• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Περί φαγητού στην Ευρώπη

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Να θυμίσω κάτι αίσχη σε πορτογαλικό εστιατόριο στο Macau ?
Τι λες βρε κι εσύ τώρα? Τι σχέση έχουν οι μεζέδες (οποιουδήποτε) τσιπουράδικου στο Βόλο με αυτούς ενός ελληνικού εστιατορίου στις Βρυξέλλες? Ή (σχεδόν όλα) τα ινδικά εστιατόρια του Λονδίνου με οποιοδήποτε στη mother India?

Αλλά, ακόμη κι έτσι να ήταν (που δεν διαφωνώ για τη συγκεκριμένη περίπτωση - πώς θα μπορούσα, άλλωστε? ), νομίζω ότι μιλάμε γενικά και όχι για μεμονωμένη περίπτωση (κι οι περιπτώσεις που ανέφερα εγώ πιο πάνω μεμονωμένες είναι, ασφαλώς, αλλά τουλάχιστον είναι καλές! :) )

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Καταρχήν το Macau συντάσσεται με αμαρτωλό... συνεπώς μιλάμε για "Αμαρτωλό Macau"... όταν λοιπόν πας στο αμαρτωλό Macau μοιραία θα κάνεις αμαρτωλά γεύματα...
Η συγκεκριμένη λοιπόν εκδρομή ναι, ήταν μια αμαρτωλή γευστική υπερπαραγωγή που τα είχε όλα... επισκέψεις σε ειδικά για μη υψοφοβικούς μπαρ, κινέζικα ταχυφαγεία πάτους, παγωτά σε λαμπερά καζίνο και φυσικά κτηνωδίες σε Πορτογαλικά εστιατόρια...
Αγαπάμε αμαρτωλό ΜACAU...
ε πες τα ντε! γράψε και μια ιστορία να τα μάθει ο κόσμος!
Τι λες βρε κι εσύ τώρα? Τι σχέση έχουν οι μεζέδες (οποιουδήποτε) τσιπουράδικου στο Βόλο με αυτούς ενός ελληνικού εστιατορίου στις Βρυξέλλες?
πάντως δεν λένε, χωρίς να είμαι ειδήμων, ότι η αναγέννηση της ελληνικής κουζίνας έχει ξεκινήσει από τη ΝΥ? δεν είναι απαραίτητο όταν κοιμάται η μαμα πατρίδα να κοιμάται και η διασπορά..μπορεί δηλ να είναι καλύτεροι οι μεζέδες έξω..

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
@capobomba: Στο Λαύριο πού τρως καλά? (η ερώτηση είναι σοβαρή. Είδα στο προφίλ σου ότι εκεί μένεις.)

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Δηλαδή στην Ινδία, είναι καλύτερο το φαγητό απ ότι σε ένα Ινδικό στην Αγγλία?
Ερώτηση κάνω, αν έχει κάποιος πληροφόρηση
Το "καλύτερο" είναι καθαρά υποκειμενικό - όπως σωστά εχει λεχθεί (μιλάω για τη γεύση και όχι για τους λοιπούς παράγοντες που σχετίζονται με την εστίαση, βλέπε: καθαριότητα, σέρβις, κλπ.). Το σωστό επίθετο είναι "διαφορετικό". Πολύ πιο έντονες οι γεύσεις (το σημαντικότερο) και - πιθανότατα - διαφορετική ποιότητα πρωτογενών υλικών. Όπως επίσης διαφορετικά είναι και τα ινδικά της Αθήνας από εκείνα (και καλύτερα) του Λονδίνου. Σε κάθε χώρα (δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ξέρω από επιχειρηματικής πλευράς, σίγουρα όμως δυστυχώς από γευστικής) οι "εκδοχές" του πιάτου προσαρμόζονται ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις του ευρύτερου κοινού της.

capobomba

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Αγαπητή Άννυ, δεν ασχολούμαι με το άθλημα του "τρώω καλά".

Μου είναι αδιάφορο.

Επιφυλάσσομαι λοιπόν να προτείνω το οτιδήποτε εμπίπτει σε προσωπικά γούστα.

Αν παρόλα αυτά, θέλεις να εμπιστευτείς τη δική μου γνώμη, ευχαρίστως να σου πω που συχνάζω :D

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Αγαπητή Άννυ, δεν ασχολούμαι με το άθλημα του "τρώω καλά".

Μου είναι αδιάφορο.

Επιφυλάσσομαι λοιπόν να προτείνω το οτιδήποτε εμπίπτει σε προσωπικά γούστα.

Αν παρόλα αυτά, θέλεις να εμπιστευτείς τη δική μου γνώμη, ευχαρίστως να σου πω που συχνάζω :D

Όταν λέω "τρως καλά", εννοώ ποιά φαγάδικα θεωρείς (εσύ) ότι αξίζουν στο Λαύριο και αυτά προτιμάς ως ντόπιος.

capobomba

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Δεν είμαι ντόπιος, απλά μένω εκεί

Θα σου απαντήσω ωστόσο, που πηγαίνω εγώ

Σε μια ταβέρνα που λέγεται Θέατρο Γεύσεων (θαλασσινά κυρίως) για συνηθισμένες καταστάσεις. Πριν μπεις στο Λαύριο, αριστερά, στο δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Και για "σπέσιαλ" βραδιές (λόγω κόστους) σε ένα ιταλικό όπισθεν του Δημαρχείου, που λέγεται Da Vittorio

Σε αυτά πηγαίνουμε όταν πρόκειται να φάμε έξω. Δεν έχω δοκιμάσει αλλού, άρα δεν ξέρω

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου

Θα σου απαντήσω ωστόσο, που πηγαίνω εγώ

Σε μια ταβέρνα που λέγεται Θέατρο Γεύσεων (θαλασσινά κυρίως) για συνηθισμένες καταστάσεις. Πριν μπεις στο Λαύριο, αριστερά, στο δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Και για "σπέσιαλ" βραδιές (λόγω κόστους) σε ένα ιταλικό όπισθεν του Δημαρχείου, που λέγεται Da Vittorio

Σε αυτά πηγαίνουμε όταν πρόκειται να φάμε έξω. Δεν έχω δοκιμάσει αλλού, άρα δεν ξέρω
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. ;)

Το ιταλικό το έχω δει, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Στο άλλο πηγαίνω συχνά το χειμώνα για μύδια με σκόρδο κόλαση, και όχι μόνο. (καλοκαίρι δε βολεύει ο χώρος).
Δοκίμασε και την "κουμπάρα". Δεν είναι καθόλου κακή.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Με το τσιγκελι στα βγαζουμε...

ΥΓ Βρε οταν σε ρωταμε κατι δεν κανουμε ανακριση, μη φοβασαι να απαντησεις. Εδω χιλιες δυο βλακειες γραφει ο καθενας καθημερινα (με πρωτο εμενα).

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ειπαμε ξανα ειναι νεο το μελος και δεν εχει καταλαβει το παρανοικο μας στυλ.
Αυτο το πρωτο εστιατοριο που λες στο Λαυριο δεν ηταν παλια καποιου που ειχε και ενα δευτερο στο λιμανι?

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Αυτο το πρωτο εστιατοριο που λες στο Λαυριο δεν ηταν παλια καποιου που ειχε και ενα δευτερο στο λιμανι?
Δε νομίζω. Αυτό στο λιμάνι (αν λέμε το ίδιο) είχε άθλιο φαγητό.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα