• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Που θα θέλατε να ζείτε αν δεν ζούσατε εκεί που ζείτε...;

arabickostas

Member
@Sassenach77 πολύ ωραίο θέμα επανέφερες! Η αλήθεια είναι ότι πάντα από ένα ταξίδι ενθουσιαζομαστε και σκεφτόμαστε πως θα ήταν να ζούσαμε σε ένα τόσο όμορφο μέρος, παρακαμπτοντας τη λεπτομερεια οτι ενα ταξιδι ειναι διαφορετική προσεγγιση απο μια μονιμη κατοικια. Πάντως η ανάλυση σου είναι τεκμηριωμένη και δικαιολογεί την επιλογή φυσικά με τα δικά σου θέλω και την οπτική σου.

Έχοντας ζήσει σε δύο χώρες πλέον αρκετά χρόνια, έχω συνειδητοποιήσει ότι πάντα ο άνθρωπος ότι και να του προσφέρεις θα αναζητά και κάτι άλλο για να νιώσει πλήρης. Ειδικά, όπως ανέφερε και κάποιος, με το ίντερνετ πλέον αυτό γίνεται γνωστό και είναι η φύση του ανθρώπου τέτοια που αναζητά τη τελειότητα ή έστω το κάτι παραπάνω απ ότι ηδη έχει.

Δεν έχω ταξιδέψει σε τόσες πολλές και δύσκολες χώρες όπως πολλοί ώστε να έχω ακόμα πιο σφαιρική άποψη αλλά σίγουρα θα ήθελα να μένω σε μια χώρα με οικονομική σταθερότητα, κοινωνικές παροχές και δικαιοσύνη σε σημείο αυτονόητο για μια ανθρώπινη υπόσταση και φυσικά ένα περιβάλλον ασφαλές με υψηλά επίπεδα σχολείων, νοσοκομείων κτλ. Τώρα η φυσική ομορφιά, ο ήλιος, το φαγητό κτλ για έμενα προσωπικά έρχονται σε 2η προτεραιότητα αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική επιλογή. Άλλωστε γ αυτό υπάρχουν και τα ταξίδια.

Επιλογές για μενα : 1) Νορβηγία, 2) Αυστρία, 3) Νότια Γερμανία - Βαυαρία 4) ΗΠΑ ( αν και κάθε πολιτεία είναι διαφορετική και θέλει ξεχωριστή ανάλυση). 5) Ελβετία.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
όταν κανείς δεν είναι συνηδητοποιημενος τι θέλει απ την ζωή του
Αυτό ακριβώς...αν δεν ξέρεις τι θέλεις και απλά δοκιμάζεις τη τύχη σου, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όταν πηγαίνεις κάπου συνειδητοποιημένα ή έχεις κάποιο αντικειμενικό σκοπό για τα ατομικά σου δεδομένα, τότε τα πράγματα αλλάζουν! Η επιλογή μιας χώρας για να ζήσεις θα πρέπει να γίνει βάσει σοβαρών κριτηρίων όπως είναι η δυνατότητα εργασίας, κοινωνικής μέριμνας, υγειονομικής μέριμνας και στην συνέχεια να ακολουθούν οι προτιμήσεις στον τρόπο ζωής κτλ Ένα ταξίδι σε μια χώρα δεν σου παρέχει αυτές τις πληροφορίες, όπως σε ένα ταξίδι κανένας δεν γνώρισε ένα άλλο λαό επειδή πήγε για 5-10-15 μέρες, όπως έχω δει εδώ μέσα να γράφεται επανειλημμένα αυτό το πράγμα...

@Sassenach77 πολύ ωραίο θέμα επανέφερες! Η αλήθεια είναι ότι πάντα από ένα ταξίδι ενθουσιαζομαστε και σκεφτόμαστε πως θα ήταν να ζούσαμε σε ένα τόσο όμορφο μέρος, παρακαμπτοντας τη λεπτομερεια οτι ενα ταξιδι ειναι διαφορετική προσεγγιση απο μια μονιμη κατοικια. Πάντως η ανάλυση σου είναι τεκμηριωμένη και δικαιολογεί την επιλογή φυσικά με τα δικά σου θέλω και την οπτική σου.
Δεν έχω αλλάξει χώρα διαμονής, αλλά έχω αλλάξει τόπο διαμονής. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτό εδώ στην Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί ισοδύναμο με το να αλλάξεις χώρα. :lol: Ξεκίνησα απο το μηδέν και κατάφερα κάποια πράγματα, τα οποία δεν πρόκειται να τα αναλύσω εδώ. Ξέρω τι πάει να πει να επιβιώνεις μόνος σου και πόσο δύσκολο είναι να προσαρμόζεσαι σε κάποια δεδομένα που μάλιστα δεν τα επιθυμείς. Σίγουρα το να αλλάξεις χώρα έχει μια δυσκολία παραπάνω!

Τα σημεία 1 και 2 που έγραψα είναι τα πιο βασικά για μένα και κυρίως το Νο.1, ενώ το Νο.2 έχω μάθει να το διαχειρίζομαι, ακόμα και εδώ στην Ελλάδα. Στο Νο.1 θα πρόσθετα και την έλλειψη κυκλοφοριακής κίνησης και μεγάλων αποστάσεων σε οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο οικισμό της Ισλανδίας και φυσικά η εγγύτητα στη φύση. Είναι μια επιδίωξη που έχω ακόμα και εδώ στην Ελλάδα και έχω βάλει σκοπό πλέον να το αλλάξω και προσπαθώ να το επιτύχω το συντομότερο.

Να διευκρινίσω πάλι οτι η επιλογή έγινε ανάμεσα στις χώρες που έχω ήδη ταξιδέψει (έτσι ξεκίνησε η κουβέντα που είχα) και σε στοιχεία που έχω διαβάσει και αφορούν τις χώρες αυτές. Μερικές φορές μετά απο μια επίσκεψη σε μια χώρα θέλεις να μάθεις περισσότερα για αυτήν, οπότε το ψάχνεις ή πριν την επισκεφτείς να γνωρίζεις κάποια πράγματα γι αυτήν λόγω ταξιδιωτικής διαστροφής :innocent: Δεν έχω ζήσει στο εξωτερικό, ούτε όμως θεωρώ οτι όσοι πάνε να ζήσουν σε μία άλλη χώρα τα βρίσκουν όλα ρόδινα, ενώ η Ελλάδα είναι το μαύρο χάλι του πλανήτη... Βασικά πρέπει να έχεις πολλά κότσια για να επιβιώσεις στην Ελλάδα!...

Η επιλογή της χώρας μπορεί να αλλάξει όταν επισκεφτώ και άλλες χώρες, βάσει του ερωτήματος στο παρόν νήμα, ποιος ξέρει; :)

ΥΓ. Κατα τ' άλλα πέρασα υπέροχα στο ταξίδι μου στην Ισλανδία και πάντα θα συγκαταλέγεται στα καλύτερα!!! Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το παρόν νήμα.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα