• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί greeklish ...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Taver, διαβαζω και ξαναδιαβαζω τα 3 συναπτα posts σου και δε βγαζω νόημα, οπότε μήπως εσύ γράφεις μπούρδες; Προσωπικά δε μίλησα για δομημένους κανόνες greeklish , οπότε πριν βιαστείς να βάλεις ταμπέλα στα λεγόμενά σου, έλεγξε πρώτα αν αυτά που λες έχει βάση ειρμό και επιχειρηματολογία.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Taver, διαβαζω και ξαναδιαβαζω τα 3 συναπτα posts σου και δε βγαζω νόημα, οπότε μήπως εσύ γράφεις μπούρδες; Προσωπικά δε μίλησα για δομημένους κανόνες greeklish , οπότε πριν βιαστείς να βάλεις ταμπέλα στα λεγόμενά σου, έλεγξε πρώτα αν αυτά που λες έχει βάση ειρμό και επιχειρηματολογία.
Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που δεν κατάλαβες....
Γράφεις ξεκάθαρα:
Αγαπητέ μου , μιλάς για την ορθή γραφή των greeklish, δηλαδή για την κωδικοποίηση του κάθε ελληνικού γράμματος με το αντίστοιχο λατινικό.
Έτσι λχ έχουμε : α, β, γ, δ, ε, ζ , η , θ , ι , κοκ τα οποια μετατρέπονται σε :
a, b, g, d, e, z , h , th , i
Σωστά;

Ε, λοιπόν αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ. Άλλος γράφει π.χ. το 'θ' ως 'th' κι άλλος το γράφει '8'. Άλλος γράφει το 'ω' ως 'w', άλλος ως 'o', και άλλος ως 'v' (λόγω πληκτρολογίου). Και μην κρίνεις από τους φίλους σου, που μπορεί μεταξύ σας να έχετε καταλήξει πάνω κάτω σε ένα τρόπο γραφής. Τόσα χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μου.... Η βάση του συλλογισμού σου λοιπόν, αυτοί οι δομημένοι κανόνες που εσύ βάφτισες "κωδικοποίηση", απλούστατα δεν υπάρχει. Και επομένως ο υπόλοιπος συλλογισμός είναι μπούρδες.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που δεν κατάλαβες....
Γράφεις ξεκάθαρα:
Αγαπητέ μου , μιλάς για την ορθή γραφή των greeklish, δηλαδή για την κωδικοποίηση του κάθε ελληνικού γράμματος με το αντίστοιχο λατινικό.
Έτσι λχ έχουμε : α, β, γ, δ, ε, ζ , η , θ , ι , κοκ τα οποια μετατρέπονται σε :
a, b, g, d, e, z , h , th , i
Σωστά;

Ε, λοιπόν αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ. Άλλος γράφει π.χ. το 'θ' ως 'th' κι άλλος το γράφει '8'. Άλλος γράφει το 'ω' ως 'w', άλλος ως 'o', και άλλος ως 'v' (λόγω πληκτρολογίου). Και μην κρίνεις από τους φίλους σου, που μπορεί μεταξύ σας να έχετε καταλήξει πάνω κάτω σε ένα τρόπο γραφής. Τόσα χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μου.... Η βάση του συλλογισμού σου λοιπόν, αυτοί οι δομημένοι κανόνες που εσύ βάφτισες "κωδικοποίηση", απλούστατα δεν υπάρχει. Και επομένως ο υπόλοιπος συλλογισμός είναι μπούρδες.
Εγώ λέω μπούρδες. Εσένα η θέση σου ποια είναι πάνω σε αυτό ;;;
Εχω πάρει θέση λέγοντας ότι προτιμώ τη χρήση του ελληνικού αλφαβήτου αντί για τα greeklish.
Εσύ τι υποστηρίζεις ; Μάλλον μόνο μιλάς μιλάς μιλάς πάλι χωρίς νόημα.

σαιτας

Member
Πιστευω οτι σωστη προσεγγιση του θεματος εχει η φενια. ειναι προφανες οτι χρησιμοποιησε την λεξη κωδικοποιηση εννοωντας αντικατασταση.
Τα greeklish σιγουρα ειναι κωδικας επικοινωνιας των νεων. πριν κατι χρονια χρησιμοποιουσαν τις λεξεις αναποδογυριζοντας τις συλλαβες δηλαδη αντι για μαλακας ελεγαν λακαμας κ.λ.π.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Πιστευω οτι σωστη προσεγγιση του θεματος εχει η φενια. ειναι προφανες οτι χρησιμοποιησε την λεξη κωδικοποιηση εννοωντας αντικατασταση.
Τα greeklish σιγουρα ειναι κωδικας επικοινωνιας των νεων. πριν κατι χρονια χρησιμοποιουσαν τις λεξεις αναποδογυριζοντας τις συλλαβες δηλαδη αντι για μαλακας ελεγαν λακαμας κ.λ.π.
Εχω συγκλονιστεί που συμφωνείς μαζί μου :bleh:
Και όντως έτσι το έθεσα .
Θεωρώ τον αγαπητό φίλο Ταβερ οφ τόπικ .

amsterdam

Member
Δράττομαι της ευκαιρίας να δώσω συγχαρητήρια στην Φένια για την τιτάνια προσπάθεια που έκανε και βάζει πλέον τόνους στις λέξεις...:clap::bleh:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Δράττομαι της ευκαιρίας να δώσω συγχαρητήρια στην Φένια για την τιτάνια προσπάθεια που έκανε και βάζει πλέον τόνους στις λέξεις...:clap::bleh:
κοκκινίζω ;)
Είχες απόλυτο δίκαιο για την εμμονή σου με τους τόνους .

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αδερφια μη μαλώνετε.
Η διαμάχη στο αν τα γκρικλις είναι ή δεν είναι Ελληνικά, θα δωθεί με την απάντηση του κάτωθι ερωτήματος

Χαλό, χαου αρ γιου?
Τι έγραψα? Ελληνικά ή Αγγλικά? (χι χι χι)

pigi_dikaiou

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Καλοι οι τονοι αλλα αν ειχε και πνευματα.........

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αδερφια μη μαλώνετε.
Η διαμάχη στο αν τα γκρικλις είναι ή δεν είναι Ελληνικά, θα δωθεί με την απάντηση του κάτωθι ερωτήματος

Χαλό, χαου αρ γιου?
Τι έγραψα? Ελληνικά ή Αγγλικά? (χι χι χι)
Αγγλική γλώσσα σε Ελληνικό αλφάβητο (με το δικό σου αυθαίρετο τρόπο αντιστοίχισης).

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios