Katerina str
New Member
με ποια εταιρεία κανατε την κρουαζιερα?Αίγυπτος δεν είναι μόνο οι Πυραμίδες. Οποιοδήποτε ταξίδι χωρίς Καρνάκ, Λούξορ, Κοιλάδα Βασιλέων, κλπ. είναι μάλλον ελλιπές.
Αντιγράφω και επικολλώ παλιότερο σχόλιό μου για την κρουαζιέρα στον Νείλο, που απαντά νομίζω στους ενδοιασμούς σου:
"Έχω κάνει την κρουαζιέρα στον Νείλο, η οποία μάλιστα άλλαξε και την άποψή μου για τις κρουαζιέρες γενικότερα. Μέχρι τότε μάλλον τις «σνόμπαρα» γιατί τις είχα συνδέσει με το αραλίκι σε μια σεζλόνγκ και την αποχαύνωση στο ωραίο κατά τα άλλα βαθύ μπλε, ενώ προσωπικά προτιμώ τα ταξίδια μου να μην είναι αναψυχής και ξεκούρασης, αλλά συνεχούς κίνησης και περιήγησης, γεμάτα εμπειρίες, νέους τόπους, εικόνες, βιώματα.
Η κρουαζιέρα στον Νείλο μού προσέφερε όλα τα παραπάνω γιατί σε κάθε στάση του ποταμόπλοιου (Ασουάν, Κομόμπο, Έντφου, Έσνα, Λούξορ) μπορούσα να δω στοιχεία από τη νέα Αίγυπτο (π.χ. φράγμα Ασουάν, παρόχθιες πόλεις με τα παζάρια τους), λαούς (π.χ. Νούβιοι) και γραφικά στοιχεία (π.χ. παραδοσιακά χωριά, σπίτια), καθώς επίσης να γευτώ τις εμπειρίες από την πλεύση με μια φελούκα ή την περιήγηση με καμήλες στην έρημο. Και βέβαια είχα τη δυνατότητα να εντρυφήσω στον διαφορετικής περιόδου από αυτόν των Πυραμίδων αρχαίο Αιγυπτιακό πολιτισμό μέσα από τα μνημεία του (επιβλητικοί ναοί παντού, η μοναδική κοιλάδα των βασιλέων, ναός και οβελίσκοι της Χατσεψούτ, κολοσσοί του Μέµνονα, Καρνάκ, Λούξορ, κλπ.).
Και μαζί με όλα τα προηγούμενα υπήρχε και το στοιχείο της κρουαζιέρας με ποταμόπλοιο σε δωμάτια που ήταν ισάξια με 5στερου ξενοδοχείου και μπαλκονάκι με θέα στις όχθες του Νείλου (ή ακόμα στη νήσο Ελεφάντινη, στο πασίγνωστο ξενοδοχείο της Αγκάθα Κρίστι, στα πανέμορφα δειλινά, κλπ.), καθώς και πλήρη διατροφή με μοναδικά εδέσματα και πρωτόγνωρες γεύσεις. Όλα αυτά με έκαναν να αγαπήσω την κρουαζιέρα στον Νείλο και να τη συστήνω ανεπιφύλακτα."