ikarialover
Member
Να είσαι καλά!!εσύ είσαι καλήηηη
Να είσαι καλά!!εσύ είσαι καλήηηη
Άσχετα αν, σήμερα, έχουμε καταντήσει να είναι σωστό το "παν μέτρ-ι-ον άριστον".Επίσης το σωστό είναι "μέτρον άριστον" και όχι "παν μέτρον άριστον"
Στις λατινογενείς γλώσσες ξέρω ότι ισχύει αυτό που λες. Στα Ελληνικά, ειλικρινά δεν ξέρω. Ξέρει κανείς άλλος?Εμένα άλλο με προβληματισε στο αρχικό ερώτημα. Το ότι το "Γαλλική" γράφτηκε με κεφαλαίο Γ. Στη συγκεκριμένμη πρόταση το "γαλλική" είναι επίθετο (που προσδιορίζει το ουσιαστικό "εταιρεία"), και άρα θα πρέπει να γράφεται με μικρό. Σωστά;
Στα εθνικά ονόματα πχ. Ελληνας, Γάλλος, Γερμανός κλπ, το πρώτο γράμμα γράφεται με κεφαλαίο.Στις λατινογενείς γλώσσες ξέρω ότι ισχύει αυτό που λες. Στα Ελληνικά, ειλικρινά δεν ξέρω. Ξέρει κανείς άλλος?
Και όμως, κι εγώ είμαι της γνώμης ότι το "παν μέτρον άριστον" είναι εξίσου σωστό, όπως λέει και ο αγαπητός κύριος Σαραντάκος.Επίσης το σωστό είναι "μέτρον άριστον" και όχι "παν μέτρον άριστον"
Η καθηγήτριά μου στα Αρχαία συμφωνούσε πάντως με τον Αριστοτέλη, ο οποίος έλεγε: "το μέτριον άριστον και το μέσον"Άσχετα αν, σήμερα, έχουμε καταντήσει να είναι σωστό το "παν μέτρ-ι-ον άριστον".
Ευτυχώς που κάποιοι δεν συμφωνούν και, χάρη σ' αυτούς, ο κόσμος πάει μπροστά...Η καθηγήτριά μου στα Αρχαία συμφωνούσε πάντως με τον Αριστοτέλη, ο οποίος έλεγε: "το μέτριον άριστον και το μέσον"
Στοιχεία Τεκμηρίου