maltakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Όπου λάχει
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού
Εξάλλου αποτελεί και χαρακτηριστικό ψέμα το οποίο χρησιμοποιούν όσοι ενοχλούνται από τον Τσίπρα.Τάβερ, αντιλαμβάνεσαι νομίζω πως οι εκφράσεις τύπου "δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του" δεν συνιστούν επιχείρημα υψηλού επιπέδου.
Στο αναφέρω απλά επειδή δείχνεις επιλεκτικά ενοχλημένος από την κουβέντα.
Επιχειρηματα που σαν στοχο εχουν τη χρηματιστηριακη αγορα, τις μεγαλες επιχειρησεις και τα συμφεροντα του κεφαλαιου. Τι σχολιο να κανω; Να λυπηθω μεγαλοβιομηχανους και εφοπλιστες; Που ειναι ο απλος ανθρωπος. Που ειναι οι κοινωνικες παροχες, που ειναι η στηριξη στον απορο στα επιχειρηματα σας. Επιχειρηματα που βλεπουν μονο με το δεξι ματι που κοιτα στη γωνια που καθονται οι πλουσιοι.Αυτό κατάλαβες από όλα τα παραπάνω? Ότι αναπαράγουμε την καταστροφολογία? Έχουν παρατεθεί μια σειρά από επιχειρήματα. Τόσο από τα άρθρα που παρατίθενται, όσο κι από μας. Θα κάνεις κάποιο σχόλιο? Θα τα αποκυρρήξεις απλώς επειδή αποκυρρήσεις το πρόσωπο του γράφοντα? Η θα αρκεστείς στο ότι οι καθηγητές δε μπορούν να προσδιορίσουν ΑΚΡΙΒΩΣ το μέγεθος της επερχόμενης καταστροφής?
Οταν λεω πως ζεις σε αλλο κοσμο θιγεσαι. Μα ειναι δυνατον. Τις σπαταλες στο δημοσιο και τις μιζες εσυ τις θεωρεις χρηματα που επεσαν στην αγορα;Το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) τα λεφτά που πείραμε από την Ευρώπη και φαγώθηκαν. Αυτό είναι το λιγότερο, γιατί στο κάτω κάτω δεν τα χρωστάμε τώρα. Το πρόβλημα είναι όλα τα άλλα, που δανειστήκαμε ως ομόλογα κλπ, τα οποία αντί να τα αξιοποιήσουμε, τα ρίξαμε στην αγορά και τα μοιράσαμε ως ψεύτικη ευμάρεια σε όλη την κοινωνία. Κι όταν σταμάτησαν τα δανεικά...
Ευχαριστώ για την παράθεση.Απαντάω στο άρθρο του babaduma με ένα άλλο άρθρο.
Τον άλλον έχω πάψει να τον σχολιάζω,συγγνώμη αν στεναχωρώ αυτούς που το χαίρονται.
Κ. Λαπαβίτσας: Το μέλλον μας είναι η δραχμή όσο και αν την ξορκίζουμε | TVXS - TV Χωρίς Σύνορα
To θεωρώ εντελώς απίθανο για να μην πω γελοίο... δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει τέτοιο πράγμα... εδώ δεν τολμάνε να κάνουν μια αποστασία με 10 βουλευτές του Καμένου θα τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο? Σενάρια του Μπαξεβάνη για τσιμπίσει likes στο face... αν έπαιζε τέτοιο σενάριο και σε δυό μήνες θα έπεφτε αυτή η δοτή κυβέρνηση και στις επόμενες εκλογές θα ψάχνανε οι "μεγάλοι" την ψήφο τους...
Το γεγονός ότι υπάρχουν ριζικά αντίθετες απόψεις για το θέμα δεν σημαίνει ότι κάποια απο αυτές δεν είναι σωστή (με την ίδια λογική και η Δαρβινική θεωρία για τους Χριστιανούς στις ΗΠΑ είναι απλά μια "θεωρία" - όχι αναγκαστικά καλύτερη από τη Βιβλική δημιουργία)...και εγώ αυτή την άποψη έχω και έχω διαβάσει(όπως όλοι φαντάζομαι).
και έχω διαβάσει τις διάφορες και αντιδιαμετρικά αντίθετες εικασίες πολιτικών,οικονομολόγων,κτλ(και η κουτσή κουρούνα έχει μια εικασία επί του θέματος).
αλλά,είπα μην ήξερε κάτι παραπάνω,γιατί αυτή την εντύπωση μου έδωσε με το ύφος του.
καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους(θα τη χρειαστούμε)
Ορίστε λοιπόν η λύση! Στη χώρα που απλοί νόμοι όπως αυτοί για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή για το άνοιγμα των επαγγελμάτων περάστηκαν με τα χίλια ζόρια, οι υποστηρικτές της δραχμής πιστεύουν ότι θα μπορέσει να γίνει αναδιάρθρωση του παραγωγικού δυναμικού.Φαντάζομαι ότι θα απαιτηθεί χρόνος για να μετατοπιστεί εργατικό δυναμικό από τις υπηρεσίες στον πρωτογενή τομέα. Να εκπαιδευθούν, να φυτέψουν, να παραγάγουν, ούτως ώστε να γεμίσει η αγορά με ελληνικά αγροτικά προϊόντα, καθώς τώρα λειτουργεί με εισαγόμενα που θα εξαφανιστούν. Θα είναι τέτοιου μεγέθους η απαραίτητη ανασυγκρότηση;
Αυτό που αναφέρετε είναι πολυετής διαδικασία. Και θα πρέπει στην Ελλάδα να γίνει αναδιάρθρωση του παραγωγικού δυναμικού. Να ξανασχεδιαστούν οι αναλογίες, ανάμεσα στις υπηρεσίες, στον πρωτογενή τομέα και στη βιομηχανία. Όπως και μέσα στις υπηρεσίες. Γιατί οι υπηρεσίες, τα χρόνια που πέρασαν, ήταν χαμηλής ποιότητας. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν, αλλά απαιτείται πολύς χρόνος. Και χρειάζεται να σχεδιαστεί βιομηχανική πολιτική με την ευρύτερη έννοια. Κάτι τέτοιο είναι υπόθεση ετών. Δεν έρχεται αυτομάτως με την αλλαγή του νομίσματος και την υποτίμηση. Η βραχυπρόθεσμη αλλαγή μπορεί να γίνει ταχύτατα με ό,τι υπάρχει. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παράγουν τα προϊόντα, που δεν μπορούν να έρχονται από το εξωτερικό.
Κι αφού δεν έχει δουλέψει τι να κάνουμε δηλαδή? Έκοβε δελτία σε επιχειρήσεις φίλων, αλλά στην πραγματικότητα περί άλλα τύρβαζε. Όπως όλοι οι πρωην φοιτητοπατέρες, άλλωστε. Η Ελληνική αεργία πρωσοποποιημένη είναι.Τάβερ, αντιλαμβάνεσαι νομίζω πως οι εκφράσεις τύπου "δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του" δεν συνιστούν επιχείρημα υψηλού επιπέδου.
Στο αναφέρω απλά επειδή δείχνεις επιλεκτικά ενοχλημένος από την κουβέντα.
Βλέπω από πολλούς έναν συνεχή αφορισμό εναντίον του λαού,μέρος του οποίου είμαστε κι εμείς να σας θυμίσω.Ποιός θα τα κάνει όλ' αυτά; Ισως σε μιαν άλλη χώρα, ένας άλλος λαός θα μπορούσε να το παλέψει. Όμως αυτός, ο σημερινός, ο ελληνικός λαός; Ο ποτισμένος μέχρι το μεδούλι στη διαφθορά; Ο παρτάκιας;
Κι εγω δεν το θεωρω πιθανο αλλα οχι και απιθανο. Ολα μπορουμε να τα περιμενουμε πλεον απ' αυτους. Ετσι κι αλλιως παιζουν τα τελευταια τους χαρτια πριν τον αφανισμο.To θεωρώ εντελώς απίθανο για να μην πω γελοίο... δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει τέτοιο πράγμα... εδώ δεν τολμάνε να κάνουν μια αποστασία με 10 βουλευτές του Καμένου θα τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο? Σενάρια του Μπαξεβάνη για τσιμπίσει likes στο face... αν έπαιζε τέτοιο σενάριο και σε δυό μήνες θα έπεφτε αυτή η δοτή κυβέρνηση και στις επόμενες εκλογές θα ψάχνανε οι "μεγάλοι" την ψήφο τους...
Ενώ τώρα στα συσσίτια τρώνε αστακό.Αλλά για την Ελλάδα η λύση του είναι να γυρίσουμε στον αγροτικό τομέα (που έχει χαμηλές αποδώσεις anyway αλλά λέμε τώρα) και να τρώμε Ελληνική φακή και φασολάδα καθημερινά. Δυτικό κράτος...