• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

chrisbd

Member
Αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι νομίζουμε πως πιάσαμε τον πάτο. Και δεν μπορεί να φανταστεί το μυαλό του έλληνα (αλλά και του ξένου) κατοίκου αυτής της χώρας πόσο κάτω είναι αυτός ο πάτος.
Μπορείιι μπορείιιι........:rolleyes:

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Μωρε εχω ζησει εγω κατι πατους...μη το ψαχνουμε.
Ομως αυτη την καντιφλα,την απογνωση ,τη στενοχωρια..οχι ρε παιδια.
Οταν μεγαλωνα εγω,υπηρχε πεινα κανονικη,θυμαμαι ομως τους δικους μου και τον κοσμο γυρω να περνανε καλα με οτι ειχανε και να ελπιζουν..
Αυτο,οι αξιες,η κοινωνικη συνοχη,το νοιαξιμο μας λειπει τωρα.
Πριονιστηκε σιγα σιγα,δυστυχως.Εγω ηξερα οτι αμα εχει η γειτονισσα φαι δεν θα πεινασω..
Φοβαμαι πως ξεπουλησαμε την ανθρωπια μας εναντι πινακιου φακης..
Γι αυτο πιστευω πως χρειαζεται κατι να γινει ..κατι να αλλαξει.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
σωστότατος ο τύπος!!
τα παράθυρα που ανοίγονται σε τουτο το πόστ ειναι σαφώς αξιοπρεπέστερα απο εκείνα της tv!!
γνωστό οτι ολες οι εκπομπές ειναι σκουπίδια και μάλιστα πολυ τοξικά για την δημοκρατία!!
Μα αυτά ακριβώς που καταγγέλλει ότι μας φλομώσανε τα media, είναι αυτά ακριβώς τα σκουπίδια που μας κάνεις copy-paste καθημερινά από ένα blog της πλάκας....

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δείτε ΤΩΡΑ στην ΕΤ1 τι μας εμπνέει λοιπόν.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Από το status του Φ. Κουβέλη στο facebook:
------
H ΔΗΜΑΡ επίσημα ζητάει απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ στα κάτωθι ερωτήματα:
1. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στη διερευνητική εντολή που πήρε, δεν κατέθεσε συνολική κυβερνητική πρόταση.
2. Πώς εξηγείται ότι στην επιστολή προς τον κ. Μπαρόζο δεν αναφέρεται καταγγελία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το Μνημόνιο είναι άκυρο.
3. Πώς εξηγούνται οι κάτωθι δηλώσεις:
• Δραγασάκης «Δεν είναι λογικό η μονομερής διαγραφή. Να γίνει αναδιαπραγμάτευση.»
• Δρίτσας: «Καταγγελία Μνημονίου.»
• Γλέζος: «Δεν δεχόμαστε το Μνημόνιο. Αν οι άλλοι θέλουν αναδιαπραγμάτευση δεν έχουμε πρόβλημα να το συζητήσουμε, αλλά εμείς διαγράφουμε το χρέος»
• Μητρόπουλος: «Τα μέτρα του Μνημονίου και το βαρύ κοινωνικό πακέτο που έρχεται, δεν το σηκώνει η Αριστερά». Και τι κάνει για αυτό;
4. Παρά την αναφορά του Φώτη Κουβέλη, δύο φορές, για όχι συνεργασία, γιατί επιμένει ο κ. Τσίπρας να αγωνιά για τη στάση της ΔΗΜΑΡ.
5. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την οικουμενική κυβέρνηση με επίκεντρο την Αριστερά, που προτείνει ο κ. Κουβέλης, η οποία αποτελεί μοναδικό τρόπο για να κυβερνηθεί τώρα η Ελλάδα.
6. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει από μόνος του πλειοψηφία των 151 εδρών, τι θα έκανε διαφορετικό, όσον αφορά την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, από αυτό που έχει καταθέσει ως πρόταση η ΔΗΜΑΡ.
7. Σε επαναληπτικές εκλογές και ενώ ο ίδιος γνωρίζει ότι είναι ουτοπία η αυτοδύναμη και μονοκομματική κυβέρνηση, τι διαφορετικό θα προτείνει.
8. Σε τι διαφέρει η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ από την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ «όχι σε κυβέρνηση».
9. Από τις 10 επίσημες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ (Αριστερό ρεύμα, Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση, ΚΕΔΑ, ΚΟΕ, ΔΕΑ, Διεθνές Οικοσοσιαλιστικό Δίκτυο, ΑΠΟ, Ομάδα ΡΟΖΑ, Ενεργοί Πολίτες, πρώην στελέχη ΔΙΚΚΗ), γνωρίζουμε ότι με επίσημη αρθρογραφία τους, προτείνουν την επιστροφή στη δραχμή. Αλήθεια, πότε θα ξεκαθαρίσει επιτέλους αυτή η σύγχυση;

Αποτελεί ιερή εθνική υποχρέωση, τα παραπάνω ερωτήματα, να απαντηθούν τώρα.
Με την Ελλάδα δεν παίζουμε.
-----
Παρότι δε συμφωνώ με τη ΔΗΜΑΡ, δε μπορώ να διαφωνήσω με το παραπάνω κείμενο....

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Γιατί, κατά την γνώμη μου, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Στην φάση των τριών πρώτων διερευνητικών εντολών κάθε κόμμα προσπαθεί να σχηματίσει κυβερνητική πλειοψηφία με βασικό κορμό το κόμμα του και την πολιτική του. Η φάση αυτή ήδη ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα κόμμα να μπορέσει να σχηματίσει μια τέτοια κυβέρνηση. Στην φάση όμως της κοινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτό που διερευνάται πλέον, μπροστά στο αδιέξοδο, είναι η δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, όχι πλέον στην βάση της πολιτικής του ενός κόμματος αλλά στην βάση μίας κοινής συνισταμένης, στην οποία θα μετακινηθούν όλοι – και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι – από την πολιτική του κόμματός τους.

Η κοινή αυτή συνισταμένη , όσον και εάν ακούγεται περίεργο, υπάρχει. Την έβγαλε η κάλπη της προηγούμενης Κυριακής. Ο λαός δεν μπορεί να αντέξει άλλο κάτω από το μνημόνιο, όμως συγχόνως επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ και έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για κυβερνήσεις συνεργασίας. Ήδη η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, μετακινηθεί από τις θέσεις τους σε μία τέτοια κοινή συνισταμένη, μιλώντας για μία από κοινού σοβαρή διεκδίκηση τροποποίησης του μνημονίου. Κατά την γνώμη μου οφείλει και ο ΣΥΡΙΖΑ να μετακινηθεί στην φάση αυτή από την θέση του για καταγγελία του μνημονίου στην θέση της τροποποίησης του μνημονίου, θέτοντας σοβαρούς όρους, που θα διασφαλίζουν διεκδίκηση αλλαγών, που θα βελτιώνουν την ζωή των πολιτών και δεν θα αποτελούν ένα απλό φτιασίδωμα του μνημονίου. Μια τέτοια μετακίνηση θα αποδείξει κατά την γνώμη μου κάτι που έχει ανάγκη ο τόπος, αλλά που έχει ανάγκη πρώτα και κύρια ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ : ότι δεν αποτελεί μόνο μία δύναμη που ξέρει πολύ καλά να ασκεί αντιπολίτευση και να αρθρώνει αντιπολιτευτικές κορώνες, αλλά ότι αποτελεί πράγματι την σοβαρή και υπεύθυνη κυβερνητική αριστερά του 21ου αιώνα, που ξέρει να αναλαμβάνει ευθύνες και ρίσκα και να φτιάχνει συμμαχίες για το καλό του τόπου, αποδεικνύοντας και προωθώντας στην πράξη την ιδέα της απλής αναλογικής, που υποστηρίζει τόσες δεκαετίες μετά παρρησίας. Ήδη ο γνωστός οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης διατυπώνει στο σημερινό ΒΗΜΑ της Κυριακής μία διαφορετική άποψη σχετικά με την καταγγελία ή τροποποίηση του μνημονίου : «Εμείς δεν μιλάμε για μονομερείς ενέργειες. Αντιθέτως αναγνωρίζουμε ότι έχουμε μία δομική αλληλεξάρτηση με την ΕΕ και γι' αυτό δεν μιλούμε για μονομερείς ενέργειες, αλλά για επαναδιαπραγμάτευση των πάντων, εκτός και αν υποχρεωθούμε σε μονομερείς ενέργειες». Δεν έχει παρά και ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μία τέτοια μετακίνηση και να υποστηρίξει τον σχηματισμό μίας οικουμενικής κυβέρνησης στην βάση αυτή.

Κατανοώ την δυσπιστία που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εάν τα δύο κόμματα, που ψήφισαν και εγγυήθηκαν στους Ευρωπαίους το μνημόνιο, μπορούν να διεκδικήσουν με ειλικρίνεια μία σοβαρή τροποποίηση του μνημονίου. Η δυσπιστία αυτή είναι και δική μου, όπως και του μεγαλύτερου τμήματος του Ελληνικού λαού. Όμως ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχοντας σε μία οικουμενική κυβέρνηση, όχι μόνο κάνει το καθήκον του για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, αλλά συγχρόνως πετάει και το γάντι στην ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Ας αποδείξουν στην πράξη την ειλικρίνεια των προθέσεών τους. Και εάν η ειλικρίνεια αυτή διαψευστεί, ο μόνος κερδισμένος στα μάτια του Ελληνικού λαού θα είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι μπορεί να κερδίσει η χώρα από νέες εκλογές; Κατά την γνώμη μου τίποτα, ενώ διακινδυνεύει πολλά. Όπως δείχνουν όλες οι μετεκλογικές δημοσκοπήσεις, αυτό που φαίνεται το πιο πιθανό είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και η καταχώρηση σε αυτόν του μπόνους των 50 εδρών. Όμως αυτό που φαίνεται απίθανο είναι όχι μόνο το να πάρει κάποιο κόμμα μόνο του αυτοδύναμη πλειοψηφία, αλλά ακόμα και η πιθανότητα σχηματισμού αμιγούς αριστεράς κυβέρνησης συνεργασίας. Γιατί λοιπόν να γίνουν νέες εκλογές; Για να επαναλάβουμε μετά από ενάμιση μήνα την ίδια συζήτηση για κυβερνήσεις ευρύτερων συνεργασιών; Η ώθηση του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες εκλογές, δεν κινδυνεύει να φανεί στα μάτια του λαού σαν μία υπόθεση αλαζονείας και μικροκομματικής λογικής, με αποκλειστικό σκοπό το μπόνους των 50 εδρών, που αντιτίθεται στην λογική της απλής αναλογικής;

Last edited by a moderator:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Μα αυτά ακριβώς που καταγγέλλει ότι μας φλομώσανε τα media, είναι αυτά ακριβώς τα σκουπίδια που μας κάνεις copy-paste καθημερινά από ένα blog της πλάκας....
οοοοχιιιιιιιιιιιιιιι φίλε μου εγω εννοω το αβάσταχτο σκουπιδαριο των μμε της tv που βγάζουν λάδι ολα τα σκατα που γινονται και διαπραττονται πισω απο την πλάτη μας --μπορει να διαβασα βιαστικα το κειμενο που παράθεσες.
σκουπίδια ειναι ολα τα κανάλια με τις απαστράπτουσες κεράδες που ειρωνευονται και διακοπτουν και παραπλανουν -τρομοκρατουν και τρομολαγνουν..
τα blog που διαβάζω προσεγγίζουν την πικρη αλήθεια και δεν ειμαι η μονη που το κανω αλλα αυτο δεν αρέσει σε κανέναν γιατι τους τη χαλάει!!
πες μου ένα που έβαλα απο αυτα και δεν βγηκε αληθινο.
σε λιγο καιρο που τα πράγματα θα αλλάξουν θα σβηστουν ταυτοχρονα και ολες οι γελοίες φάτσες των ειδήμονων και αναλγητων δημοσιογραφάκων!!
οι σωστοι και αντικειμενικοι εξάλλου έχουν πεθάνει ή βρίσκονται σε διαρκή κυνηγητό!:cool:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Άρα,galat,μετά από 118 σελίδες δεν κατάλαβες γιατί σου λέμε,αυτοί που στηρίζουμε το ΣΥΡΙΖΑ,ότι θα πάψουμε να τον στηρίζουμε αν κάνει αυτό που λες.Κι ότι δεν θα αντικατοπτρίζει την ψήφο μας μια τυχόν συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και υπό τις παρούσες συνθήκες (γιατί με άλλους συσχετισμούς είναι άλλη κουβέντα),αλλά θα είναι ένα ακόμα κόμμα που θα έχει κοροϊδέψει τους ψηφοφόρους του.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν συμφωνήσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ
http://www.facebook.com/sharer.php?u=http://anti-ntp.blogspot.com/2012/05/blog-post_7592.html&src=sp

Από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου κατά την σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, έγινε σαφές πως υπάρχει προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στην ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜ.ΑΡ για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία προσπάθεια συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής.

Είναι όμως αδιανόητο και πρωτάκουστο να θέτουν ως προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ που ως γνωστόν αντιμάχεται την άδικη και καταστροφική πολιτική του μνημονίου και κατέθεσε με σαφήνεια πριν και μετά τις εκλογές την δική του εναλλακτική προγραμματική πρόταση.

Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό και ας προχωρήσουν. Τα αριθμητικά δεδομένα τους το επιτρέπουν.

Θα κριθούν και αυτοί και εμείς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
anti-ntp.net: ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν συμφωνήσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
και γαμω τις δημοκρατίες!!!
ολα προσχεδιασμένα και προκαθορισμένα..τα καλαθιάζουν οπως θέλουν!!
και μη μου πειτε οτι αυτη ειναι η βούληση του λαού!!!!

chrisbd

Member
Μια οικουμενική κυβέρνηση πάντως όπως και νάχει την στιγμή που απηχει την βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού θα είχε διαφορετικό αντίκτυπο στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και σε μια ενδεχόμενη διαπραγμάτευση με έμφαση στην ανάπτυξη πιστεύω ότι θα μας έπαιρναν πιο σοβαρά οι Ευρωπαίοι γιατί τελικά έτσι όπως πάμε στο τέλος θα μείνουμε με τα παίοι χωρίς το ευρώ......

Και όταν λέμε Οικουμενική εννοούμε όοολοιιιι.....
"ρε σεις της χα που πάτε" ......
"μα εσύ δεν είπες όλοι"......
"Ναι, όλοι αλλά εκτός απο τους φασίστες" ......(φευγουν οι χαυγιτες και άλλα φασιστόμουτρα των άλλων κομμάτων)......
"ρε σεις που πάτε" .....
"μα εσυ δεν είπες εκτός απο τους φασίστες" ......
"ρε παιδιά όταν λέω 'ολοι εκτός απο τους φασίστες, εννοώ της χα αλλά όχι των άλλων δημοκρατικών κομμάτων που θέλουν να δουλέψουν για το καλό της χώρα και όχι για την πάρτη τους"......τώρα φεύγουν σχεδόν όλοι .....
" μα τι πάθατε τώρα όλοι, ρε παιδιά ελάτε επιτέλους να κάνουμε μια οικουμενική της προκοπής ...άντε μπράβο και όταν λέμε όλοι εννοούμε όοολοιιιι":D

ANEL

Member
οικουμενική κυβέρνηση

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που ζητούν απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ (αφού αυτός μόνο θέτει προσχώματα σε μια τέτοια κίνηση με την άρνηση του )να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ..
Το βασικό επιχείρημα αυτής της άποψης είναι η συνεχής ακυβερνησία της χώρας και οι τεράστιες ομολογουμένως συνέπειες της στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.
Απ΄την άλλη υπάρχει μια επίσης ισχυρή άποψη που λέει, πως θα πρέπει να επαναλάβουμε τις εκλογές, να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ τη 1η θέση (οι δημοσκοπήσεις τον τοποθετούν εκεί) και να σχηματιστεί τότε μια καθαρά αντιμνημονιακή κυβέρνηση που θα αναλάβει να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος?? τα μνημόνια?? να καταγγείλει μονομερώς τις συμβάσεις με τους δανειστές?? σ΄αυτό το σημείο εγώ τουλάχιστον δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς προτίθεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και τι περιμένουν να κάνει οι ψηφοφόροι/φίλοι του.
Πραγματικά δεν ξέρω αν επιβάλλεται ή όχι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια οικουμενική κυβέρνηση, όπως πραγματικά δεν ξέρω και τι μπορεί να προσφέρει μια 2η εκλογική αναμέτρηση.
Άρα δεν συντάσσομαι ευθέως με καμιά απ΄τις 2 παραπάνω απόψεις.
Επίσης αν κανείς μου έθετε το ερώτημα τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που έχει τη πλειοψηφία στη βουλή, σχετικά με τα μνημόνια ,πάλι δεν θα μπορούσα ν΄απαντήσω.
Και αυτό γιατί, τα μνημόνια επιβάλουν σαφώς μια λαϊκή λιτότητα, παράλληλα ναι, με άλλα μέτρα, όπως πχ, τις αποκρατικοποιήσεις.
Η λιτότητα είναι κάτι που απαιτεί η ΕΕ ,ΔΝΤ (για συντομία θα τους ονομάζω σωτήρες), όχι μόνο απ΄την Ελλάδα αλλά απ΄όλες τις χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια θέση σήμερα.
Αν κανείς το δει απ ΄αυτή την άποψη, τότε ίσως αναρωτηθεί, τι περισσότερο ,τι καλύτερο μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ απ΄τους πολιτικούς των άλλων χωρών που επίσης εξαναγκάζονται σε λαϊκή λιτότητα?? Κατά τη γνώμη μου, το πολύ-πολύ να προσπαθήσει να μοιράσει δικαιότερα αυτή τη λιτότητα στα διάφορα στρώματα του πληθυσμού ,με σκοπό αφενός την ανακούφιση των ασθενέστερων και αφετέρου την άμβλυνση των αντιθέσεων.

Αυτό αμέσως- αμέσως σημαίνει πως θα πάρει το βάρος απ΄τους οικονομικά αδυνάτους και θα το μετακυλήσει στους οικονομικά δυνατότερους.
Αναλογιζόμενη αυτό το σενάριο, το μόνο που βλέπω είναι ξανά εκλογές ..δεν πιστεύω πως
Θέλει κανείς να πάρει στη δική του πλάτη αυτό το βάρος… και εδώ ερχόμαστε σ΄αυτό που κατά τη γνώμη μου είναι η αλήθεια και το πρόβλημα αυτή τη στιγμή:
Οι έλληνες δεν ξύπνησαν ένα πρωί κομμουνιστές, όπως δεν ξύπνησαν και φασίστες..
Οι έλληνες ξύπνησαν ένα πρωί αγανακτισμένοι και μπερδεμένοι ,απ ΄τις απανωτές σφαλιάρες ..δεν ξέρουν τι θέλουν ,δεν θέλουν τι πρέπει να κάνουν, δεν ξέρουν καν που μπορεί να οδηγήσει ότι κάνουν. .είναι σε πλήρη νοητική και ψυχική σύγχυση και αυτό τελικά είναι που αποτυπώθηκε σ΄αυτές τις εκλογές..
Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως δεν είναι έτοιμοι για τις θυσίες που απαιτεί η οποιοδήποτε αλλαγή.. με απλά λόγια, θέλουν να φάνε ομελέτα, αλλά δεν θέλουν να σπάσουν αυγά και ιδιαίτερα αν πρόκειται για τα δικά τους αυγά!
Τι θέλω να πω μ΄όλα αυτά??
Πως είτε συνεχίσουμε στον δρόμο που μας χάραξαν οι σωτήρες, είτε πάρουμε τον δρόμο της αντίστασης και καταγγείλουμε το μνημόνιο ,τη λιτότητα (και ίσως και τη πτώχευση) δεν τη γλυτώνουμε. .δεν γίνεται ομελέτα χωρίς σπασμένα αυγά!
Οι Ισλανδοί ,οι οποίοι λέγεται (και το πιστεύω) πως κατάφεραν το ακατόρθωτο ορθώνοντας το ανάστημα τους λέγοντας όχι στους σωτήρες, πριν αρχίσουν να πηγαίνουν καλύτερα ,πήγαν πολύ χειρότερα. πλήρωσαν το κόστος της επιλογής τους και τώρα αρχίζουν ν΄απολαμβάνουν τα οφέλη της. .εμείς έχουμε διάθεση να πληρώσουμε το κόστος της επιλογής μας ή θέλουμε μαγικά να περάσουμε κατευθείαν στο στάδιο της απόλαυσης??
Δυστυχώς εγώ πιστεύω το δεύτερο και μακάρι να είμαι απλά απαισιόδοξη και να διαψεύδω.
Με διάφορους τρόπους έχω θέσει αυτό το ζήτημα πολλές φορές σ΄αυτό το τόπικ ,ακριβώς επειδή το θεωρώ κομβικό…. και κατά τη γνώμη μου το βλέπουν και στον ΣΥΡΙΖΑ .
Αυτή η άποψη ,νομίζω φωτίζει από μια διαφορετική κατεύθυνση την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και την επιμονή του για εκλογές. Αν το δει κανείς απ’ αυτή την άποψη ,ίσως μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, με εκτονωμένο ήδη σ΄έναν βαθμό το αίσθημα της αγανάκτησης, να σημαίνει πως ο λαός έχει μεγαλύτερη συνειδητότητα της επιλογής/ψήφου του. .και ένα ποσοστό του 27% στο ΣΥΡΙΖΑ, να σημαίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια απ ΄ότι σήμερα, αποδοχή του προγράμματός του και άρα και του όποιου κόστους αυτό συνεπάγεται.

Έγραψα το παραπάνω άρθρο στην ουσία για να πω ότι σε κάθε περίπτωση όποια επιλογή κι αν κάνουμε τα δύσκολα είναι μπροστά μας και δεν γίνεται να τα γλυτώσουμε.
Δεν μπορεί να ζητάμε οικουμενική κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ χωρίς να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό.(αυτή είναι μια κουβέντα από μόνη της)
Δεν μπορούμε επίσης να ζητάμε καταγγελία των συμβάσεων με τους σωτήρες χωρίς επίσης να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό.(και αυτή είναι μια κουβέντα από μόνη της)
Σε κάθε περίπτωση όποιος αναλάβει αυτή τη χώρα θα έχει πρωτίστως να παλέψει στο εσωτερικό της με κάθε τμήμα των οποίων τα προνόμια προσπαθεί να περικόψει.
Θα έχει να παλέψει το πελατειακό κράτος ,τη διαφθορά, τα συμφέροντα και ένα σωρό άλλα… άρα θα πρέπει να έχει και το ανάλογο σθένος ,την ανάλογη βούληση και την ανάλογη στήριξη…
Συγνώμη αν κούρασα.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος