• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δεν έχασα και τίποτα που δεν ήξερα.
Ας συνεχίσουμε λοιπόν.

1 τρισεκατομμύριο δολάρια το κόστος εξόδου της Ελλάδας από την ΕΖ

Πόοοοοοσα;

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Αν και το θέμα είναι η υποκρισία του πολιτικού συστήματος έχει εξελιχθεί σε προεκλογικό debate (χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να γίνεται κόσμια). Επίσης βλέπω ότι πολλοί κατηγορούν τους άλλους γιατί ψήφισαν κάτι άλλο απο αυτό που οι ίδιοι θεωρούν σωστό, συγγνώμη αλλά όλοι έχουμε δικαίωμα ψήφου και το διαχειριζόμαστε όπως νομίζουμε.

Άκουσα και απο τον Χρυσοχοίδη και απο διάφορους άλλους τα περί εμφυλίου κτλ., κάποιος μου έλεγε εχθές ότι ''πρέπει να χυθεί αίμα για να μπεί μια τάξη'' και έχω φρίξει. Όσοι τα λένε αυτά είναι είτε ανεύθυνοι, είτε σχιζοφρενείς και σίγουρα με σοβαρό πρόβλημα κοινωνικοποίησης. Πηγαίνετε να παίξετε paintball αν θέλετε να ξεσπάσει το πολεμικό σας μένος, υπάρχει και το playstation με πολύ καλές εξομοιώσεις του Β' παγκοσμίου, και αφήστε μας ήσυχους.

Όσο για τα μμε, αυτά επηρεάζουν όποιον είναι ανοικτός σε επιρροές.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
κάποιος μου έλεγε εχθές ότι ''πρέπει να χυθεί αίμα για να μπεί μια τάξη'' και έχω φρίξει. Όσοι τα λένε αυτά είναι είτε ανεύθυνοι, είτε σχιζοφρενείς και σίγουρα με σοβαρό πρόβλημα κοινωνικοποίησης.
Ας συμφωνήσουμε ότι η βία δεν είναι ούτε η λύση ούτε αυτοσκοπός.

Πάμε τώρα σε μια υπόθεση εργασίας.Ας υποθέσουμε ότι η αριστερά καταφέρνει και φτιάχνει κυβέρνηση η οποία χαλάει την ομελέτα συγκεκριμένων οικονομικών και πολιτικών κύκλων που ως αντίδραση σπονσοράρουν δέκα παλαβούς αξιωματικούς να ανακαταλάβουν την εξουσία (το έχουμε δει να συμβαίνει σε δεκάδες χώρες του κόσμο,αλλά και στη δική μας στο παρελθόν).

Είναι ή όχι χρέος του λαού και κάθε πολίτη που θέλει να λέγεται δημοκράτης,να αντιδράσει;

Αμφιβάλλεις ότι όσοι εχθρεύονται την αριστερά ανοιχτά (ΛΑΟΣ,ΧΑ,Μεγάλη μερίδα της ΝΔ) δεν θα κουνήσουν ούτε δαχτυλάκι;

Σε οποιαδήποτε περίπτωση πολιτικής εκτροπής έχει κανείς αμφιβολία ότι η αριστερά θα είναι αυτή που θα βγει να προασπίσει τη Δημοκρατία,την αληθινή Δημοκρατία κι όχι τα μάρμαρα ξενοδοχείων.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Ας συμφωνήσουμε ότι η βία δεν είναι ούτε η λύση ούτε αυτοσκοπός.

Πάμε τώρα σε μια υπόθεση εργασίας.Ας υποθέσουμε ότι η αριστερά καταφέρνει και φτιάχνει κυβέρνηση η οποία χαλάει την ομελέτα συγκεκριμένων οικονομικών και πολιτικών κύκλων που ως αντίδραση σπονσοράρουν δέκα παλαβούς αξιωματικούς να ανακαταλάβουν την εξουσία (το έχουμε δει να συμβαίνει σε δεκάδες χώρες του κόσμο,αλλά και στη δική μας στο παρελθόν).

Είναι ή όχι χρέος του λαού και κάθε πολίτη που θέλει να λέγεται δημοκράτης,να αντιδράσει;

Αμφιβάλλεις ότι όσοι εχθρεύονται την αριστερά ανοιχτά (ΛΑΟΣ,ΧΑ,Μεγάλη μερίδα της ΝΔ) δεν θα κουνήσουν ούτε δαχτυλάκι;

Σε οποιαδήποτε περίπτωση πολιτικής εκτροπής έχει κανείς αμφιβολία ότι η αριστερά θα είναι αυτή που θα βγει να προασπίσει τη Δημοκρατία,την αληθινή Δημοκρατία κι όχι τα μάρμαρα ξενοδοχείων.
Αν η αριστερά φτιάξει κυβέρνηση σημαίνει ότι ο λαός θα την έχει ψηφίσει άρα κανείς δεν δικαιούται να αντισταθεί με οποιδήποτε τρόπο.

Απο την άλλη, σε μια άλλη υπόθεση εργασίας που μια π.χ. ακροδεξιά κυβέρνηση έρθει στην εξουσία με την ψήφο του λαού, τότε η αριστερά φυσικά και δεν έχει το δικαίωμα να αντιδράσει, φαντάζομαι συμφωνείς και σε αυτό.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Θα σου πω όταν απαντήσεις ξεκάθαρα.
Το ότι δεν έχει δικαίωμα κανείς να αντιδράσει δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα αντιδράσει κιόλας.
Εκεί τι πρέπει να κάνει ο λαός;
Να σκύψει το κεφάλι;

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Ε, μα απαντάς μόνος σου, χρέος του λαού είναι να αντιδράσει σε ένα παράνομο καθεστώς που κάνει κακό στη χώρα και τους κατοίκους της.

Όσο για την δεξιά που λές ότι δεν θα κουνήσουν δαχτυλάκι λογικό μου φαίνεται, όσο λογικό θα μου φαινότανε αν δεν κούναγε δαχτυλάκι ο Κουβέλης και ο Τσίπρας και η Παπαρήγα ενάντια σε μια ''σοσιαλιστική'' επανάσταση

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Απο την άλλη, σε μια άλλη υπόθεση εργασίας που μια π.χ. ακροδεξιά κυβέρνηση έρθει στην εξουσία με την ψήφο του λαού, τότε η αριστερά φυσικά και δεν έχει το δικαίωμα να αντιδράσει, φαντάζομαι συμφωνείς και σε αυτό.

Να σου απαντήσω λοιπόν κι εγώ.

Βλέπω ότι στην αριστερή κυβέρνηση αντιπαραθέτεις την ακροδεξιά.
Η ακροδεξιά έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που σε πολλές περιπτώσεις αντιβαίνουν τα δικαιώματα της ελευθερίας του ανθρώπου και άρα σε οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο,όπως είπαμε ήδη,είναι χρέος του λαού να αντισταθεί.

Ας δεχτώ ότι δεν οφείλει να αντισταθεί και μόνο στην εκλογή μιας τέτοιας κυβέρνησης,αλλά σε κάθε αντιλαϊκό της μέτρο έχει δικαίωμα και χρέος να αντιδράσει.

Η ένταση της αντίδρασης διαφοροποιείται κατά περίσταση.Δηλαδή σε περίπτωση πραξικοπήματος θεωρώ την βίαιη απάντηση απαραίτητη.Ενώ στην νόμιμη εκλογή μιας ακραίας κυβέρνησης δέχομαι την έντονη διαμαρτυρία.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Να σου απαντήσω λοιπόν κι εγώ.

Βλέπω ότι στην αριστερή κυβέρνηση αντιπαραθέτεις την ακροδεξιά.
Η ακροδεξιά έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που σε πολλές περιπτώσεις αντιβαίνουν τα δικαιώματα της ελευθερίας του ανθρώπου και άρα σε οποιοδήποτε τέτοιο μέτρο,όπως είπαμε ήδη,είναι χρέος του λαού να αντισταθεί.
Αντιπαραθέτω την άκρα δεξιά για να τονίσω την ιδεολογική αντίθεση περισσότερο όχι για άλλο λόγο (ελλοχεύει και ο κίνδυνος να με κατηγορήσει ο τριπάκιας ως χρυσαυγίτη :)).

Αλλά, θα μπορούσε κάποιος να πεί ότι και μια αριστερή κυβέρνηση έχει πολύ συγκεκριμμένα χαρακτηριστικά που καταργούν την ελευθερία, όπως π.χ. το δικαίωμα ιδιοκτησίας, εδώ δεν θα πρέπει να αντιδράσει ο λαός? ή μόνο σε όσα εξυπηρετεί η εκάστοτε ιδεολογία που πλήττεται?

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας κανείς δεν το παραβιάζει.
Κανείς δεν θα σου πάρει το σπίτι και το αυτοκίνητο Νίκο και όποιος τα λέει αυτά λαϊκίζει σε επικίνδυνο βαθμό.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Η ένταση της αντίδρασης διαφοροποιείται κατά περίσταση.Δηλαδή σε περίπτωση πραξικοπήματος θεωρώ την βίαιη απάντηση απαραίτητη.Ενώ στην νόμιμη εκλογή μιας ακραίας κυβέρνησης δέχομαι την έντονη διαμαρτυρία.
Ναι είναι αυτονόητο. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι ψίθυροι περί σύγκρουσης δεν αναφέρονται μόνο στην περίπτωση πραξικοπήματος αλλά στην βίαιη επιβολή αυτού που θέλει ο καθένας να επικρατήσει. Κατά τα άλλα έχεις υγιή σκέψη.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Να διευκρινίσω κάτι για την "υγιή" μου σκέψη.
Όλα αυτά τα λέω όσο κινούμαστε σε νορμάλ πολιτικά πλαίσια όπως εγώ τα αντιλαμβάνομαι.
Εννοώ ότι μέχρι ΛΑΟΣ η αντιπαράθεση μπορεί να παραμείνει σε πολιτικό επίπεδο.
Με την ΧΑ δεν συνδιαλέγομαι όμως.Εκεί η βία δεν είναι απλώς επιτρεπτή,είναι θεμιτή.
Και θα πρέπει η ίδια η κοινωνία,όχι η αριστερά,να τους τελειώσει.
Με εγκληματίες δεν συζητάς.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος