• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
πάρτε και ενα απο τα καλύτερα.

Το να έχω ευρώ δεν ειναι στοιχείο πολιτισμού

Σήμερα για την Ελλάδα η επιλογή είναι είτε μέσα στο κλουβί όπου σε ταΐζουνοπότε σε θυμηθούν και σε δόσεις ή στην ελευθερία όπου κινδυνεύεις από τα γεράκια. Η πόρτα του κλουβιού είναι ανοιχτή!
Τμήμα της ελληνικής διανόησης εισάγει πολιτισμικά στοιχεία στο ευρώ παρουσιάζοντας το δίλημμα Ευρώ η Αφρική. Έτσι προσπαθεί να δημιουργήσει στο Ελληνικό κοινό την αίσθηση της απειλής κατά του ευρωπαϊκού τμήματος της ταυτότητας του από πιθανή έξοδος από το ευρώ.
Πρέπει να ειπωθεί ότι η κατοχή του ευρώ δεν είναι πολιτισμικό στοιχείο ή στοιχείο ευρωπαϊκής ταυτότητας. Υπάρχουν εκατομμύρια Ευρωπαίοι που δεν είναι μέλη του ευρώ και η ταυτότητα τους δεν απειλείται και είναι φαιδρό να πεις απολίτιστους όσους δεν κατέχουν το ευρώ.
Το ευρώ δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα οικονομικό σύστημα με μια κοινή τράπεζα και ένας μηχανισμός κλειδωμένων νομισματικών ισοτιμιών στην βάση μιας συνθήκης. Όλο αυτό είτε σε βολεύει είτε δεν σε βολεύει.Τόσο απλά.
Ούτε καν στοιχείο πολιτικής ενοποίησης μπορείς να το πεις καθώς δεν έχει κοινό εκλογικό σώμα -δηλαδή κοινό πολιτικό υποκείμενο -πάνω στο οποίο θα χτιστεί η κοινή ευρωπαϊκή οικονομία ως εποικοδόμημα. Το ευρώ πολιτικά σταματά στο Γαλλογερμανικό άξονα και απηχεί την ισορροπία δυνάμεων και τα συμφέροντα των Γαλλογερμανών πολιτών που αποφασίζουν για τους υπολοίπους
Πρέπει να τονιστεί ότι όλο αυτό που γίνεται με την ταύτιση της ευρωπαϊκής ταυτότητας των Ελλήνων με το ευρώ, πέρα από το ότι είναι ως ιδέα ρηχό, λειτουργεί σε βάρος του εθνικού συμφέροντος. Στην Ιστορία της ενωμένη ευρώπης έχει φανεί ότι στην Ιεράρχηση των συμφερόντων των λαών πρώτα πρέπει να μπαίνει το εθνικό και μετά το ευρωπαϊκό συμφέρον. Αυτό είναι θεμιτό και όχι ανευθυνότητα.
Και αφού η χώρα έχει χρεοκοπήσει πια, η παραμονή στο ευρώ ανευ όρων λειτουργεί σε βάρος του εθνικού συμφέροντος από το πρώτο Μνημόνιο και μετά. Από τότε η ευρώπη δεν πρόσφερε στην Ελλάδα τίποτα χωρίς θυσίες και δάκρυα για τους Έλληνες πολίτες. Τίποτα από όσα ζούμε δεν θα είχε συμβεί αν αντί για το πρώτο μνημόνιο είχαμε ξεπεράσει τις έμμονες και τις φοβίες μας και εγκαταλείπαμε το ευρώ τον Μάιο του 2010. Θα είχαμε διασωθεί ή Τουλάχιστον θα είχαμε διαπραγματευτεί τότε αντί να παρακαλάμε τώρα. Ενώ επιπλέον όλοι θα ήταν απροετοίμαστοι.
Αντί για αυτό αφεθήκαμε -και η ελληνική διανόηση έδωσε την κατάφαση της- ώστε να γίνουμε απόβλητο και χλεύη της Ιστορίας. Σήμερα περιμένουμε πλέον την έξοδο μας μοιρολατρικά και μαζί τον Ιστορικό μας στιγματισμό.
Άξιοι…
papaioannou
filologos10.wordpress.com

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Ο χοντρός μας λέει πρόβατα....

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αυτό που παρατηρώ με ενδιαφέρον είναι ότι, πέρα από τις εκτενείς εισαγωγικές σελίδες του θέματος όπου με θέρμη υποστηρίχθηκε η ανάγκη στήριξης του συριζα ως μη χείρον βέλτιστον, κανείς από τους ψηφοφόρους δε μας εξηγεί λίγο πιο πρακτικά, με ΑΡΙΘΜΟΥΣ ας πούμε, πώς θα γίνουν αυτά που ευαγγελίζεται ο Τσίπρας.
Όχι φυσικά μόνο μέσα στο φόρουμ, γενικότερα. Μέχρι και ο Βαρβιτσιώτης ο νεότερος, ο πρίγκηψ της Μυκόνου, μπόρεσε να στριμώξει ευρωβουλευτή του σύριζα με ερωτήσεις σχετικά με το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας. Η απάντηση; "Δε μπορώ να σας απαντήσω τώρα γιατί δεν ξέρω αν τα στοιχεία που μου λέτε είναι σωστά".

Αχα.

Οκ.

Υπάρχει περίπτωση κάποιος εδώ μέσα, στο μικρόκοσμο αυτού του θέματος ας πούμε, να μη θέλει μια κοινωνία δίκαιη; Ισότιμη; Ισόνομη; Ευμάρειας; Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα; Όχι. Οπότε το να παραθέτετε ευχολόγια και μπαντιέρες ρόσες και imagine all the people δεν προσθέτει στην κουβέντα.

Επί της ουσίας, πείτε μου εσείς που κοροιδεύετε πχ τον taver ως γενικόλογο και ξεροκέφαλο,
1) ΠΩΣ θα γίνουν πρακτικά αυτά που λέει ο σύριζα;
2) ΠΟΙΕΣ μεταρρυθμίσεις πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα στη χώρα ακόμα και να μην είχαμε μνημόνιο;

Μη μου απαντήσετε ότι "είδαμε και τους άλλους που μας κατέστρεψαν" ή "όλοι ψέμματα λένε, ας τον δοκιμάσουμε" κλπ. (αφήστε που η κουβέντα για το κατά πόσο ήταν και ο σύριζα το σύστημα είναι μεγάλη..)

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Για χάρη του διαλόγου, παραθέτω ένα ενδιαφέρον άρθρο που μόλις διάβασα, δεν είχα χρόνο να το σκεφτώ ιδιαίτερα αλλά αν θέλετε το συζητάμε.

Συμπερασματικά,
μόνος αυτή την ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι σ' όλο το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα, υπερασπίζεται την Ευρωπαϊκή προοπτική και τη Δημοκρατία. Υπερασπίζεται τη σημασία του πολιτικού συστήματος. Υπερασπίζεται - ας μη γελιόμαστε - την αστική δημοκρατία.
Το βάρος είναι τεράστιο και νομίζω ότι (παγιδευμένοι καθώς είναι οι περισσότεροι εκεί σε μια μαρξιστική οπτική), λειτουργούν μάλλον διαισθητικά παρά απολύτως συνειδητά. Αυτό βέβαια καθόλου δε μειώνει τη σημασία της προσπάθειάς τους.

Σταδιακά, ελπίζω να απονομιμοποιηθεί στη συνείδηση των πολιτών αυτή η «ελαστική» (επιεικώς) στάση του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος και έχω την αίσθηση ότι ήδη συμβαίνει. Κι
ο ΣΥΡΙΖΑ, ας συνειδητοποιήσει τι ακριβώς κάνει - νομίζω ότι αυτό θα τον δυναμώσει κι άλλο και θα του προσφέρει πλειάδα νέων επιχειρημάτων στον αγώνα του.

In a body: Τι υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ (και μάλλον δεν το γνωρίζει)

D

Delmem9770

Guest
Πάμε για εκλογές
Κυριακή, 13 Μαϊου 2012 15:01

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιια στις 13.30 και οι τρεις αρχηγοί αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις. Σαμαράς και Βενιζέλος δείχνουν υπέυθυνο τον Τσίπρα. Φουλ για εκλογές.

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών χωρίς κάποιος να κάνει κάποια δήλωση. Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το Κάραβελ, μιλούσε για αδιέξοδο στη συνάντηση, όμως άφηνε μικρά περιθώρια αισιοδοξίας.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως αλαζόνα τον Τσίπρα.

Από το ΣΥΡΙΖΑ διαρρέεται πως ανέβηκαν πολύ οι τόνοι στη συνάντηση και ιδίως όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε δυσοίωνη έκθεση του Λ.Παπαδήμου για την οικονομία.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς δήλωνε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται ούτε οικουμενική ούτε δίνει ψήφο ενοχής σε μία νέα κυβέρνηση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, καταλήγοντας ''Δεν ξέρω που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ''.

Πάμε για εκλογές | gazzetta.gr

ANEL

Member
battered_suitcase;408340 Υπάρχει περίπτωση κάποιος εδώ μέσα said:
τι θα πει δίκαιη κοινωνία? ισότιμη?ισόνομη?
τι θα πει κοινωνία ευμάρειας?
τι θα πει σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων??
αυτές οι έννοιες στις οποίες θεωρείς defacto πως συμφωνούμε όλοι είναι πολύ γενικές.αν τις κάνεις συγκεκριμένες μέσω ενός ορισμού,θα δεις πως οι ορισμοί θα είναι τόσοι πολλοί, όσοι και όλοι εμείς,άρα δεν συμφωνούμε όπως νομίζεις..
για να σου δώσω ένα παράδειγμα εγώ θεωρώ δίκαιη την κοινωνία που βασίζεται στην αρχή 'ο καθένας όσο μπορεί στον καθένα όσο έχει ανάγκη'.
την ίδια έννοια έχει και για σένα η δίκαιη κοινωνία?
τα επόμενα ερωτήματα σου είναι πραγματικά ενδιαφέροντα με την προϋπόθεση να τα απαντήσουν με την ίδια σαφήνεια και οι μνημονιακοί.
πχ.πως θα γίνουν πρακτικά αυτά που λένε τα μνημόνια??
Υγ.το να κάνεις κριτική στα λεγόμενα ή στη στάση κάποιου,δεν είναι κοροϊδία σε καμιά περίπτωση.:)

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
αυτές οι έννοιες στις οποίες θεωρείς defacto πως συμφωνούμε όλοι είναι πολύ γενικές.
Tι είναι ο άνθρωπος?
Τι είναι η Γη?
Τι είναι το σύμπαν?
Από πού ερχόμαστε?
Πού πάμε?

Δυστυχώς το συγκεκριμένο θέμα οδεύει στην κατεύθυνση μιας άκαρπης συζήτησης μεταξύ ιδεαλιστών που δε δίνουν καμία απάντηση στα τρέχοντα προβλήματα, παρά προσπαθούν να απαντήσουν με υπεκφυγές, αποφθέγματα, επαναστατικά youtuboτράγουδα και στρεψοδικίες σε οποιαδήποτε ρεαλιστική ερώτηση που γίνεται πάνω στα πραγματικά ζητήματα, όπως αυτά που έθεσε η battered.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
αυτές οι έννοιες στις οποίες θεωρείς defacto πως συμφωνούμε όλοι είναι πολύ γενικές.αν τις κάνεις συγκεκριμένες μέσω ενός ορισμού,θα δεις πως οι ορισμοί θα είναι τόσοι πολλοί, όσοι και όλοι εμείς,άρα δεν συμφωνούμε όπως νομίζεις..
για να σου δώσω ένα παράδειγμα εγώ θεωρώ δίκαιη την κοινωνία που βασίζεται στην αρχή 'ο καθένας όσο μπορεί στον καθένα όσο έχει ανάγκη'.
την ίδια έννοια έχει και για σένα η δίκαιη κοινωνία?
τα επόμενα ερωτήματα σου είναι πραγματικά ενδιαφέροντα με την προϋπόθεση να τα απαντήσουν με την ίδια σαφήνεια και οι μνημονιακοί.
πχ.πως θα γίνουν πρακτικά αυτά που λένε τα μνημόνια??
Υγ.το να κάνεις κριτική στα λεγόμενα ή στη στάση κάποιου,δεν είναι κοροϊδία σε καμιά περίπτωση.:)
Αρχίζω από το τέλος, σαφώς και η κριτική είναι αναγκαία, αλλά στις προηγούμενες 120 σελίδες πολλά ποστ-απάντηση ήταν απλώς γηπεδικά. Δηλαδή ουκ ολίγες φορές έχουν τεθεί ενδιαφέροντα ερωτήματα πιο φιλελεύθερης οπτικής τα οποία αντιμετωπίζονται με ειρωνία και επιθέσεις στην προσωπικότητα του γράφοντος..Δεν το λες και κριτική αυτό. Εν γένει όμως το επίπεδο του τόπικ είναι πολύ υψηλό και γι'αυτό νομίζω συνεχίζει.

Για την ισονομία κλπ, δεν ήθελα να πάω τη συζήτηση εκεί - γιατί αν την πάμε εκέι δεν τελειώνει ποτέ - μπορούμε να το πάμε και σε άλλο επίπεδο ως προς τι είναι ανθρώπινο δικαίωμα εν γένει - αυτό που εννοώ είναι ότι δε μπορεί ένα οικονομικό επιχείρημα να έχει ανταπόκριση του τύπου "ναι αλλά εγώ ψηφίζω σύριζα για μια κοινωνία δίκαιη και ισόνομη". ΑΥΤΟ είναι γενικότητα. Δλδ όταν γράφει ο σύριζα στο πρόγραμμά του:

Κατάργηση των διακρίσεων, αναγνώριση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού τους και προστασία της κουλτούρας, της γλώσσας και του πολιτισμού τους.

Είναι συγκεκριμένος; Σου δίνει να καταλάβεις ποιους εννοεί, πώς ορίζει τη διάκριση, με ποιον τρόπο θα τα πετύχει; Οπότε γι'αυτό σου λέω, δε νομίζω ότι ωφελεί να μπούμε σ'αυτή τη συζήτηση.

Κρατώ πάντως ότι δε μου απαντάς σε κάτι (καλά μπορεί και να μην απευθυνόταν σε σένα το ερώτημα, δε ξέρω καν αν ψήφισες ή υπερασπίζεσαι σύριζα) αλλά αντιστρέφεις το ερώτημα.

Καλά κάνεις, αλλά δυστυχώς έτυχες σε άτομο που πιστεύει ότι το Μνημόνιο μας οδηγεί όπως το εφαρμόζουμε στην ίδια καταστροφή με το να βγούμε από αυτό...

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Για να μιλάμε πιο απτά, διαφωνώ με το 1 (δλδ αναλόγως πώς θα εφαρμοστεί, γιατί έχει και καλά στοιχεία), το 3 (και πάλι εξαρτάται το πώς θα εφαρμοστεί) το 17 συζητιέται, το ίδιο και τα λοιπά που αφορούν μισθούς/συντάξεις. Αλλά πιστεύω ότι αν εφαρμοστούν τα υπόλοιπα μας δίνεται περιθώριο ελαστικότητας για τα πρώτα.

Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 σε 63 προτάσεις

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Αυτό που παρατηρώ με ενδιαφέρον είναι ότι, πέρα από τις εκτενείς εισαγωγικές σελίδες του θέματος όπου με θέρμη υποστηρίχθηκε η ανάγκη στήριξης του συριζα ως μη χείρον βέλτιστον, κανείς από τους ψηφοφόρους δε μας εξηγεί λίγο πιο πρακτικά, με ΑΡΙΘΜΟΥΣ ας πούμε, πώς θα γίνουν αυτά που ευαγγελίζεται ο Τσίπρας.
Όχι φυσικά μόνο μέσα στο φόρουμ, γενικότερα. Μέχρι και ο Βαρβιτσιώτης ο νεότερος, ο πρίγκηψ της Μυκόνου, μπόρεσε να στριμώξει ευρωβουλευτή του σύριζα με ερωτήσεις σχετικά με το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας. Η απάντηση; "Δε μπορώ να σας απαντήσω τώρα γιατί δεν ξέρω αν τα στοιχεία που μου λέτε είναι σωστά".

Αχα.

Οκ.

Υπάρχει περίπτωση κάποιος εδώ μέσα, στο μικρόκοσμο αυτού του θέματος ας πούμε, να μη θέλει μια κοινωνία δίκαιη; Ισότιμη; Ισόνομη; Ευμάρειας; Με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα; Όχι. Οπότε το να παραθέτετε ευχολόγια και μπαντιέρες ρόσες και imagine all the people δεν προσθέτει στην κουβέντα.

Επί της ουσίας, πείτε μου εσείς που κοροιδεύετε πχ τον taver ως γενικόλογο και ξεροκέφαλο,
1) ΠΩΣ θα γίνουν πρακτικά αυτά που λέει ο σύριζα;
2) ΠΟΙΕΣ μεταρρυθμίσεις πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα στη χώρα ακόμα και να μην είχαμε μνημόνιο;

Μη μου απαντήσετε ότι "είδαμε και τους άλλους που μας κατέστρεψαν" ή "όλοι ψέμματα λένε, ας τον δοκιμάσουμε" κλπ. (αφήστε που η κουβέντα για το κατά πόσο ήταν και ο σύριζα το σύστημα είναι μεγάλη..)
πες εσυ πρώτα τι προγραμμα ειχαν ολοι τους για το λαο και την πατρίδα.
η αν θέλεις το πιο βασικο ολα εκείνα που υπόγραφαν για σενα και μένα αν τα ειχαν κάν διαβάσει.
δεν έχει λογικη να ψάχνεις εγγυήσεις τώρα πια για να ψηφίσεις.κανενας δεν θα σου τις δώσει.-------το θέμα ειναι να δοκιμασει και ενας άλλος εκτος απο τους καρεκλοκενταυρους που μονο δυστυχια σκορπισαν.
i want a different taste!!

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος