jimp
Member
Με όλες τις παραπάνω θέσεις συμφωνώ και επαυξάνω, και το έχω πολλάκις τεκμηριώσει. Με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία βέβαια, κι όχι αυτά που θες εσύ. Κάποιοι συνεχίζετε να βρίσκετε τα πάντα παράλογα, ακόμη και πράγματα που είναι και θέσεις της αριστεράς (π.χ. την κατάργηση του νόμου περί προσηλυτισμού).
Εγω θελω να απαντας με βαση αυτα που πιστευεις.
Εξαλλου ειναι λογικο και φυσιολογικο να πιστευουμε στην ελαστικη εργασια των 470 ευρω,εφοσον εισαι κατω των 25.
Και να μην σου πληρωνουν τις υπερωριες και αν πας να πεις τιποτα να σου λενε να η πορτα αν δεν γουσταρεις.
Σιγουρα αυτο το παραδειγμα δινει κινητικοτητα στην αγορα εργασιας.
Οπως και τα 4ωρα,δινουν μια ευελιξια και δειχνουν μειωση της ανεργιας.
Για το ποιος βγαινει κερδισμενος ειμαι σιγουρος.Δεν χρειαζεται να απαντησεις.
Ποιο ειναι το νοημα της κριτικης σε καποιον που ηθελε να συνεργαστει με την ντορα αλλα δεν το καταφερε γιατι τον πουλησε και σε εκεινον που διαλαλούσε οτι θελει την πολιτικη χωρις τους πολιτικους,και τελικα συνεργαστηκε με εναν απο αυτους?Νομίζω ότι τα δυο κόμματα ήταν ξεκάθαρα. Κάνουν συνεργασία για να ξεπεράσουν το φράγμα του 3% και να μπουν στη βουλή. Δε γίνονται ένα κόμμα, και μετά τις εκλογές το καθένα θα τραβήξει το δρόμο του. Οπότε δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα της κριτικής. Παρόμοια συνεργασία στις προηγούμενες εκλογές έκαναν και άσχετα κόμματα (π.χ. Παπαθεμελής και Καζάκης). Δεν προσχώρησε ο ένας στις θέσεις του άλλου. Δεν έγιναν συνιστώσες ενός συνασπισμού όπως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ...
Προφανως κανενα!
Επισης στην 3ετια 1990 με 1993 που το δημοσιο χρεος ανεβηκε απο το 79,6 στο 108,7,ας θυμηθουμε ποιος ηταν στο υποργειο οικονομικων.
Αλλα εγω δεν θελω να ασχολουμε με το παρελθον γιατι αυτοι οι κυριοι αλλαζουν θεσεις καθε μερα.
Ας ασχοληθω με μια σοβαρη προταση,συμφωνα με εκεινον.
Που τωρα,τουλαχιστον,δεν αλλαζει και δεν εχει κατεβει ακομα απο το site.
Μας μιλαει για για καθιερωση εθνικης συνταξης με ταυτοχρονη καταργηση των κρατησεων και των εισφορων (εργοδοτικων & εργατικων).
Ας μας πει λοιπον πως θα γινει αυτο δεδομενου οτι απο καπου θα πρεπει να βρεθουν τα χρηματα για την λειτουργια των δημοσιων νοσοκομειων και της δημοσιας υγειας γενικα (αφου τα ασφαλιστικα ταμεια μεσω των εισφορων, εκτος απο την παροχη συνταξεων, χρηματοδοτουν και την ιατροφαρμακευτικη και νοσηλευτικη περιθαλψη των ασφαλισμενων),απο που θα βρεθουν τα χρηματα για την ασφαλιση κατα της ανεργιας (αφου μερος των εισφορων στο ΙΚΑ πηγαινει στον ΟΑΕΔ για την πληρωμη του επιδοματος ανεργιας) και απο που θα βρεθουν τα χρηματα για την πληρωμη των επιδοματων μητροτητας ή των εποχιακα απασχολουμενων, π.χ. των ξενοδοχουπαλληλων ή αλλων επιδοματων σε οικονομικα ασθενεις κατηγοριες εργαζομενων χωρις σταθερη απασχοληση (κι αυτα προερχονται απο τις εισφορες εργοδοτων και εργαζομενων).
Επισης καλο θα ηταν να μας απαντησει,η δραση, και τι καταστροφη θα ειχαμε για το ασφαλιστικο συστημα ή για το ΕΣΥ ή για την εθνικη οικονομια,για την προνοια,για το κοινωνικο κρατος(που απο τα παραπανω φαινεται οτι το υπολογιζουν σαν εννοια).
Γενικως και για να το πω λαικα, η δραση ευαγγελιζεται μια εποχη οπου ολοι θα τρεχουμε να ασφαλιστουμε σε ιδιωτες και θα προσευχομαστε να μην κλεισει η εταιρεια ή μην παρει τις εισφορες ο ασφαλιστης και την κανει πριν το τελος του συμβολαιου.
Α να μην ξεχασω να σχολιασω την τεραστια δυναμικη που θα δωσει στην αγορα η αγοραστικη δυναμη των 700 ευρω των συνταξιουχων...
Πραγματικο οφελος για τους επιχειρηματιες και σε βαθος χρονου μια σοβαρη σκεψη και πολιτικη προταση.