• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δανία Πληροφορίες για Κοπενχάγη

djeleni

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Καλησπέρα!
Η διαδρομή από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης μέχρι το κέντρο είναι ένα τέταρτο με το μετρό. Προτείνω λοιπόν να πάρεις τη γραμμή 2 του μετρό και να κατέβεις στη στάση Kongens Nytorv που βρίσκεται στο κέντρο. Από εκεί μπορείς είτε να περπατήσεις προς τη μικρή γοργόνα (25 λεπτά περίπου), ώστε να δεις και το κέντρο, είτε να πάρεις κάποιο λεωφορείο (Αν το ψάξεις στο google maps θα δεις ποιο ανάλογα με τη χρονική στιγμή που θα βρίσκεσαι εκεί). Το ίδιο ισχύει για το Tivoli, αν και δεν θα πρότεινα να δεις το Tivoli. Περισσότερο αξίζει να επισκεφθείς το γραφικό λιμάνι Nyhavn. Ό,τι θες εσύ όμως...

evita.gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ταξίδι-Όνειρο
BORA BORA!!!
Καλησπέρα!
Η διαδρομή από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης μέχρι το κέντρο είναι ένα τέταρτο με το μετρό. Προτείνω λοιπόν να πάρεις τη γραμμή 2 του μετρό και να κατέβεις στη στάση Kongens Nytorv που βρίσκεται στο κέντρο. Από εκεί μπορείς είτε να περπατήσεις προς τη μικρή γοργόνα (25 λεπτά περίπου), ώστε να δεις και το κέντρο, είτε να πάρεις κάποιο λεωφορείο (Αν το ψάξεις στο google maps θα δεις ποιο ανάλογα με τη χρονική στιγμή που θα βρίσκεσαι εκεί). Το ίδιο ισχύει για το Tivoli, αν και δεν θα πρότεινα να δεις το Tivoli. Περισσότερο αξίζει να επισκεφθείς το γραφικό λιμάνι Nyhavn. Ό,τι θες εσύ όμως...
Ευχαριστώ πολύ!!

Πολύ κατατοπιστικη!!

Last edited by a moderator:

Elenik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Εχοντας διαβασει σχεδόν ο,τι βρηκα εδω μεσα εχω καποιες αποριες. 1. Το εισιτήριο around the sound το αγοραζω απο τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμο;; 2. Αν θελω να σταματησω στο μουσειο luisiana και να μπω μεσα στο κάστρο του αμλετ, βγαινει σε μια Ημέρα ωστε να δω κ λιγο το malme??? 3. Εχετε υποψη σας καποιο οικονομικο μαγαζι για πρωινο;;; Νομίζω το dalle valle εχει και τετοιο μενου.ναι;Κάποιο αλλο; Αυτα προς το παρον.

paefstra

Member
Νομίζω ότι βγαίνει με ξεθεωμα, πχ να επιστρέψετε αργά το βράδυ.
Πολύ ωραίο και οικονομικό πρωινό είχα βρει στον Andersen, απέναντι απο τον σιδηροδρομικό σταθμό. Είναι μεγάλο μαγαζί, θα το βρεις εύκολα.

Elenik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Αν ειναι να περασω μεχρι ελσινμποργκ κ πισω και αλλη μερα malme με τρένο, τι εισιτήριο να παρω;;;;

paefstra

Member
Μέχρι Hensingor βολεύει η ημερήσια κάρτα All zones. Μετά με φέρι απέναντι Helsingborg που ήταν πολύ φτηνο απο ότι θυμάμαι, αν κλειςεις επιστροφή την ίδια μέρα.
Σίγουρα αυτό που προτείνεις για 2 μέρες είναι πολύ ακριβότερο, αν δεν έχεις θέμα με το οικονομικό.

Elenik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Προβληματιζομαι μηπως φτασω μαλμο αργα και πολυ κουρασμενη, γι αυτο ρωταω. Δηλαδη αν ειναι να φτασω μαλμο γυρω στις 6 οκ. Αλλα αν ειναι να φτασω πχ 9 νομίζω μονο κουραση θα βγει.

paefstra

Member
Το Rome to rio δίνει ότι η απόσταση είναι κάτω απο μια ώρα απο Helsingborg για Malmo. Αν ξεκινήσεις νωρίς, πιστεύω ότι πριν τις 6 θα εισαι Malmo.
Κι εγώ προβληματίστηκα για τον ίδιο λόγο, και έφτασα τελικά μέχρι Helsingborg και πίσω.
Αν θες πιο οικονομικά εισιτήρια για Malmo άσε το τρένο και δες λιγο στην flixbus, αν κλειςεις πολύ νωρίτερα ( είδα με 5 ευρώ). Λένε μάλιστα ότι το οδικό ταξίδι στην γεφυρα είναι πιο θεαματικό.

Elenik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
Μολις ειδα τη flixbus. Δεν την ηξερα. Πολυ καλη ιδέα. Σε Ευχαριστώ. Μαλλον μια μερα θα ειναι cristiana και μετα malmo με flixbus.

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
τι έγινε @taxidiara γύρισες από την Κοπεγχάγη???
Γύρισα γύρισα ! Εν ολίγοις, δε ξετρελάθηκα... Μου θύμισε Γερμανική πόλη στυλ Μόναχο.. Που με τη Γερμανία δεν τα πάω κ τόσο καλά (ως προορισμό). Δεν ένιωσα ότι θα έχανα κάτι τρομερό κι αν δε πήγαινα..

Αλλά ΟΚ για ένα χαλαρό διήμερο ήταν ότι πρέπει (τι χαλαρό δηλαδή, ψόφησα στο περπάτημα...αν κ τη πρώτη μέρα μας πέθανε στο κρύο κ τη βροχή :icon_evil:)

Κι αυτή η Christiania τι μούφα ρε παιδιά!! Πιο πολύ διασκέδασα στο Τίβολι κι ας μη μπήκα πουθενά

Άσε που γύρισα σε τέτοια κατάσταση

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills