• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ποιές πόλεις της Ελλάδας είναι όμορφες/φιλικές και ποιες άσχημες/μη φιλικές

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Περαία, Ν, Επιβάτες,Αγία Τριάδα,Επανομή, Ναυάγιο,ποταμός Επανομής κλπ.
Τωρα δηλαδη αυτες ειναι στα δυνατα χαρτια του Νομου?
Δε βουτάω ούτε να με πληρώνουν.
Πριν χρόνια σαν παιδάκι πηγαίναμε συχνά στο ναυάγιο, άλλες εποχές, ωστόσο τώρα με τίποτα.
Εκεί δε βούτηξα ούτε Ιούλη μήνα που 'χα πάει για συναυλία και είχε 35 βαθμοί. Απελπισία!

Κατά τα άλλα travel War το κάνατε το νήμα Θεσσαλονίκη - Πάτρα, σας καλώ να επανέλθετε στην τάξη.
Όχι τίποτε άλλο, δεν έχω πάει και Πάτρα (παρόλο που αγαπάω) για να κράξω κι εγώ.

paefstra

Member
Στο 2ο ποδι πας σε 1-1,30 ωρα αν ξεκινησεις νωρις. Αν ξεκινήσεις στις 10 θα κανεις και 2,5 ώρες.
Μπραβο, οχι μονο δεν αντεχεται η πολη το καλοκαιρι αλλα πρεπει να ξυπνας κι απο τις 7 το πρωι για να γλιτωσεις.

varioAthens

Member
με την απόσταση πάμε φυσικά. Οταν πουλάς ενα τουριστικό προϊόν ως πρακτορείο ή tour operator, τουλάχιστον αυτο μου έμαθαν στο μεταπτυχιακό μου, αυτο που εχει σημασία ειναι να μπορεις να δώσεις σε κοντινή απόσταση πολλές επιλογές. Αν ήμουν δήμαρχος ή νομάρχης( περιφερειάρχης πλεον), θα προωθούσα την τουριστική ανάπτυξη ανά πόλη η νομό. Δηλαδή οι εκδρομές στις Βρυξέλες γίνονται γιατι ειναι τοσο ωραία πόλη ή γιατι έχει σε πολύ κοντινή απόσταση πολλές επιλογες΄;. Ρε μανιτσα η Ιταλια ειναι κοντα στην Πατρα με κολύμβηση ή με το καραβι; :haha:
Ρε μανιτσα τωρα το πουλαω οπως σου εμαθαν στο μεταπτυχιακο σου :haha:

varioAthens

Member
Δε βουτάω ούτε να με πληρώνουν.
Πριν χρόνια σαν παιδάκι πηγαίναμε συχνά στο ναυάγιο, άλλες εποχές, ωστόσο τώρα με τίποτα.

Εκεί δε βούτηξα ούτε Ιούλη μήνα που 'χα πάει για συναυλία και είχε 35 βαθμοί. Απελπισία!

Κατά τα άλλα travel War το κάνατε το νήμα Θεσσαλονίκη - Πάτρα, σας καλώ να επανέλθετε στην τάξη.
Όχι τίποτε άλλο, δεν έχω πάει και Πάτρα (παρόλο που αγαπάω) για να κράξω κι εγώ.
Το τυροπιτακι που το αγοραζαμε? Θα σκασω...

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Μπραβο, οχι μονο δεν αντεχεται η πολη το καλοκαιρι αλλα πρεπει να ξυπνας κι απο τις 7 το πρωι για να γλιτωσεις.
γιατι ποια πολη αντέχετε με 36 βαθμους το καλοκαίρι; Η Αθηνα ή η Πατρα. Εκτος αν ο δήμαρχος σας έβαλε κλιματιστικά και στους δρόμους εσάς. 8-8:30 ξυπνάς αν θελεις να πας δεύτερο ποδι αυθημερον ή μακρια στο πρωτο. Αν εχεις ομως το "καταραμενο" εξοχικο φευγεις στις 2μμ την Παρασκευη και το κανεις τριημερο;)

paefstra

Member
γιατι ποια πολη αντέχετε με 36 βαθμους το καλοκαίρι; Η Αθηνα ή η Πατρα. Εκτος αν ο δήμαρχος σας έβαλε κλιματιστικά και στους δρόμους εσάς. 8-8:30 ξυπνάς αν θελεις να πας δεύτερο ποδι αυθημερον ή μακρια στο πρωτο. Αν εχεις ομως το "καταραμενο" εξοχικο φευγεις στις 2μμ την Παρασκευη και το κανεις τριημερο;)
Στην Πατρα πας παραλια με τον Προαστιακο. Ολη η πολη ετσι παει. Κανενα 2ευρο το εισιτηριο.
Πολιτισμος!

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66
Eπισκέφτηκα την Δράμα πριν μερικές εβδομάδες για τριήμερο. Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση η γύρω περιοχή. Η Δράμα μου φάνηκε οκ. Όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά έχει τα στενάκια της και της στερεμένες πηγές της Αγίας Βαρβάρας. Την περίοδο αυτή γυρίζεται ταινία στον Βόλακα με σκηνοθέτη τον γιο του Γαβρά και ηθοποιούς όπως η Σάλμα Χάγιεκ και ο Βινσέν Κασέλ.
Η φύση είναι υπέροχο και το Φαλακρό όρος εντυπωπιακό. Επίσης, έχει το καταπληκτικό σπήλαιο του Αγγίτη και το φρούριο Λίσσε. Έχει πράγματα. Τέλος, έχει και κάποια οινοποιία.
Όποιος προσεγγίσει την πόλη από την πλευρά της Αμφίπολης, με το Φαλακρό σαν ακοίμητος φρουρός πάνω από την Δράμα, τον πιάνει ένα δέος από την μεγαλοπρέπεια του τοπίου.
Η ίδια η πόλη είναι πιο ωραία από τις αδιάφορες Σέρρες ή την μόνο ανατολίτκη Ξάνθη. Αφήνω την κοσμοπολίτικη Καβάλα και την κομψή, αρμονία-Δύσης-Ανατολής Κομοτηνή απέξω που είναι αλλιώς φτιαγμένες.
Η Δράμα πάντα με συνέπαιρνε, από την ρυμοτομία της και μόνο των αρχών του 20ου αι. Έχει χαρακτήρα αυτή η πόλη, το υπενθυμίζει το εγκαταλειμένο (κι αυτό) Ξενία στο κέντρο της. Μου θυμίζει Κοζάνη, που επίσης έχει χαρακτήρα μεν, αλλά δεν την λές και όμορφη.
Στο σπήλαιο του Αγγίτη έχει διαδρομή μόνο κάτω από το νερό, για να βγεις απ' την άλλη. Είχα εφιάλτη μια φορά ότι έπρεπε να περάσω από κάτω και να κολυμπήσω 100 μέτρα υποβρύχια αλλιώς θα πνιγόμουν! :haha:

Last edited:

paefstra

Member
Δεν εχουν καταλαβει οτι ζουν μεσα στο αγχος καθε σαββατοκυριακο για το μποτιλιαρισμα ενω αλλες πολεις εχουν τρομερες ευκολιες αποδρασης.
Ακομη κι Αθηνα σε μια ωρα εχει Αγκιστρι και Αιγινα χωρις να καταριεσαι τους δρομους αλλα νομιζουν οτι το ξυπνημα απο τις 7 και εκεινο το αγχος της Κυριακης τι ωρα θα φυγουν πισω μην κολλησουν στην κινηση ειναι "ποιοτητα ζωης".

varioAthens

Member
Δεν εχουν καταλαβει οτι ζουν μεσα στο αγχος καθε σαββατοκυριακο για το μποτιλιαρισμα ενω αλλες πολεις εχουν τρομερες ευκολιες αποδρασης.
Ακομη κι Αθηνα σε μια ωρα εχει Αγκιστρι και Αιγινα χωρις να καταριεσαι τους δρομους αλλα νομιζουν οτι το ξυπνημα απο τις 7 και εκεινο το αγχος της Κυριακης τι ωρα θα φυγουν πισω μην κολλησουν στην κινηση ειναι "ποιοτητα ζωης".
Στο μεταξυ οι Πατρινοι πανε χαλαρα για μπανιο μετα τη μια... κανενα αγχος

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Ως τα 20 πηγαινα Χαλκιδικη για διακοπες ως βορειοελλαδιτισσα και πολλες φορες μεσω Χορτιατη και Χολομωντα για το 3ο ποδι. Αρα τα εχω δει.
Οπως ειπα σε ερωτηση της @Sassenach77 , τα βουνα της Αχαιας τα εχω περπατησει, οχι δει απλως. Σορι, αλλα το φαραγγι του Βουραικου δεν συγκρινεται.
Οι θαλασσες δεν ειναι το θεμα. Οι παραλιες που ειναι τιγκα στους καγκουρες Σαλονικιους ειναι. Ουτε να με πληρωναν τωρα.
Τωρα αμα βαλουμε και διπλανους νομους, εχει Ολυμπια διπλα στην Πατρα και πιο περα Φιγαλεια και Επτανησα. Μην το παμε εκει ομως.
Βρε όταν ήσουν φοιτήτρια δεν υπήρχε ούτε η περιφερειακή Θεσσαλονίκης ούτε η εξωτερική περιφερειακή στο πρώτο πόδι να σε πάει σε 1:20 στην υπέροχη Αθυτο. Όταν ήσουν φοιτήτρια δεν ήξερες καν τη μαγική διαδρομή στον Ενιπεα. Γιατί συγκρίνεις άλλες εποχές; Επισης γιατι μας λες συνέχεια κάγκουρες; Είναι λιγότερο καγκουρες οι Αθηναίοι και οι Πατρινοί; 2-3 φορες που κατεβαινω το χρονο βλεπω Θεσσαλονικεις, Κιλκισιωτες, Γιαννιτσιωτες και Κατερινιωτες που προσπαθουν να το παιξουν Αθηναιοι :haha: Τι ανάθεμα ειναι αυτό που εριξες στα μερη σου; Αναρωτιεμαι γιατι οσοι βορειοελλαδιτες πατε Αθηνα γινεστε οι μεγαλύτεροι επικριτες της Θεσσαλονικης...

varioAthens

Member
Αναρωτιεμαι γιατι οσοι βορειοελλαδιτες πατε Αθηνα γινεστε οι μεγαλύτεροι επικριτες της Θεσσαλονικης...
Ειναι σαν τους καπνιστες που οταν το κοβουν καταλαβαινουν τι εχαναν

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou