• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ποιές πόλεις της Ελλάδας είναι όμορφες/φιλικές και ποιες άσχημες/μη φιλικές

alma

Member
Στο ΒΙ.ΠΑ Προσοτσάνης έχουν γίνει κάποια νέας τεχνολογίας θερμοκήπια και γενικά βλέπω οτι στη Δράμα έχουν πέσει κάποια καλά κεφάλαια! Επίσης η Δράμα έχει την εξόρυξη και επεξεργασία μαρμάρων που είναι πολύ βασικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας!
Έτσι εξηγείται.
Πρόσφατα διάβαζα αυτό που δεν το ήξερα καθόλου
Η Δράμα αποκτά το πιο σύγχρονο μουσείο φωτογραφίας στην Ελλάδα - Δείτε το «Μαρμάρινο Σπίτι»

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Στο οποιο δεν έχω αξιωθεί να πάω ακόμα...Θέλω να πιστεύω μέσα στο χειμώνα θα το δω με την ησυχία μου. Πάντως εξωτερικά το έχουν κάνει πολύ ωραίο! Θυμάμαι όταν ήταν γιαπί και νόμιζα οτι απλά θα το αναστυλώσουν :)

Triplover

Member
Eπισκέφτηκα την Δράμα πριν μερικές εβδομάδες για τριήμερο. Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση η γύρω περιοχή. Η Δράμα μου φάνηκε οκ. Όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά έχει τα στενάκια της και της στερεμένες πηγές της Αγίας Βαρβάρας. Την περίοδο αυτή γυρίζεται ταινία στον Βόλακα με σκηνοθέτη τον γιο του Γαβρά και ηθοποιούς όπως η Σάλμα Χάγιεκ και ο Βινσέν Κασέλ.
Η φύση είναι υπέροχο και το Φαλακρό όρος εντυπωπιακό. Επίσης, έχει το καταπληκτικό σπήλαιο του Αγγίτη και το φρούριο Λίσσε. Έχει πράγματα. Τέλος, έχει και κάποια οινοποιία.

panpan

Member
Την περίοδο αυτή γυρίζεται ταινία στον Βόλακα με σκηνοθέτη τον γιο του Γαβρά και ηθοποιούς όπως η Σάλμα Χάγιεκ και ο Βινσέν Κασέλ.
Έχω την εντύπωση ότι γυρίζονται κάποιες σκηνές και όχι όλη η ταινία. Αλλά και αυτό είναι πολύ καλό για την οικονομία της πόλης.

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Eπισκέφτηκα την Δράμα πριν μερικές εβδομάδες για τριήμερο. Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση η γύρω περιοχή. Η Δράμα μου φάνηκε οκ. Όχι κάτι ιδιαίτερο, αλλά έχει τα στενάκια της και της στερεμένες πηγές της Αγίας Βαρβάρας. Την περίοδο αυτή γυρίζεται ταινία στον Βόλακα με σκηνοθέτη τον γιο του Γαβρά και ηθοποιούς όπως η Σάλμα Χάγιεκ και ο Βινσέν Κασέλ.
Η φύση είναι υπέροχο και το Φαλακρό όρος εντυπωπιακό. Επίσης, έχει το καταπληκτικό σπήλαιο του Αγγίτη και το φρούριο Λίσσε. Έχει πράγματα. Τέλος, έχει και κάποια οινοποιία.
Και με εξαιρετικά πραγματικά κρασιά! Οποτε βρίσκω στην κάβα της γειτονιάς μου κρασί από την περιοχή δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ!

alma

Member
Και με εξαιρετικά πραγματικά κρασιά! Οποτε βρίσκω στην κάβα της γειτονιάς μου κρασί από την περιοχή δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ!
Ισχύει.Προσωπικά πίνω ελάχιστη ποσότητα τόσο σε κρασί,όσο κ σε μπύρα κ προσέχω πάντα την ποιότητα κ μόνο.Τα Δράμας είναι πάντα καλά.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δεν έχεις πιει μαύρο πρόβατο του Λαζαρίδη μάλλον γι αυτό το λες.... :haha: Αλλά οκ, σε γενικές γραμμές έχει καλά κρασιά η Δράμα.

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Μου αρεσει η Πατρα λογω εγγυτητας σε καλη θαλασσα, σε βουνα και εγγυτητας στην Ιταλια. Μου αρεσει το κεντρο της πολυ. Εχω ζησει 1 χρονο και περασα πολυ ωραια.
Σπουδασα στη Θεσσαλονικη, δεν μ αρεσει καθολου πλεον. Με πιανει η ψυχη μου οταν ανεβαινω Θεσσαλονικη, με πνιγει και η πολη και η νοοτροπια των κατοικων και το κολλημα με το εξοχικο στη Χαλκιδικη.
Τουλαχιστον οι Πατρινοι δεν σου τα κανουν τσουρεκια με το θεμα "συμπρωτευουσα".
Αν μου έλεγες καμιά άλλη πόλη θα καταλάβαινα τη σύγκριση αλλα να μου συγκρινεις Πατρα με Θεσσαλονικη σε εγγύτητα θαλασσών και κοντινών βουνών πραγματικά απορώ...
Έχει κοντινά βουνά η Πατρα; Γιατι αν μιλάμε για απόσταση 1-2 ωρων η Θεσσαλονίκη εχει τον Ολυμπο με υπεροχες διαδρομες ( Λιτοχωρο- ιστορική Μονή του Αγίου Διονυσίου ,ποταμος Ενιπαιας με υπεροχες λιμνες), τον Παλιο Παντελεημονα, τον Παλιο Αγιο Αθανασιος, το Παικο. Για να μη πω οτι το Σειχ Σου και ο Χορτιατης ειναι βουνα της Θεσαλονικης με πολυ ωραιες περιπατητικές διαδρομές.;). Ολα αυτα ομως μαλλον δεν τα γυρισες ως φοιτητρια γιατι καποια απο αυτα δεν ηταν γνωστα και αναπτυγμενα τοτε ως παραδοσιακοι οικισμοί.
Οσο για θάλασσες δεν θα πω σαν τη Χαλκιδικη δεν εχει γιατι φυσικά και δεν ισχύει, αλλα σε σχεση με τις θαλασσες πλησιον της Πατρας υπερεχει η Χαλκιδικη. Και ναι μας αρεσει τρελά που εχουμε εξοχικο στη Χαλκιδικη, φευγουμε Παρασκευη και ερχόμαστε Δευτερα πρωι σε 50 λεπτα και ειναι σαν να φευγουμε τριημερο:xalara:.

paefstra

Member
Αν μου έλεγες καμιά άλλη πόλη θα καταλάβαινα τη σύγκριση αλλα να μου συγκρινεις Πατρα με Θεσσαλονικη σε εγγύτητα θαλασσών και κοντινών βουνών πραγματικά απορώ...
Έχει κοντινά βουνά η Πατρα; Γιατι αν μιλάμε για απόσταση 1-2 ωρων η Θεσσαλονίκη εχει τον Ολυμπο με υπεροχες διαδρομες ( Λιτοχωρο- ιστορική Μονή του Αγίου Διονυσίου ,ποταμος Ενιπαιας με υπεροχες λιμνες), τον Παλιο Παντελεημονα, τον Παλιο Αγιο Αθανασιος, το Παικο. Για να μη πω οτι το Σειχ Σου και ο Χορτιατης ειναι βουνα της Θεσαλονικης με πολυ ωραιες περιπατητικές διαδρομές.;). Ολα αυτα ομως μαλλον δεν τα γυρισες ως φοιτητρια γιατι καποια απο αυτα δεν ηταν γνωστα και αναπτυγμενα τοτε ως παραδοσιακοι οικισμοί.
Οσο για θάλασσες δεν θα πω σαν τη Χαλκιδικη δεν εχει γιατι φυσικά και δεν ισχύει, αλλα σε σχεση με τις θαλασσες πλησιον της Πατρας υπερεχει η Χαλκιδικη. Και ναι μας αρεσει τρελά που εχουμε εξοχικο στη Χαλκιδικη, φευγουμε Παρασκευη και ερχόμαστε Δευτερα πρωι σε 50 λεπτα και ειναι σαν να φευγουμε τριημερο:xalara:.
Ως τα 20 πηγαινα Χαλκιδικη για διακοπες ως βορειοελλαδιτισσα και πολλες φορες μεσω Χορτιατη και Χολομωντα για το 3ο ποδι. Αρα τα εχω δει.
Οπως ειπα σε ερωτηση της @Sassenach77 , τα βουνα της Αχαιας τα εχω περπατησει, οχι δει απλως. Σορι, αλλα το φαραγγι του Βουραικου δεν συγκρινεται.
Οι θαλασσες δεν ειναι το θεμα. Οι παραλιες που ειναι τιγκα στους καγκουρες Σαλονικιους ειναι. Ουτε να με πληρωναν τωρα.
Τωρα αμα βαλουμε και διπλανους νομους, εχει Ολυμπια διπλα στην Πατρα και πιο περα Φιγαλεια και Επτανησα. Μην το παμε εκει ομως.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Οι θαλασσες δεν ειναι το θεμα. Οι παραλιες που ειναι τιγκα στους καγκουρες Σαλονικιους ειναι.
Κάνεις μεγάλο λάθος, έχουμε αναβαθμιστεί πλέον σε κάγκουρες, οι περισσότεροι είναι Βαλκάνιοι, κλάσσεις ανώτεροι των Ελλήνων. :haha:

paefstra

Member
Κάνεις μεγάλο λάθος, έχουμε αναβαθμιστεί πλέον σε κάγκουρες, οι περισσότεροι είναι Βαλκάνιοι, κλάσσεις ανώτεροι των Ελλήνων. :haha:
Γενικα, φιλε. Ουτε η βολτα στην παραλια Θεσσαλονικης μ αρεσει, ουτε τοτε μ'αρεσε λογω της ποζεριας του κοσμου.

varioAthens

Member

Για ποιες θαλασσες της Θεσσαλονικης μιλαμε ακριβως? Για την Μηχανιωνα? Ποσες φορες θα το πουμε οτι η Χαλκιδικη δεν ειναι προτεκτορατο της Θεσσαλονικης... Ειναι ΑΛΛΟΣ Νομος!
Στο μεταξυ τωρα βλεπω ξεκινησε οικειοποίηση ΚΑΙ του Ολυμπου... οπως παει θα φτασετε Κωνσταντινουπολη :haha:

Τουλαχιστον η Αχαια εχει να επιδειξει δικες της παραλιες -παραλιαρες για την ακριβεια-, δικο της βουνο και τι βουνο (Χελμος), δικο της χιονοδρομικο, τα ιστορικα Καλαβρυτα, το Μεγα Σπηλαιο, το Σπηλαιο Λιμνων, την Λιμνη Τσιβλου, wine tasting στο φανταστικο Achaia Clauss και ποσα αλλα που μαλλον πρεπει να αναλυσω σε ξεχωριστο ποστ... και πολυ εχω αργησει... :cool:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.374
Νεότερο μέλος
Electraa!

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom