• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Τι να κάνουμε, καθείς με το βιολί του. Πάντως, με καθολική αποδοχή το συγκεκριμένο.
Έχεις λόγους να αμφισβητείς το συγκεκριμένο αξίωμα; Μόνο η παλαιότητα σ' ενοχλεί; Και Σέξπιρ και αρχαίες τραγωδίες δεν παρακολουθείς γιατί είναι κάπως παλιές;
(Μη με βάζεις να βρω και πιο καινούργια τώρα, έχω να βγω το βράδυ...)
Και εκείνος δεν απάντησε...Άρα είναι υπέρ της ίσης μεταχείρισης των ανίσων, σωστα;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
καλά μας δουλεύεις???
1ον το να μην ξεπουλήσουμε τη δημόσια περιουσία με καμιά λογική δεν σημαίνει πως αφήνουμε όσους τρώγανε ως σήμερα να συνεχίζουν να το κάνουν(αυτό κι αν είναι λογικό άλμα!)
2ον,φυσικά και δεν μίλησα πουθενά για φόρους.
Ο Γλέζος πρότεινε δάνειο από τους πολίτες ,προφανώς γιατί ήδη οι σωτήρες άρχισαν τους εκβιασμούς(θα ξέρεις για το κούρεμα της δόσης τη Παρασκευή)και αυτή τη πρόταση σε τόσες σελίδες σχολιάζω..αυτή τη πρόταση στηρίζω και γι΄αυτήν μιλάω όταν λέω να βάλει πλάτη ο λαός...
α,και όταν λέω λαός εννοώ πρωτίστως το κολωνάκι..είμαι σαφής τώρα ή να το ζωγραφίσω??
Δε μίλησες για φόρους? Θα με βγάλετε και στραβό τώρα? Έλεος. Τα λογικά άλματα έχουν και τα όριά τους. Προφανώς, παντού στον πλανήτη, το "βάζω πλάτη (πληρώνοντας)" σημαίνει φόρους. Ή αναγκαστικά δάνεια, ένα εύσχημο τρόπο να μιλήσουμε για φόρους.

Σε όλο τον κόσμο που δε λειτουργεί Μαρξιστικά, άρα και στην Ελλάδα αν θέλουμε να παραμείνουμε στην ΕΕ, οι αριστερές πολιτικές σημαίνουν μεγαλύτερο κρατικό προϋπολογισμό, και συνεπώς περισσότερους φόρους. Δεν υπάρχει άλλη ερμηνεία. Τελεία. Πέρα από αυτό, αρχίζουν τα λογικά άλματα.

Όσο για το ποιούς αφορούν οι φόροι... Το θα φορολογήσω το κεφάλαιο είναι απλώς ανέκδοτο. Είτε σημαίνει "θα φορολογήσω τα εισοδήματα των επιχειρήσεων", οπότε αυτές είτε θα φύγουν είτε δε θα παρουσιάζουν κέρδη (και έχουν πολλούς τρόπους να το κάνουν), είτε σημαίνει "θα φορολογήσω την περιουσία" (πόσους πια φόρους στην περιουσία? Από ένα σημείο και μετά, οδηγεί στην απαξίωση των περιουσιών - αν είναι κάποιος να πληρώνει χρυσάφι για να έχει π.χ. ένα ακίνητο, θα προτιμήσει να το "σκοτώσει" στην αγορά), είτε σημαίνει θα φορολογήσω την κατανάλωση (πόσο πια να αυξήσεις το ΦΠΑ?), είτε σημαίνει θα φορολογήσω τα εισοδήματα των ιδιωτών (Που, για όσους τα έχουν, ισχύει ότι έγραψα και στο παραπάνω Post - είναι νομίζεις δύσκολο να διοχετεύσουν τα εισοδήματα σε φορολογικούς παραδείσους ή να περιορίσουν τα μερίσματα των εταιριών τους?).
Ξεχνάτε ένα βασικό παράγοντα: Αν κάποιος έχει λεφτά/περιουσία, δεν έχει καμμία πρόθεση να βάλει συνεταίρο το κράτος σ' αυτή. Η πάμε σε "απαλλοτριώσεις" και έξοδο από την ΕΕ, είτε αρχίζουμε να σκεφτόμαστε λογικά.

paefstra

Member
Δε μίλησες για φόρους? Θα με βγάλετε και στραβό τώρα? Έλεος. Τα λογικά άλματα έχουν και τα όριά τους. Προφανώς, παντού στον πλανήτη, το "βάζω πλάτη (πληρώνοντας)" σημαίνει φόρους. Ή αναγκαστικά δάνεια, ένα εύσχημο τρόπο να μιλήσουμε για φόρους.

Σε όλο τον κόσμο που δε λειτουργεί Μαρξιστικά, άρα και στην Ελλάδα αν θέλουμε να παραμείνουμε στην ΕΕ, οι αριστερές πολιτικές σημαίνουν μεγαλύτερο κρατικό προϋπολογισμό, και συνεπώς περισσότερους φόρους. Δεν υπάρχει άλλη ερμηνεία. Τελεία. Πέρα από αυτό, αρχίζουν τα λογικά άλματα.

Όσο για το ποιούς αφορούν οι φόροι... Το θα φορολογήσω το κεφάλαιο είναι απλώς ανέκδοτο. Είτε σημαίνει "θα φορολογήσω τα εισοδήματα των επιχειρήσεων", οπότε αυτές είτε θα φύγουν είτε δε θα παρουσιάζουν κέρδη (και έχουν πολλούς τρόπους να το κάνουν), είτε σημαίνει "θα φορολογήσω την περιουσία" (πόσους πια φόρους στην περιουσία? Από ένα σημείο και μετά, οδηγεί στην απαξίωση των περιουσιών - αν είναι κάποιος να πληρώνει χρυσάφι για να έχει π.χ. ένα ακίνητο, θα προτιμήσει να το "σκοτώσει" στην αγορά), είτε σημαίνει θα φορολογήσω την κατανάλωση (πόσο πια να αυξήσεις το ΦΠΑ?), είτε σημαίνει θα φορολογήσω τα εισοδήματα των ιδιωτών (Που, για όσους τα έχουν, ισχύει ότι έγραψα και στο παραπάνω Post - είναι νομίζεις δύσκολο να διοχετεύσουν τα εισοδήματα σε φορολογικούς παραδείσους ή να περιορίσουν τα μερίσματα των εταιριών τους?).
Ξεχνάτε ένα βασικό παράγοντα: Αν κάποιος έχει λεφτά/περιουσία, δεν έχει καμμία πρόθεση να βάλει συνεταίρο το κράτος σ' αυτή. Η πάμε σε "απαλλοτριώσεις" και έξοδο από την ΕΕ, είτε αρχίζουμε να σκεφτόμαστε λογικά.
Question answered. Εγώ τέλειωσα. Εύχομαι να μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ με την απαλλοτρίωση που έρχεται (ΣΥΡΙΖΑ 1ο κόμμα...)

ANEL

Member

Taver,δυστυχώς συστηματικά ή υπεργενικεύεις ή υπεραπλουστεύεις κατά το πως σε βολεύει πάντα..
όπως είπε ο Maltakias,έτσι δεν γίνεται συζήτηση.
σήμερα εγώ μίλησα αποκλειστικά και μόνο με βάση τη συγκεκριμένη πρόταση του Γλέζου..αν θες το καταλαβαίνεις αν θες όχι.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και εκείνος δεν απάντησε...Άρα είναι υπέρ της ίσης μεταχείρισης των ανίσων, σωστα;
Βασικό φιλοσοφικό ζήτημα, χρόνια τώρα. Υπάρχουν εκείνοι που συμφωνούν με την άποψη και χτίζουν πάνω της (π.χ. ο Rouseau), και εκείνοι που διαφωνούν (π.χ. ο Locke). Φαντάζομαι δε θες να σου παραθέσω τόμους επιχειρηματολογίας, αν θες κατέβασε και διάβασε...
Δε θα απαντήσω στο τσιτάτο και στην προβολή της φράσης σε συγκεκριμένες συνθήκες που επιχειρείται. Αν κατανοήσεις τη βασική επιχειρηματολογία από τις δυο απόψεις, τα ξαναλέμε. Η προσωπική μου άποψη δεν είναι ούτε στην μια πλευρά (δέχομαι την κοινωνική πρόνοια και τη θέλω ισχυρή), αλλά ούτε και με την άλλη (η κοινωνική αναδιανομή θα πρέπει να είναι περιορισμένη).

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εντάξει,μνημειώδες!
Αξίζει να το σκαλίσουμε στο βράχο της Ακρόπολης να το διαβάζουν σε 2000 χρόνια από τώρα.

Νομίζω ότι κι εγώ δεν έχω να πω πλέον τίποτα άλλο μαζί σου.Τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο.
Κλείνω μαζί σου λέγοντάς σου ότι η φορολογία κεφαλαίου στις ΗΠΑ είναι 40%.

jimp

Member
Παράφρονες οι ΧΑγίτες, παράφρονας και ο Μαίλης (και τα στελέχη του ΚΚΕ) που δεν καταδικάζουν ακόμα και σήμερα τον αρχιχασάπη Στάλιν που έστειλε μερικά εκατομμύρια ανθρωπάκηδες (αφού είσαι υπέρ της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και σέβεσαι την ανθρώπινη ύπαρξη) στα γκούλαγκ της Ασιατικής Ρωσίας.
North66 το να βαζεις στην ιδια κατηγορια τους μαχαιροβγαλτες,που η μονη τους ενασχοληση ειναι το πως θα καθαρισουν καποιον μεταναστη με τον Μαιλη και το καθε στελεχος του ΚΚΕ επειδη εχουν μια ιδεολογια,ασχετα αν σου αρεσει ή οχι αυτη η ιδεολογια και πως δικαιολογουν τις πραξεις του σταλιν,τη στιγμη που δεν κανει κατι ποινικα δικασιμο ειναι τουλαχιστον αστειο.

Και να πω οτι δεν σου κοβει,τουλαχιστον απο αυτα που γραφεις,να σε καταλαβω.
Αλλα τωρα δεν εχεις καμια δικαιολογια.

Επισης ακουσαμε και αυτο απο τα μελη της χρυσης αυγης.
Ο χιτλερ θα κριθει απο την ιστορια.

Και διαβαζουμε εδω μεσα οτι η χρυση αυγη θα κριθει και αυτη στο μελλον.

Οχι κυριοι.
Εχει κριθει ηδη εδω και δεκαετιες που υπαρχει.
Απο τοτε που υπηρχε και λατρευανε το δωδεκαθεο.
Απο τοτε που καταδικαζονταν για διαφορα εγκληματα.

Ας δουμε ολοι μαζι το παρακατω λινκ μηπως και σταματησουν οι βλακειες.
Ολα εχουν και ενα οριο.
Κανενας νοσταλγος του χιτλερ,που δεν μενει μονο στα λογια αλλα προχωραει και σε αναλογες πραξεις δεν θα κριθει στο μελλον.
Εχει ηδη κριθει και καποιοι ανοητοι φροντισανε να τους βγαλουν απο την αφανεια.

JUNGLE-Report: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - 2ος Φάκελος: Παρουσίαση Υποψηφίων

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
=

Ας δουμε ολοι μαζι το παρακατω λινκ μηπως και σταματησουν οι βλακειες.
Ολα εχουν και ενα οριο.
Κανενας νοσταλγος του χιτλερ,που δεν μενει μονο στα λογια αλλα προχωραει και σε αναλογες πραξεις δεν θα κριθει στο μελλον.
Εχει ηδη κριθει και καποιοι ανοητοι φροντισανε να τους βγαλουν απο την αφανεια.

JUNGLE-Report: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - 2ος Φάκελος: Παρουσίαση Υποψηφίων
Το λινκ δεν ανοίγει ...

paefstra

Member
Βασικό φιλοσοφικό ζήτημα, χρόνια τώρα. Υπάρχουν εκείνοι που συμφωνούν με την άποψη και χτίζουν πάνω της (π.χ. ο Rouseau), και εκείνοι που διαφωνούν (π.χ. ο Locke). Φαντάζομαι δε θες να σου παραθέσω τόμους επιχειρηματολογίας, αν θες κατέβασε και διάβασε...
Δε θα απαντήσω στο τσιτάτο και στην προβολή της φράσης σε συγκεκριμένες συνθήκες που επιχειρείται. Αν κατανοήσεις τη βασική επιχειρηματολογία από τις δυο απόψεις, τα ξαναλέμε. Η προσωπική μου άποψη δεν είναι ούτε στην μια πλευρά (δέχομαι την κοινωνική πρόνοια και τη θέλω ισχυρή), αλλά ούτε και με την άλλη (η κοινωνική αναδιανομή θα πρέπει να είναι περιορισμένη).
Μην ανησυχείς taver, έχω διαβάσει και κατανοήσει περισσότερο απ' όσο φαντάζεσαι. Όπως και πολλοί από εδώ μέσα, απ' ό, τι καταλαβαίνω. Και δεν χρειάζονται τα φώτα σου, ούτε τους τόμους επιχειρηματολογίας σου. Η προσδοκία μου από τη συζήτηση ήταν ότι θα γίνεται με όρους ισοτιμίας, όχι υιοθετώντας τη στάση του μέντορα προς το μαθητευόμενο.
Τις απόψεις σου ήθελα να διερευνήσω, αλλά εκπροσωπείς αντιλήψεις που απορρίπτω συνολικά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Κατανοώ μια χαρά την επιχειρηματολογία και από τις δύο απόψεις, απορρίπτω την άποψή σου και γι' αυτό ακριβώς δεν έχουμε να πούμε τίποτε.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εντάξει,μνημειώδες!
Αξίζει να το σκαλίσουμε στο βράχο της Ακρόπολης να το διαβάζουν σε 2000 χρόνια από τώρα.

Νομίζω ότι κι εγώ δεν έχω να πω πλέον τίποτα άλλο μαζί σου.Τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο.
Κλείνω μαζί σου λέγοντάς σου ότι η φορολογία κεφαλαίου στις ΗΠΑ είναι 40%.
Πράγματι. Φαίνεται πως δε μπορείς να πεις τίποτα άλλο.

Α, και καλύτερα μάθε πρώτα τι είναι η φορολογία κεφαλαίου, και μετά μέτρα τη ως ποσοστό. Α, κι αν μιλάς για εισόδημα κι όχι κεφάλαιο, ο υψηλότερος φορολογικός συντελεστής στις ΗΠΑ είναι 35%.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic