Ποιές πόλεις της Ελλάδας είναι όμορφες/φιλικές και ποιες άσχημες/μη φιλικές

varioAthens

Member
Αναφορικα με την "γκρινια" των φιλων Θεσσαλονικιων να επισημανω οτι αυτη δεν εχει αποδέκτη μονο την Αθηνα ως πολη (μπατζετ που δινεται εκει εναντι της Θεσσαλονικης κλπ κλπ) αλλα και τους Αθηναιους κατοικους. Θυμαμαι χαρακτηριστικα οταν πρωτομετακομισα στην Θεσσαλονικη και συστηνομασταν στην Σχολη μολις ελεγα οτι ειμαι απο Αθηνα η αντιδραση ηταν γκριματσες ελαφρας ειρωνιας και σχολια τυπου "Μπα απο Αθηνα? Μαααλιστα"... δηλαδη αντιδρασεις που δεν συναντω σε αλλες πολεις, χωρια, νησια ανα την Ελλαδα οταν λεω απο που ειμαι. Βεβαια, οταν γνωριστηκαμε καλυτερα μου ελεγαν "Για Αθηναια εισαι πολυ ατομο" και τετοια... Απο εκεινο το σημειο λοιπον και μετα μου ανοιξαν τα σπιτια τους και την καρδια τους σε βαθμο που ενιωσα οχι απλα καλοδεχουμενη αλλα οτι ειναι και δικος μου τοπος και μαλιστα ηθελα να ζησω μονιμα εκει. Τα πραγματα, επαγγελματικα, ηρθαν αλλιως και ξανακατεβηκα Αθηνα.
Οταν επισκεφθηκα την Θεσσαλονικη μετα απο 20 χρονια, οταν πια ελειπε το συναισθηματικο δεσιμο γιατι με τους περισσοτερους φιλους χαθηκαμε, δεν ηταν το ιδιο μεσα απο τα ματια ενος επισκεπτη.
Εχοντας ζησει και στις δυο πολεις αυτο που θα πω ειναι οτι για εναν φοιτητη ή εναν νεαρο ενηλικο η Θεσσαλονικη ειναι ο,τι καλυτερο σε αντιθεση με την Αθηνα που ειναι χαοτικη... μεγαλωνοντας ομως ισως σου φανει ασφυκτικη η Θεσσαλονικη, ποσω μαλλον μια ακομα μικροτερη πολη, σε πολλα πραγματα: δρωμενα πολιτιστικα, επαγγελματικες ευκαιριες, ακομα και η προσβαση στο Ελ.Βεν. για να ταξιδεψεις στον κοσμο.
Απο "ομορφια" και μονο θεωρω οτι η Αθηνα υπερτερει ξεκαθαρα λογω ιστορικου κεντρου και μνημειων καθώς και καποιων πολυ ομορφων προαστίων.

Triplover

Member
Νομίζω ότι ο Panpan έθεσε το θέμα στη σωστή βάση. Μάλλον κάποιοι έχουν μείνει 25 χρόνια πίσω. Εγώ που έζησα κάμποσα χρόνια στην Αθήνα και επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη δεν βλέπω αυτή τη γκρίνια, την καγκουρια και δεν ξέρω τι άλλο.
Οι περισσότεροι πολίτες που ταλαιπωρούνται δεν κατηγορούν την Αθήνα αλλά τους πολιτικούς για τον πρόχειρο σχεδιασμό τους. Σημειωτέον η κίνηση πέριξ του κέντρου της Θεσσαλονίκης είναι χειρότερη από το κέντρο της Αθήνας. 1 ώρα και 10 λεπτά Παμακ Κορδελιό.
Οι δημότες και οι πολίτες διαφόρων περιοχών της χώρας με παρόμοιο τρόπο εκλεγούν τους τοπικούς και εθνικούς τους άρχοντες.
Και τέλος δηλαδή οι Θεσσαλονικείς, που είναι το 1/3 της Αθήνας, είναι μίζεροι όταν ζητούν περισσότερες πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, επειδή ο βολιωτες που είναι το 1/10 των Θεσσαλονικέων δεν αυτοσυγκρίνονται με τους σαλονικεις.

varioAthens

Member
Νομίζω ότι ο Panpan έθεσε το θέμα στη σωστή βάση. Μάλλον κάποιοι έχουν μείνει 25 χρόνια πίσω. Εγώ που έζησα κάμποσα χρόνια στην Αθήνα και επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη δεν βλέπω αυτή τη γκρίνια, την καγκουρια και δεν ξέρω τι άλλο.
Οι περισσότεροι πολίτες που ταλαιπωρούνται δεν κατηγορούν την Αθήνα αλλά τους πολιτικούς για τον πρόχειρο σχεδιασμό τους. Σημειωτέον η κίνηση πέριξ του κέντρου της Θεσσαλονίκης είναι χειρότερη από το κέντρο της Αθήνας. 1 ώρα και 10 λεπτά Παμακ Κορδελιό.
Οι δημότες και οι πολίτες διαφόρων περιοχών της χώρας με παρόμοιο τρόπο εκλεγούν τους τοπικούς και εθνικούς τους άρχοντες.
Και τέλος δηλαδή οι Θεσσαλονικείς, που είναι το 1/3 της Αθήνας, είναι μίζεροι όταν ζητούν περισσότερες πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, επειδή ο βολιωτες που είναι το 1/10 των Θεσσαλονικέων δεν αυτοσυγκρίνονται με τους σαλονικεις.
Η συζητηση περι γκρινιας ξεκινησε γιατι αυτη δεν εχει αποδέκτες μονο τους τοπικους και εθνικους αρχοντες οπως θα επρεπε και θα ηταν λογικο αλλα πολυ συχνα, οπως ανεφερα και στο ποστ μου, στρεφεται και κατα των ερμων των κατοικων. Και πανω σε αυτο ειπα οτι μου εχει τυχει παρα πολλες φορες λεγοντας σε θεσσαλονικιο οτι ειμαι απο Αθηνα (που κατα το 1/4 ειμαι κιολας μην τρελαθουμε) να ψιλοξινιζουν ενω αλλοι κατοικοι ανα την Ελλαδα δεν ασχολουνται καν.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.735
Μέλη
39.471
Νεότερο μέλος
syphonen

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom