Περού Περού τέσσερα χρόνια αργότερα, ή αλλιώς «Ο επιμένων νικά»

MarieAries

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Αφρική
Ευτυχώς να λέω που ήμουν εντός Ε.Ε. Θα είχα μπλέξει πολύ περισσότερο εάν...
Εάν, εάν, τι? 😂
Εάν σε έπιανε το κλείσιμο του πλανήτη πχ λέμε τώρα, στη μέση της σαχάρας, μεταξύ 2 κρατών, και δεν υπήρχε τρόπος να επιστρέψεις στην Ελλάδα?
Έλα μωρέ, επιστημονική φαντασία!
:haha:

Ευτυχώς δεν ήσουν τόσο γκαντέμης όσο η φίλη σου.... :rolleyes-80:

Άλλο ν' ακυρώσεις, άλλο να ξεκινήσεις και να γυρίσεις πίσω σα να μη πω τι..
🙄 συμφωνώ και επαυξάνω....καμία σχέση!! Έχω πληγωθεί ανεπανόρθωτα!

Το πιο σημαντικό είναι ότι επέστρεψες και ολοκλήρωσες ένα απωθημένο ταξίδι που έμεινε στη μέση!! :clap:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εάν σε έπιανε το κλείσιμο του πλανήτη πχ λέμε τώρα, στη μέση της σαχάρας, μεταξύ 2 κρατών, και δεν υπήρχε τρόπος να επιστρέψεις στην Ελλάδα?
Δε θα 'θελα να περάσω ένα μήνα σε ξενοδοχείο του Κούσκο χωρίς να μπορώ να βγω έξω. Όσοι ήταν εκείνη την περίοδο σε Περού κι Εκουαδόρ έμπλεξαν πολύ άσχημα μέχρι να γίνει η πτήση του επαναπατρισμού. Καθόλου εύκολο δεν ήταν, πέρασε καιρός.
Το πιο σημαντικό είναι ότι επέστρεψες και ολοκλήρωσες ένα απωθημένο ταξίδι που έμεινε στη μέση!! :clap:
Αυτό μένει στην τελική! :)

varioAthens

Member
Να ρωτησω κατι που με ενδιαφερει -καλα γιατρος δεν εισαι αλλα κουβεντα να γινεται-: επειδη κατι που με αποτρεπει απο το Περου ειναι το υψομετρο, παιρνοντας χαπια 3 μερες πριν ησασταν ΟΚ; Λειτουργικοι; Επισης, τα χαπια αυτα ειναι και για παιδια;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
καλα γιατρος δεν εισαι αλλα κουβεντα να γινεται
Όχι δα!
Είμαι ο γιατρός της δίψας. :cool: :haha:

επειδη κατι που με αποτρεπει απο το Περου ειναι το υψομετρο, παιρνοντας χαπια 3 μερες πριν ησασταν ΟΚ;
Ωραίο πάτημα μου δίνεις, το αναλύω έτσι κι αλλιώς σε επόμενα κεφάλαια που ερχόμαστε σε επαφή με το υψόμετρο, κάτι που όπως είναι λογικό μας άγχωνε ιδιαίτερα κι εμάς.

Όπως γράφω και στην εισαγωγή, ρώτησα τους δύο γιατρούς του φόρουμ εδώ στη Θεσσαλονίκη, έβαλα και μια καλή φίλη φαρμακοποιό να ξεσκονίσει τα βιβλία της όσον αφορά το σκεύασμα και τις πιθανές επιπτώσεις/παρενέργειες του μιας και απ' όσο θυμάμαι συνίσταται για άλλο λόγο και το πήρα δίχως δισταγμό.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το υψόμετρο δεν είναι σίγουρο αν θα σε επηρεάσει, μιας και είναι κυρίως θέμα γενετικής προδιάθεσης, ωστόσο ο κύριος λόγος που προχωρήσαμε εν τέλει στη λήψη του φαρμάκου ήταν ο πολύ περιορισμένος χρόνος που δε μας έδινε την πολυτέλεια να πάμε στο «βλέποντας και κάνοντας». Δε θέλαμε με τίποτα να ρισκάρουμε πιθανές επιπτώσεις και να χάσουμε όχι μέρα, ούτε ώρα στις Άνδεις.

Έτσι ακολουθώντας τις οδηγίες για λήψη τρεις μέρες πριν (και μετά) την παρουσία μας σε μέρος με υψομετρική διαφορά ξεκινήσαμε την αγωγή, που δε ξέρω αν έπαιξε το ρόλο της, μια φορά πάντως μας άφησε ανεπηρέαστους απο ανεπιθύμητες καταστάσεις, αν εξαιρέσεις μόνο κάποια μουδιάσματα στα άκρα που μας βρήκαν μετά από λίγες ώρες στο Κούσκο, γεγονός αμελητέο σε σχέση με το τι μπορούσε να συμβεί. Δε ξέρω βέβαια αν αυτά ήταν αποτελέσματα της έκθεσης για ώρα σε υψόμετρο άνω των 3500 μέτρων ή παρενέργεια του σκευάσματος, η δουλειά όμως έγινε.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε μας κόστισε σε ανάσες/κόπο/κούραση, κάθε άλλο. Δεν είναι ίδιες οι συνθήκες όταν κινείσαι για λίγες μέρες σε τέτοιο ύψος όπως είναι λογικό, αλλά τουλάχιστον δεν είχαμε να σκεφτούμε κάτι πέρα απ' το να πηγαίνουμε συντηρητικά στις περιηγήσεις μας, εκτός απ' τις στιγμές που ξεχνιόμουν βέβαια και πήγαινα με τον κλασσικό ρυθμό ψηλού, κάτι που μετάνιωνα μετά από λίγο μιας και μου 'βαινε η γλώσσα. :haha:

Επισης, τα χαπια αυτα ειναι και για παιδια;
Αυτό δε μπορώ να το γνωρίζω. Το όνομα του φαρμάκου είναι «Ακεταζολαμίδη» και προφανώς θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες ανά ηλικία.

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ακριβώς, αυτό βέβαια είναι το λίγο παλαιότερο κουτί του φαρμάκου (το θυμάμαι γιατί το 'χα ξεκινήσει και το '20), σήμερα το βρίσκεις περίπου τέσσερα ευρώ

Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
??
  • Έχει κανείς γενέθλια;
  • Εγώ, απάντησα μαζί με κάποιους άλλους (για την ακρίβεια την περασμένη μέρα, έγινα 42 κυριολεκτικά στον αέρα).
Ήπια ένα, ξέχασα να κάνω πρόποση και με ξαναγέμισαν μέχρι που ο τύπος μ’ έδιωξε, με τον Νίκο να βρίζει γιατί δεν έκανα επίτηδες λάθος, αφήνοντας πάνω τον διπλανό μου (νομίζω Παναμέζος) μισών διαστάσεων τον οποίο τέντωσε!
Αν και πέρασαν κάποιοι μήνες σου εύχομαι χρόνια πολλά γεμάτα υγεία !!
Τώρα, τι κ αν έχασες: Αλλού θα κερδίσεις.
Περιμένω την συνέχεια...

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Αν και πέρασαν κάποιοι μήνες σου εύχομαι χρόνια πολλά γεμάτα υγεία !!
Τώρα, τι κ αν έχασες: Αλλού θα κερδίσεις.
Περιμένω την συνέχεια...
Να είσαι καλά, σ' ευχαριστώ πολύ. Όσο αυτά με βρίσκουν σε ταξίδι θα κερδίζω! :)
Έρχεται και η συνέχεια της ιστορίας, ακόμη δεν αρχίσαμε, στο ζέσταμα είμαστε.

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου
@psilos3 τις Γραμμές Νάσκα απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν τις τιμήσατε; Είναι κάτι που με προβληματίζει ιδιαίτερα για το επερχόμενο ανάλογο ταξίδι μου, κυρίως λόγω του περιορισμένου χρόνου. Βέβαια είδα μια φωτογραφία σου από ένα γεωγλυφικό, που υποθέτω ότι πρέπει να φαίνεται από το Παράκας;

Επισης, τα χαπια αυτα ειναι και για παιδια;
Την Acetazolamide (σε άλλη συσκευασία από αυτήν της παραπάνω φωτογραφίας) την έχω ήδη πάρει και δοκιμάσει, καθώς περιμένει στις αποσκευές το ταξίδι για τα ψηλά. Διαβάζοντας το φύλλο οδηγιών, βλέπω ότι γίνεται αναφορά στη δοσολογία για τα παιδιά, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι σκεύασμα που πρέπει να χορηγείται με ιατρική συνταγή.

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
@psilos3 τις Γραμμές Νάσκα απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν τις τιμήσατε; Είναι κάτι που με προβληματίζει ιδιαίτερα για το επερχόμενο ανάλογο ταξίδι μου, κυρίως λόγω του περιορισμένου χρόνου. Βέβαια είδα μια φωτογραφία σου από ένα γεωγλυφικό, που υποθέτω ότι πρέπει να φαίνεται από το Παράκας;
Δεν προλαβαίναμε με τίποτα δυστυχώς.
Πολλές ήταν οι φορές που κληθήκαμε να επιλέξουμε το Α ή το Β, σκεπτόμενοι ποιο ήταν λογικότερο να κάνουμε στα στενά χρονικά πλαίσια που υπήρχαν στη διάθεση μας. Αυτό συνέβη και πριν, κατά τον καταρτισμό δηλαδή του προγράμματος που έπρεπε να έχουμε έτοιμο, συνέβη και κατά τη διάρκεια της εκδρομής όταν καταλάβαμε τους χρόνους και τις αποστάσεις, ειδικά στις Άνδεις. Ήταν κάτι που δε μπορούσαμε να αποφύγουμε και το γνωρίζαμε.

Όσον αφορά το γεωγλυφικό που λες, ήταν ορατό από το Παράκας κατά τη διάρκεια της πλεύσης προς τα νησιά, δεν είναι κάτι που το βλέπεις από αέρος. Φαντάζομαι έχοντας πλέον αυτό ως παράδειγμα πόσο εντυπωσιακές θα ήταν οι γραμμές της Νάσκα...

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα