• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Δανία Πληροφορίες για Κοπενχάγη

duty_free

Member
Κατακαλόκαιρο έβρεχε 5 φορες τη μέρα για μισή ώρα κιι μετά ντάλα ήλιος. Το ίδιο και Αγγλία και σε όλα αυτά τα κλίματα.Ανοιξε κλείσε την ομπρέλα θα είσαι όποτε και να πας. Μη δίνεις τόση σημασία στις βροχές αυτές, δε χαλάνε κανένα πρόγραμμα. Δεν ειναι σαν τον δικό μας βροχερό καιρό που κρατάει 2-3 μέρες.
τα καλοκαιρια ομως στεγνωνατε, τωρα θα εχει βαθμους 5-6-7 και ισως πουντιασω το τσαμενο.

σοβαρα τωρα, δεν με χαλαει, απλα το περιοριζα στο θεμα του Τιβολι που οσο και ναναι, διαφορετικα σε επηρεαζει μια βροχη... αλλεως υπο της αυτης εντασεως υετου γυρνοβολας σε εναν κηπο, αλλεως κατευθυνεσαι προς ενα μουσειο...

duty_free

Member
χαχα! ευνουχισμενα ωστοσο!

λοιπον, επανερχομαι εις τα εντος θεματος, διοτι αι ελαχιστοι εναπομεινασαι ωραι μεχρι το δεσατε ζωνες και σβησατε τα σιγαρεττα σας, μου δημιουργουν ενα καποιο αγχος. Ειχατε πει οτι η μονοημερος καρτα των ΜΜΜ μπορει να συνδυασει το καστρον του πριγκηπος Αμλετου με εκδρομη στα περιχωρα της πρωτευουσης. Τι εννοατε ως περιχωρα; Την εκκλησια Γκρουντβιχς; Το παλατι Φρεδρεγκσμπερ; Το Καρλοτενλουν;

paefstra

Member
Διαλέξτε όποιο θέλετε να περάσετε ένα απόγευμα. Εμένα μου φάνηκαν όλα βαρετά και δεν πήγα. Και η ιδια η μικρή Ελσινόρη είναι ομορφούλα αλλά εκτός του πεζόδρομου και μια βόλτα στις όμορφες γειτονιές της δεν είναι για πάνω από 1-2 ώρες. Επέλεξα να πάρω το πλοίο και να πατήσω Σουηδία στο Helsingborg που είναι κι αυτη ότι πρέπει για 2-3 ώρες (το αντίτιμο του πλοίου για ημερήσια ήταν κάπου 8 ευρώ). Η δε θεα του κάστρου Kronborg απο θαλασσης ηταν συγκλονιστικη.
Αν μετάνιωσα κάτι ήταν που λόγω κούρασης δεν κατέβηκα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Louisiana στη διαδρομή του τρένου για την Ελσινόρη. Αυτό μάλιστα...

duty_free

Member
το λεπον αγαπητη παεφστρα, μολις διεπιστωσα οτι η ημερησια κοστιζει 130 κορωνες, το πηγαινε μονον εις το καστρον 108, οποτε συμφερει λιαν - ειδες που στο λεγα και δεν με ηκουγες; :p! Αν καταλαβα καλα, συμφερει επισης να ενεργοποιησω την καρτα καποιο μεσημερι; Ετσι γινεται η μεγιστοποιηση των ωρων της; μου ειχες πει κατι σχετικο, μεσημερι σαββατου π.χ μια καποια βολτα εντος κοπεγχαγης (αν σκεφτεις οτι μενω ενα χιλιομετρο δυτικα του κεντρικου σταθμου, εχω ουκ ολιγο περπατημα για μεχρι την γοργονα πχ, συνεπως κατα τον γυρισμο θα χρειαστει λιγος μετρος) και χρησις το πρωι της κυριακης για το καστρο. ποση ωρα χρειαζεται το καστρο, αληθεια;

ΥΓ: Για συγχρονη τεχνη, δεν τοχω, νομιζω οτι εις ολους τους της τασεως ταυτης καλλιτεχνιδοι, αξιζει δημοσια διαπομπευσις εις την πλατειαν ανακτορων και εφαρμογη συλλογικης ευθυνης μεχρι γενεας επτα.

paefstra

Member
Το κάστρο θέλει καμπόσο εφόσον έχει δωρεάν ξενάγηση στα αγγλικά αλλά το τι ώρα θα το μάθετε εκει, εμενα μου είχαν ότι σε μια ώρα. Και η ξενάγηση αξίζει παρά πολύ. Ε δε θα πεινασετε; έναν καφέ; νομίζω ότι δεν πρέπει να ενεργοποιήσεις νωρίς το μεσημέρι το Σαββάτου γιατι θα αγχωθείς την Κυριακη, Καλύτερα απόγευμα.
Αν αντέχετε πάρτε το σερί, μετά την Ελσινορη πάτε Κοπεγχαγη και συνεχίζετε δεύτερη εκδρομή άλλου την ίδια μέρα. Όποτε όλο το Σάββατο μένετε Κοπεγχαγη.

duty_free

Member
μολις γυρισα απο την κοπεγχαγη παρεα με τρεις φουσκαλες στο αριστερο πελμα και μια στο δεξι, κατω απο το μικρο μαλιστα δακτυλο, αουτς! Παρα ταυτα, η ανυπαρξια της παραμικρας κλισεως στους δρομοι κανει τις βολτες πανευκολες, οποτε δεν χρειαζεται να παρεις και μμμ των οποιων το εισιτηροκοστος δεν ειναι ευκαταφρονητο δι ημας τους μνημονιους. Το κρυο ηταν μονοψηφιο, αρκουσε δε η μια παλαμη για να το μετρησεις, την θερμοκρασια δηλαδη, ισως οι αγαπωντες - προτιμωντες τις θαλασσες και την ζεστη να πρεπει να παν μετα το μεσον απριλιου – η μουνταδα και ο κλειδωμενος με νεφη ουρανος που σε εκανε να νομιζεις οτι ο ηλιος εχει ξεχασει να σταξει στους δρομους της πολεως εσιαχνε το ιδανικο σκηνικο για το περπατημα. Ο κοσμος πολυ χαμογελαστος και προθυμος να βοηθησει σε ο,τι δηποτε του ζητησεις (περιπου), τα εγγλεζικα δε πρεπει να ειναι η δευτερη γλωσσα του με προφορα σχεδον κοκνυ. Η περιπτωση της Χριστιανιας (ετσι λεγεται; ) μου φανηκε κατι εντελως καρακαταντεμεκ, μια προφασις για να ξεχαρμανιαζουν τα αλανια. Γιοματο κοσμο, παγκακια – τραπεζια αν με εννοειτε, πιασμενα ολα τα παγκακια με ατομακια να τζουρωνουν ενω πριν, στον δρομο που ξεκινας να ας πουμε κατηφορίζεις, πωληται σε παγκους απο τελαρα μπυρας, ειχαν ετοιμα τα τσιγαρα. Ηθελα να τσιμπησω ενα χωρις να δωκω αντιτιμο, κραζοντας τους για ελλιπη αισθηση κοινοκτημοσυνης, να φωναξω οτι ειναι αποστατες της ταξεως των, μα τα παληκαρια ειχαν βραχιονες καλογυμνασμενους και τελος παντων αυτα εχει η ελευθερη αγορα. Περα απο αυτο ωστοσο, δεν ειναι νομιμη η φαση, αν εσκαγαν μυτη οργανα της ταξεως σε φαση πουτ δε γαρο νταουν σλοουλυ θα ηπρεπε να ψαχνα γλειψιμο στο προξενειο, οποτε το κατεδικασα με υφος ενωμοταρχου κατα τα χρονια του μεταξα σε εφοδους του στα λεμοναδικα. H κοπεγχαγη συνδυαζει πολυ πετυχημενα και χωρις να θεωρηθει αντιγραφευς, το αμστερνταμ (οχι μονο λογω των γεμιστων σιγαρεττων, αλλα επειδη διαθετει καναλια και γραφικα κτηρια παρα τω ποταμω) και την στοκχολμη. Η περιοχη περιξ της Christianshavn θυμιζει εντονα την πρωτευουσα της ολλανδιας ενω η περιρρεουσα ατμοσφαιρα την της Σουηδιας. Τα παλατια ειναι υπεροχα ειδικως αν εισαι βασιλοφρων οπως εγω, ειχε και ειδικο δωματιο (το αμαλιενμποργκ – μωρε το λεω σωστα; ) αφιερωμενο στην βασιλισσα Αννα Μαρια. Το Τιβολι με τετοιο καιρο δεν λεει, δεν ηταν βροχη, ηταν αυτο που λεμε φτυσιμο αν και εμοιαζε περισσοτερο με την υγρασια που νοιωθεις οταν πταρνιζεται παππους καθημενος οπισθεν σου στο λεωφορειο. Μου αρεσε παρα πολυ το μερος της παλαιας βιβλιοθηκης (οπισθεν του λεγομενου μαυρου διαμαντιου=το νεο κτηριο της βιβλιοθηκης). Α! Αν ειστε καπνοσυριγγιστες, πρεπει οπως δηποτε, να επισκεφθειτε το danish pipe shop στην Vester Voldgade.

paefstra

Member
Κατα βαθος ηξερα οτι ειστε βασιλοφρων...
Το καστρο του θλιμμενου πριγκιπα Αμελετου που μας εβγαλε την Παναγια να το οργανωσετε, δεν το επισκεφτηκατε;

duty_free

Member
οχι, δεν πηγα. διοτι την δευτερα ημερα (κατα τας γραφας) τρομαξας ενεκα το αλγος των πατουσων (δεν μπορουσα να πατησω, οχι να περ πατησω) το πηγα στο λαου λαου. οποτε την τριτη ημερα ειχα πραμματα να κανω και τελος παντων, μη σας ζαλιζω δεν επηγα.

(ντρεπομαι τωρα που καιτοι μας εβγαλε την θεοτοκον, εγω εν τελει το απαξιωσα. Ελπιζω να μην με αγνοειτε σε τυχον μελλοντικας αποριας μου)

taxidiara

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ Η.Π.Α.
@duty_free δηλώνω φαν να είστε καλά έκανα καινούριο συκώτι από τα γέλια, αχ γράψτε καμιά ιστορία πλιζ

@paefstra δηλ. εγώ που δεν είμαι τόσο βασιλόφρων και δεν ήθελα ούτε στο κάστρο του Άμλετ να μπω μέσα αλλά απλά να το δω απέξω και το ίδιο και το Frederiksborg ή πως το λένε τέλος πάντων κι ήθελα απλά να δω τους κήπους, δεν αξίζει το κόπο να το επιχειρήσω?? Βασικά θα μπορέσω να δω τους κήπους χωρίς να πληρώσω ολόκληρο εισιτήριο?

Βασικά, είδα στο street view την Ελσινόρη κι απογοητεύτηκα τα μάλα (που θάλεγε κι ο φίλος μας κος duty_free) δε μου έκανε καθόλου "κλικ" ούτε για βόλτα. Είναι σίγουρα ωραίο χωριό? Εδώ να πω ότι δε μου κάνει κέφι να περάσω Σουηδία.

Οπότε με βλέπω να τη βγάζω Κοπεγχάγη κ τις 2 γεμάτες μέρες που έχω... Θα σκυλοβαρεθώ πολύ?? Γιατί αν θέλω να δω κάστρα και παλάτια, έχει καλύτερα νομίζω κ εντός πόλης

Rebequita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
@duty_free δηλώνω φαν να είστε καλά έκανα καινούριο συκώτι από τα γέλια, αχ γράψτε καμιά ιστορία πλιζ

@paefstra δηλ. εγώ που δεν είμαι τόσο βασιλόφρων και δεν ήθελα ούτε στο κάστρο του Άμλετ να μπω μέσα αλλά απλά να το δω απέξω και το ίδιο και το Frederiksborg ή πως το λένε τέλος πάντων κι ήθελα απλά να δω τους κήπους, δεν αξίζει το κόπο να το επιχειρήσω?? Βασικά θα μπορέσω να δω τους κήπους χωρίς να πληρώσω ολόκληρο εισιτήριο?

Βασικά, είδα στο street view την Ελσινόρη κι απογοητεύτηκα τα μάλα (που θάλεγε κι ο φίλος μας κος duty_free) δε μου έκανε καθόλου "κλικ" ούτε για βόλτα. Είναι σίγουρα ωραίο χωριό? Εδώ να πω ότι δε μου κάνει κέφι να περάσω Σουηδία.

Οπότε με βλέπω να τη βγάζω Κοπεγχάγη κ τις 2 γεμάτες μέρες που έχω... Θα σκυλοβαρεθώ πολύ?? Γιατί αν θέλω να δω κάστρα και παλάτια, έχει καλύτερα νομίζω κ εντός πόλης
Το Helsingor είναι πολύ βαρετό χωριό κατα την γνώμη μου. Αν δεν θες να πας στο καστρο του Άμλετ ή να περασεις με το ferry Helsinborg δεν αξίζει να πας 50 λεπτά/one way εως εκει πάνω.
2 μέρες είναι πολύ καλός χρόνος για να δεις τα βασικά αξιοθέατα της πόλης με την ησυχία σου. Ξεκίνα με ενα boat tour (7€ Περίπου). Είναι ενδιαφέρον και σε βοηθάει να πάρεις μια πρώτη γεύση της πόλης, επιλέγοντας τα σημεία που σε ενδιαφέρουν να ξαναδεις προσαρμόζοντας την πορεία σου αναλόγως.

paefstra

Member
Καλά, μην περιμένετε τίποτε κήπους στο Kronborg, βάρβαρος λαός ήταν, αν και ωραίο κάστρο. Αν δεν συγκλονίστηκατε με τους μόνολόγους του Άμλετ, μην ξεκινήσατε για Ελσινορη, βαρετό χωριό. Το κάστρο απ έξω δεν αξίζει τον κόπο πάντως.
Η Κοπεγχαγη είναι μια χαρά για δυο μέρες, Και μην ακούτε τον βασιλόφρονα, να μην πηγαίνετε σε παλάτια. Τα πλούτη των γαλαζοαίματων που τα συγκέντρωσαν πίνοντας το αίμα των λαών με το καλαμάκι προκαλούν μόνο εκνευρισμό.
Να μην παραλείψετε να μπείτε στο Μαύρο Διαμάντι, αρχιτεκτονικό θαύμα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom