Samion
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Παλέρμο
μην τα λες δημόσια αυτά γιατί έχουν πάει πολλοί..και θα πέσει κράξιμο..και στην Πορτογαλία, και στην Πορτογαλία!
μην τα λες δημόσια αυτά γιατί έχουν πάει πολλοί..και θα πέσει κράξιμο..και στην Πορτογαλία, και στην Πορτογαλία!
Το θεμα δεν ειναι να παραδεχτω εγω το λαθος μου, αλλα να βελτιωθουν οι Ρωμαιοι εστιατορες. Κακες επιλογες μπορει να εκανα και να υπαρχουν και 10-20 μαγαζια στη Ρωμη που αξιζουν, δε λεω. Τα υπολοιπα ομως, παραμενουν κατω του μετριου.έχει να κάνει με τον εγωισμό σου. κανείς δεν είναι αλάνθαστος. αντί να παραδεχτείς ότι δεν ήξερες ούτε τι ούτε πού να φας αερολογείς. κανείς δεν γεννήθηκε αλάνθαστος. όλοι μας κάνουμε λάθη. και εσύ το ίδιο. wellcome to the club. θα μεγαλώσεις, θα ανεβεί η χοληστερίνη σου από τα fish and chips και θα μάθεις τι θα πει καλό φαγητό και πώς τρώνε σωστά. ως τότε κράτα σημειώσεις.
Traveller μαλλον πηγα σε αλλη Ρωμη απο αυτη που πηγαινεις εσυ... και σε αλλο Παρισι φυσικα απο αυτο πηγαινεις εσυ. Εγω δεν εχω λεφτα για να τρωω με 80-100 ευρω το ατομο. Αν τα ειχα και πηγαινε σε τετοια μαγαζια ισως να ελεγα αυτα που λετε εσεις.Ρε συ, είσαι σίγουρος πως πήγες στη Ρώμη?
Είπαμε να λέμε που και που καμιά λαλακία να περνάει η ώρα αλλά εσύ πια...
Άνευ πλάκας Γαλλία και Ιταλία μονομαχούν μέχρις εσχάτων για την πρωτιά σε θέματα εστίασης... είναι πραγματικά εξαιρετικά δύσκολο αν έχεις μια στοιχειώδη πείρα στην αναζήτηση εστιατορίων να φας άσχημα σε αυτές τις δύο χώρες...
εσένα σου λέει δηλ?Και μια αναφορα (δεν ξερω αν σου λεει κατι) : Αν ετρωγαν καλο φαγητο στην πατριδα τους, θα ειχαν τον ιδιο ενθουσιασμο;
H πρότασή σου είναι λάθος εξ ορισμού... είναι αδύνατον στο χωριό σου να υπάρχουν 5-6 εστιατόρια-ταβέρνες που να προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό μια που όλα κι όλα τα Ελληνικά εστιατόρια που προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό είναι 10 άντε 15... εκτός αν εννοείς εξαιρετικό φαγητό τις χασαποταβέρνες που σαν σπεσιαλιτέ έχουν παϊδάκια και σπαλομπριζόλες... τέτοιες ταβέρνες όντως υπάρχουν πολλές στην Ελλάδα, αλλά οι συγκρίσεις της σπαλομπριζόλας με τα Ιταλικά εδέσματα αποτελούν ύβρη... είναι φανερό tripakias ότι βλέπουμε το θέμα εστίασης από διαφορετική οπτική γωνία...Και μια αναφορα (δεν ξερω αν σου λεει κατι) : Στο χωριο μου υπαρχουν περιπου 20 (ισως και παραπανω) εστιατορια και ταβερνες. Τα περισσοτερα απο αυτα προσφερουν απο καλο φαγητο εως εξαιρετικο, εκτος απο 3 που το φαγητο τους ειναι μετριο και μερικες φορες κακο.
Και γιατί όχι? Ας πει τη γνώμη του ο καθένας απ' αυτούς τους πολλούς, ας ανοίξει και νέο θέμα, να πεις κι εσύ τη γνώμη σου, να πω κι εγώ τη δική μου, να δώσουμε παραδείγματα, να πληροφορηθούν αυτοί που πρόκειται να πάνε. Αυτός δεν είναι και ο σκοπός του φόρουμ?μην τα λες δημόσια αυτά γιατί έχουν πάει πολλοί..και θα πέσει κράξιμο..
Νταξ, το εξαιρετικο ειναι υπερβολη... πες πολυ καλο. Σπαλομπριζολες και παιδακια αν και θα βρεις να φας στο χωριο μου δεν ειναι αυτο που προτιμουν οι πελατες... Να 'σαι στη θαλασσα και να τρως κρεας αντι για ψαρι δεν ειναι και ο,τι καλυτερο...H πρότασή σου είναι λάθος εξ ορισμού... είναι αδύνατον στο χωριό σου να υπάρχουν 5-6 εστιατόρια-ταβέρνες που να προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό μια που όλα κι όλα τα Ελληνικά εστιατόρια που προσφέρουν εξαιρετικό φαγητό είναι 10 άντε 15... εκτός αν εννοείς εξαιρετικό φαγητό τις χασαποταβέρνες που σαν σπεσιαλιτέ έχουν παϊδάκια και σπαλομπριζόλες... τέτοιες ταβέρνες όντως υπάρχουν πολλές στην Ελλάδα, αλλά οι συγκρίσεις της σπαλομπριζόλας με τα Ιταλικά εδέσματα αποτελούν ύβρη...
I couldn't agree more...είναι φανερό tripakias ότι βλέπουμε το θέμα εστίασης από διαφορετική οπτική γωνία...
Μάλλον είσαι εκτός πραγματικότητας... τα εστιατόρια που έχω προτείνει σε Ρώμη και Παρίσι εκτός εξαιρέσεων κοστίζουν 25 με 30 ευρώ το κεφάλι, τιμές δηλαδή που συναντάς στην μεγάλη πλειοψηφία των Αθηναϊκών εστιατορίων... επίσης, στην πρόσφατη ταξιδιωτική υπερπαραγωγή μου στην ιερή Γαλλική ύπαιθρο σε πληροφορώ πως έτρωγα υπέροχα με 12 έως 22 ευρώ πρώτο, κυρίως και επιδόρπιο... μην προσπαθείτε να κρύψετε την γύμνια της Ελληνικής εστίασης πίσω από μυθεύματα υπέρογκου κόστους...Traveller μαλλον πηγα σε αλλη Ρωμη απο αυτη που πηγαινεις εσυ... και σε αλλο Παρισι φυσικα απο αυτο πηγαινεις εσυ. Εγω δεν εχω λεφτα για να τρωω με 80-100 ευρω το ατομο. Αν τα ειχα και πηγαινε σε τετοια μαγαζια ισως να ελεγα αυτα που λετε εσεις.
Αλλα μην πατε να μας παλαβωσετε λεγοντας πως τα λαικα μαγαζια της Ρωμης και του Παρισιου ειναι τα καλυτερα. Οχι μονο δεν ειναι τα καλυτερα, δεν ειναι ουτε καν καλα...
Το πολύ καλό δηλαδή πως το εννοείς? Το να φας ένα καλοψημένο ψάρι σε ένα ψαροχώρι δεν είναι δα και κανένα σπουδαίο κατόρθωμα... τα Ελληνικά ψάρια είναι εξορισμού πολύ νόστιμα και ένας τεχνίτης ψήστης μπορεί εύκολα να τα αναδείξει ακόμη περισσότερο... αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει δημιουργικό μαγείρεμα... αν πας στην Βενετία, την Νάπολη ή το Μπορντό και δοκιμάσεις μαγειρεμένο ψάρι και θαλασσινά με χίλιους δυο τρόπους, θα αναθεωρήσεις την άποψή σου περί καλού και δημιουργικού φαγητού...Σπαλομπριζολες και παιδακια αν και θα βρεις να φας στο χωριο μου δεν ειναι αυτο που προτιμουν οι πελατες... Να 'σαι στη θαλασσα και να τρως κρεας αντι για ψαρι δεν ειναι και ο,τι καλυτερο...
Διαφωνω σχεδον σε ολα... (μιλησα για Ρωμη και Παρισι και οχι για τα αλλα μερη Ιταλιας και Γαλλιας).............................
Δεν ειπα οτι ξερω καλυτερα, ουτε προσπαθω να αποδειξω αυτο... αλλα μια αποψη την εχω. Κι αν στη Ρωμη εκανα κακιες επιλογες στη μια και μοναδικη φορα που πηγα. Στο Παρισι που εχω παει καμποσες φορες (με εχουν παει ντοπιοι) και σε καλα μαγαζια, δεν μπορω να πω οτι τα φαγητα τους με ευχαριστουν. Καθε φορα παιρνω κατι διαφορετικο μπας και πετυχω κατι της προκοπης. Τα ιδια φαγητα η συμπεθερα τα μαγειρευει καταπληκτικα!