσχημα των θρησκευτικών δικαιωμάτων των μεταναστών (αλήθεια γιατί δε γίνεται λόγος για ανέγερση βουδιστικού, ινδοιστικού ή άλλου ναού)... ευτυχώς που είστε μειοψηφία, αλλιώς ζήτω που καήκαμε...

Ας θεωρήσω ότι είναι λόγω ηλικίας...., για να το καταλάβω...:(
Γέρασα πολύ τελικά....:rolleyes:

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μήπως ήταν στον Εχίνο ο Άγιος Γεώργιος, που σας ανέφερα νωρίτερα. Πιθανόν και τα έχω μπλέξει με την Σμίνθη η οποία είναι το πρώτο χωριο...
Έχω να πάω 2 χρόνια. Στον Εχίνο π.χ., υπάρχουν εκτός από τις πραγματικά ωραιότερες γυναίκες που έχω δει μαζεμένες στη ζωή μου:shock:, (πριν 6 χρόνια που πήγα πρώτη φορά έπεσα σε "μπαϊράμι" και είχαν βγεί όλοι στους δρόμους και οι γυναίκες που δεν πολυκυκλοφορούν γενικώς)και οι πιο πολύ "κατάσκοποι" μαζεμένοι σ'ένα χωριό..και το εννοώ.
Έρση...το χάσαμε.., δεν είπα ποτέ ότι δεν πρέπει να γίνει τζαμί στην Αθήνα. Είπα από την αρχη, ότι θεωρώ ότι όλο αυτό το πακέτο με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες στην Αθήνα, είναι υποκινούμενο και για μένα εξαιρετικά ύποπτο. Είπα επίσης ότι ένα μέρος από αυτούς είναι εξαιρετικά προκλητικό και έχουν δημιουργήσει γκέτο στο κέντρο, και επίσης ότι μ'ενόχλησε, ν'ακούω τον ιμάμη στις 7.30 το πρωϊ στην Πανεπιστημίου. Αυτά είπα εγώ.. Τα υπόλοιπα δεν είναι ακριβώς δική μου κριτική.
Τέλος πάντων, συγνώμη αν ενόχλησα τόσο πολύ. Δεν ήταν πρόθεση μου, απλά εγώ αυτό ζω. Με ενοχλεί ο τρόπος που άλλαξε η καθημερινότητα μου και το ότι δεν κατεβαίνω στο περίπτερο από τη δουλειά (και δεν είμαι και η πλέον φοβιτσιάρα θα έλεγα). Δεν φταίνε αποκλειστικά οι μουσουλμάνοι, αλλά αυτοί μαζί με τους Νιγηριανούς που πουλάνε πρέζα στην περιοχή, είναι τα μεγαλύτερα γκέτα.
Και επίσης ότι τα βάζω με τους Τούρκους και τα όποια συμφέροντα, γιατί το υποκινούν..
Λοιπον μαλλον στον Εχινο ειναι η εκκλησια, δε θυμαμαι να ειδα στη Σμινθη καμια.
Και εγω ετυχα φετος σε μπαιραμι, στο χωριο Κιδαρι στα συνορα με τη Βουλγαρια, ευγενεστατα μας καλεσαν οι ανθρωποι να γιορτασουμε μαζι τους στο τραπεζι του Μπαιραμιου. Και μαλιστα ημουν και μονη γυναικα αναμεσα σε αντρες. Οι υπολοιπες γυναικες τους μαλλον γιορταζαν αλλου μονες τους. Εντυπωση μου εκανε ενας νεαρος ο οποιος ελεγε για την ερημωση των χωριων τους και τη μετακομιση στην Ξανθη ολου αυτου του πληθυσμου: "Ποιος νεος θελει να μενει εδω; Ολοι θελουν να ειναι στην Ξανθη, να βγαινουν βολτες να συναντουν τα κοριτσια και να πηγαινουν στα Internet Cafe". Φετος στη Σμινθη επεσα σε Μπαιραμι και ειχαν βγει ολες οι γυναικες με τις παραδοσιακες ενδυμασιες στους δρομους και χορευαν στην πλατεια. Οντως πολυ ομορφες και οι παραδοσιακες στολες τους εδιναν αρχοντια. Ειχα την αισθηση οτι η Σμινθη ηταν πιο "ανοικτη" ενω ο Εχινος πιο "κλειστο" χωριο. Στα Πομακοχωρια ειχα τελειως διαφορετικη αισθηση απο χωριο σε χωριο: αλλα χωρια πολυ ανοικτα και φιλικα και αλλα πολυ πιο κλειστα και καχυποπτοι.
ΥΓ Δε σου κανουμε καμια επιθεση, ουτε σε θεωρουμε ρατσιστρια η οτιδηποτε αλλο. Συζητωντας, κατανοουμε ολοι μας καλυτερα το προβλημα και αυτο ισως βοηθα στον σχηματισμο μιας ιδεας που θα μπορουσε να αποτελεσει και την απαρχη μιας λυσης. (ναι και σιγα και αν βρουμε εμεις τη λυση θα εχουμε τη δυνατοτητα να την εφαρμοσουμε κιολας... αλλα λεμε τωρα....)

Borealis

Member
Αγαπητή Πάπι θα ήταν τιμή μου να αποτελούσαν αυτά δικά μου συμπεράσματα αλλά δυστυχώς με πρόλαβαν άλλοι Ιστορικοί, Κοινωνιολόγοι και γενικά μελετητές της ανάπτυξης της πόλης των Αθηνών, η οποία κατά τη μεταφορά της πρωτεύουσας αριθμούσε 3000 κατοίκους και οι πίνακες της εποχής αποτυπώνουν την ειδυλιακή βουκολική ατμόσφαιρα με ατάραχους ποιμένες άγοντες αμνοερίφια εις το θησεία και τα πέριξ. Άν δεν έχετε ακούσει για την πληθυσμιακή έκρηξη μετά τον ΒΠΠ, μπορώ να σας συστήσω βιβλιογραφία (όχι δική μου).

Borealis

Member
Καλησπέρα Έρση ενδιαφέρουσα η εξήγηση που δίνεις για την περίπτωση του Παρισιού, πάντως η περίπτωση της Αθήνας έχει το αντίστοιχό της στο Kreuzberg του Βερολίνου το οποίο καταλείφθηκε από τους τούρκους μόλις άρχισε να εγκαταλειπεται από τους κατοίκους του. Ο λόγος ήταν απλώς, τα κτήρια που ανοικοδομήθηκαν από τους δυτικογερμανούς για να στεγάσουν τους άστεγους εργαζόμενους μετά τον πόλεμο γρήγορα έπαψαν να ικανοποιούν τις ανάγκες των κατόχων τους. Αντίθετα στο Ανατολικό Βερολίνο ακόμη και σήμερα υπάρχουν γειτονιές που κρατούν τους κατοίκους τους (σε άθλια κτήρια) επειδή φυσικά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απομακρυνθούν.

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Αγαπητή Πάπι θα ήταν τιμή μου να αποτελούσαν αυτά δικά μου συμπεράσματα αλλά δυστυχώς με πρόλαβαν άλλοι Ιστορικοί, Κοινωνιολόγοι και γενικά μελετητές της ανάπτυξης της πόλης των Αθηνών, η οποία κατά τη μεταφορά της πρωτεύουσας αριθμούσε 3000 κατοίκους και οι πίνακες της εποχής αποτυπώνουν την ειδυλιακή βουκολική ατμόσφαιρα με ατάραχους ποιμένες άγοντες αμνοερίφια εις το θησεία και τα πέριξ. Άν δεν έχετε ακούσει για την πληθυσμιακή έκρηξη μετά τον ΒΠΠ, μπορώ να σας συστήσω βιβλιογραφία (όχι δική μου).

Και θέλετε να με πείσετε ότι επειδή στο ξεκίνημά της η πόλη των Αθηνών αριθμούσε 3000 κατοίκους, εγώ που ζω 45 χρόνια, στο ίδιο μέρος και εργάζομαι 17 επίσης στο ίδιο μέρος, θα πρέπει να γυρίσω κάπου...που δεν ξέρω , γιατί άλλαξε ο πληθυσμιακός χάρτης της πόλης μου..
Μην το χάνουμε το θέμα τελείως..
Τώρα αν έχετε προσωπικό θέμα με την Αθήνα και τον πολύ κόσμο που ξαφνικά μετακινήθηκε στο κέντρο ακριβώς γιατί δεν δημιουργήθηκαν υποδομές για να μην αδειάσει η Ελληνική ύπαιθρος, δεν θα διαφωνήσω.
Αλλά συγνώμη, εδώ γεννήθηκα και συνεχίζω ν'αγαπώ τον τόπο γέννησής μου. Δικό σας συμπέρασμα είναι το ότι εγώ προσωπικά μπορώ να γυρίσω κάπου αλλού...Σε μένα απαντήσατε νωρίτερα, όχι γενικά...αν δεν κάνω λάθος. Εξ'αλλου εδώ και ώρες προσπαθείτε να με πείσετε για το ρατσισμό μου, που γκρινιάζω για τους λαθρομετανάστες μουσουλμάνους, θέλετε εγώ τώρα να τα βάλω με τον παππού μου που κάποτε μετακινήθηκε λίγο πιο μακρυά από τον τόπο καταγωγής του?? Συγνώμη θα σας απογοητεύσω, απεβίωσε... Παρ'όλα αυτά στο χωριό του είναι θαμμένος.
Προσωπικά δεν μπορώ να γυρίσω πουθενά...Θα προτιμούσα να γυρίσουν οι υπόλοιποι..αλλά δεν είναι στο χέρι μου...
Μήπως θα μπορούσατε να συμβουλεύσετε και όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες να γυρίσουν στον τόπο τους...αν θυμηθούν από που είναι, αντί να συμβουλεύετε εμένα να γυρίσω.....που αλήθεια είπαμε???

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
To ότι κάποιοι/οιες δεν καταλαβαίνουν ότι το θέμα είναι εθνικό, ίσως να δικαιολογείται λόγω ηλικίας ή άγνοιας... ό,τι δεν κατάφεραν να κάνουν οι οθωμανοί για πολλά χρόνια (να μας εξισλαμίσουν), είστε διατεθειμένοι να το δεχτείτε τώρα με το σαθρό πρόσχημα των θρησκευτικών δικαιωμάτων των μεταναστών (αλήθεια γιατί δε γίνεται λόγος για ανέγερση βουδιστικού, ινδοιστικού ή άλλου ναού)... ευτυχώς που είστε μειοψηφία, αλλιώς ζήτω που καήκαμε...
Δεν καταλαβα πως ενας μουσμουλμανος ο οποιος ασκει τα καθηκοντα του θα με εξισλαμισει. Λες τοσο πολυ να με γοητευσει η εικονα ενος γονατισμενου αντρα; (με το να παρακολουθω τοσο την Astral καποιο κουσουρι θα μου εμενε δεν υπαρχει θεμα!)
Σκαλιζοντας λιγο το inernet βρηκα αυτο: Αποτέφρωση στην Ελλάδα
Το οποιο ειναι ενα site το οποιο διεκδικει το δικαιωμα στην αποτεφρωση. Εκει λοιπον εμφανιζεται η Διεθνης Βουδιστικη Σχολη Καρμα Καγκιου- Διαμαντενιος Δρομος η οποια ισχυριζεται οτι βασει της Υπουργικης Αποφασης Α3/183-3/5/2001 του Υπουργειου Εθνικης Παιδειας και Θρησκευματων εγκριθηκε αδεια ιδρυσης και λειτουργιας ευκτηριου οικου στην εν λογω κοινοτητα.
Αρα-εφοσον ειναι αληθεια κατι τετοιο- οι βουδιστες δεν εχουν προβλημα να καλυψουν νομοτυπως τις βουδιστικες τους αναγκες με τις ευλογιες του κρατους. Επομενως τι λογος να γινεται αν αυτη η θρησκευτικη ομαδα δεν αντιμετωπιζει προβλημα;

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλησπέρα Έρση ενδιαφέρουσα η εξήγηση που δίνεις για την περίπτωση του Παρισιού, πάντως η περίπτωση της Αθήνας έχει το αντίστοιχό της στο Kreuzberg του Βερολίνου το οποίο καταλείφθηκε από τους τούρκους μόλις άρχισε να εγκαταλειπεται από τους κατοίκους του. Ο λόγος ήταν απλώς, τα κτήρια που ανοικοδομήθηκαν από τους δυτικογερμανούς για να στεγάσουν τους άστεγους εργαζόμενους μετά τον πόλεμο γρήγορα έπαψαν να ικανοποιούν τις ανάγκες των κατόχων τους. Αντίθετα στο Ανατολικό Βερολίνο ακόμη και σήμερα υπάρχουν γειτονιές που κρατούν τους κατοίκους τους (σε άθλια κτήρια) επειδή φυσικά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απομακρυνθούν.
Παντως στο Kreutzberg ειδα κατι κτιρια που πολυ τα ζηλεψα: Στο Κολωνακι ουτε με κανονυαλι δεν υπαρχουν τετοια μεγαρα!
Δε λεω φυσικα οτι ετσι ειναι ολα στην περιοχη, υπαρχουν και τα αχαρα μεταπολεμικα κτιρια, αλλα εχω την αισθηση οτι τα τελευταια χρονια ανεβαινει το Kreutzberg ως "εναλλακτικη" και κουλτουριακη περιοχη.

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Τέλος πάντων , έχω πρωϊνό ξύπνημα, και 6 ώρες μάθημα αύριο, οπότε δεν μπορώ να συνεχίσω απόψε.
Όπως και να έχει είναι τελείως ατυχής κατά τη γνώμη μου, η σύγκριση του μοντέλου ανάπτυξης του Παρισίου, ακόμη και του Βερολίνου, με την Αθήνα.Τελείως διαφορετικές γεωγραφικές θέσεις και οικονομικές κατάστασεις , έστω και αν αγνοήσω τελείως τα ιστορικά γνωστά προβλήματα της χώρας μας.
Καλό βράδυ

Borealis

Member
Η προτροπή ήταν να επιτρέψουν στο κέντρο όσοι το εγκατέλειψαν και τώρα διαμαρτύρονται εκ του μακρόθεν. Τώρα αν εσείς νομίζετε ότι απευθυνόμουν σε σας προσωπικά ή είχα κατά νου τον παπού σας...
τέλος πάντων δεν συννενοούμαστε και δεν πειράζει. Καληνύχτα σας.

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Λοιπον μαλλον στον Εχινο ειναι η εκκλησια, δε θυμαμαι να ειδα στη Σμινθη καμια.
Και εγω ετυχα φετος σε μπαιραμι, στο χωριο Κιδαρι στα συνορα με τη Βουλγαρια, ευγενεστατα μας καλεσαν οι ανθρωποι να γιορτασουμε μαζι τους στο τραπεζι του Μπαιραμιου. Και μαλιστα ημουν και μονη γυναικα αναμεσα σε αντρες. Οι υπολοιπες γυναικες τους μαλλον γιορταζαν αλλου μονες τους. Εντυπωση μου εκανε ενας νεαρος ο οποιος ελεγε για την ερημωση των χωριων τους και τη μετακομιση στην Ξανθη ολου αυτου του πληθυσμου: "Ποιος νεος θελει να μενει εδω; Ολοι θελουν να ειναι στην Ξανθη, να βγαινουν βολτες να συναντουν τα κοριτσια και να πηγαινουν στα Internet Cafe". Φετος στη Σμινθη επεσα σε Μπαιραμι και ειχαν βγει ολες οι γυναικες με τις παραδοσιακες ενδυμασιες στους δρομους και χορευαν στην πλατεια. Οντως πολυ ομορφες και οι παραδοσιακες στολες τους εδιναν αρχοντια. Ειχα την αισθηση οτι η Σμινθη ηταν πιο "ανοικτη" ενω ο Εχινος πιο "κλειστο" χωριο. Στα Πομακοχωρια ειχα τελειως διαφορετικη αισθηση απο χωριο σε χωριο: αλλα χωρια πολυ ανοικτα και φιλικα και αλλα πολυ πιο κλειστα και καχυποπτοι.
ΥΓ Δε σου κανουμε καμια επιθεση, ουτε σε θεωρουμε ρατσιστρια η οτιδηποτε αλλο. Συζητωντας, κατανοουμε ολοι μας καλυτερα το προβλημα και αυτο ισως βοηθα στον σχηματισμο μιας ιδεας που θα μπορουσε να αποτελεσει και την απαρχη μιας λυσης. (ναι και σιγα και αν βρουμε εμεις τη λυση θα εχουμε τη δυνατοτητα να την εφαρμοσουμε κιολας... αλλα λεμε τωρα....)

Όλο φεύγω και όλο εδώ είμαι..Αύριο δεν θα καταλαβαίνω τι ακούω. στην παράδοση....αλλά.,είμαι ερωτευμένη με τα πομακοχώρια και γενικά τη θράκη...λοιπόν μόνο μία εκκλησία υπάρχει στα πομακοχώρια της Ξάνθης οπότε αν την θυμάσαι στον Εχίνο είναι εκεί. Είναι στην είσοδο του χωριού δεξιά και είναι Αγιος Γεώργιος. Για κάποιο λόγο που δεν θυμάμαι, είναι αγαπημένος άγιος των Πομάκων,...αλλά δεν μπορούν να τον γιορτάσουν επισήμως γιατί ελέγχονται...από τους από πάνω:shock:. Σε κάποια χωριά είναι όντως πολύ καλοί άνθρωποι, μ' έχουν βοηθήσει...κάτσε το αλτσχάιμερ δεν με βοηθάει, σε πολύ δύσκολη κατάσταση που μου προέκυψε, νομίζω στο τελευταίο χωριό ή στο επόμενο.., στα σύνορά μας με τη Βουλγαρία..Θα ξεσκονίσω το χάρτη και τη μνήμη μου και θα σου πω.
Εγώ μόνο στον Εχίνο είδα πράγματι πολύ όμορφες γυναίκες..θα δικαιολογούσα τον καλό μου αν έμενε εκει..., αλλά όχι και στα υπόλοιπα χωριά..Σαν να είναι άλλη φυλή οι συγκεκριμένες... Πάντω γενικά οι γυναίκες δεν κυκλοφορούν καθόλου. Ακόμη και όταν μπαίνεις στο σπίτι τους, μπορείς αν είσαι ξένη να καθήσεις με τον άντρα τους να φας, αυτές θα είναι αλλού...Το αντιμετώπισα και ΄γω.
Ο Εχίνος είναι πρωτεύουσα όπως είδες των πομακοχωρίων της Ξάνθης και πραγματικά πολύ "περίεργο" και κλειστό χωριο...εξ'ού και οι πολλοί κατάσκοποι.. Δεν αστειεύομαι.
Μα όλοι θέλουν να φύγουν για την Ξάνθη, αφού φοράνε τη μαντήλα και με το που πατάνε στην Ξάνθη...εξαφανίζεται... Ζουν απίστευτη καταπίεση από τους Τούρκους και το εννοώ. Δεν αποφάσισαν αυτοί τι θα είναι..Το αποφάσισαν οι ηλίθιοι Έλληνες πολιτικοί και οι γνωστοί για την επεκτατική τους πολιτική γείτονές μας. Αν και είναι τεράστιο θέμα οι Πομάκοι.
Μου έλεγε κάποιος στον Εχίνο, ότι οι γυναίκες εκεί χρειάζονται μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια στη ζωή τους το αγοράζουν στο γάμο τους...και 30 ζευγάρια παντόφλες το χρόνο..μια που δεν βγαίνουν από το σπίτι τους.
Έρση δεν θεώρησα ότι με είπες εσύ ρατσίστρια, αλλά έτσι κι'αλλιώς ξέρω τι είμαι και τι όχι...Φρικαρισμένη είμαι..ρατσίστρια ..μπορεί να γίνω..αργότερα αν δεν ηρεμήσουν τα πράγματα στο κέντρο..., αλλά ακόμη δεν έφτασα στο τέρμα..:roll:
Ναι γεγονός και να βρίσκαμε λύση, δεν ξέρω πως θα την εφαρμόζαμε, αλλά θα μπορούσε να γίνει σπόρος ;)... ευσεβείς πόθοι??

Καλό βράδυ. Ειλικρινά συγνώμη αν είπα κάτι που ενόχλησε αλλά, το έχω το κουσουράκι...λέω ότι σκέφτομαι...,αύτό το πιο διπλωματικό.. δεν είναι το δυνατό μου σημείο..Το δουλεύω, θα καλυτερεύσω..(ψέματα λεω)!!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κιδαρη λεγεται το χωριο οπου οι πολυ φιλικοι κατοικοι του μας καλεσαν να γιορτασουμε μαζι!
Ο Αγιος Γεωργιος (καθολου τυχαιο το ονομα, το οποιο συνδεεται με τη γη και τη γεωργια) ειναι μια πολυ "περιεργη" μορφη αγιου η οποια απηχει προγενεστερες μυθολογικες μορφες. Ο καβαλαρης που σκοτωνει τον δρακο ειναι γνωστη επαναλαμβανομενη ιστορια, τοσο στην αρχαια ελληνικη μυθολογια οσο και σε προισλαμικες λατρειες της Μεσογειου. Αντιστοιχο σεβασμο επεδεικνυαν οι μουσουλμανικοι πληθυσμοι προς τον Αγιο Μαμα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom