• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποτά του κόσμου (ή αλλιώς που ήπια τι)

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Είμαι βέβαιος ότι σε ένα ταξιδιωτικό φόρουμ,όπως παντού εξ'άλλου,υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που εκτιμούν τις ωραίες γεύσεις ή τους αρέσει να δοκιμάζουν ή απλώς "τα τσούζουν" ;).

Έτσι σκέφτηκα να ξεκινήσουμε μια καταγραφή ποτών και αναψυκτικών που έχουμε δοκιμάσει στις χώρες που έχουμε επισκεφτεί και μας έκαναν εντύπωση (καλή ή κακή) ή αποτελούν μέρος του φολκλόρ.

Ας ξεκινήσω με τις δικές μου εμπειρίες.

Σκωτία:

Malt Whisky κι Άγιος ο Θεός.Η χώρα που με έπεισε ότι το whisky δεν είναι απλώς κριθαρόζουμο που σερβίρεται σε ξενυχτάδικα.Από τότε δεν το αποχωρίστηκα ποτέ ξανά.Χικ.

Irn-Bru.Αναψυκτικό Σκωτσέζικης έμπνευσης και παρασκευής που συναγωνίζεται,τοπικά,σε πωλήσεις τα θηρία της αγοράς.Πορτοκαλί στην όψη,σαν αντιβίωση για παιδιά με ανθρακικό στη γεύση.

Ελβετία:

Rivella.Δροσιστικό που παράγεται κυρίως από την μίξη νερού,ξινόγαλου,βοτάνων και ανθρακικού μαζί με διάφορα άλλα.Αποτέλεσμα;
Πιθανότατα ότι χειρότερο έχω δοκιμάσει από αναψυκτικά στη ζωή μου.

Τσεχία:

Καταπληκτικές Pilsner.Παρεμπιπτόντως,ας γνωρίζετε ότι οι Τσέχοι είναι Νο1 σε κατά κεφαλήν κατανάλωση μπύρας παγκοσμίως,με πάνω από 157 λίτρα το κεφάλι.

Slivovice.Συμπεριλαμβάνεται στην μεγάλη κατηγορία που οι Βαλκάνιοι ονομάζουμε "ρακί" και παράγεται με απόσταξη από δαμάσκηνα.Αργότερα έμαθα ότι αποτελεί το εθνικό ποτό της Σερβίας.

Becherovka.Χωνευτικό που φτιάχνεται στο Karlovy Vary - κυκλοφορεί σε όλη τη Τσεχία βέβαια- από 32 διαφορετικά βοτάνια.Πικρό και .....πικρό.Χάλια μαύρα.

Κούβα:

Οι βασιλιάδες των κοκταίηλ.Mojito,Daiquiri,Pina Colada σε ταχύτητες dt.Και από γεύση...δεν τα χορταίνεις.

Straight Rum,όσο κι αν διαφημίζουν το Havana Club,άποψή μου είναι πως πολλές γειτονικές χώρες και νησιά παράγουν πολύ ανώτερης ποιότητας.

Canchanchara.Ρούμι,λεμόνι,μέλι,νερό και θρυμματισμένος πάγος.Προσθέστε μπόλικους τουρίστες και σερβίρετε.Αποκλείεται να το πιείτε οπουδήποτε αλλού από το Trinidad.Ευχάριστο και ξεδιψαστικό.Πιάσε ένα Mojito τώρα.

Α,μη ξεχάσω.Tu Kola.η Κουβανική απάντηση στην.....άλλην.Σε κουτάκι 355ml.

Ισπανία:

Sherry από το Jerez.Μη και δεν το δοκιμάσετε.Το ξηρό είναι "δύσκολο".Ξεκινήστε με κάτι πιο γλυκό.

Κρασί από οπουδήποτε.Οι άνθρωποι έχουν παράδοση και βγάζουν σπουδαία κρασία.Εγώ πάντως καθημερινά καθάριζα 1-2 μπουκάλια παρέα με τη γυναίκα μου.Και πάνε με τα tapaaaaaaaas!

Πορτογαλία:

Εντάξει,μετά το Port τα υπόλοιπα απλώς περισσεύουν.Το νέκταρ των Θεών ήταν απλώς λασπόνερα μπροστά του.Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας να απολαύσετε κάποιο,ειδικά αν περάσετε έξω από κάποιο μαγαζί του IVDP,του επίσημου φορέα προστασίας που προσφέρει τεράστια ποικιλία με το ποτήρι και σε λογικές τιμές.

Madeira.Εξαιρετικό δείγμα του νησιού απ'όπου προέρχεται αλλά και γενικότερα.Πλούσιο στη γεύση,χωρίς να πλησιάζει την πολυπλοκότητα που μπορούν να αγγίξουν τα Port πάντως.

Vinho Verde.Σημαίνει "Πράσινο Κρασί" και αναφέρεται κυρίως στη φρεσκάδα του παρά το χρώμα του.Παράγεται μόνο εδώ και είναι εξαιρετικά δροσιστικό.Καταναλώστε το εντός 12 μηνών από την παραγωγή του.

Ιταλία:

- Μετά τα espressaκια πάμε για κανένα κρασί;

Άπειρες,στην κυριολεξία,επιλογές.

Δίψασα,πάω να πιώ κάτι......

afroditi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Κούβα:

Α,μη ξεχάσω.Tu Kola.η Κουβανική απάντηση στην.....άλλην.Σε κουτάκι 355ml.

καλά τι είπες τώρα!!
θρυλική TU KOLA:clap:
μη σου πω καλύτερη από την.... άλλη!

κι όπως είπες κ εσύ απίστευτα μοχίτος, daiquiri, pina colada

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Ηιnano στην Γαλλικη Πολυνησια...αν και δεν το περιμενα ηταν πολυ ωραια

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ε,τι ήταν αυτό ρε Turms;
Μη καθόμαστε να googlίζουμε.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
sorry ρε συ...μπυριτσα ειναι...τοπικη.

Panagiota^

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Ρακί στην Πόλη, αρκετά πιο βαρύ από το Ελληνικό. Αμπσέντι το απαγορευμένο (πύραυλος!)Bon Viveur | Αψέντι, το απαγορευμένο με ολόκληρη την τελετουργία του μετά από παρότρυνση Ιορδανού τυπά που γνωρίσαμε κι έγινε μέλος της παρέας μας επίσης στην Πόλη. Κλασσικά μπύρες στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαφόρων ειδών ποτά στην Κεντρική Ευρώπη, τα περισσότερα πικρά, που δεν αξίζει καν να θυμάμαι το όνομά τους.

amantab

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου γης και πατρίς...
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρος
Στην Λιθουανία το παραδοσιακό ποτό: Gira
Είναι μπύρα φτιαγμένη από μαύρο ψωμί (όχι πολύσπορο, ούτε σίκαλης..ένα περίεργο πράγμα).
Έχει πολύ ιδιαίτερη και δυνατή γεύση..ή που θα την μισήσεις ή που θα ξετρελαθείς!εγώ άνηκα στους δεύτερους:D

Στην Ολλανδία Jenever..Φτιάχνεται από σιτάρι και θεωρείται προκάτοχος του τζιν..αν και εμένα μου θύμισε ελαφριά τσικουδιά!

Και ως λάτρης της τσικουδιάς, άφθονη grappa στην βόρειο Ιταλία. Ως τοπικίστρια δηλώνω ότι η κρητική είναι καλύτερη:D

Στην Πορτογαλίαα πέραν των υπέροχων porto, επιβαλλόταν ένα ποτηράκι λικέρ Beirao μετά το φαγητό..έτσι για την χώνεψη!

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ξεχασα...ζεστο κρασι, με κανελα και μια φλουδα πορτοκαλι μετα το σκι καπου στις Αλπεις...ή Jagermeister...θεικο ποτο.

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Pisco τοπικό λικέρ του Περού.
Αρκετά γευστικό, βοηθά στην αντιμετώπιση του κρύου,
αλλά αν καταναλωθεί σε μεγάλο υψόμετρο
βαράει άσχημα.Είχα την ατυχία να το δοκιμάσω
για πρώτη φορά στο Κούσκο...τιποτ άλλο δεν θυμάμαι..
το πρώτο ποτήρι πάντως μια χαρά ήταν:clap:

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Τι ωραιο τοπικ!!:clap::clap:
Τι άλλο θα μπορουσα να πω???
Τζαμαικα. Red Stripe. Απιστευτη μπυρα,ακομα και για μενα ,που δεν μαρεσουν οι μπυρες..και Aπλετον ρουμι,υπεροχο με ολους τους συνδιασμους!!!:clap:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δύναμη το Appleton.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα