• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί greeklish ...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Eίναι όρος του φόρουμ απαράβατος... αλλιώς ο fitziano καραδοκεί για edits!

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Το είδα χτες πολύ ωραίο το μήνυμα τους, εδώ βέβαια στο τράβελ στόρι το εφαρμόζουν από πολύ νωρίτερα. Έχω να πω πως στο fb έγραφα παλιότερα με greeklish και μετά το τράβελ γράφω πια ελληνικά. Οπότε κάθε παρακίνηση από οπουδήποτε είναι καλή και μεταδοτική. Σαν το χαμόγελο ένα πράμα. :p

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Eλεος, ακόμα και μηνύματα σε κινητό έχω παραλάβει σε greeklish...

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Απαράδεκτες για μένα και απόλυτα κατακριτέες οι διαφημίσεις στο δρόμο και την τηλεόραση σε greeklish. Υποτιμούν όχι μόνο τη νοημοσύνη μας, αλλά και τη δύναμη της γραπτής γλώσσας και τους κανόνες του σωστού μάρκετινγκ. Αν και είμαι νέος και θεωρητικά ανήκω στη "γενιά των greeklish", είμαι πολέμιος της πρακτικής τα τελευταία 2 χρόνια. Κάποτε τα χρησιμοποιούσα στο ίντερνετ, αλλά βλέποντας πόσο κακό κάνουν στην ορθογραφία των νέων παιδιών, όχι απλά τα έκοψα, αλλά έχω άπειρες φορές κάνει συστάσεις σε φίλους κλπ να μη μου γράφουν ογκώδη μηνύματα σε greeklish, γιατί απλά αδυνατώ πλέον να τα διαβάσω! Σε μερικούς έχει πιάσει η φοβέρα :haha:

AERIKO

Member
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία ,Γαλ. Πολυνησία
Η τελειότερη τεχνολογία μετατροπής από Greeklish σε Ελληνικά ...

Απαλλαγείτε από τα Greeklish μια για πάντα!

Τώρα μπορείτε μέσα από αυτήν την σελίδα να μετατρέψετε όλα τα κείμενά σας από Greeklish σε σωστά Ελληνικά με μία μόνο κίνηση. Απλά αντιγράψτε το κείμενο που θέλετε στο παραπάνω κουτί και επιλέξτε την μετατροπή που επιθυμείτε. Γρήγορα, απλά και αποτελεσματικά!
Ενσωματώστε την τεχνολογία Greeklish to Greek δωρεάν στις σελίδες σας!

Μπορείτε πλέον μέσα από μία δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία να ενσωματώσετε την τεχνολογία μετατροπής από Greeklish σε Ελληνικά στον ιστότοπό σας εντελώς δωρεάν!
Μάθετε περισσότερα για την διαδικτυακή υπηρεσία Greeklish to Greek by innoetics.
Greeklish to Greek - by innoetics :: Δωρεάν Υπηρεσία
.

liopyr

Member
Μήνυμα travelstories για την γλώσσα μας:

Χρησιμοποιείτε πεζούς χαρακτήρες στους τίτλους των θεμάτων που ανοίγετε.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Σύμφωνα με το άρθρο V Παράγραφος 4

Απαγορεύονται τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ, στον τίτλο του μηνύματος αλλά και στο περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες. Eκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το post με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.

http://www.travelstories.gr/rules.php

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Η τελειότερη τεχνολογία μετατροπής από Greeklish σε Ελληνικά ... Απαλλαγείτε από τα Greeklish μια για πάντα!
Έλεος!!! Τι άλλο θα δουν τα μάτια μου. Μήπως να το βάλουμε σε λίγο και στο google translate. Λες και είναι ξένη γλώσσα

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Έλεος!!! Τι άλλο θα δουν τα μάτια μου. Μήπως να το βάλουμε σε λίγο και στο google translate. Λες και είναι ξένη γλώσσα
Μη το καταδικάζεις, είναι χρήσιμο αν πχ βρίσκεσαι στο εξωτερικό και θέλεις να γράψεις στο φόρουμ ;)

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Μη το καταδικάζεις, είναι χρήσιμο αν πχ βρίσκεσαι στο εξωτερικό και θέλεις να γράψεις στο φόρουμ ;)
Μόνο σε τέτοια περίπτωση αλλά μπες λίγο και σε άλλα blogs ή forum, έχουν κατακλειστεί πλέον από greeklish

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic