• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί συναλλάγματος

amsterdam

Member
διαφωνω, μου 'χει τυχει καλυτερη συναλλαγη απο ανταλλακτηριο απ' οτι με την καρτα.
Πόσο καλύτερο από το ένα (01 ) ? που χρεώνει η EthnoCash ανά ανάληψη ποσού έως 390 ? ?
Και για ποσά από 390 ? έως 490 ? χρεώνει 1,10 ? ..

ANEL

Member
Με ethnocash 100 ευρω 81.5 pounds

Απο ανταλλακτηριο 100 ευρω 84 pounds

την ιδια μερα μιλω. (Τα περισσοτερα ανταλλακτηρια ειχαν 75-79 pounds)

Μερικες μερες πριν απο την Τραπεζα Ελλαδος (82 pounds εκανε ενας φιλος 1000 ευρω).

Οπως και να 'χει εχω την καρτα βλεπω και τα ανταλλακτηρια και επιλεγω.
Εννοειται στα αεροδρομια παντα χρησιμοποιω καρτα.
μήπως κάτι δεν είναι έτσι όπως το γράφεις?:roll::)

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Πόσο καλύτερο από το ένα (01 )  που χρεώνει η EthnoCash ανά ανάληψη ποσού έως 390  ?
Και για ποσά από 390  έως 490  χρεώνει 1,10  ..
Αυτο τι σχεση εχει με την ισοτιμια ρε amsterdam; αυτο ειναι προμηθεια.

Jkh

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Μιανμάρ-Καμπότζη
Με ethnocash 100 ευρω 81.5 pounds

Απο ανταλλακτηριο 100 ευρω 84 pounds

την ιδια μερα μιλω. (Τα περισσοτερα ανταλλακτηρια ειχαν 75-79 pounds)

Μερικες μερες πριν απο την Τραπεζα Ελλαδος 82 pounds (εκανε ενας φιλος 1000 ευρω).

Οπως και να 'χει εχω την καρτα βλεπω και τα ανταλλακτηρια και επιλεγω.
Εννοειται στα αεροδρομια παντα χρησιμοποιω καρτα.
Εμεις μιλαμε μονο για προμηθειες..!Αν το ανταλλλακτηριο δεν εχει ενημερωσει την ισοτιμια του κ εσενα ετυχε να σε συμφερει(πχ η χθεσινη) αυτο ειναι αλλο!
Δε νομιζω, απο την αλλη, καποια τραπεζα να κραταγε την ισοτιμια που τη συνεφερε(πχ χθεσινη)!Και αυτο επειδη οι ανανεωσεις των ισοτιμιων γίνονται ψηφιακα καθε μερα(και προφανως δε γινεται να τις παραχαραξει καποιος)

Το παραδειγμα που εφερες δε νομιζω πω αποτελει παραδειγμα προς αντεπιχείρημα.Απλα ησουν τυχερος

παραθετω προμηθειες εθνοκασ(κοινως ψιχουλα):

0-390 ευρω->1 ευρω προμηθεια
391-490 -> 1.10
491-600-> 1.25
>600 -> 1.5+0.5% του ποσου

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εμεις μιλαμε μονο για προμηθειες..!Αν το ανταλλλακτηριο δεν εχει ενημερωσει την ισοτιμια του κ εσενα ετυχε να σε συμφερει(πχ η χθεσινη) αυτο ειναι αλλο!
Δε νομιζω, απο την αλλη, καποια τραπεζα να κραταγε την ισοτιμια που τη συνεφερε(πχ χθεσινη)!Και αυτο επειδη οι ανανεωσεις των ισοτιμιων γίνονται ψηφιακα καθε μερα(και προφανως δε γινεται να τις παραχαραξει καποιος)

Το παραδειγμα που εφερες δε νομιζω πω αποτελει παραδειγμα προς αντεπιχείρημα.Απλα ησουν τυχερος

παραθετω προμηθειες εθνοκασ(κοινως ψιχουλα):

0-390 ευρω->1 ευρω προμηθεια
391-490 -> 1.10
491-600-> 1.25
>600 -> 1.5+0.5% του ποσου
Δεν ξερω για προμηθειες εμενα με ενδιαφερουν τα λεφτα που μπαινουν τελικα στην τσεπη μου.
Τα ανταλλακτηρια που σου λεω ( γνωριζω και αλλα 2 στο Λονδινο) παντα εχουν καλυτερες ισοτιμιες, δεν νομιζω να ισχυει αυτο που λες, να ξεχνουν να ενημερωνουν την ισοτιμια. Διαφημιζουν 0% commission και εχουν πολυ καλυτερες ισοτιμιες απο τα περισσοτερα (την διαφορα την ηδη γραψει).

Νομιζω πως η προμηθεια της Εθνικης εχει να κανει με το επιπλεον ποσο που πληρωνεις στην τραπεζα για την υπηρησια που σου προσφερει. Η ισοτιμια της ομως δεν ειναι η καλυτερη που υπαρχει και σιγουρα ειναι χειροτερη απο αυτη της Τραπεζας Ελλαδος.

Οσα ειπα λοιπον στο προηγουμενο ποστ μου, δεν ειναι θεμα τυχης (αφου γνωριζω που θα κανω συναλλαγμα και δεν επεσα στην περιπτωση). Και δεν αποτελουν αντεπιχειρημα αλλα επιχειρημα, αφου δεν ειδα καποιο αλλο επιχειρημα, παρα το γενικο και αοριστο τα ανταλλακτηρια ειναι κλεψια.

Jkh

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Μιανμάρ-Καμπότζη
Δεν ξερω για προμηθειες εμενα με ενδιαφερουν τα λεφτα που μπαινουν τελικα στην τσεπη μου.
Τα ανταλλακτηρια που σου λεω ( γνωριζω και αλλα 2 στο Λονδινο) παντα εχουν καλυτερες ισοτιμιες, δεν νομιζω να ισχυει αυτο που λες, να ξεχνουν να ενημερωνουν την ισοτιμια. Διαφημιζουν 0% commission και εχουν πολυ καλυτερες ισοτιμιες απο τα περισσοτερα (την διαφορα την ηδη γραψει).

Νομιζω πως η προμηθεια της Εθνικης εχει να κανει με το επιπλεον ποσο που πληρωνεις στην τραπεζα για την υπηρησια που σου προσφερει. Η ισοτιμια της ομως δεν ειναι η καλυτερη που υπαρχει και σιγουρα ειναι χειροτερη απο αυτη της Τραπεζας Ελλαδος.

Οσα ειπα λοιπον στο προηγουμενο ποστ μου, δεν ειναι θεμα τυχης (αφου γνωριζω που θα κανω συναλλαγμα και δεν επεσα στην περιπτωση). Και δεν αποτελουν αντεπιχειρημα αλλα επιχειρημα, αφου δεν ειδα καποιο αλλο επιχειρημα, παρα το γενικο και αοριστο τα ανταλλακτηρια ειναι κλεψια.
Δεν γνωριζω αν η αναληψη πχ σε λιρες απο ΑΤΜ στο Λονδινο θεωρείται σαν συνάλλαγμα στην Ελλαδα(δεν το χω ψαξει).Εσυ μπορει να εχεισ παει στο Λονδινο 500 φορες(πχ φοιτητης) κ γι αυτο κ το εψαξες τοσο.Για φαντασου να ψαχναν ολοι ολα τα ανταλλακτηρια της πολης της χωρασ που θα πηγαιναν καθε φορα?

Το δικο σου παραδειγμα δεν ειναι λαθος αλλα τουλαχιστον παραδεξου οτι ειναι η εξαιρεση στον κανονα.
Με την καρτα γλιτωνεις παααρα πολυ χρονο ψαξιματος και κατα 99% χρηματα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν γνωριζω αν η αναληψη πχ σε λιρες απο ΑΤΜ στο Λονδινο θεωρείται σαν συνάλλαγμα στην Ελλαδα(δεν το χω ψαξει).Εσυ μπορει να εχεισ παει στο Λονδινο 500 φορες(πχ φοιτητης) κ γι αυτο κ το εψαξες τοσο.Για φαντασου να ψαχναν ολοι ολα τα ανταλλακτηρια της πολης της χωρασ που θα πηγαιναν καθε φορα?

Το δικο σου παραδειγμα δεν ειναι λαθος αλλα τουλαχιστον παραδεξου οτι ειναι η εξαιρεση στον κανονα.
Με την καρτα γλιτωνεις παααρα πολυ χρονο ψαξιματος και κατα 99% χρηματα.
Δεν ειπα το αντιθετο, απλα δεν απεκλεισα και το ενδεχομενο να βρεθει κατι καλυτερο. Εκει διαφωνησα. Εγω συνηθως prepaid card προτιμω, οχι τοσο για να γλιτωσω καποια χρηματα, περισσοτερο να μην τα κουβαλαω λεφτα πανω μου.

ΥΓ στο Λονδινο δεν ημουν ποτε φοιτητης και τα ανταλλακτηρια τα 2 τουλαχιστον ειναι κεντρικοτατα στην καρδια της πολης.

heraklion

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Εγώ πάλι με το συνάλλαγμα δεν έχω και πολύ καλή σχέση, πείτε με στούρνο, αλλά αυτά τα buy και sell των τραπεζών δεν τα καταλαβαίνω.
Πάω στην τράπεζα της Ελλάδας όποτε θέλω, δεν το ψάχνω καν, δεν ξέρω κιόλας αν στο Ηράκλειο έχουμε ανταλακτήρια.
Τώρα που πήγα Λονδίνο, έκανα από Τράπεζα Ελλάδος,1000 ευρώ 835 λίρες+ 3 ευρώ προμήθεια.
Την διαφορά την κατάλαβα στο Λονδίνο,ότνα βγαίνοντας από το μετρό, αριστερά και δεξιά υπήρχαν 2 ανταλλακτήρια, ήμουν έτοιμη να παω κατευθείαν στο ένα και να αλλάξω, αλλά λέω ας ρωτήσω και στα δυο να δω την διαφορά.
Παιδιά, έπαθα πλάκα, 300 ευρώ, μου έδινε ο ένας 188 λίρες και ο άλλος 240!!!!
Μεγάλη διαφορά δεν είναι????
Έκανα βέβαια σε αυτό με τα 240, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν με πιάσανε κότσο, ίσως αν 'εψαχνα κι άλλο να έβρισκα καλύτερη τιμή...
Αυτό που ξέρω πάντως, ή μάλλον έχω ακούσει, ότι στις χώρες που ταξιδεύουμε και δεν είναι στη ζώνη του ευρώ, άσχετα αν δέχονται ευρώ, είναι καλύτερα να κάνουμε συνάλλαγμα από τη χώρα μας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom