• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Για να συμπληρώσω τα περί φορολόγησης, απλώς να παραθέσω την καμπύλη Laffer.
Laffer curve - Wikipedia, the free encyclopedia . Από κάποιο σημείο και μετά (το οποίο δεν η θεωρία δε μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς), η αύξηση των φόρων οδηγεί σε μείωση των φορολογικών εσόδων. Και η σημερινή κατάσταση της Ελλάδας είναι τρανό παράδειγμα ότι έχουμε προ πολλού ξεπεράσει το σημείο αυτό.

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Σας διαβαζω ολους με μεγαλο ενδιαφερον και θα πρεπει να πω πως χαιρομαι για το επιπεδο της συζητησης γενικα.
Μου επιτρεπετε τωρα να πω δυο λογια.
Οσοι ψηφισαν η θα ψηφισουν τα κυριως υπευθυνα για τα χαλια μας κομματα,μου θυμιζουν θυματα ληστειας που δινουν στους ληστες τα κλειδια του αυτοκινητου που ξεχασαν να παρουν φευγοντας.
Ημουν παντα κοντα στην ιδεολογια του συριζα και αυτο ψηφισα και τωρα και εκτος χοντρης κωλοτουμπας θα ψηφισω ξανα.
Πριν 10 μερες γεννηθηκε το εγγονι μου.Μπορει να μην εχω πια αρκετα να του αφησω,ομως μπορω να μην του στερησω την ελπιδα.
Θελω να ειμαι στην Ευρωπη(αραγε το ονομα που το βρηκαν οι Ευρωπαιοι)
Ομως δεν θελω εκβιασμους και νταβαντζηλικια.Χορτασαμε πια.
Πριν καιρο βλεπαμε βιντεακια με κυριες στις λαικες να ζητανε προστασια απο Ευτραφεις Χρυσαυγιτες και πολυ το διασκεδαζαμε,χαμπαρι δεν ειχαμε παρει.Νομιζω ομως πως θα ξεφουσκωσει αν το κρατος λειτουργησει σωστοτερα.
Διαβαζοντας σας εμαθα αρκετα,να εισαστε ολοι καλα.

ANEL

Member
Πριν 10 μερες γεννηθηκε το εγγονι μου.Μπορει να μην εχω πια αρκετα να του αφησω,ομως μπορω να μην του στερησω την ελπιδα.
.
coco,εύχομαι τα καλύτερα για το εγγόνι σου!
πάντα ο κόσμος για μια ελπίδα παλεύει και από μια ελπίδας καλυτερεύει και προχωράει!
να΄σαι καλά!

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Διαβαζοντας σας εμαθα αρκετα,να εισαστε ολοι καλα.
Προσωπικά αυτός είναι ο σκοπός μου σε αυτή τη συζήτηση και όσο περισσότεροι αποκομίσουν κάτι από τα γραφόμενά μου -κι όχι από αφορισμούς και άνυδρες αντιπαραθέσεις στις οποίες κι εγώ ο ίδιος συμμετέχω πολλές φορές- τόσο πιο ευτυχής θα είμαι σαν άνθρωπος.

Να αλλάξω μυαλά στον taver και τον North (δεν λέω τον άλλο γιατί έχει φάει ban και δεν μπορεί να απαντήσει) δεν παίζει,μπορώ όμως μέσω της κόντρας μου μαζί τους να επικοινωνήσω σε απολίτικο,άμαθο ή αδιάφορο μέχρι σήμερα κόσμο κάποιες βασικές έννοιες και αξίες για το πως κινείται ο πλανήτης γύρω μας.

Ακόμα και ένας να έμαθε κάτι κέρδος είναι.

D

Delmem9770

Guest
Προσωπικά αυτός είναι ο σκοπός μου σε αυτή τη συζήτηση και όσο περισσότεροι αποκομίσουν κάτι από τα γραφόμενά μου -κι όχι από αφορισμούς και άνυδρες αντιπαραθέσεις στις οποίες κι εγώ ο ίδιος συμμετέχω πολλές φορές- τόσο πιο ευτυχής θα είμαι σαν άνθρωπος.

Να αλλάξω μυαλά στον taver και τον North (δεν λέω τον άλλο γιατί έχει φάει ban και δεν μπορεί να απαντήσει) δεν παίζει,μπορώ όμως μέσω της κόντρας μου μαζί τους να επικοινωνήσω σε απολίτικο,άμαθο ή αδιάφορο μέχρι σήμερα κόσμο κάποιες βασικές έννοιες και αξίες για το πως κινείται ο πλανήτης γύρω μας.

Ακόμα και ένας να έμαθε κάτι κέρδος είναι.
Ευτυχως δεν εβαλες κ εμενα μεσα σ αυτους που πρεπει αλλαξουν μυαλα.:haha::haha::haha:

thessaris

Member
Αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται στις γραμμές του τρένου και απλά βλέπει το τρένο να έρχεται κατά πάνω της χαζογελώντας. Θέλει δε θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε κυβερνητική θέση, σύντομα. Εκεί θα πρέπει να αποφασίσει. Θα κάνει την κωλοτούμπα ώστε η Ελλάδα κούτσα κούτσα να εφαρμόσει το μνημόνιο και να παραμείνει στο ευρώ; Ή θα επιμείνει στις καταστροφικές επιλογές του προγράμματος του και θα ρίξει οριστικά τη χώρα στον γκρεμό; Τα διλήμματα πια έπαψαν να είναι ψευτοδιλήμματα. Τα παιχνιδάκια τέλειωσαν. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Μιλάμε πια για ζωές, για οικογένειες, για ανθρώπους. Όλους αυτούς πρέπει να τους σκεφτούν αυτοί οι οποίοι λαϊκίζουν ανέξοδα με μοναδικό σκοπό να "ανεβάσουν" τους εαυτούς τους επικοινωνιακά. Και μη μου πείτε πάλι το κλασικό, μα τα ίδια και χειρότερα έκαναν οι προηγούμενοι, γι' αυτό τους τιμωρήσαμε.

Ναι, το είπαμε αυτοί είναι οι υπεύθυνοι της καταστροφής της χώρας (όχι οι μόνοι φυσικά) και το πλήρωσαν στην κάλπη. Αλλά μπροστά μας έχουμε και μια χώρα που πρέπει να κυβερνηθεί. Τη Δευτέρα το πρωί ο μαγαζάτορας θα πάει στην τράπεζα να δώσει μια επιταγή που με κόπο θα πάρει από τον πελάτη του για να του δώσει η τράπεζα έναντι κάποια λεφτά και η τράπεζα δεν θα του δώσει γιατί κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον. Κι ο μαγαζάτορας με την επιταγή την 6μηνη στα χέρια θα πει στους υπαλλήλους του ότι "παιδιά δεν έχει μισθό" για τις 15. Και δεν θα μπορέσει να πάρει προϊόντα να πουλήσει και θα κλείσει και την επιχείρησή του. Και πιστέψτε αυτό συμβαίνει καθημερινά και όσο συνεχίζει αυτή η αβεβαιότητα και η ακυβερνησία η κατάσταση χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Δεν ξέρω πόσοι από εδώ μέσα κινούνται στην αγορά για να δούνε το κλίμα την εβδομάδα που μας πέρασε, αλλά όσοι κινούνται κατάλαβαν ότι δεν έχουμε ούτε ώρα για χάσιμο.

Κυβέρνηση εδώ και τώρα με μια μίνιμουμ συμφωνία για παραμονή στο ευρώ και μη καταστροφή της χώρας. Καμία άλλη επιλογή.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Έπεσε το μάτι μου (ας ειν καλά το twitter) σ' ένα ενδιαφέρον άρθρο, για ένα από τους πλέον βασικούς, κατά τη γνώμη μου, παράγοντες του σημερινού αδιεξόδου (το μηντιακό σύστημα). Ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ, απλά food for thought.
Οι επιθεωρήσεις του δελτίου των οκτώ

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Έπεσε το μάτι μου (ας ειν καλά το twitter) σ' ένα ενδιαφέρον άρθρο, για ένα από τους πλέον βασικούς, κατά τη γνώμη μου, παράγοντες του σημερινού αδιεξόδου (το μηντιακό σύστημα). Ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ, απλά food for thought.
Οι επιθεωρήσεις του δελτίου των οκτώ
σωστότατος ο τύπος!!
τα παράθυρα που ανοίγονται σε τουτο το πόστ ειναι σαφώς αξιοπρεπέστερα απο εκείνα της tv!!
γνωστό οτι ολες οι εκπομπές ειναι σκουπίδια και μάλιστα πολυ τοξικά για την δημοκρατία!!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Κυβέρνηση εδώ και τώρα με μια μίνιμουμ συμφωνία για παραμονή στο ευρώ και μη καταστροφή της χώρας. Καμία άλλη επιλογή.
γιατι τοση βιασύνη??
τοσα χρονια καταρρέομε αργα βασανιστικα και σταθερά..τώρα θα κωλόσομε??
σιγα την καταστροφή..μεγαλύτερος πάτος δεν υπάρχει!!τον πιάσαμε.

thessaris

Member
Αυτό είναι το πρόβλημα. Ότι νομίζουμε πως πιάσαμε τον πάτο. Και δεν μπορεί να φανταστεί το μυαλό του έλληνα (αλλά και του ξένου) κατοίκου αυτής της χώρας πόσο κάτω είναι αυτός ο πάτος.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic