• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δανία Πληροφορίες για Κοπενχάγη

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
OK κατάλαβα δεν αξίζει τον κόπο, θα τη βγάλω χαλαρά στη πόλη λοιπόν. Παρεπιιμπτόντως για τους κήπους αυτού του κάστρου μίλαγα http://www.visitcopenhagen.com/copenhagen/frederiksborg-castle-gdk424103 όχι του κάστρου του Άμλετ

Είναι δωρεάν το Διαμάντι? Με ενδιαφέρει η αρχιτεκτονική κ οι χώροι πολιτισμού (Αχ θυμήθηκα το Λονδίνο τώρα πωπω) αλλά μη μας πάρουν τα σώβρακα μετά συγχωρήσεως για να δούμε κάτι που δε με ενδιαφέρει 100% να το δω

paefstra

Member
Δωρεάν φυσικά, δημοςια βιβλιοθήκη είναι. Εχει πολύ συμπαθητικο καφέ με...ξαπλώστρες έξω για χαλάρωση, αν βοηθάει ο καιρός.
Μια δεύτερη δωρεάν πρόταση είναι το Εθνικό Μουσείο, πολύ ενδιαφέρον.

djeleni

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
OK κατάλαβα δεν αξίζει τον κόπο, θα τη βγάλω χαλαρά στη πόλη λοιπόν. Παρεπιιμπτόντως για τους κήπους αυτού του κάστρου μίλαγα http://www.visitcopenhagen.com/copenhagen/frederiksborg-castle-gdk424103 όχι του κάστρου του Άμλετ
Επισκέφθηκα το Frederiksborg castle πριν 3 μήνες περίπου, την περίοδο των Χριστουγέννων. Μου άρεσε πάρα πολύ τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Γνώμη μου είναι ότι αξίζει να το δει κανείς. Φαντάζομαι ότι την άνοιξη ή το καλοκαίρι το τοπίο θα είναι ακόμα πιο μαγευτικό. (Δεν πληρώνεις εισιτήριο για να δεις τους κήπους.)

Λιγότερο μου άρεσε το Kronborg castle (του Άμλετ). Βρίσκεται σε ωραία τοποθεσία και στο εσωτερικό έχει ενδιαφέροντα δωμάτια και αίθουσες. Όντως δεν έχει κήπους, έχει μόνο κάποιους λοφίσκους και κάποια ηχητικά εφέ όταν εισέρχεται κανείς στον προαύλιο χώρο του.

Παραθέτω φωτογραφίες από το καθένα:
Frederiksborg castle
2016-12-29 11.20.22.jpg

2016-12-29 13.38.18.jpg

2016-12-29 11.33.16.jpg

2016-12-29 11.33.31.jpg

Kronborg castle

2016-12-30 11.29.11.jpg

2016-12-30 11.43.29.jpg

2016-12-30 11.45.43.jpg

2016-12-30 12.30.51.jpg

Το Helsingor μου άρεσε διότι στο κέντρο του είναι γραφικό, έχει καλή αγορά και νόστιμα ντόπια τυριά. Πιστεύω πως θα άξιζε τον κόπο μια μονοήμερη εκεί σε συνδυασμό με την επίσκεψη στο Kronborg castle.
2016-12-30 15.44.14.jpg

2016-12-30 14.37.43.jpg

2016-12-30 16.16.54.jpg

2016-12-30 15.56.41.jpg

Τώρα, αν είχα μόνο δυο μέρες στη διάθεσή μου, θα τις αφιέρωνα στην Κοπεγχάγη. Έχει αρκετά σημεία ενδιαφέροντος να επισκεφθείς. Κάτσαμε 7 μέρες στη Δανία. Τις 5 τις αφιερώσαμε στην Κοπεγχάγη και δεν βαρεθήκαμε καθόλου. Όμορφη πόλη, ανθρώπινη, με πράσινο και υπέροχη αρχιτεκτονική, για μένα πολύ καλύτερη από άλλες φημισμένες πόλεις της Ευρώπης. Το αρνητικό της είναι πως είναι πολύ ακριβή ως προς τα πάντα. Για παράδειγμα, η εβδομαδιαία κάρτα για τα μέσα κοστίζει 95 ευρώ, ένα καλό σάντουιτς 7ευρώ κλπ.
Αν έχεις κάποια άλλη απορία, ευχαρίστως να σε βοηθήσω.

Last edited by a moderator:

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
@djeleni σ΄ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες κ τις φωτο αν και με προβλημάτισες χαχα. Πάνω που είχα αποφασίσει να μη πάω.. Το ξανασκέφτομαι τώρα.. Φαντάζομαι θα δω πως θα πάει το πρόγραμμα όταν είμαι Κοπεγχάγη κι αν έχω χρόνο και τίποτα άλλο να κάνω, θα πάω κι εκεί :)

Α και κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω: Θα ήθελα όσο μπορώ να αποφεύγω τη συγκοινωνία μετρό κλπ όσο γυρνάω στη Κοπεγχάγη γιατί μου αρέσουν οι βόλτες, ειδικά αν έχει καλό καιρό. Αλλά βγαίνει χωρίς να πάρεις μια δυο φορές το μετρό η απόσταση? Εντός κέντρου εννοώ. Πχ αν είμαι Μικρή Γοργόνα και θέλω να γυρίσω στο ξενοδοχείο που μάλλον θάναι κοντά στο κεντρικό σιδηρ. σταθμό (δε το σιγούρεψα το ξενοδοχείο ακόμα) θα μπορώ να το κάνω με τα πόδια ή θα τα φτύσω? Με στάσεις εννοείται. Δεν είναι κ πολύ κοντά από ότι είδα στο google maps

Rebequita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
@djeleni σ΄ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες κ τις φωτο αν και με προβλημάτισες χαχα. Πάνω που είχα αποφασίσει να μη πάω.. Το ξανασκέφτομαι τώρα.. Φαντάζομαι θα δω πως θα πάει το πρόγραμμα όταν είμαι Κοπεγχάγη κι αν έχω χρόνο και τίποτα άλλο να κάνω, θα πάω κι εκεί :)

Α και κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω: Θα ήθελα όσο μπορώ να αποφεύγω τη συγκοινωνία μετρό κλπ όσο γυρνάω στη Κοπεγχάγη γιατί μου αρέσουν οι βόλτες, ειδικά αν έχει καλό καιρό. Αλλά βγαίνει χωρίς να πάρεις μια δυο φορές το μετρό η απόσταση? Εντός κέντρου εννοώ. Πχ αν είμαι Μικρή Γοργόνα και θέλω να γυρίσω στο ξενοδοχείο που μάλλον θάναι κοντά στο κεντρικό σιδηρ. σταθμό (δε το σιγούρεψα το ξενοδοχείο ακόμα) θα μπορώ να το κάνω με τα πόδια ή θα τα φτύσω? Με στάσεις εννοείται. Δεν είναι κ πολύ κοντά από ότι είδα στο google maps
Μέσα στην πόλη δεν χρειάζεσαι τα μέσα μεταφοράς. Φρόντισε να ομαδοποιήσεις τα αξιοθέατα έτσι ώστε να χωρίσεις την πόλη στα δυο. Η απόσταση κεντρικός σταθμός με γοργόνα βγαίνει άνετα, μην σε απασχολεί καθόλου.

Extra tip: Ωραία περιοχή με μπαράκια ειναι το Nørrebro, για μια μπυρίτσα μετα την βόλτα σας.

duty_free

Member
Οπότε με βλέπω να τη βγάζω Κοπεγχάγη κ τις 2 γεμάτες μέρες που έχω... Θα σκυλοβαρεθώ πολύ?? Γιατί αν θέλω να δω κάστρα και παλάτια, έχει καλύτερα νομίζω κ εντός πόλης
λοιπον δυο ημερες γιοματες ειναι μια χαρα εις την γκεπενχαουν, δεν παιζει να βαρεθεις οσο κυνοφοβικη κι αν εισαι. Αν - λεμε αν - παρε ενα βιβλιαρακι και αραξε στον πρωτο οροφο του Νορντεν καφε και αραξον διαβαζουσα και βλεπουσα τους περαστικοι.

Απο βιβλιο, δεν πρεπει κατι θεοβαρο, να υπαρξιστεις απο τον κιρκεγκοωρ δηλαδη, αλλα πως θα συνδυασεις αναγνωση κατι δανιμαρκικου εντος της CPH; Ο Αντερσεν ειναι μαλλον παρωχημενος η εστω πολυ ξωφθαλμος – σαν να χαζευεις την σατυρικη καρτποσταλ στα προπυλαια. Προτείνω την θεραπεια του Ντ. Λοτζ (εκδοσεις μπελλ) οπου ενας σε καμπη και δυσκολη φαση καθηγητης ερχεται σε επαφη με τον Δανο διανοητη. Είναι must read.

Μην ακους την παευστρα, τα παλατια ειναι μαστ, δηλαδης δεν θα επρεπε να εχω παει στο κρεμλινο και στην ερυθραν πλατειαν επειδης ειμαι---------- τελοσbαντων μην πολιτικολογησωμε, διοτι αλλως τε ειναι παρασκευη και σαρακοστη.

ξεκινα απο κεντρο, δες το δημαρχειο. Κατηφορισον, κοψον αριστερα δυο στενα μετα και βουρ στο παλατι Christiansborg, ενθα απεκδυεσαι της βαλκανιλας και της *νέο*ελληνικοτητος (τι κριμα! Συμβαινει για λιγο!) συνεχιζεις από εκει προς μαυρο διαμαντι (αποξω χαζομαρα μονδερνα, αλλα μεσα κατι ωραιαι βιβλιοθηκαι και γραφεια και σχεδον βικτωριανισμος) οπου μπορεις να πας και στην παλια βιβλιοθηκη (ενωνονται με μιαν γεφυρα). Παραδιπλα ένα μικρου μηκους δρομακι, οπερ με ηρεσεν λιαν : Frederiksholms Kanal.

από εκει, μπορεις να κατηφορισεις κι αλλο και να γυρνοβολισεις στην Χριστιανια για να αντιληφθεις ιδιοις ομμασι πως η ελευθεριαζουσα κουλτουρα είναι ένα αλλοθι, μια προφασις για την ικανοποιηση της γαστρας του κατω από αυτην οργανου.

Φευγοντας, εκει, είναι μια σταση μετρο, (σταυροδρομι: Overgaden neden Vandet - Torvegade) η περιοχη γυρω εχει καναλια και θυμιζει το αμστελλοδαμο – αν δεν εχεις πας εκει, στο βασιλειο της Ολλανδιας, τα συνδυαζεις. Περνας και από μια εκκλησια του Σωτηρος (Vor Frelsers Kirke ) με ωραιο τρουλο – πυργισκο (αν εχεις πιει πονηρο καπνο, τον νου σου καθοσον τα προκαλουμενα συνδροματα καταδιωξεως, οποτε δεν μπορω να φανταστω κοσμο να ανερχεται και να είναι τζαμαρισμενος)

Μεταξυ τιβολεως παρκου και Christiansborg κειται το εθνικον μουσειον το οποιον αξιζει τον κοπο (75 κορωνες) – θα φας αυτου τουλαχιστον 2,5 ωρας.

Βεβαιως, δεν χρειαζεται επ ουδενι ΜΜΜ.

Ολα τουτα είναι μια προχειροτατη ανακληση μερικων που εκανα την πρωτην ημεραν.

paefstra

Member
Εβαλαν εισοδο και στο Εθνικο Μουσειο; κριμα , ειχα μπει δωρεαν και παραπληροφορω.

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
Να ρωτήσω μια λεπτομέρεια? Όταν παίρνεις κάρτα ΜΜΜ 24ωρης διάρκειας στη Κοπεγχάγη ισχύει κυριολεκτικά για 24 ώρες ή ημερολογιακά? Πχ αν την χτυπήσω μεσημέρι Κυριακής θα ισχύει μέχρι μεσημέρι Δευτέρας ή μόνο για Κυριακή?

Α, και υπάρχουν μπάρες και έλεγχος στο μετρό κλπ ή είναι σα το Μόναχο μπάτε σκύλοι αλέστε? Πραγματικά αυτό με το Μόναχο δε το περίμενα, μα Γερμανοί κ να είναι τόσο χύμα? Τς τς

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
@taxidiara αν θες να κινηθείς μόνο μέσα στην Κοπεγχάγη θα πάρεις το city pass 24 ωρών για ζώνες 1-4 με 80DKK. Αν θες να βγεις και έξω από την Κοπεγχάγη στις ζώνες 1-99 θα πάρεις το 24ωρο εισιτήριο με 130DKK. Ισχύουν για 24 ώρες από την πρώτη επικύρωση.

Το κεντρικό κομμάτι μπορεί να το περπατάς εύκολα αλλά για να μη κουράζεσαι άδικα χρησιμοποίησε κάποιο μέσο. Ας πούμε από τη γοργόνα (λίγα μέτρα μετά) από τη στάση Indiakaj, πήραμε το λεωφορείο 26 και γυρίσαμε ξανά στο κέντρο άνετα και ξεκούραστα. Μετρό πήραμε 2-3 φορές, το οποίο σε αρκετά σημεία είναι υπέργειο. Δεν θυμάμαι αν υπάρχουν μπάρες στους υπόγειους σταθμούς.

duty_free

Member
επειδη ειχα την ιδια απορια, ρωτησα, στις πληροφοριες στον ΣΣ και μου ειπαν οτι η ισχυς της ημερησιας καρτας ειναι απο την στιγμη που την αγοραζεις και οχι απο την στιγμη που την επικυρωνεις.

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
επειδη ειχα την ιδια απορια, ρωτησα, στις πληροφοριες στον ΣΣ και μου ειπαν οτι η ισχυς της ημερησιας καρτας ειναι απο την στιγμη που την αγοραζεις και οχι απο την στιγμη που την επικυρωνεις.
Ναι ναι έχεις δίκιο. Από τη στιγμή που την αγοράζεις για 24 ώρες.

evita.gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
BORA BORA!!!
Καλημέρα,
Πηγαίνω από Θεσσαλονίκη - Λονδίνο με μια 10ωρη στάση στην Κοπεγχάγη.
Προλαβαίνω να δω τίποτα??? (γοργόνα, Tivoli Gardens.. ) Ποιες οι αποστάσεις από αεροδρόμιο - κέντρο πόλης - Τivoli Gardens - Γοργόνα και ποια είναι η βέλτιστη διαδρομή, χρονικα κυρίως.
Διάβασα κάτι παραπάνω ότι συμφέρουν περισσότερο οι travel cards, για μια μέρα ποια να πάρω??
Thanks

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα