• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποιές πόλεις του εξωτερικού έχετε επισκεφθεί μόνο σε ημερήσια εκδρομή; Άξιζε;

echo2011

Member
Με αφορμή ένα θέμα για ημερήσιες εκδρομές από Ρώμη σκέφτηκα να ανοίξω ένα νέο θέμα που θα αφορά γενικά τις πόλεις που έχουμε δει μόνο σε ημερήσια εκδρομή. Και για να το ορίσω λίγο καλύτερα εννοώ πόλεις στις οποίες μείναμε αρκετές ώρες, τις περπατήσαμε, είδαμε κάποια βασικά αξιοθέατα αλλά δεν κάναμε καμία διανυκτέρευση. Δεν εννοώ δηλαδή πόλεις από τις οποίες περάσαμε απλά σε κάποιο roadtrip και είδαμε από το αυτοκινήτο, ή που κάναμε στάση για φαγητό ή που μείναμε κάποιες ώρες στο αεροδρόμιο τους ή που είχαμε πάει παλιότερα για μέρες και ξαναπήγαμε ως ημερήσια..
Σκοπός του θέματος είναι μοιραστούμε την εμπειρία μας αλλά και να βοηθήσει κάποιους που σκέφτονται αν αξίζει να κάνουν μια ημερήσια εκδρομή, οπότε καλό θα είναι να αναφέρετε ποιά πόλη ήταν η αφετηρία της εκδρομής, το μέσο που έγινε, πόσο κράτησε και κυρίως αν άξιζε τον κόπο ή το μετανιώσατε και αν θα ξαναπηγαίνατε (ή αν τελικά ξαναπήγατε).

Και το ξεκινάω εγώ..

Βουδαπέστη
Οργανωμένη εκδρομή από Βιέννη με πούλμαν. Φύγαμε πολύ πρωί και γυρίσαμε το βράδυ. Είδαμε τα βασικά αξιοθέατα με ξεναγό και είχαμε και ελεύθερο χρόνο στην πόλη. Άξιζε γιατί περάσαμε πολύ ωραία, ήταν Χριστούγεννα και η πόλη ήταν στολισμένη, είχε ωραίες αγορές και ήταν χιονισμένη! Σίγουρα όμως η Βουδαπέστη έχει πολλά να προσφέρει και θα ξαναπήγαινα. Ίσως η Μπρατισλάβα να ήταν καλύτερη επιλογή για ημερήσια από Βιέννη.

Γενεύη
Πτήση με ανταπόκριση και αναμονή στη Γενεύη για 7-8 ώρες αν θυμάμαι καλά (το αεροδρόμιο είναι πολύ κοντά στην πόλη). Είχα οργανώσει με λεπτομέρεια αυτή τη καλοκαιρινή μέρα οπότε προλάβαμε να δούμε πολλά αξιοθέατα και κυρίως να χαρούμε τις βόλτες στο ποτάμι. Η Γενεύη είναι πανέμορφη αλλά και πανάκριβη οπότε δε ξέρω αν θα ξαναπήγαινα. Πάντως περάσαμε υπέροχα και άξιζε.

Φρανκφούρτη
Πτήση με ανταπόκριση και αναμονή στη Φρανκφούρτη γύρω στις 10-12 ώρες. Επίσης καλοκαίρι αλλά με κρύο και αέρα. Η πόλη ήταν όμορφη, την περπατήσαμε πολύ και πέσαμε και σε ισπανική γιορτή στο κέντρο, με υπαίθρια αγορά και μουσική, όπου περάσαμε αρκετή ώρα. Παρόλα αυτά δεν ενθουσιάστηκα και δε θα ξαναπήγαινα, μάλλον δε μου άρεσε η αύρα της πόλης. Θα προτιμούσα να έμενα μία μέρα παραπάνω στη Βαρκελώνη και να μην είχαμε τόση αναμονή εκεί.

Γάνδη
Εκδρομή με τρένο από τις Βρυξέλλες. Μείναμε όλη μέρα και είναι από τις ομορφότερες πόλεις που έχω δει. Η εκδρομή άξιζε και με το παραπάνω και αν το οργάνωνα ξανά αντί για 2 διανυκτερεύσεις στην Μπριζ (που ήταν επίσης υπέροχη) θα έκανα μία και μία. Σίγουρα θα ξαναπήγαινα!

Άμστερνταμ
Εκδρομή με τρένο από τις Βρυξέλλες. Πολλοί με είχαν αποτρέψει απ'το να κάνω αυτή την ημερήσια επειδή η διαδρομη είναι 3 ώρες και επειδή το Άμστερνταμ θέλει μέρες για να το δεις. Παρόλα αυτά δε το μετάνιωσα γιατί δεν ήταν στα άμεσα σχέδια μου ένα ταξίδι εκεί (άρα δεν "έκαψα" τον προορισμό). Τα κανάλια ήταν υπέροχα, περπάτησα πολύ αλλά δεν είδα μουσεία. Άνετα μπορεί να ξαναπάω πάλι όμως με τη μορφή εκδρομής (π.χ. διαμονή Ροττερνταμ αν ξαναπάω Ολλανδία ή Αμβέρσα αν ξαναπάω Βέλγιο).

Ντέρρυ
Εκδρομή με το αυτοκίνητο με αφετηρία το Μπέλφαστ. Σε αυτή τη πόλη με τη πλούσια ιστορία μπορείς να κάνεις και να δεις πολλά πράγματα σε μία ημέρα. Ήταν πολύ καλή εμπειρία και δε νομίζω να χρειαζόταν πάνω από μία ημερήσια εκδρομή.

Ζυρίχη
Πτήση με ανταπόκριση και 6ωρη αναμονή στη Ζυρίχη. Ισχύουν τα ίδια με τη Γενεύη, πολύ όμορφη πόλη (η Γενεύη μου άρεσε λίγο περισσότερο), την περπατάς αρκετά σε λίγες ώρες και παίρνεις μια καλή γεύση. Σίγουρα αξίζει για παραπάνω αλλά είναι πολύ ακριβά και δε θα μπορούσα εύκολα να πάω. Οπότε έτσι μου δώθηκε η ευκαιρία να δω τα βασικά αξιοθέατα και να περάσω μια ευχάριστη μέρα.

Αυτά από μένα!

paefstra

Member
Θα είναι δική μου ιδιοτροπία, αλλά βλέπω τις μεγάλες πόλεις κάπως ερωτικά, δεν θεωρώ ότι τις γνωρίζει κάποιος αν δεν τις έχει "κοιμηθεί". Πιστεύω πως αργά τη νύχτα σου αποκαλύπτουν τη μυστική πλευρά τους. Γι' αυτό αποφεύγω τις ημερήσιες.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Θα είναι δική μου ιδιοτροπία, αλλά βλέπω τις μεγάλες πόλεις κάπως ερωτικά, δεν θεωρώ ότι τις γνωρίζει κάποιος αν δεν τις έχει "κοιμηθεί". Πιστεύω πως αργά τη νύχτα σου αποκαλύπτουν τη μυστική πλευρά τους. Γι' αυτό αποφεύγω τις ημερήσιες.
Εντάξει, με έστειλες :D :clap: :clap:

echo2011

Member
Ωραία η παρομοίωση... Εννοείται πως αν δε μείνεις κάποιες μέρες σε μια μεγάλη πόλη δε προλαβαίνεις να τη γνωρίσεις. Επίσης για πολλούς παίζει μεγάλο ρόλο και η νυχτερινή ζωή και σε μια ημερήσια εκδρομή δε θα την ζήσεις. Εγώ δεν είμαι πολύ φαν και επειδή στα ταξίδια ξυπνάω πολύ νωρίς νυστάζω και κοιμάμαι νωρίς. Άρα clubs, μπαράκια κτλ. σπάνια τα τιμάω :)
Όμως το να δεις μια πόλη φωτισμένη τη νύχτα είναι από μόνο του "αξιοθέατο" και πολλές φορές στις ημερήσιες εκδρομές δεν έχεις αυτή την ευκαιρία..

Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
Ημερήσιες εκδρομές έχω πάει σχεδόν σε όλες τις γνωστές-μεγάλες πόλεις της Ελβετίας. Σε λίγες ώρες παίρνεις μία αξιοπρεπή γεύση από κάθε πόλη, θαρρώ.

Κατα τα άλλα, ημερήσια δεν έχω πάει καθώς έχω πάει πολλές φορές για πολλές ημέρες, αλλά η Μπρατισλάβα είναι μία πόλη που πιστεύω θα "άξιζε" για μία ημερήσια εκδρομή.

Γενικά συμφωνά με τα παραπάνω, ότι αν δε δεις μία πόλη και το βράδι και αν δεν... κοιμηθείς μαζί της, δεν μπορείς να λες ότι την έχεις δει καλά!

Οπότε, ελαττώστε τις ημερήσιες εκδρομές και επιδοθείτε στις πολυήμερες :)

Traveller

Member
Ημερήσια εκδρομή σε μια μεγάλη πόλη κάνω μόνο αν την έχω ξαναδεί και το κάνω πάντα με χαρά. Έχω πάει για μια βόλτα στη Ρώμη, για ένα γεύμα στο Μιλάνο, έχω κάνει stop over στη Βουδαπέστη, την Γενεύη μέχρι και στη Ν.Υόρκη και ασφαλώς θα το ξανάκανα.

Αν όμως μια μεγάλη πόλη μου είναι εντελώς άγνωστη, σε καμία περίπτωση δεν την κάνω ξεπέτα, γιατί δεν έχει κανένα νόημα. Κατά την γνώμη μου είναι εντελώς λάθος να παίρνει κανείς μόνο μια μυρουδιά από μια πόλη γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα αποκομίσει λάθος εντύπωση ή στην καλύτερη περίπτωση δεν θα την ευχαριστηθεί. Ταξίδια ξεπέτες είναι εντελώς εκτός της ταξιδιωτικής μου παιδείας και σε καμιά περίπτωση δεν τα συνιστώ σε όσους ζητούν την γνώμη μου. Αν είναι δυνατόν π.χ να είμαι στην Βιέννη και να σπαταλήσω μια μέρα μου οργανώνοντας μια επίσκεψη πασάλημα στην Βουδαπέστη. Μακριά από όλους μας αυτοί οι ερασιτεχνισμοί... απευθύνονται σε απαίδευτους τουρίστες και όχι σε πραγματικούς ταξιδιώτες.

piccolo_mondo

Member
Traveller said:
Ημερήσια εκδρομή σε μια μεγάλη πόλη κάνω μόνο αν την έχω ξαναδεί και το κάνω πάντα με χαρά. Έχω πάει για μια βόλτα στη Ρώμη, για ένα γεύμα στο Μιλάνο, έχω κάνει stop over στη Βουδαπέστη, την Γενεύη μέχρι και στη Ν.Υόρκη και ασφαλώς θα το ξανάκανα.

Αν όμως μια μεγάλη πόλη μου είναι εντελώς άγνωστη, σε καμία περίπτωση δεν την κάνω ξεπέτα, γιατί δεν έχει κανένα νόημα. Κατά την γνώμη μου είναι εντελώς λάθος να παίρνει κανείς μόνο μια μυρουδιά από μια πόλη γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα αποκομίσει λάθος εντύπωση ή στην καλύτερη περίπτωση δεν θα την ευχαριστηθεί. Ταξίδια ξεπέτες είναι εντελώς εκτός της ταξιδιωτικής μου παιδείας και σε καμιά περίπτωση δεν τα συνιστώ σε όσους ζητούν την γνώμη μου. Αν είναι δυνατόν π.χ να είμαι στην Βιέννη και να σπαταλήσω μια μέρα μου οργανώνοντας μια επίσκεψη πασάλημα στην Βουδαπέστη. Μακριά από όλους μας αυτοί οι ερασιτεχνισμοί... απευθύνονται σε απαίδευτους τουρίστες και όχι σε πραγματικούς ταξιδιώτες.
Εμενα παλι συχνα μου συμβαινει το αντιθετο! Αν σε καποια πολη δεν εχω ξαναπαει, φροντιζω να της αφιερωσω μια ημερησια (εφοσον βολευει) προκειμενου να αποφασισω αν θα την επισκεφτω στο μελλον για περισσοτερες ημερες..
πχ ημερησια στην Μπρατισλαβα κ αποφασισα να μην την επισκεφτω ξανα, ενω ημερησια στις Βρυξελλες αποτελεσε επομενο ταξιδιωτικο προορισμο..

dimitrak

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
1 μερα στο πανεμορφο Τολεδο σε ενα 6 μερο ταξιδι στη Μαδριτη κ αλλη 1 στο Ποτσδαμ οταν ειχαμε επισκεφτει το Βερολινο...

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Μαδρίτη και ΔΕΝ άξιζε
Ντόχα και άξιζε
Μανάμα και άξιζε
(σιγά μη βιάζεστε, εννοώ ότι για κανένα λόγο δεν είδα την Μαδρίτη σε μια μέρα και δεν άξιζε ούτε καν η σκέψη. ενώ στις άλλες δυό, και τις είδα σε μια μέρα και μια χαρά τους ήτανε)

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
piccolo_mondo said:
Εμενα παλι συχνα μου συμβαινει το αντιθετο! Αν σε καποια πολη δεν εχω ξαναπαει, φροντιζω να της αφιερωσω μια ημερησια (εφοσον βολευει) προκειμενου να αποφασισω αν θα την επισκεφτω στο μελλον για περισσοτερες ημερες...
Συμφωνώ απόλυτα. Το να γυρνάς σε μια άγνωστη πόλη στα πλαίσια ενός στοπόβερ ή μιας ολιγόωρης επίσκεψης χωρίς κάποιο πρόγραμμα απλά για να νιώσεις τον παλμό της είναι πολλές φορές πιο ενδιαφέρον και πιο συναρπαστικό από μια πλήρως προγραμματισμένη πολυήμερη επίσκεψη.

Sent from my iPod using Travel stories

alma

Member
Εμένα κάτι τέτοιο μου συνέβη με τη Σεγκόβια.Πήγα ημερήσια για βόλτα και φαγητό,την περπάτησα και την συμπάθησα τόσο που θα ήθελα να ξαναπάω έστω για σκ όπως οι μαδριλένιοι.Αν και για πολλούς δεν συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς της Ισπανίας,μου άρεσε πολύ και κατάλαβα γιατί οι μαδριλένιοι συχνά την προτιμούν για σκ ή τριημεράκι.Οπότε η ημερήσια και για μένα ήταν έναυσμα για μελλοντική διαμονή,αν τα καταφέρω.

Panos_65

Member
Μπρατισλάβα
με τρένο από Βιέννη (μικρή πόλη οπότε παίρνεις μια γεύση)

Τολέδο
με λεωφορείο από Μαδρίτη (η ημερήσια εκδρομή αρκεί)

Αμπού Ντάμπι
Με λεωφορείο και ξεναγό από Ντουμπάι (Καλύτερο από το Ντουμπάι)

Σίντρα
Με τρένο από Λισαβόνα (κλασική εκδρομή)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie