ANEL
Member
παρακάτω θα διαβάσετε μερικές απ΄τις απόψεις των μελών του travelstories,σχετικά με το που συμφέρει καλύτερα ν' αγοράζει κανείς συνάλλαγμα.να σημειώσω πως και στα άλλα ταξιδιωτικά σαιτ οι ίδιες απόψεις επικρατούν.
1)quote=Defkalion;8388]α)
Ειδικά τα αεροδρόμια φημίζονται ότι έχουν από τις πιο ασύμφορες ισοτιμίες για αλλαγή συναλλάγματος. Ασφαλώς και σε συμφέρει να το κάνεις εδώ σε κάποια τράπεζα. Εγώ πάλι κάνω πολύ λίγα συνάλλαγμα, και βγάζω κατευθείαν δολλάρια από ΑΤΜ εκεί όταν χρειάζομαι χρήματα (και όταν δε χρησιμοποιώ την ίδια την κάρτα)
[/quote]
2)
3)
4)
1)quote=Defkalion;8388]α)
Ειδικά τα αεροδρόμια φημίζονται ότι έχουν από τις πιο ασύμφορες ισοτιμίες για αλλαγή συναλλάγματος. Ασφαλώς και σε συμφέρει να το κάνεις εδώ σε κάποια τράπεζα. Εγώ πάλι κάνω πολύ λίγα συνάλλαγμα, και βγάζω κατευθείαν δολλάρια από ΑΤΜ εκεί όταν χρειάζομαι χρήματα (και όταν δε χρησιμοποιώ την ίδια την κάρτα)
[/quote]
2)
σε όσες χώρες κι αν έχω πάει, η cash card δεν παίζεται. Έχω "ΕΤΗΝΟΚΑΣΗ" και τα rates που δίνει είναι εξαιρετικά (πολλές φορες καλύτερα κι από τα αναγραφόμενα στο xe.com) και η προμήθεια γελοιωδώς χαμηλή. Συμφέρει πολύ περισσότερο από το να κανεις συνάλλαγμα οπουδήποτε.
3)
Η ανταλλαγή πρέπει να γίνεται, είτε σε Ελληνική τράπεζα - ανταλλακτήριο, είτε στη χώρα του νομίσματος,αφού ρίξουμε καμιά ματιά σε μερικά ανταλλακτήρια και τράπεζες (εύκολο γιατί συνήθως είναι στο δρόμο μας)
4)
Οσο αφορα Ταυλανδη,εκανα και τις 2 φορες που πηγα συναλλαγμα στο αεροδρομιο suvarnabhumi-bkk-και ειχε λιγο καλυτερο rate απ οτι στα πανταχου παρων ανταλλακτηρια.Συμφωνω οτι ειναι καλυτερα να αλλαζουμε χρηματα στην χωρα που παμε.[/quote
6)Κι εγω αλλαζω στη χωρα που πηγαινω και οπωs λεει ο Θανοs στο αεροδρομιο αλλαζω ενα μικρο ποσο για τα πρωτα εξοδα.
GTS εγω δεν εκανα baht απο εδω , αλλα οταν εφτασα εκει.
7)Να πληρώνεις ότι μπορείς με την πιστωτική σου κάρτα (όπου οι συναλλαγές μετατρέπονται με καλό rate και χωρίς προμήθεια), και για τα υπόλοιπα προγραμμάτισέ το ώστε να κάνεις μία και μοναδική ανάληψη από την cash card σου.
Απέφυγε πάση θυσία το ανταλλακτήρια συναλλάγματος, και δη στο Ελ. Βενιζέλος (τη μοναδική φορά που το χρησιμοποίσα για να πάρω 200 δολλάρια ΗΠΑ, μου τα έδωσαν με μια ισοτιμία γύρω στο 1,30 ενω το rate ήταν γύρω στο 1,60, δηλαδή σχεδόν 30 ευρώ κερατιάτικα).Κάνε ένα ποσό από δώ - καμμιά εκατοστή λίρες τουλάχιστον - για να μην τρέχεις εκεί όταν φτάσεις (μπορεί να είναι και λίγο χειρότερη η ισοτιμία που προσφέρουν στο αεροδρόμιο), θα σου χρειαστούν για τα πρώτα μικρο-έξοδα, π.χ. τραίνο, εισιτήρια (κάρτα ενδεχομένως - αν έχεις και φωτογραφία διαθέσιμη, ακόμη καλύτερα). Αλλαγή στις Τράπεζες - είτε εδώ, είτε εκεί. Ρώτα πρώτα τι προμήθειες χρεώνουν (αν χρεώνουν), εκεί είναι η διαφορά, στην ισοτιμία οι διαφορές είναι ασήμαντες από Τράπεζα σε Τράπεζα.
9)Μίλησα χθες με Καναδά, και μου είπαν οτι απο την τράπεζα αν πάω και τους δώσω ? μου το αλλάζουν με καναδέζικο $ χωρίς κάποιο κόστος.Όσο αντιστοιχεί το ? με το $.Χωρίς επιπλέον χρέωση.Είναι παράξενο η μήπως όχι?