• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποιό είναι το σωστό;

dmdoc

Member
Με αυτή την χρήση θεωρώ ότι το σωστό είναι το Β.Γιατί παραθέτεις πληροφορίες αξιωματικές,που δεν χρήζουν αμφισβήτησης.Η ροή του λόγου δλδ είναι...
Η KLM είναι ολλανδική εταιρεία
προέκυψε από συγχώνευση...
ενεργοποιήθηκε....
τα πρώτα δρομολόγια....
και όχι Η KLM είναι μια ολλανδική εταιρεία και προέκυψε από μια συγχώνευση του 1821 των Α και Β εταιριών....

panpan

Member
Πόσο δίκηο έχεις! Peugeot έχω κι εγώ και ξέρω. Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκηο, από οδική συμπεριφορά σκίζουν.

(off topic κι από τον topic starter. Τι άλλο να περιμένεις; )

@panpan : Επειδή μου φάνηκε ότι νόμισες ότι σου "την έλεγα", ξαναδιάβασα το κείμενό μου και μου παραφάνηκε σοβαρό. Συγγνώμη που φάνηκε έτσι, δεν ενοχλήθηκα από σένα (ούτε από κανέναν άλλον), ούτε απευθυνόταν σε σένα. Απλά ήθελα να προλάβω καταστάσεις και να μην εξελιχθεί το θέμα σε απαρίθμηση των καθημερινών μας δραστηριοτήτων ή ο,τιδήποτε. Γι αυτά υπάρχει το off topic.
οχι δεν παρεξηγηθηκα
στην αρχη νομιζα οτι ηταν ερωτηση παγιδα;)

Borealis

Member
Δεν έχω χρόνο να δω όλα τα μνμ, το σίγουρο είναι ότι το μια είναι πλεονασμός και το εταιρία γράφεται και με ει.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
απάντησε ο Μπαμπινιωτης ;
Γιατι εχω ψηφισει το 2 (χωρις όμως να μου φαινεται λαθος το 1 )
Οσο για το καμμια παλιά το γραφαμε ετσι - Τωρα με τις απλοποιησεις το βλεπω με ενα μ . Θυμουνται οι πιο παλιοι αν το "καμμοια" το γραφαμε και ετσι , εννοώ με -οι, αντι -ι ;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Το μια δεν είναι αόριστο άρθρο που μπαίνει για να υποδηλώσει το γένος της εταιρίας;

Ίσως και να μη χρειάζεται μιας και υπάρχει ο επιθετικός προσδιορισμός Γαλλική, αλλά αν δεν υπήρχε (πχ Η Peugeot είναι εταιρία που κατασκευάζει αυτοκίνητα.) τότε αν δε βάζαμε το μια δε θα ξέραμε τι γένος είναι η εταιρία.

Επιλέγω το Α.

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
απάντησε ο Μπαμπινιωτης ;
Γιατι εχω ψηφισει το 2 (χωρις όμως να μου φαινεται λαθος το 1 )
Οσο για το καμμια παλιά το γραφαμε ετσι - Τωρα με τις απλοποιησεις το βλεπω με ενα μ . Θυμουνται οι πιο παλιοι αν το "καμμοια" το γραφαμε και ετσι , εννοώ με -οι, αντι -ι ;
Ποτε δεν γραφοταν ετσι.:)

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Συνηθως γινεται καταχρηση του αοριστου αρθρου ενας,μια,ενα.(το αοριστο εναι το αριθμητικο ενας,μια,ενα και δεν εχει πληθυντικο).Σε πολλες περιστασεις δεν χρειαζεται και το μεταχειρισμα του ειναι καποτε ξενισμος π.χ....πραγμα φυσικο για (εναν)ανθρωπο με πολλες δουλειες

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Δεν έχω χρόνο να δω όλα τα μνμ, το σίγουρο είναι ότι το μια είναι πλεονασμός και το εταιρία γράφεται και με ει.
Το "μια" μπαίνει για να δηλώσει ότι δεν είναι η μόνη εταιρία που κατασκευάζει αυτοκίνητα αλλά μια από τις (Γαλλικές) εταιρίες που κατασκευάζουν αυτοκίνητα. Γι αυτό νομίζω ότι χρειάζεται.

Ο Μπαμπινιώτης δεν απάντησε ακόμη. Τού έστειλα το ακριβές κείμενο για το οποίο ενδιαφέρομαι. Το αναφέρω και εδώ:

H "Air Union" ήταν μια γαλλική αεροπορική εταιρία που ιδρύθηκε στις 1 Ιανουαρίου του 1923 ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης μεταξύ των αεροπορικών εταιριών "Compagnie des Messageries Aériennes" και "Compagnie des Grands Express Aériens". Αργότερα, συγχωνεύτηκε με τέσσερις άλλες γαλλικές αεροπορικές εταιρίες για να γίνει η "Air France" στις 7 Οκτωβρίου 1933.

Μήπως αυτό σας βοηθάει περισσότερο;

Borealis

Member
Το "μια" μπαίνει για να δηλώσει ότι δεν είναι η μόνη εταιρία που κατασκευάζει αυτοκίνητα αλλά μια από τις (Γαλλικές) εταιρίες που κατασκευάζουν αυτοκίνητα. Γι αυτό νομίζω ότι χρειάζεται.

Ο Μπαμπινιώτης δεν απάντησε ακόμη. Τού έστειλα το ακριβές κείμενο για το οποίο ενδιαφέρομαι. Το αναφέρω και εδώ:

H "Air Union" ήταν μια γαλλική αεροπορική εταιρία που ιδρύθηκε στις 1 Ιανουαρίου του 1923 ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης μεταξύ των αεροπορικών εταιριών "Compagnie des Messageries Aériennes" και "Compagnie des Grands Express Aériens". Αργότερα, συγχωνεύτηκε με τέσσερις άλλες γαλλικές αεροπορικές εταιρίες για να γίνει η "Air France" στις 7 Οκτωβρίου 1933.

Μήπως αυτό σας βοηθάει περισσότερο;
ανώφελο έως ανόητο,
θα είχε λόγο αν πήγαινε έτσι: μία γαλλική εταιρεία...η πεζό...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
ανώφελο έως ανόητο,
θα είχε λόγο αν πήγαινε έτσι: μία γαλλική εταιρεία...η πεζό...
Συγγνώμη, αλλά δεν σε κατάλαβα.

Επί του συγκεκριμένου κειμένου, τι έχεις να πεις; Χρειάζεται το "μια" ή δεν χρειάζεται;

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Στην συγκεκριμενη προταση τονιζεται η μοναδα,το ενα,με αντιθεση προς τους αλλους αριθμους.Αρα χρειαζεται

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom