• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ποιές πόλεις του εξωτερικού έχετε επισκεφθεί μόνο σε ημερήσια εκδρομή; Άξιζε;

echo2011

Member
Όχι, αυτό είναι λάθος... εγώ π.χ την πρώτη φορά που πήγα στο Μιλάνο είχα σκάρτες 3 ώρες, άλλαζα τρένο από Φλωρεντία για Παρίσι, και τις πέρασα κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό. Η εντύπωση που πήρα από το Μιλάνο ήταν αλγεινή... αυτό με κυνηγούσε για αρκετά χρόνια, όταν μετά από παραινέσεις φίλων ξαναγύρισα και ανακάλυψα μια άλλη πόλη....
To λέω και στο πρώτο μήνυμα μου ότι αναφέρομαι σε πόλεις που μείναμε αρκετές ώρες, είδαμε τα βασικά αξιοθέατα, τις περπατήσαμε κτλ. Εννοείται πως αν είσαι ταλαιπωρημένος από άλλο ταξίδι, μείνεις απλά στο αεροδρόμιο ή στο σιδηροδρομικό σταθμό, κάτσεις και περιμένεις να περάσει ή ώρα κτλ. δε μπορείς να καταλάβεις τίποτα για τη πόλη. Άλλοι σε μια μέρα δε μπορούν να καταλάβουν αν τους αρέσει μια πόλη και αν θέλουν να ξαναπάνε και άλλοι μπορούν. Εγώ είμαι στους δεύτερους γιατί όταν ταξιδεύω έχω πολλή ενέργεια και προλαβαίνω να δω και να κάνω πολλά. Ετσι λοιπόν δε μετανιώνω για τη Βουδαπέστη και το Άμστερνταμ γιατι πέρασα πολύ ωραία, και άνετα μπορώ να ξαναπάω ενώ αντίθετα στη Φρανκφούρτη δε θα ξαναπάω. Οι δύο πρώτες ήταν επιλογή μου να τις δω και δε θυσίασα μέρες από το βασικό προορισμό γιατί είχα κάνει όλα όσα ήθελα ενώ η Φρανκφούρτη ήταν "αναγκαστική" ημερήσια και εννοείται θα προτιμούσα άλλη μια μέρα στη Βαρκελώνη.

echo2011

Member
Οι ρυθμοί του καθενός σε ένα ταξίδι είναι διαφορετικοί... Nομίζω η Bratislava είναι μια πρωτεύουσα, που με προγραμματισμό και οργάνωση, βλέπεται σε λίγες ώρες. Προσωπικά πήγα με αυτοκίνητο και με πρόγραμμα, και μέσα σε λίγες ώρες είχα γυρίσει όλο το κέντρο (~2-3 ώρες βόλτα, παλιά πόλη, παλάτια, πάρκα), είχα περάσει απέναντι την UFO-γέφυρα για μια άισθηση από Πετρζάλκα, είχα ανέβει στο Bratislava Castle (με ραντεβού), επισκέφτηκα το Devin Castle αρκετά έξω από την πόλη, ήπια καφέ στο κέντρο, έφαγα σε εστιατόριο λίγο παραέξω, κι όταν πια σουρούπωσε, πήραμε το αυτοκίνητο, βάλαμε βενζίνη, και κατευθυνθήκαμε στη Βουδαπέστη. Δεν ξέρω πόσοι επισκέπτες της μισής μέρας προλαβαίνουν να τα κάνουν όλα αυτά...
Αυτό ακριβώς εννοώ, άλλοι μπορεί να έμειναν 2-3 μέρες και να έκαναν τα ίδια ή και λιγότερα.. Αφού διαφέρουν οι ρυθμοί λογικό είναι να διαφέρουν και οι απόψεις για τις ημερήσιες.

jimp

Member
... η επίσκεψη για λίγο, όταν είναι δύσκολο να ξαναπάς κάπου, είναι καλύτερη από τη μη επίσκεψη.

Επίσκεψη για λίγο δεν είναι καλύτερο από μη επίσκεψη, όταν πρόκειται για προορισμούς που μπορείς σχετικά εύκολα να ξαναπάς.
Νομιζω οτι τα παραπανω ειναι ολη η ουσια.

Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Bιεννη , με τρενο απο Μοναχο. Δεν με ενθουσιασε. Ισως επειδη ηταν μονο για μια μερα. Δεν ξερω.
Είσαι σίγουρη ότι πήγες στη Βιέννη, με τρένο από Μόναχο? Είναι 4-5 ώρες διαδρομή να πας, άλλες τόσες να γυρίσεις, και δεν έχει και τρένα όποτε θες (η τελευταία επιστροφή είναι 6 και κάτι το απόγευμα). Μήπως σε πήγαν σε κάποια άλλη πόλη της Αυστρίας?

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Συμφωνω και με τις δυο αποψεις.
σιγουρα ειναι προτιμοτερο σε μια μεγαλη αναμονη σε αεροδρομιο να πας μια βολτα στην πολη.αλλα χαλαρη και οχι να τρεχεις να δεις τα αξιοθεατα γιατι αυτο ειναι απιθανο μεσα σε λιγες ωρες.

και φυσικα οταν εισαι σε χωρες που μαλλον ειναι σχεδον απιθανο να ξαναβρεθεις εκει,γιατι οχι να εκμεταλευτεις την ευκαιρια και να επισκευτεις γειτονικες πολεις.

ομως ειμαι κατα να ξεπεταω μεγαλες πολεις.να ειμαι ας πουμε στις βρυξελλες και να πεταχτω μεχρι Αμστερνταμ η Παρισι.να ειμαι Βουδαπεστη και να πεταχτω στη Βιεννη.και ακομα χειροτερα οταν ακουω για οδικα ταξιδια λιγων ημερων που πηγαινουν σε καμια 10αρια πολεις αρκετων χωρων.

mariaj

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Bali
Πέρσι το καλοκαίρι πήγα αυθημερόν από Σάμο στο Kusadasi, έμεινα κάπου στις 6 ώρες, το περπάτησα είδα τα αξιοθέατα, χάζεψα στο παζάρι, μπήκαμε στα σοκάκια αλλά θα ήθελα ακόμα 3 ωρίτσες για να πω ότι το γύρισα όλο. Άξιζε

Πριν μία βδομάδα ήμουν Πράγα και πήγα δύο εκδρομές αυθημερόν, μία στην Karlovy Vary και μία στο Cesky Krumlov. Και τις δύο ημέρες είχαμε πάρει το πρώτο δρομολόγιο που έκανε το πούλμαν και γυρίζαμε με το τελευταίο. Μείναμε κάπου στις 8 -9 ώρες στην κάθε πόλη. Την Karlovy Vary την γυρίσαμε όλη, στο Cesky Krymlov αν και το γυρίσαμε είδαμε όλα τα εξιοθέατα κλπ, θα ήθελα 1-2 ωρίτσες ακόμα για να το δούμε όλο. Και στις δύο πόλεις πάντως πιστεύω ότι όποιος έχει ημέρες να κοιμηθεί ένα βράδυ εκεί θα είναι πολύ όμορφα! Και οι δύο πόλεις άξιζαν αυθημερόν.

GiorgosKt.

New Member
1.Τολέδο:Πήγαμε με το λεωφορίο απο Μαδρίτη.Η διαδρομή ήταν περίπου 50΄. Η πόλη ήταν πολύ όμορφη.Είδαμε όλη την πόλη μέσα σε μία μέρα.
2.Τέμπερε:Πήγαμε από το Ελσίνκι με το τρένο.Η διαδρομή ήταν πολύ όμορφη και ήμασταν στο κέντρο του Τέμπερε μέσα σε 1-1.5ωρα.Όλα τα αξιοθέατα ήταν προσβάσιμα με το λεωφορείο που έφευγε από τον σιδηροδρομικό σταθμό.

v1254

New Member
Δύο φορές από Πράγα στο Κάρλοβυ Βάρυ. Πανέμορφο αξίζει κατά τη γνώμη μου να μείνεις εκεί όχι μερικές ώρες αλλά μερικές μέρες.

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
Δύο φορές από Πράγα στο Κάρλοβυ Βάρυ. Πανέμορφο αξίζει κατά τη γνώμη μου να μείνεις εκεί όχι μερικές ώρες αλλά μερικές μέρες.
μερικές μέρες στο Καρλόβυ Βάρυ; ούτε στον εχθρό μου!

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Είσαι σίγουρη ότι πήγες στη Βιέννη, με τρένο από Μόναχο? Είναι 4-5 ώρες διαδρομή να πας, άλλες τόσες να γυρίσεις, και δεν έχει και τρένα όποτε θες (η τελευταία επιστροφή είναι 6 και κάτι το απόγευμα). Μήπως σε πήγαν σε κάποια άλλη πόλη της Αυστρίας?
ε?!?!?!?!? Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο για την πανέρμοφη Βιέννη!
Πιστεύω πρέπει να ανακαλέσεις Τ Ω Ρ Α !!! :haha::haha::haha::D:D:D
xontro mpizeli, εχω πει και χειροτερα..π.χ οτι δεν μου αρεσε η Βενετια. Εκει να δεις τι εγινε οταν το ειπα. Τaver ειμαι βεβαιη απο που ξεικινησαμε και που πηγαμε.(παντα ευγενης εισαι) Οταν ξεκινησαμε δεν ειχε ξημερωσει ακομη και η επιστροφη ηταν αργα πολυ το βραδυ. Ισως και ξημερωμα παλι να ηταν. Πριν 15 χρονια περιπου.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα