• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί greeklish ...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Σε καταγγέλω!!! Δεν έχω τίποτα αυθαίρετο και για όλα τα κτίσματα που υπάρχουν στην κατοχή μου, έχω βγάλει νομιμότατες άδειες απο την Πολεοδομία.
Θα τα πούμε στα Δικαστήρια.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εγώ λέω μπούρδες. Εσένα η θέση σου ποια είναι πάνω σε αυτό ;;;
Εχω πάρει θέση λέγοντας ότι προτιμώ τη χρήση του ελληνικού αλφαβήτου αντί για τα greeklish.
Εσύ τι υποστηρίζεις ; Μάλλον μόνο μιλάς μιλάς μιλάς πάλι χωρίς νόημα.
Νομίζω έχω απαντήσει ξεκάθαρα. Δε φταίω εγώ που, παρότι έχετε σε σύγχυση πολύ βασικά πράγματα (π.χ. τη διαφορά μεταξύ γλώσσας (Γλώσσα - Βικιπαίδεια) και συστήματος γραφής (Σύστημα γραφής - Βικιπαίδεια), βγαίνετε και γράφετε ό,τι να ναι και σας διαβάζει κι ο κόσμος.

Η Ελληνική γλώσσα είναι η Ελληνική γλώσσα. Προσωπικά προτιμώ να τη γράφω στο Ελληνικό αλφάβητο, όταν γράφω δημοσίως. Όταν γράφω ιδιωτικά (π.χ. σε ένα e-mail, σε ένα πμ κλπ) και προς κάποιον που δεν έχει πρόβλημα να διαβάσει αυτό που του γράφω όπως να 'ναι, πολύ απλά δεν προσέχω αν γράφω σε Ελληνικά, Greeklish ή οτιδήποτε, και ενίοτε δεν κάνω τον κόπο να γυρίσω το πληκτρολόγιο. Από το 1992 ως και το 1997 έγραφα στο internet σχεδόν αποκλειστικά σε greeklish - αλλά τότε τα πράγματα ήταν πολύ πολύ διαφορετικά (και άγνωστα στους περισσότερους από εσάς). Εν κατακλείδι, τα Greeklish δε μου αρέσουν, αλλά δε με χαλάνε κιόλας.

Και τώρα που εξήγησα τι κάνω ΕΓΩ, να μπω στο θέμα: Δεν έχει καμμία σημασία τι αρέσει σε μένα. Το ερώτημα εδώ είναι αν η χρήση των Greeklish είναι κοινωνικό πρόβλημα. Κι αν, το όποιο κοινωνικό πρόβλημα μπορεί να λυθεί με μεθόδους απαγόρευσης, νουθεσιών του Ράδιο Αρβύλα κλπ (προφανώς και όχι, αφού τόσα χρόνια η ελληνική πολιτεία έτσι αντιμετωπίζει το "πρόβλημα", με εμφανή αποτελέσματα).

Από κει και πέρα, τα greeklish έχουν φτάσει στο σημείο να είναι ένα ακόμα σύμπλεγμα από συστήματα γραφής της Ελληνικής γλώσσας. Ένα πλέγμα από παρόμοιους πλην διαφορετικούς μεταξύ τους τρόπους γραφής. Που "τσουβαλιάζοντας" τους όλους μαζί στα "greeklish" φτιάχνουμε ένα τόσο πολύ γενικό τρόπο γραφής της γλώσσας, που δεν μπορεί καν να έχει κανόνες ορθογραφίας. Πολλοί λοιπόν, νέοι κατά κύριο λόγο, προτιμούν να γράφουν στα greeklish ακριβώς γι αυτό: επειδή δεν έχει κανόνες, και επομένως είναι πιο εύκολος τρόπος γραφής για τους ίδιους. Αυξημένη εντροπία και Β' θερμοδυναμικός νόμος, για όποιον τα θυμάται.

Τα κατάλαβες τώρα ή να στα κάνω ακόμα πιο λιανά?

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Πάλι είσαι εκτός θέματος. Και μη μου λες εμένα προσωπικά οτι συγχέω τη γλώσσα και τη γραφή γιατί απλά δε την συγχέω και ούτε με τα γραφόμενα μου έδειξα κάτι τέτοιο. Εχω κάνει 2 εξάμηνα γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο και δε μιλάω στα κουτουρού.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πάλι είσαι εκτός θέματος. Και μη μου λες εμένα προσωπικά οτι συγχέω τη γλώσσα και τη γραφή γιατί απλά δε την συγχέω και ούτε με τα γραφόμενα μου έδειξα κάτι τέτοιο. Εχω κάνει 2 εξάμηνα γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο και δε μιλάω στα κουτουρού.
Τον καημένο τον καθηγητή, στράφι πήγαν οι κόποι του....

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Πιστευω οτι σωστη προσεγγιση του θεματος εχει η φενια. ειναι προφανες οτι χρησιμοποιησε την λεξη κωδικοποιηση εννοωντας αντικατασταση.
Είναι εξίσου λάθος και έτσι. Δεν υπάρχει μονοσήμαντη "κωδικοποίηση", "αντικατάσταση" η άλλος κανόνας μετασχηματισμού της γραφής.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Το συγκεκριμένο θέμα το γνωρίζω.
Ολως τυχαίως συμβαίνει να ξέρεις ΟΛΑ τα θέματα, να επιχειρηματολογείς λέγοντας σε όλους ότι λένε μπούρδες, να ειρωνεύεσαι και να υποτιμάς κόσμο.
Αλήθεια , έχεις παραδεχτεί ποτε κάποιο λάθος σου;
Η είσαι αλάθητος μαζί με τον πάπα και τον Τσακ Νορις;

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Υπάρχει κανένα θέμα στο οποίο μπορείτε να συζητήσετε πολιτισμένα χωρίς να τη λέτε συνέχεια ο ένας στον άλλον;

:spam:

Topic locked.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378